Vad som snurrar i en Grön Ungdoms huvud

Igår skrev jag om hur Emanuel Karlsten faktiskt blev rasistanklagad mm på grund av att han ställde en fråga till Esra Hacimehmet, språkrör för Grön Ungdom i Uppsala. Jag undrade där hur det kunde komma sig att det var så många som plötsligt dök på Karlsten. Det besvaras delvis i alla fall av några trådar från den slutna facebookgruppen.

Det kom ett mail med lite intressanta dumpar från den slutna gruppen som heter ”Fias fantastiska feministiska forum”. Jag vet inte vem som skickat dem utan det var helt anonymt. Vad man kan se i de dumparna är vad reaktionerna blev på den första bilden med Esras fantastiska tankar. Jag har inte med allt utan bara de relevanta.

Det började med att en twittrade ut den här bilden och den fick en viss uppmärksamhet. Esra är alltså språkrör för Grön Ungdom Uppsala.

BvB0pLvIAAAPcRT

Så skrev hon alltså i den slutna feministiska gruppen med just nu 2363 medlemmar! Sen kom den ut på twitter och då skrev hon så här i gruppen (det var tydligen flera trådar som startade nästan samtidigt så tidsordningen KAN vara annorlunda, det vet jag inte eftersom jag fått dumparna via mail).

esra

Om det är sant att hon fått sånt så låter det jävligt otrevligt! Det var dock inte om blommor och bin hon skrev själv heller så att säga. Man kan inte skriva vilken skit som helst utan att det finns idioter som reagerar på fel sätt. Det blir tyvärr så när idioter möter idioter, det blir en tävling om vem som är mest korkad. Och det finns alltid någon som är värre.

Här kommer några grejer från tråden, grejer som säger ganska mycket. Kolla hur de konstant använder hudfärg i nedvärderande syfte. Kolla hur taggarna ser ut också.

esra1

”Massa vita män som får diarré”

esra2

Taggat med #vitamän #som användersinmakt #föratt #dryga…

esra3

esra4

”Vita män med makt som försöker använda den mot unga rasifierade kvinnor pga #rasism och #patriarkat”.

esra5

Har hon inte fattat att hon är politiker?

esra6

esra7

esra8

”Ilskan mot vitas förtryck”

esra9

”MÄN såklart”…

esra10

Undrar om hon tycker samma sak om hardcorenazister? De vill säkert också ha ”en trygg plats” där de får avreagera sig? Ska vi låta dem ha det? Är det ”all styrka och pepp” till dem också när det kommer ut?

esra11

Anonymouse var det alltså som twittrade ut den första bilden. Och se på fan, jag hängde visst med på bilden också…

esra12

Här är det som Esra börjar försöka få ut andra som ska försvara henne. Och ”white privilegie men” från Esra och Hanna.

esra13

Kolla vad Anna Trollberg skriver, har hon inte fattat att det är en skärmdump med ganska anmärkningsvärt innehåll från en politiker? Och det andra är att Esra tror att det är en gymnasiekompis som spridit det. ”JAMEN VIT” är ju också ett fint argument….

Nästa tråd börjar här

esra14

esra15

Det verkar vara ett MYCKET PASSANDE NAMN!

esra17

”Hatar den jäveln”. Klart han vill veta mer om en hemlig extremistgrupp som hatar loss på Facebook? Där politiker är med och hatar? Han är ju för fan journalist! #patriarkatet…

esra18

Skjuta pil på Karlsten alltså, det står hon för.

esra19

Det var Rezan som öppet och direkt riktat mot Karlsten ankalgade honom för att vara rasist och vara ansvarig för rasitiska hot om våld och sånt. Och häxjakter…

esra20

… Vad ska man säga egentligen?

esra21

Esra tycker att Karlsten är en kvinnofientlig, rasistisk och oseriös journalist när han ställde en mesig fråga till Esra…

esra22

esra23

Han är OND också och ett kvinnohatande rasistiskt patriarkat! Och kolla vad Cicci skriver om en liten bubbla runt huvudet… Och så lite ”White privilegie och sin position som vit kränkt man i maktposition”. Härligt!

Nästa tråd börjar här

esra24

Hon har skrivit om sitt hat mot vitheten och problemet är inte att hon gjort det utan att hon får stå till svars för det? Really?

esra25

”Säkert någon vit jävla hipsterfeminist…” De verkar inte vara bästisar inom feminismen…

esra26

esra27

esra28

”Hon är vit kvinna.. föräldrarna är pampade”. Vad är ”pampad”?

esra29

Japp, nu ska de in på twitter och komma med ännu mer patetiska ursäkter

esra30

Elin stod ju upp för att hon ville skjuta en pil i Karlsten, undrar om hon kommer att stå för detta också om det kommer fram att anonyma twitteranvändare inte är anonyma längre?

Och den sista tråden som fanns i mailet

esra31

esra32

”A safe place” där de kan sprida sin skit vill säkert hardcorenazister också ha…

esra33

esra34

Nähä, Esra har inte gjort något fel alls…

Det var vad jag har därifrån. Det är ju inte alla kommentarer men de som utmärker sig lite extra. Sen kryllar det av meddelanden som stöttar, hyllar och försvarar Esras mycket märkliga status om att skjuta pilar i huvuden på folk. Och en del som uppmanar att ge sig ut på twitter och försvara Esra.

Det här är människor som är ett resultat av feminismen i Sverige. Inget mer och inget mindre. Verkar det vettigt?

Och som en bonus så kan man ju roa sig med att kolla vilka som är medlemmar i facebookgruppen

fiasfantastiska

fiasfantastiska1

Nu säger det inte så mycket vilka grupper man är medlem i egentligen för man kan lägga till medlemmar i en grupp och sen får man gå ur själv om man inte vill vara med. Men det som verkar ”diskuteras” i den här gruppen stämmer ju rätt bra med vad de i vanliga fall tycker så… Andra intressanta är folk på universitet, lärare, socionomer, kvinnojoursarbetare, handläggare inom kommuner mm mm mm mm.

Jag tycker i alla fall att det är lite otäckt om ministrar och övriga politiker är med i såna här hatgrupper på Facebook. Går man in och kollar vilka som är medlemmar så ser man en hel del från Fi, V och MP. Feministiskt Pärspektiv har några medlemmar, bland annat Anna-Klara Bratt. Även nyheter24 har en journalist som är medlem. Lite kul eftersom nyheter24 gärna kuckilurar med andra för att få info om slutna facebookgrupper och sen är väldigt upprörda över dem. Men de har inte skrivit en rad om detta där de ändå har inside information. Även en av Aftonbladets ledarskribenter är medlem.

Esra har ju varit i farten förut, hon ”orsakade” så att säga den här bisarra twitterdikussionen.

Den här kommer ju också från henne

grönungdomigen

Och när man ser den så blir man ju inte förvånad över det ovan heller faktiskt. Och varför ska hon inte gå loss när Åsa Romson kan stå i Almedalen och säga nästan samma saker som Esra säger i det här inlägget? Fast Åsa säger det med andra ord eftersom hon är en mer slipad politiker…

Tänk också på att allt från Esra kommer från en 23-åring och inte en 14-åring…

Och för sakens skull så kan vi se vilka hemska mail hon har fått från alla nu

pqif6RRu.png large

Så hemska var de visst…

Det är alltså ännu en sluten feministisk facebookgrupp där man gillar att hata loss. Det finns massor av dem och alla verkar visa upp det rätta ansiktet då och då. När ytan krackelerar så finns det bara hat kvar av feminismen. Jag är inte förvånad, hela den här bloggen visar det.

Varför jag tycker det är viktigt att visa upp galenskap

********************

Genusdebatten: ”När två världsbilder kolliderar.

Jussi H Lundell: ”Hur kan hatets motpol vara hat? Och rasismens motpol rasism? Feministiskt initiativ behöver nog förklara sig

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

108 kommentarer

 1. Svensson

   /  08/17/2014

  Låter precis som fjortissnack på skolgården! En 23-åring med den mognadsgraden visar väl om något resultatet av söndercurladde ungar och ett havererat skolsystem. Förutom en uppseendeväckande internet-naivitet….. ”privat” grupp på Facebook… tillåt mig småle, inget du lägger ut på internet är ”privat”. Det sprids alltid, förr eller senare. Två saker slår mig tydligt:
  1. Många i den aktuella gruppen är helt enkelt korkade.
  2. Degraderingen av ordet ”rasist”, speciellt med tanke på de mailexempel som gavs.
  Slutligen, har ngn en annan åsikt än ”konsensus” i fb-gruppen är det fritt fram att hata, utifrån alla möjliga olika offerperspektiv och med hjälp av senaste innegrejen, hudfärg. Intersektionalitet ba, eller typ alltså….

  Svara
 2. Anders/AV

   /  08/17/2014

  Deras ”safe space” är som platsen bakom gympasalen i grundskolan. Dit lärarna inte hittade och man kunde härja fritt.

  Svara
 3. Martin

   /  08/17/2014

  Uppenbart antivita hatare. Märks tydligt när de diskuterar ”vem som förrått dem”, då släpper de snabbt det lilla fikonlövet ”män”, då är fienden bara ”vit” helt plötsligt.

  Svara
 4. MiT

   /  08/17/2014

  ”Sluta kritisera hela tiden – gör något själv i stället”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/alexschulman/article19376810.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  08/17/2014

   Oj,oj,oj. Alex schulman kommer ut som en kvinnohatare eftersom han inte håller med Lady D och dessutom tycker att hon skall göra något istället för att gnälla.Hur kan han vara så elak mot proffsoffret Lady D ?

   Svara
 5. MJ

   /  08/17/2014

  En liten exklusiv och privat grupp på 2500 personer. Hur har någon lyckats ta sig in där utan att märkas?

  Svara
  • MiT

    /  08/17/2014

   Hahaha, eller hur 😀

   Svara
  • MJ

    /  08/17/2014

   Du var ju ett privat uttalande till mina 2500 närmaste! Ha!
   Kommer ni ihåg när Stig Malm berättade för ett fåtal kamrater att en annan person hade använt ordet fittstim?
   Kommer ni ihåg när Bosse Ringholm glömde att lägga på luren och sa till sin närmaste medarbetare att poliser var lata?
   Kommer ni ihåg när Kjell Olof Feldt kluddade tankar för dig själv på ett papper om löntagarfonder?
   Alla valstugesamtal där man provocerat fram olämpliga uttalanden?
   Det finns hundra exempel. Men det ska tydligen vara andra regler för vissa politiker av lite finare sort.

   Svara
 6. Grodan Boll

   /  08/17/2014

  Så hon blir behandlad som en vit medelålders hetropolitiker (t.ex. Reinfelt) och hon gillar det inte?

  Då får hon antingen ta sig en närmare titt på hur privilegierade de vita verkligen är, eller analysera gruppen rasifierade som gnäller över att de är rasifierade, men när det kommer till kritan vill bli bemötta med rasifierade silkesvantar som är mycket mjukare än fyrans sandpapper som de vita medelålders hetropolitikerna får.

  Svara
 7. Enrik

   /  08/17/2014

  Vilken härlig kamelfösarlogik av Esar. Klart att hon kommer att ersättas av en vit priviligierad. #intelligentaförtrycker .

  Svara
  • MiT

    /  08/17/2014

   Vad menar du med ”kamelfösarlogik”? Jag vill ogärna ha rasistiska tillmälen och uttryck på bloggen och jag misstänker att det är ett sånt? Rätta mig om jag har fel?

   Svara
 8. anonym

   /  08/17/2014

  Har Esra fortfarande inte lärt sig stava till privilege?

  Svara
  • Sofie

    /  08/18/2014

   Du kan ju inte stava till det själv. Väldigt pinsamt att du vill märka stavfel (vilket är otroligt irrelevant), utan att ens kunna stava till märkt ord själv.

   Svara
   • MiT

     /  08/18/2014

    Jo det kan han. Inte första gången Esra skriver det tillsammans med ”white” framför, alltså ett amerikanskt uttryck (som inte hör hemma i Sverige alls), så ska man också skriva just ”privilege”. Vill man leka frän och internationell med amerikanska uttryck så kanske man ska stava dem rätt?

    Svara
   • MiT

     /  08/18/2014

    Och för att du ska slippa googla själv kan du klicka på länken nedan
    http://lmgtfy.com/?q=white+privilege

    Svara
 9. Pelle2

   /  08/17/2014

  Miljöpartisterna är inte vana vid att någon kritiskt granskar dom. Sedan när någon faktiskt gör det så måste man hitta på allehanda ursäkter för sina rasistiska och/eller manshatiska uttalanden.Esra verkar desutom vara en urusel politiker som inte begriper att hon kommer bli granskad för vad hon säger och gör och dessutom inte kan få fram några bra argument för att förklara eller försvara det hon har sagt.
  Hon är som sagt var ett lysande exempel på hur feminister tycker att dom kan hata och hota sina motståndare och att ingen skall få ha någon negativ synpunkt på det
  .Det så kallade hatet och hotet hon visade upp i sin twittertråd var ju verkligen hemskt.Hur kan en vit ifrågasätta vad en rasifierad feminist har vräkt ur sig ?

  Svara
  • MJ

    /  08/17/2014

   Men hon blir ju inte granskad. Om någon rikstäckande media kommer nämna detta så kommer det ju vara en nyhet om att Esra blir utsatt för hat och hot från vita män.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/17/2014

    Karlsten har ju granskat henne i just denna fråga men visst skulle det vara kul om någon grävde vidare. För eftersom hon har de åsikter om vita män som hon har så är det ju sannolikt att hon har gjort liknande uttalanden tidigare. Men tyvärr kommer väl ingen gräva vidare eftersom hon är en rasifierad,feministisk miljöpartist…

    Svara
 10. Detta är en klockren analys:

  ”Man kan inte skriva vilken skit som helst utan att det finns idioter som reagerar på fel sätt. Det blir tyvärr så när idioter möter idioter, det blir en tävling om vem som är mest korkad. Och det finns alltid någon som är värre.”

  Svara
 11. notsure

   /  08/17/2014

  Du gör ett fantastiskt jobb MiT! Det bästa sättet att bekämpa idioti är att bara visa vad idioter säger, det behövs inte mer än så. Radikalfeminismen försvagas för varje inlägg du gör.

  Svara
 12. QED

   /  08/17/2014

  Intressant om fenomenet politikerbroiler

  ”Det är inte i det demokratiska gräsrotssystemet de unga politikerna tagit plats, utan inom den politiska eliten. Riksdagspolitikerna är betydligt yngre än kommunpolitikerna – och allra yngst är partiledarna. Partierna är i dag medvetna om att unga politiska talanger måste avancera snabbt om de inte ska hoppa av.

  Medlemstappen har lett till att partierna förlorat mycket av sin folkliga förankring. De har utvecklats från breda folkrörelsepartier till toppstyrda kampanjorganisationer. Medialitet, ungdomlighet och talang för sociala medier har blivit hårdvaluta i det nya politiska landskapet där synlighet är allt.”

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article19370486.ab

  Svara
 13. michael

   /  08/17/2014

  Ja vad är det som snurrar i en grön ungdoms huvud,det är väl en pil som alltid hamnar på och pekar på vita och män.

  Svara
 14. anonym

   /  08/17/2014

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/article19362195.ab LD50 är igång och gråter igen. Var inte hon stolt över att väga 40 kilo för mycket? Om hon nu är så stolt, varför rör det henne vad andra tycker?

  Svara
  • Pelle2

    /  08/17/2014

   Du förväntar dig väl inte att Lady D kan tänka logiskt ?

   Svara
   • anonym

     /  08/17/2014

    Nej, men jag förväntar mig att hon menar det hon skriver. Jag tror i själva verket inte alls att hon är stolt över sina 40kgs övervikt.

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/17/2014

   För att hon vill höra hur duktig hon är på att vara överviktig. När ingen hurrar åt hennes prestation så är det #smalaförtrycker. Det är väl snarare som så att INTE EN DJÄVEL BRYR SIG!!!

   Svara
 15. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2726219/Yasmin-Thomas-victim-disgusted-walked-free.html

  Fick nys om denna historien via 9gag av alla ställen. En tjej attackerar en man, hon slipper fängelse, trots att hon gjort det 17 gånger innan. O feminister säger att kvinnor är förtryckta?

  Svara
 16. Jan

   /  08/17/2014

  När det gäller Molly Sandén så har faktiskt Lady D en del rätt (slumpens skördar?). Mollys utspel kommer inte att påverka kvinnors utseendefixering ett enda dugg. Om Molly upplever sig som tjock får hon väl banta. Det är inte synd om Molly för att hon lagt på sig lite övervikt. Någon borde dock informera Molly om att popbranschen är en ytlig bransch där du är din egen lyckas smed. Det du inte har med talang måste du kompensera med andra faktorer. Alla kan inte vara popstjärnor. Även om många aspiranter i Idol tycks tro det…

  Svara
  • Anders/AV

    /  08/17/2014

   Det Molly tar upp är egentligen inte tjockheten utan mobbing och hur den kan få en person att uppfatta sig själv. I en miljö av anorektiker kan man bli mobbad att känna sig tjock trots att man är kraftigt underviktig. Hennes låt handlar om att bryta sig ur de tankebojor mobbing ger och återta sin barndoms krossade drömmar. LD har totalt missuppfattat och tror att det handlar om att vara tjock och då säger att endast ”riktigt” tjocka får uttala sig och #smalaförtrycker. Hon förnekar Mollys rätt att sjunga om sin resa för att hon själv anser sig som ett större (pun not intended) offer. Denna metod att dra på sig en tjockare offerkofta och säga ”vad har du att gnälla över som…” är direkt kontraproduktiv och en härskarteknik att förminska andras upplevelser.

   Svara
 17. MiT

   /  08/17/2014

  Svara
 18. MiT

   /  08/17/2014

  Svara
  • Kristian

    /  08/17/2014

   När jag gick på högstadiet kom en före detta narkoman och berättade hur han halkat fel. Ett av problemen var en socialarbetare som varje gång han hamnade hos polisen stod och sade ”[gråter] Men ni måste Förstååå honom!”

   Ungefär så.

   (Menar inte att medlemmarna i gruppen sysslar med vare sig droger eller annan brottslighet. )

   Svara
 19. Chr Ewrk

   /  08/17/2014

  Ninni Sudin är även admin över en grupp som heter ”Det Är Cultural Appropriation Att..”. De är 413 medlemmar och så står det om gruppens regler.

  [Gruppens regler]
  Hej alla nya! Läs här först.
  Alla medlemmar bör sedan tidigare känna till CA! I denna grupp kommer vi INTE utbilda någon i ämnet!
  I denna grupp får enbart rasifierade posta inlägg men vita får likea och skriva kommentarer! Här lägger vi upp bilder eller inlägg och skrattar åt/blir arga åt/hatar på kulturell appropriation!
  [Denna grupp är till viss del separatistiskt och helt och hållet nolltolerant mot regelbrott. Vita som ifrågasätter CA kommer inte få vara kvar så det är medlemmens EGET ANSVAR att se till att veta vad CA är. Detta ska vara både en humoristisk grupp och även en lite mer seriös.]
  Admins här är jag, Ninni Sundin, XXXX och XXXX. PMa oss om ni undrar något!

  Helt sjukt…

  Svara
  • anonym

    /  08/17/2014

   Då räknar jag med att det tas upp när Adoori Rahman anser att det är appropriering av bangladeshisk kultur att hennatatuera sig, trots att både babylonier och semiter gjorde det tusentals år innan det fanns någon bangladeshisk kultur. Hon har gjort sig skyldig till tvättäkta cultural appropriation.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/17/2014

   Snygg liten sektgrupp !

   Svara
  • anonym

    /  08/17/2014

   Jag lovar att de kommer att gnälla om vita med rastaflätor, trots att payots är äldre än all form av rastafarikultur.

   Svara
   • Chr Ewrk

     /  08/17/2014

    Jo det har dom redan gjort. En person gjorde ett inlägg om gruppen https://www.facebook.com/groups/365704253502277/

    och skrev så här
    ”Det första en ser i den här gruppen är *tadaa* en vit skalle som omslagsbild. Blir bländad av hela medlemslistan. Det stör mig nåt så jävulskt att deras CA:ande är så normaliserat att det inte rycks på några axlar alls. Ok, så är typ all CA men ibland blir det så in ens face. Spyr på alla mysiga vita vänsterbohemer, de är fan värre kulturplundrare än någon annan politisk falang. (Sry for rant men det här har gnagt i mig på sistone, så: there, I said it.)”

    En av kommentarerna till den tråden är av Ninni Sudin där hon skrev :

    ”Alltså. Skrollar jag i gruppen i feeden ser jag typ en rasifierad person i ett hav av vita. Ni tror inte de vita får fler likes också. Så jävla talande.”

    Man häpnar

    Svara
    • Bosse

      /  08/18/2014

     Men det intressant är väl att det inte är tvättäkta jamiacaner som gnäller över att Lovisa och Axel springer omkring i blonda dreads och leker rastafari, utan det är folk med en helt annan kulturell bakgrund som lägger sig i.
     Jaha så du kommer från ett konfliktfyllt sönderbombat rövhål till land, vad har det med rastafari och reggae att göra, inte ett jävla skit kan jag tala om för dig så håll käft stängd är du snäll!
     Och en annan sak varför klagas det inte på alla ”bryschor” i förorten som med rötterna i mellanösterna/nordafrika ränner omkring och försöker vara värsta afroamerkanska ghetto niggah, men det hör vi ingenting om.
     Visst är det mycket märkligt?
     Samtidigt så bölas det varje jul och midsommar över att svennen inte tar till sig andra seder som ramadan mm, eller döper sina barna till klassiska svenska namn istället för Mohammed,Fatima,Katitsi och Kunta Kinte.
     För nästa dag vända på kappan och böla över kulturell appropiering, hur fan ska ni ha det era jävla stolpskott?

     Med problem som dessa så kan man konstatera att antirasiter i dagens Sverige har jävligt lite att göra och får konstant dikta upp en massa trams för att rättfärdiga deras existens.

     Näe nu ska jag ned på stan och första bästa rasifierad som jag ser glida omkring på en skateboard ska jag stoppa och säga kulturell appropiering…ajjajja bara för vita!

     Svara
  • Anders/AV

    /  08/17/2014

   Undrar om någon av dessa dårar äter fredagstacos (En styggelse jämfört med riktig mexikansk) eller pizza. För att inte säga den mycket svenska Kebabpizzan. Helt unik här. Där har man förvanskat koncept från två olika kulturer tillsammans. Vilket hemskt brott. De har förhoppningsvis inte jeans, bär inte sina barn i bärsjal, dricker inte kaffe/te/choklad eller ens funderar på att ge sina barn en leksaksbumerang. Att paddla kajak eller canadensare som ”vit” måste vara oerhört kolonialt. Inget för dem. Som 16-delssame har jag givetvis rätt att bo i tältkåta och ha bällingskor, men ve den av dem som köper en moderniserad variant av kåta. Spela pingis eller schack är ett sätt att som vit stjäla andras kulturyttringar. Något j-a rökelse på sina flumaftnar kan de bara glömma. Att inreda ett rum i ”marockansk” stil med guld, ockra och klara färger är ren kulturstöld.

   Nä om man skulle vara lite kulturimperialist och röra ihop en currygryta och exotifiera Indierna lite. Kör på lite soya och sweet chili för att riktigt sno åt mig andras kulturyttringar. Moahahahaha (vitt världshärskarskratt).

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  08/17/2014

    Min herre är en mycket sjuk herre som vandrar utanför åsiktskorridoren.

    Svara
   • Kristian

     /  08/17/2014

    Koldolmen är bara 200 år gammal i Sverige och knyckt från Turkiet med omnejd. Potatisen något äldre, evig vanära över Alströhmers minne! Kristendomen är bara 1000 år – varje kyrkobyggnad, Svenska statskyrkan och kyrkoskatt är CA. Algebra är från mellanöstern. Bronsverktyg är nog fan stulna från mesopotamien, någonstans, alltså Turkiet igen eller Iran.

    Svara
    • Anders/AV

      /  08/17/2014

     Fruktansvärda kulturstölder.

     Svara
     • Kristian

       /  08/17/2014

      Javisst, inte sant!
      Kunde vi inte vara stolta över den unika kebabpizzan istället, precis som norra England kan vara stolta över Chicken Tikka Masala.

   • Bosse

     /  08/18/2014

    Vi borde ta ett snack med alla pizzabagare, hur många av dessa tror ni är italienare?
    Sedan så ska vi rensa alla brittiska och irländska pubbar från människor som inte har ilrändsk/brittisk bakgrund, tror ni att vi kommer får applåder samt pepp från twitter-hen-maffian?

    Svara
 20. Mycket oroad medborgare

   /  08/17/2014

  Nu måste MP kräva hennes avgång! Detta måste ut stort i media nu. Vi kan inte ha sådana ”politiker” i Sverige. Vi vill också ha förklaring angående etablerade politiker om deras medlemskap i gruppen. MP har ett stort arbete att rensa upp dyngan. Detta i skuggan av romsons ”vita-män tal”. En stor jävla skandal är det. Och vi ska inte glömma att det är fler partier som är belastade av dyngan. Häng ut alla manshatande rasistiska radikalfeministiska politiker i media så alla får upp ögonen för vad som pågår. Det får fan vara nog nu. Kontakta alla journalister ni kan om detta.

  Svara
 21. Jonte

   /  08/17/2014

  Alltid när man tror att idiotin har nått sitt tak så dyker några intersektionalitetsmuppar upp för att bevisa att man hade fel..

  Svara
 22. Sven

   /  08/17/2014

  Skrämmande. De där tokdårarna har kontakter rakt upp i makten i politikerträsket. Sverige blir bara hemskare och hemskare.

  Svara
 23. MiT

   /  08/17/2014

  Svara
  • Jonte

    /  08/17/2014

   Anledningen till att sinoes inte är med så ofta längre är väl för att hon mest går på tomgång nuförtiden? Känns som att hon skrivit alla galenskaper som finns redan och numera bara gå på repeat. LD är ju åtminstone inblandad i lite drama och bråk med jämna mellanrum.

   Svara
   • Bosse

     /  08/18/2014

    Ta det lite lugnt, jag har hört att hon har varit tvungen att flytta hem till Mamma och ”ärkeförtryckaren”.

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/17/2014

   Det kanske är dags för en reboot av ”karriären”?

   Svara
  • anonym

    /  08/17/2014

   Samtidigt så var det ju personförföljelse när tennebrism skrev om Fanny. Hur ska hon ha det egentligen?

   Svara
  • Pelle2

    /  08/17/2014

   Undrar om hon har frågat Lady D om lov att hänga på din blogg ? Lady D brukar ju varna alla som gör det.

   Svara
   • Jonte

     /  08/18/2014

    I Nordkorea får ju partieliten se alla utländska filmer som är bannlysta för vanligt folk. Kan tänka mig att svenska radfems kör enligt samma princip.

    Svara
 24. Medborgare i galenskapen

   /  08/17/2014

  Har ni hört något parti eller någon politiker säga att de ska göra något åt mäns problem inför valet? Inte? Nä det beror ju på att män som vanligt bara ska hålla käft, dö och skadas på arbetet och dra in pengarna. Så att politikerna bl.a. kan fortsätta med sin mansföraktande rasistiska politikska sandlåda.

  EDIT: Det där namnet är inte så bra att använda som nick på den här bloggen. Byt till nästa gång.

  Svara
  • Medborgare i galenskapen

    /  08/17/2014

   ok. är det ditt eller? missade det i så fall. sorry! du får gärna byta till nåt annat på mina inlägg här om det går

   Svara
   • MiT

     /  08/17/2014

    Har en sida på facebook bl a. Och MiT står för just det så byt gärna är du snäll. Jag kan testa om det går att byta mot något.

    Svara
   • MiT

     /  08/17/2014

    Det gick, jag byter på dina

    Svara
 25. Medborgare i galenskapen

   /  08/17/2014

  Nu vill jämställda folkpartiet att pensionen ska delas vid skilsmässa.
  Varför inte lönen också? så kan kvinnor fortsätta att arbeta deltid i godan ro och leva på sina män för evigt så det blir feministiskt och jämställt,

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5939758

  Svara
  • I sitt Almedagstal skröt Björklund om liberalernas 100-åriga feministiska historia, där en av milstolparna var slopad sambeskattning. Nu har de visst kommit på att slopad sambeskattning inte är så bra för kvinnor när pensionerna ska betalas ut, så de vill ha en ny reform som kompenserar. *facepalm*

   Svara
 26. Medborgare i galenskapen

   /  08/17/2014

  ”Lättkränkta män måste lära sig tala om känslor
  Ring inte DO eller kvällspressen när du blir kränkt, bjud in till samtalskväll”

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article19363607.ab

  Här är en kvinna till som känt efter och kommit fram till att det är män
  som är mest lättkränkta?

  Svara
  • MiT

    /  08/17/2014

   Du får byta nick om du ska kommentera. Du hamnar i spam tills du gjort det.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/18/2014

   Det är ju ett skämt att påstå att det oftast är män som blir kränkta. Massmedia fylls ju så gott som dagligen av kvinnliga feminister som gråter ut om sin kränkthet över olika saker.

   Oftast är det ju samma feminister som kallar oss feministkritiker för kränkta när vi debatterar och argumenterar emot deras åsikter och dom inte kan bemöta detta med sakliga argument. Om man tror på deras skitsnack så kan det ju verka som om män är mera
   kränkta än kvinnor.

   Personligen är jag spyfärdig på den kränkthetskultur som har vuxit fram i Sverige.

   Svara
   • Du kanske rentav är kränkt?

    Svara
    • Bosse

      /  08/18/2014

     Du kanske rent av försöker skapa dig ett namn av att vara kränkt och göra karriär på det? Typ som Kawa Zolfagary,My Vingren mfl? För det fungerar ju uppenbarligen.

     Svara
    • Fugen

      /  08/18/2014

     Ingen som är kränkt här, däremot skrattar vi åt, er? och facepalmar, ett uttryck som känns rätt. Vi är liksom ganska luttrade av mans-, ras- och kulturhatande uttryck från politiker på vänsterkanten. Bara för att man är ung, kvinna med en annan kulturell så skall man inte tro att man har frikort att bete sig hur som helst. Som William Pitt sade, ungdom är övergående. Vill man tas på allvar får man faktiskt stå för sina ord och handlingar.

     Svara
    • Pelle2

      /  08/19/2014

     Till skillnad från den feministiska kränkthetsmaffian så blir jag inte kränkt av småsaker. Däremot är jag förbannad för att en massa människor försöker kväva debatten genom att hävda att dom blir kränkta om någon har en annan åsikt än dom själva och kallar sina kritiker för kränkta när dom inte klarar av att argumentera för sina egna ståndpunkter.

     Svara
  • Fugen

    /  08/18/2014

   Den texten var rent trams

   Svara
  • Jag undrar vad är kriterierna för att få skriva en text i Aftonbladet egentligen? Hon säger inget av värde utan texten är bara ett rent nonchalerande av män och manlighet och visar ingen som helst empati eller förståelse för hur män och kvinnor är olika.

   Hon utbildar dessutom i teoretisk fysik, hennes avsaknad av empati påminner faktiskt lite grann Sheldon Cooper från The Big Theory som är teoretisk fysiker, briljant fysiker men socialt inkompetent…

   Svara
 27. JustMe

   /  08/17/2014

  Även om dom tillhör olika partier känns Grön Ungdom som Gudrun Jugend.

  Svara
 28. Skrev också om den här historien tillslut… Tack för tipset!
  https://bergersjo.wordpress.com/2014/08/18/en-hatsida-pa-facebook/

  Svara
 29. G

   /  08/18/2014

  Men vad fan….. Fattar du att du hänger ut massor av folk? Censurera i alla fall efternamn och bild!!!!

  Och att som icke-vit person vara arg på vita, som kvinna vara arg på män eller som homo vara arg på heteros handlar ju inte om att en HATAR ALLA vita/män/heteros, det handlar ju om att en hatar hur de alltid kommer ha det lättare än en själv, på ett strukurellt plan. Visst, en man kan SÅKLART må dåligt, men han kommer aldrig må dåligt just för att han är man. Hänger du med? Lika lite kan Esras inlägg om vitas oförstående inför rasifierades kamp kallas regelrätt hat/rasism. Hänger du med?

  Svara
  • MiT

    /  08/18/2014

   Jaha, ungefär som SvP resonerar? Det är så du menar? För jag ser INGEN skillnad alls…

   Jag är ledsen men hat och rasism är hat och rasism oavsett vad några tokar vill kalla det. Ni kan kalla det blåbär om ni vill, det blir inte blåbär bara därför utan det är fortfarande hat och rasism.

   Svara
  • Sanningen

    /  08/18/2014

   Särskilt tråkigt att ni slösar energi då på att hata män helt i onödan eftersom de inte har några fördelar för att de är just män. I många fall är det dessvärre tvärtom.

   Att ni tror att män har det lättare gör möjligen att ni inte förstår att det krävs uppoffringar för framgång. Istället för att hata för att ni är avundsjuka på män. Försök göra något själva för er framgång. Satsa på ett välbetalt gruvjobb tex. Eller gör vad ni vill. Kanske lyckas ni, kanske inte, så är det för väldigt många vita män också.

   Att gnälla över hur mycket ni hatar män kommer aldrig ta er någon vart.
   Att skylla på att strukturer som inte finns hindrar er gör det inte heller.

   Svara
  • Bosse

    /  08/18/2014

   ”Och att som icke-vit person vara arg på vita”
   När du elller någon annan pekar med hela handen och säger vita, så innefattar detta ALLA vita.
   Menar ni INTE ALLA vita, då får ni väl för fan uttrycka er på något annat sätt.

   Hur fan kan en sådan enkel sak undgå dig? Förklara gärna detta för mig.

   Och hur fan har du mage att påstå att en man inte kan må dåligt för att han är en man.
   Hur fan vet du det? Tror du att du är gud?
   Skärp dig!

   Svara
  • Pelle2

    /  08/19/2014

   @G
   Eftersom du och Esra har den bisarra åsikten att det är rätt att hata andra människor utifrån deras kön och ras så länge man anser sig vara underlägsen den man hatar
   så borde ni väl vara glada att den åsikten sprids vidare ?
   Eftersom du tycker att det är rätt att generalisera antar jag att du ställer upp på resonemanget muslimer är självmordsbombare och kvinnor är brottslingar. Jag menar då inte alla kvinnor och muslimer utan pratar om strukturer.
   Fast något säger mig att du inte kommer köpa det resonemanget då det drabbar dig själv och en rasifierad grupp enligt din terminologi..

   Googla ordet dubbelmoral så kanske du lär dig något.

   Svara
 30. Bosse

   /  08/18/2014

  Hörru tokis, varför envisas du med att kalla den där Refat Hackimessmör för språkrör?
  Med tanke på all skit som hon har hävt ur sih så tycker jag att det skulle passa bättre med språkRÖV!

  Svara
 31. Så som rasifierad i Sverige är det inte okej att flippa ur över det förtryck som en ständigt står under? Det är inte okej att vara frustrerad och SKRIVA om det här? Bättre att kuta ut med järnrör eller knytnävar och bete sig som en hederlig högerextremist?

  Jämför inte hat mot de normer som förtrycker en, med hat mot de som förtrycker, det är bara okunnigt och faktiskt rasistiskt. Acceptera att din vithet ger dig fördelar och att de som inte har dessa fördelar faktiskt har all anledning att vara bittra över det. Inse att det finns orättvisor i samhället, så KANSKE du har chans att göra något gott ifrån din privilegierade position, istället för att sparka nedåt.

  Svara
  • Verkligheten

    /  08/18/2014

   Du som kvinna kan ju sitta på din priviliegierade position då och glädjas över att du till skillnad från män slipper gå på jobbet och dö eller skadas idag då?
   Glädjas över att du slipper dö i förtid.
   Slipper utsättas för våld i samma grad.
   Slipper dö i självmord i samma grad.
   Har möjlighet att leva på en hårt arbetande man.
   mm

   Svara
  • Verkligheten

    /  08/18/2014

   Det är särskilt olämpligt som politiker att uttrycka sig på det sätt hon gjort.
   Du drar sedan slutsatsen att det bara är högerextrema som brukar våld.
   Vi har sett att vänster och även sk rasifierade är lika duktiga på det som övriga.
   Att skriva hetsande och hotande på nätet oavsett om man känner sig förtryckt eller inte bidrar till ökad polarisering och våld i samhället. De flesta extrema grupper har gemensamt att de känner sig som offer och att någon annan grupp är de skyldiga. De anser sig även vara de ”goda”.

   Svara
  • Bosse

    /  08/18/2014

   Det är min rätt som människa att endast stå till svars för och hållas ansvarig för de val och de handlingar jag har begått som individ.
   Vad andra med samma kön/etnicitet/sexuella läggning gör har absolut ingenting med mig att göra och så bör det förbli.
   Allt annat är en attack mot min person och jag kommer på ett eller annat sätt att slå tillbaka.
   Vill ni verkligen detta?

   Svara
  • Bosse

    /  08/18/2014

   Vet du vad Sofie, kan du inte ta och knata ned till stationen eller leta rätt på någon parkbänk.
   Sen så förklarar du för de spillrorna av män som sitter där hemlösa,söndersupna vrak vilken priviligierad position de åtnjuter och att de har glidit på en räkmacka hela livet.
   På bekostnad av rasifierade,kvinnor,homosexuella och handikappade.

   Har du möjlighet så filma gärna deras respons och lägg upp den på youtube, för tänk vad mycket pepp du kommer få från dina medsystrar och henmän.

   Svara
  • MJ

    /  08/18/2014

   Om det bara drabbar ”en” så kan det inte vara så allvarligt och inte så svårt att åtgärda.

   Svara
  • Jonte

    /  08/18/2014

   Esra är mycket mycket mycket vitare än vad jag är. Du är säkert också vitare än jag. Underligt att jag inte upplever att jag lever under ständigt förtryck. Visst fan har jag stött på rasistiska idioter i mitt liv men jag låter varför ska jag ens slösa tid på dom? Istället för att utgå från att alla människor du möter är rasister tills motsatsen bevisats försök tänka tvärtom. Jag lovar dig att livet kommer bli mycket roligare och trevligare då.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/19/2014

   @Sofie
   Vill du verkligen ha ett samhälle där det är ok att hata hela grupper av människor utifrån deras kön,ras och inbillad överordnad position ? Vad är skillnaden mot det Nazisterna gjorde i så fall ? Dom ansåg ju att judarna var privilegierade och stod över dom i rang.

   Intersektionalitet är bara ett annat ord för rasism och sexism och jag kommer aldrig acceptera det synsättet som den teorin innebär.

   Dessutom ställer jag högre krav på en politikers beteenden än den vanliga medborgarens eftersom dessa människor gör anspråk på att en gång få leda landet.

   Vågar också påstå att du hade tyckt att det vore helt ok att hänga ut politiker av annan färg om dom hade gjort ett lika korkat uttalande som Esra.

   Svara
  • En av de stora svenska poeterna skrev redan 1891 om intersektionalitet och osynliga strukturer som förtrycker. Eftersom han var poet använde han lite andra ord, men det framgår tydligt att han förstod problemets kärna:

   http://www.svensklyrik.se/poeter/gustaf-froding/en-ghasel

   Svara
   • Pelle2

     /  08/19/2014

    Han spenderade ju en hel del tid på psyket så det kanske är en indikation på vart intersektionaliteten leder sina anhängare..

    Svara
 32. Bosse

   /  08/18/2014

  Ugh!
  Mitt namn vara Hackiga Smeten, jag vara språkröv för de Kränkta Kråkfötterna.
  Vit man komma med järnhäst och tala med kluven tunga, vit man få smaka på pil genom huvudet Sedan Hackiga Smeten röka fredspipa med ISIS och al-Quiada.
  HUGGACHAGGA! HUGGACHAGGA! HUGGACHAGGA! HEN HEN HEN!

  Svara
 33. ”Förväxla inte hatretorik från personer jag håller med, med hatretorik från personer jag inte håller med.”

  Svara
  • MiT

    /  08/18/2014

   Det är ju så klurigt det där, hur mycket måste man hålla med? Räcker det med lite eller måste man gå all in?

   Deras regler och andra märkligheter är så ologiska. Det är lite som en person skrev på twitter ”Jag skulle gå till Clas Olson och köpa en dubbel måttstock men twittervänstern hade redan köpt alla i hela landet”

   Svara
   • Det är ett så märkligt tänkesätt som inte förekommer inom andra grupperingar.

    Som liberal anser jag (och många med mig) t.ex. att socialism förtrycker. Ändå finns ingen tolerans alls bland liberaler (inkl. mig) för prat om att skjuta ihjäl socialister — även om det är sagt i affekt och sannolikt inte återspeglar några reella planer på ett blodbad. Enskilda idioter finns förstås inom alla schatteringar, men då handlar det just om det, och inte om ett uttänkt ideologiskt resonemang som accepteras av många inom den egna gruppen.

    Av de någorlunda allmänt tolererade rörelserna är det är bara den feministiska vänstern som, med ideologiska argument, försvarar/ursäktar hatretorik och prat om att döda människor.

    Svara
 34. Bosse

   /  08/18/2014

  Svara
 35. Bosse

   /  08/18/2014

  Gör ett nytt försök..

  Svara
 36. Bosse

   /  08/18/2014

  Men kuken också, hur fasen lägger man in bilder?

  Svara
 37. Fugen

   /  08/19/2014

  Ville bara sprida lite kärlek jag fått från en representant från vänstern

  @Fugenskrypin @hallonsa @laxsill hoppas du får ebola ditt jävla fläskansikte— JösseHallingBreakers (@OrdforandeJohan) August 19, 2014

  Svara
 38. Jacob

   /  11/10/2014

  Hon är alltså politiker på riktigt? Och sitter alltså i det parti som nu alltså sitter i koalitionsregering och därmed har tjing på makten i det här landet? Really?

  Svara
 1. En hatsida på Facebook… | Maniac Media
 2. Avkoppling | WTF?
 3. Hatgruppen på facebook läggs ner | WTF?
 4. Lite som Marcus Birro fått på twitter | WTF?
 5. Budskap eller budbärare? | WTF?
 6. Tweetar från 2014 del 4 | WTF?
 7. Aktiv könsdiskriminering hos Grön Ungdom | WTF?
 8. Slutna grupper som hetsar, Honey & the bees den här gången | WTF?
 9. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?
 10. Lite gammalt som ligger och skräpar del 1 | WTF?
 11. Lite gammalt som ligger och skräpar del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: