Emanuel Karlsten blir rasistanklagad

Det var livat på twitter igår, den här bilden tweetades ut i förrgår

BvB0pLvIAAAPcRT

Det är alltså ett språkrör för Grön Ungdom i Uppsala som skriver det. En politiker alltså… Det satte fart ordentligt igår och Emanuel Karlsten från SR frågade lite

karlsten

Det är ju ingen märklig fråga att ställa som journalist om man sett något så anmärkningsvärt från en politiker? Det är ju i själva verket en tokmesig fråga tycker jag!

karlsten1

Han får svaret ”lol är du seriös” och sen taggar som ska syfta på att det finns viktigare saker att ta upp! Och ”i affekt”, vad bekvämt…

karlsten2

Rezan riktar sig till Karlsten direkt med det innehållet i tweetarna! Häpnadsväckande! Det är ju rena rasistanklagelser! Och anklagelser om hot och häxjakter!

karlsten3

Elin visar sig från sin skarpaste sida…

karlsten4

karlsten5

Booom, där är Avpixlat inblandat!

karlsten6

karlsten7

karlsten8

karlsten9

karlsten10

Avpixlat igen…

karlsten11

karlsten12

Nu insinuerar Cicci att Karlsten stödjer Avpixlat och hämtar info därifrån! Så förutsägbara de är!

karlsten13

karlsten14

Så nu bidrar Karlsten till det? Vad har Esra själv bidragit med?

karlsten15

karlsten16

karlsten17

karlsten18

karlsten19

Det enda jag sett hittills är ursäkter på löpande band…

karlsten20

karlsten21

karlsten22

karlsten23

Det är väldigt relevant eftersom det faktiskt är stor skillnad på om gruppen har 24 medlemmar eller 2400. Så tycker jag i alla fall…

karlsten24

karlsten25

karlsten26

karlsten27

karlsten28

Avpixlat igen. De kämpar verkligen stenhårt.

Det finns MYCKET mera att titta på i den ganska röriga twittertråden!

Han ställer många frågor i alla fall…

Men visst är det lite underligt att så många så snabbt dyker upp och ska försvara Esra med den ena korkade ursäkten efter den andra? Det kommer åtminstone delvis att besvaras i morgondagens inlägg.

*********************

Genusdebatten: ”Kukbärare VS. Fittbärare –Må bästa könet stå som segrare!

Jussi H Lundell: ”Jag är på allvar oroad över sveriges framtid som demokrati och välfärdsstat

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

53 kommentarer

 1. Martin

   /  08/16/2014

  Miljöpartiet bakom masken.

  Svara
 2. Åsa Romsås talade om jämställdhet i Almedalen enligt DN: http://www.svd.se/nyheter/valet2014/14-augusti-valspurten-2014_3822256.svd?sidan=27

  Vem var då könsrasisten på snefylla som stod på MP:s scen?

  Svara
 3. Alltså, vad är det med dagens ungdom? De borde lära sig att politiker i ledande position är i tjänst 24/7, de kan inte ostraffat ”ventilera frustration” på ”slutna forum” som ju inte är så slutna i praktiken. När Stig Malm myntade ordet ”Fittstim” i bilen inför sin chaufför, så slapp han inte undan drevet när chauffören sladdrade till media. När SD-politiker skriver dumheter på Avpixlat kommer de inte undan, trots att det sker under pseudonym. Och när en MP-politiker skriver rasistiskt hat i en Facebook-grupp med tusentals medlemmar, vore det tjänstefel av journalister att inte ställa besvärande frågor.

  Den som vill ventilera frustration kan gå in i badrummet i sitt eget hem och skrika till väggarna. Eller skaffa ett Flashback-konto, det är betydligt säkrare än Facebook.

  Svara
 4. Anders/AV

   /  08/16/2014

  Så om man kan klassa sig själv som ”förtryckt” kan man uttala sig precis hur man vill, även som politiker? Bara att kalla det en rant i affektion så är allt förlåtet. Nu är ju Esra ett provrör i Grön Ungdom, och då kan vi förvänta oss grodor i ungdomligt oförstånd. Minns en viss ung moderat som tyckte stockholmare är smartare än lantisar. https://www.youtube.com/watch?v=nM-ByPAD48w Hon kom ju in i värmen efter lite karantän.
  I Falun hade vi en ung vänsterpartist som skolnämndens ordförande. Han trodde också att man kunde skilja på privata uttalanden på FB och offentliga uttalanden.
  Det intressanta här är den massiva reaktionen när någon ifrågasätter hennes språkbruk. Genast dyker de upp som arga bandhundar. Det är tydligen vem som avslöjar grodan som ska avgöra om det är en allvarlig groda? När SVT avslöjar Anna Kindberg är det en groda. Om avpixlat eller någon annan källa avslöjat Esra är det rasistisk förföljelse. Även Simon Fors får ju fortsätta säga saker som att ”borgare ska bara ha bly”. Det är uppenbart skillnad på folk och folk. Fattar inte var de får de där dubbla måttstockarna ifrån. Har letat på varenda bygghandel.

  Svara
 5. Pelle2

   /  08/16/2014

  Jag blir så förbannad på det där skitsnacket om intersektionalitet som tydligen skall ursäkta att man kan säga och bete sig hur som helst om man tillhör en i egna ögon förtryckt grupp.
  Jag kommer aldrig köpa det och kräver att var och en tar ansvar för det man säger,skriver
  och gör.

  Precis som Anders/Av skriver så måste man förstå att om man väljer att vara politiker så kommer allt man skriver,gör och säger sättas under lupp oavsett kön,ursprung och partitilhörighet. Om man har behov av att vara en hatare kanske man skall välja ett annat yrke ?

  Svara
 6. Svensson

   /  08/16/2014

  Nu är jag visserligen superpriviligerad (vit, eller ”icke rasifierad”, medelålders, hetero, högutbildad, ingen SUV dock, och värst av allt, man) och ska hålla käften och sitta på läktaren. Men i alla fall, många av dagen unga, framförallt kvinnor, är så förbannat söndercurlade och indoktrinerade i att allt kan göras utan ansträngning. Det leder till att minsta motgång (minsta, i betydelsen att man inte får som man vill precis hela tiden) i livet måste bero på allsköns påhittade förtryck och strukturer. De vet inte vad anstränga sig och kämpa för något betyder (krav, vad är det?) . Att livet som ”vuxen” inte är en räkmacka blir en chock för generation ego-hens.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/16/2014

   Bör kanske inflika att dom kvinnor och män som inte ramlar ner i tycka-synd-om-gropen däremot kommer att prestera fantastiska resultat. Dessa är många och tysta. De har helt enkelt inte tid och ork att gnälla över livets orättvisor för de har fullt upp med att rätta till dom. 🙂

   Svara
 7. Jan

   /  08/16/2014

  Det faktum att feminister ständigt utmålar sig som offer gör att man aldrig kan en debatt mot dem. De kräver också starka argument av dig men inga alls av sig själva. De rider också på ridderlighetskomplexet vilket innebär att de kommer att ifrågasätta din manlighet om du inte håller med dem. De är helgarderade helt enkelt.

  Svara
  • anonym

    /  08/16/2014

   Glöm inte att alla som säger emot dem är vita kränkta män, oavsett om den som säger emot är vit eller ej.

   Svara
 8. MiT

   /  08/16/2014

  Svara
 9. MiT

   /  08/16/2014

  Svara
  • anonym

    /  08/16/2014

   Vilken del av hennes blogg behandlar det faktum att hon är hemmafru som har bestämt sig för att aldrig någonsin jobba heltid igen och låter sig försörjas av sin man?

   Svara
   • anonym

     /  08/16/2014

    Jag gjorde förövrigt som LD uppmanade och läste hennes blogg (via unvis.it). Jag tyckte speciellt om det här från henne,

    ”Ja, barn mobbas och det här är ett stort problem som inte tas på tillräckligt mycket allvar. Men barn mobbas främst av andra barn. Inte av radikalfeminister. Små pojkars största hot är andra pojkar, inte radikalfeminister. Och ja väldigt många barn mår dåligt men det är inte pga radikalfeministerna” Och var har de mobbande barnen fått sina värderingar ifrån? Eller är det bara pojkar som får sina värderingar från fäderna? Flickor klarar däremot av att bilda egna värderingar redan i yngre tonåren.

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  08/16/2014

     Vi har för helvete institualiserat vuxenmobbing i form av underhållning på TV. Ungar snappar upp allt möjligt skit från alla håll. Då måste man som förälder kanske göra klart att det är mitt förbannade jobb att se till att barnen inte växer upp och blir korkade muppar. Lära dom vad som är riktiga orättvisor och vad som egentligen är ens eget fel. Lära dom att livet är en hård lärare som först delar ut provet och lektionerna sen. Att livet är orättvist. Att agera trumfar gnäll varje gång. Listan blir fort lång och orkar man inte med att varje dag förmedla dessa lärdomar så går det sämre för barnen och ”lärdomarna” från TV vinner.

     Svara
     • Kristian

       /  08/17/2014

      Sturgeon sade redan 1958 att 90% av vadsomhelst är skräp. Då hade han ingen aning om internet och 100-tals TV kanaler som måste fyllas …

     • Blåval Rödval

       /  08/17/2014

      Tru dat. Synd bara att mycket skräp sitter ”front-and-center” nu för tiden.

     • MiT

       /  08/17/2014

      Om han bott i Sverige hade han kallats stören, det lovar jag 😉

   • Kristian

     /  08/16/2014

    ”Hemmafru” är ett fult ord. Hon är givetvis ”skribent” och tjänar pengar själv:
    http://unvis.it/ladydahmer.nu/nasta-idiot-som-kallar-mig-hemmafru-kommer-att-blockas/

    Svara
    • anonym

      /  08/16/2014

     Ja, hon tjänar väl ungefär ihop till kaffekassan. Det är så uppenbart att hon gärna lever som på 1950talet. Jag förstår ärligt inte att hennes man finner sig i vad hon pysslar med.

     Svara
     • Gunnar Sjölander

       /  08/17/2014

      Antingen tjänar hennes man väldigt väldigt bra, de har pengar i släkten eller så drar LD in pengar till hushållet, Det eller så kommer vi snart att se familjen i lyxfällan för villan i Nynäshamn de just införskaffat var inte billig. Men visst, vägen till en ev. inkomst har hennes man hjälpt henne med, tveksamt om bloggen varit lönsam från dag ett.

  • wigwag

    /  08/16/2014

   LD uppmanar C att läsa hennes blogg för att lära sig och sin grabb vad feminism är! KRÄÄÄKS! Jag tycker LD har en massa jobb ute på våra skolor att lära småtjejerna sluta mobba. Det är hon skyldig samhället efter allt ogenomtänkt skit hon vräkt ur sig och fortsätter vräka ur sig på sin äckliga hatblogg.

   Svara
 10. Om man skulle varit feminist, skulle det där vara som att se ett spöke?

  Svara
 11. Kristian

   /  08/16/2014

  Svara
 12. Kristian

   /  08/16/2014

  Den här, plus det givna genmälet, är en slags sammanfattning av en hel blogg/person/livsstil/politisk åskådning:

  Svara
  • Kristian

    /  08/16/2014

   Tipstack till ”Mia” som länkade från tenebrism:
   http://www.highconflictinstitute.com/about-hci/who-are-high-conflict-people

   (Har Inte direkt med ovanstående att göra. Vi ställer ingen diagnos på avstånd.
   NB: Alla feminister som vill få Toklandet att se illa ut, kom ihåg att ta bort den här parentesen!)

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  08/16/2014

    Intressant läsning och man har helt klart stött på den sortens människor i olika situationer. ”Speak softly and carry a big stick” är nog rätt angreppssätt.

    Svara
  • Pelle2

    /  08/17/2014

   Förstår att Lady D tycker att det är jobbigt att hon blir värderad efter de dumheter hon gör med tanke på alla dumheter hon gör och har gjort..

   Svara
 13. Kristian

   /  08/16/2014

  ”Jag uttalar mig som privatperson.”
  ”Våra anställda uttalar sig som privatpersoner.”

  Är det bara i Sverige det här accepteras?

  Svara
 14. Kristian

   /  08/16/2014

  http://unvis.it/nyheter24.se/maktkamp24/774918-feministdags-kvotering-ja-eller-nej

  Skulle vilja nämna orsak 0: en person är inte intresserad eller kan inte tänka sig att lägga ner den tid och arbete som ett jobb innebär.

  Korrekturläsning är kul:
  ”[…] i dag går de miste om positioner just för att de är kvinnor och för att män kvoteras in i stället för dem. ”
  ”Kvotering innebär att någon med samma nivå av, eller högre, kompetens än en man får en chans hon annars inte hade fått.”

  Svara
 15. MiT

   /  08/16/2014

  Svara
  • anonym

    /  08/16/2014

   När LD skriver saker på sin blogg så är hon helt utan ansvar för vad det får för konsekvenser. När Toklandet skriver saker så är bloggen till 100% ansvarig för konsekvenserna. Hur många fungerande hjärnceller har LD egentligen?

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/16/2014

   Varför kontaktar hon inte polisen? Olaga hot är inte okej. Polisen är intresserad när folk blir hotade till livet på riktigt. Sen så lämnar jag den meningen hängande i luften så får läsaren själv dra de nödvändiga och inte så svårfunna slutsatserna själv.

   Svara
   • En annan Andreas

     /  08/17/2014

    En kvalificerad gissning är att polisen knappast hade betraktat dem som hot, dvs för polisen så räcker det inte att någon har en avvikande åsikt för att de ska betraktas som hot.

    Svara
  • Pelle2

    /  08/17/2014

   LD är ju verkligen rätt person att be andra ta ansvar för vad de skriver på sin blogg.Du visar upp det hat och de dåraktigheter som radikalfeministerna skriver på Twitter och bloggar och sedan börjar dom gråta när de får reaktioner.
   Vi har ju dessutom i dagens inlägg hos dig fått se vad de tycker är hot. Att ifrågasätta varför jag som vit förtjänar att bli skjuten med pil är ju värsta sortens hat…

   Svara
  • Pelle2

    /  08/17/2014

   Lady d visar väl bara upp lite feministisk ”logik”. Vi män skall ta ansvar för vad alla andra män gör medan hon som feminist inte skall ta ansvar för något.

   Svara
 16. Peppelina Skajwoman

   /  08/16/2014

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5939337

  Rubrik:
  ”Isis för bort yazidiska kvinnor och barn”

  Längre ner i texten:
  ”Ett 80-tal människor sköts sedan ihjäl.”
  Får väl vara glad att neutrala SR benämner män som människor i alla fall…

  Svara
 17. Peppelina Skajwoman

   /  08/16/2014

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5939042&playaudio=5045230

  ”Far & Son sjöng om att skjuta politiker – direktsändes i P3”

  ”När Far & Son avslutade P3:s Valfestival spelade de sin nya låt, som bland annat handlar om att skjuta politiker. Men P3 ser inga problem med att låta sändningen ligga kvar på sajten.”

  Svara
 18. Peppelina Skajwoman

   /  08/16/2014

  http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/partiprogrammet/article48169.ab

  ”Pappafeministen: Tjejer skriver att jag borde dö”

  Feministen och Fatta Östensson Förklarar för honom att han måste sluta bröla och ta till sig feministisk kunskap

  Svara
 19. QED

   /  08/16/2014

  Äh, droppa rasistretoriken helt och hållet. Rasist betyder ingenting efter dessa ljus’ och privatdomares insatser. En bra början på varje mening bör från och med nu vara. ”Jag är inte särskilt rasistisk i den här frågan, men jag vill ha ägget löskokt”.

  Svara
 20. Peppelina Skajwoman

   /  08/16/2014

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5939520

  Rubrik ”Hundratals dödade av Isis”

  Som vanligt är det inte viktigt att nämna kön då män drabbas
  men viktigt då det är kvinnor. SR framstår som en feministisk propagandaapparat.

  Svara
  • MJ

    /  08/17/2014

   Samma sak i Nigera, över 1000 skolpojkar mördas, ingen bryr sig. 300 skolflickor kidnappas och hela världen reagerar med avsky.

   Svara
 21. Den där Esra verkar vara en blivande självmorsbombare.

  Svara
 22. Nu är jag inte på Twitter (och nu ser jag varför) men är detta 14-åringar som försöker lura sig själva att de har något slag av förstånd. Nej fel. jag känner ingen 14-åring som uttrycker sig så enfaldigt som dessa twitterungar. Har bildning upphört? Var finns logik? Är de på riktigt??

  Svara
 1. Vad som snurrar i en Grön Ungdoms huvud | WTF?
 2. En hatsida på Facebook… | Maniac Media
 3. Avkoppling | WTF?
 4. Hatgruppen på facebook läggs ner | WTF?
 5. Lite som Marcus Birro fått på twitter | WTF?
 6. Tweetar från 2014 del 4 | WTF?
 7. Slutna grupper som hetsar, Honey & the bees den här gången | WTF?
 8. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: