Hatgruppen på facebook läggs ner

Det handlar om Fias fantastiska feministiska forum. Det var ju där som provröret för Grön Ungdom i Uppsala skrev att hon ville skjuta pilar i huvudet på folk. När journalisten Emanuel Karlsten frågade henne på twitter vad hon menade så drabbades han av rasistanklagelser av ett gäng som enbart var ute efter att försvara henne och idiotin.

Men nu ska det forumet alltså läggas ner. För att startas upp omedelbart igen…

Vuf6cNb1.png large

De kanske vill vara säkra på att kunna sprida sitt hat ifred? De trådar som jag hade tillgång till var helt horribla, det kryllade av hat mot vita och mot män. Av vita personer… Det mest märkliga är sektmentaliteten som råder där, allt som de själva säger och gör hittas på förklaringar till för att ursäkta, de slår ju knut på sig själva. Finns det verkligen INGEN i deras närhet som kan hejda dem? Finns det INGEN som kan säga till dem att deras makt- och strukturtänkande är rent skadligt?

Jag är övertygad om att Esra inte skulle gått så långt om någon hade sagt till henne istället för att uppmuntra. Ser de verkligen inte själva vad de gör? Hur de resonerar? Nu målade hon in sig i ett hörn istället. Men å andra sidan så resonerade till exempel Åsa Romson likadant i Almedalen. Det här är resultatet av feminismen i Sverige, den består av exakt sånt här galet tänk. Hela genus”vetenskapen” består av just sånt. Det är sånt man lär sig, man studerar det. Romaner är fakta för dem. Allt bara för att hitta fel på vita män. Nassarna hade judarna, feministerna har den vita heterosexuella mannen i siktet. Hon (och de andra i gruppen) har egentligen bara varit goda feminister helt enkelt. Man kan leka förvånad om man vill men det här är vad man vill ha i Sverige och då är det vad man får.

Nu har det fått lite effekt i alla fall men det krävdes att en journalist själv drabbades av deras idioti för att NÅGOT skulle hända. Bra mycket värre grejer brukar kunna passera helt obemärkt även om man VET att journalister vet om det… Nu fick alltså Karlsten själv känna av det som andra drabbas av varje dag så fort det handlar om att peka på galenskapen på något sätt.

Ni hittar länkar till tweetar i kommentarfältet under mitt inlägg från igår.

reaktioner

Länken går till en ledare i DN av Erik Helmersson. Lite intressant i den är ändå följande i slutet

Att dårfinkar i Avpixlats kommentarsfält och andra sociala medier uttalar sig hatiskt är en sak – det vore märkligt om inte ribban låg avsevärt högre för politiker.”

Grejen är ju att det är i princip samma typ av dårfinkar i den stora gruppen som journalister mycket ogärna kritiserar. Och Karlsten märkte nu varför man inte gärna kritiserar dem. Eller ens ställer en enda fråga. Och då var det han drabbades av ändå bara en mild västanfläkt mot hur det kan se ut…

reaktioner1

reaktioner2

Han talar om för mig att det finns en ledare om detta i DN. Det var ju ändå jag som visade upp galenskapen i sin finaste prydnad. Det var schysst och reko av honom att komma ihåg det! Men som ni ser lite längre ner så är alla inte nöjda med detta.

reaktioner3

Han är allt lite sur över attacken på honom…

reaktioner4

Länken i tweeten går till Borås Tidnings ledarblogg.

reaktioner5

Det var hon som på twitter sa att hon gärna skulle sätta en pil på honom och som i facebookgruppen sa att hon stod för det. Men bra att hon tog kontakt med Karlsten och redde upp det i alla fall även om jag inte för en sekund tror att det var någon form av allvar bakom pratet om att sätta en pil på honom. Det jag undrar är om det är en ärligt menad eller bara en läpparnas bekännelse. Men oavsett så är det är bättre än inget alls!

reaktioner6

Länken i tweeten går till Uppsala Nya Tidning och en artikel om detta.

reaktioner7

Länk till samma artikel som ovan i tweeten

reaktioner8

reaktioner9

Jahapp, nu börjar det. Nu ska Karlsten ställas till svars för eventuella hot som Esra har fått. Häromdagen var det jag, och jag skulle till och med ta ansvar för sånt som hon eventuellt fått INNAN jag ens nämnde det… Vem är det imorgon? Kanske Esra själv kan ta ansvar för omväxlings skull i morgon? Det vore väl nåt det va?

ldlekertwitterpolis

Undrar vilken osäker sammankoppling det är han pratar om? Och vad har LD med vem Karlsten länkar att göra?

reaktioner11

Alla är alltid så unga och utsatta i LD:s värld så fort det börja blåsa lite. Utom de 14-åringar som hon själv hänger ut på sin egen blogg tydligen, då är man visst tillräckligt gammal… Esra är 23 år och har öst ut horribla grejer under hela sommaren utan att någon har hejdat henne. Varför är det inga andra som säger till henne mer än vi ondingar? Det är tamejfan alltid vi ondingar som uppmärksammar såna här helt horribla grejer från feminister, det är en aldrig sinande ström! Varför säger till exempel inte LD stopp? Som vi såg i gruppen där Esra var med så hejades det på istället. Det är alltid vi som säger till och det är alltid vi som får skit just för att vi sagt till! Det får fan räcka med skit nu!

reaktioner10

reaktioner12

Tweetarna ovan hittar ni här.

Det skulle i och för sig vara trevligt att veta varför han inte länkar till mig? För det har han nämligen inte gjort utan det är bara LD som chansar och slänger fram ett påstående. Ingen av journalisterna har länkat, de har läst och tyckt att det är helt horribelt men de har inte ens retweetat så LD fiskar bara. Som vanligt… Men det mest beklämmande är ändå att han tycker att han ska behöva försvara sig mot påståenden från en självutnämnd twitterpolis om han länkat eller pratat med någon som LD inte har godkänt. Varför? Jag säger också att han kan få alla dumpar jag har från facebookgruppen så kan han själv se att jag inte undanhållit något väsentligt.

Men det är fan märkligt att det inte blir något förrän en journalist själv drabbas…

Nåväl, i inlägget om gruppen hade jag ju några övriga medlemmar som exempel

fiasfantastiska

fiasfantastiska1

Nu har det framkommit att Arnholm och Ohlsson inte själva valt att vara medlemmar i gruppen enligt deras pressekreterare och att om de varit medlemmar så ska de lämna gruppen. De var medlemmar i söndags i alla fall men kan ha lämnat sen dess. Jag tycker det är bra att de inte vill vara med i sådana grupper men lite klent är det ändå att de inte håller reda på en sådan sak? Det som skrivs i gruppen syns ju i flödet? Har ministrar ingen som kan hålla koll på en sådan sak åt dem om de inte kan själva?

Men det finns (fanns?) ju fler intressanta namn i den medlemslistan

fiasfantastiska3

Några från Feministiskt Pärspektiv är medlemmar. Förvåningen är inte stor direkt…

fiasfantastiska4

Ordföranden för Rädda barnens ungdomsförbund.

fiasfantastiska5

Athena, oj så förvånad jag inte blev… 🙂

fiasfantastiska7

Nu är det intressant igen, minst sagt! En vikarierande jämställdhetssamordnare hos Miljöpartiet är minsann med i en hatgrupp på facebook. Men hon passar perfekt in i den gruppen då hon har läst genus i Lund. Det är sånt tänk som genus består av.

fiasfantastiska8

Förbundsstyrelseledamot för Grön Ungdom.

fiasfantastiska9

Feministiskt Initiativ Stockholm är representerade i gruppen.

fiasfantastiska11

Och titta där, Magda Rasmusson, språkrör för Grön Ungdom…

fiasfantastiska15

Ojdå, en ledarskribent på Aftonbladet är visst med.

fiasfantastiska17

Givetvis ska Unga Feminister vara med!

fiasfantastiska19

Och Linnea Bruno hittade man också i gruppen minsann

fiasfantastiska21

Och en journalist på nyheter24.

Detta är några av de jag såg direkt, jag gick inte igenom alla då det var 2300+ utan några som jag såg ganska fort när jag kollade. Det finns säkert många fler intressanta.

Nu vet jag också att man kan läggas till i grupper av någon annan och att man kanske inte egentligen sympatiserar med innehållet men att det kanske är så lite från gruppen att man struntar i det. Man kan också vara med i en grupp för att man är intresserad av att följa med vad som händer i kretsar man inte sympatiserar med. Men är det troligt att det gäller alla ovan med tanke på hur de profilerat sig? Knappast va…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

32 kommentarer

 1. De seriösa universitet och sjukhusen måste jubla över studiematerielet som leveras direkt framför dem. Hur sekter byggs upp. Hur människor radikaliseras. Hur kritik mot läran hindras.
  Ren Mumma för forskare.
  Vi andra står med öppna munnar och häpnar hur snabbt en människas hjärna kan förgiftas och hur snabbt den indoktrineras. Mycket skrämmande.

  Svara
 2. Jens

   /  08/20/2014

  Den s.k. öppenheten gäller tydligen bara Sveriges gränser, inte de egna kotteriets samlingsplatser.

  Svara
 3. MiT

   /  08/20/2014

  Men det är visst jävligt svårt att skriva att hon konstant använder hudfärg som argument och i nedvärderande syfte!
  ”Lokalt språkrör borta ur valrörelsen”
  http://www.dn.se/valet-2014/lokalt-sprakror-borta-ur-valrorelsen/

  Svara
  • Pelle2

    /  08/20/2014

   Får väl vara glada att de skriver om detta överhuvudtaget.Annars brukar de ju aldrig kritisera någon miljöpartist eller feminist.

   Svara
  • Jag har flera gånger kontaktat både Grön Ungdom Uppsala och UNT angående att hon konstant attackerar människor för deras hudfärg. Fick svaret ”Jag förstår inte vad problemet är” från Grön Ungdom och hörde aldrig från UNT. Rasism verkar vara full acceptabelt.

   Svara
 4. Maj-Björn Onding …

  Väl mött!! 🙂

  Svara
 5. MiT

   /  08/20/2014

  Hoppas att han menar att LD har en massa följare som är haters och inget annat…

  Svara
  • Pelle2

    /  08/20/2014

   Tyvärr tror jag att han menar att det är synd om LD för att hon drar på sig en massa ”hatare”. Säkert finns det väl en eller annan äkta hatare men i hennes värld är ju alla som inte håller med henne en hatare. Jag tycker inte det är rätt att någon behöver utsättas för hat och hot men när man själv är en av de värsta hatarna på nätet kanske man skall fundera på vilket budskap man sprider innan man beklagar sig..

   Svara
   • Jonte

     /  08/20/2014

    Emanuel Karlsten jobbar på P3, klart han måste positionera sig rätt ideologiskt.

    Svara
 6. michael

   /  08/20/2014

  Så när man visar upp en hatares hat så är det synd om hataren eftersom hataren utsätts för hat och hat är fel enligt hataren i alla fall när hataren själv utsätts för det.

  Svara
 7. Pelle2

   /  08/20/2014

  Spännande att dom startar om hatsiten på nytt efter att dom har gjort utrensningar av icke önskvärda element, dv.s de som har informerat om hatet..
  Det tyder ju på att dom i grunden inte har ändrat sina åsikter men de vill bara inte att deras
  hat skall visas upp till allmän beskådan.Rejäl sektvarning på dom…

  Svara
  • Fugen

    /  08/20/2014

   Det var min tanke också när jag läste texten, jisses…

   Svara
  • Blond jävel

    /  08/20/2014

   Kort sagt: En hatgrupp är bara olämplig när obehöriga kan ta del av hatet. Man tar sig för pannan!

   Svara
 8. MiT

   /  08/20/2014

  Svara
  • Lol, ja den toktanten spammade mig igår också. Jag svarade på den första, men när det kom fler så insåg jag att det saknades några eskimåer i kajaken, så jag letade upp ‘mute’-knappen.

   Svara
 9. MiT

   /  08/20/2014

  Svara
 10. Pelle2

   /  08/20/2014

  Noterar att Lady D tycker att Esragate är över nu när hon fick en lätt smäll på fingrarna i form av att bli avstängd från det politiska arbetet i några veckor. Är det någon som tror att hon skulle tycka detsamma om någon politiker i motståndarlägret hade gjort sig skyldig till samma typ av rasism ?
  Hade jag varit ledare i MP Uppsala hade jag stängt av henne fram till att hon kan bevisa att hon har gjort bot och bättring. Med sådana mjäkiga bestraffningar skickar de signaler om att det inte är så farligt att vara rasist i Mp så länge som rasismen riktar sig mot vita och då helst naturligtvis vita,medelålders män.
  Fast å andra sidan har ju Romson skickat samma signaler så hon borde också bli avstängd.

  Svara
  • Jonte

    /  08/20/2014

   Med tanke på Romsons tal så är det inte så konstigt att språkrören i Grön Ungdom inbillar sig att det är helt okej att vara miljöpartist och hata vita heterosexuella män. Partiet har redan sänt sina signaler och vad det resulterade i vet vi redan. Ska bli intressant att se om Romson nu tvingas tagga ner retoriken i valrörelsen.

   Svara
 11. Jonte

   /  08/20/2014

  Ok, så nu räcker det med att ha en åsikt så räknas man som minoritet? Ska Dumheter24 ha med en nazist som ”förtryckt minoritet” i nästa artikel?

  Svara
  • Alltså, jag har alltid varit av åsikten att Qeer är en ideologi, ingen läggning. Queer är det sjuka i pride och hbtq. Queer är heterohat, familjehat, som sagt, allt det sjuka.

   Svara
   • Jonte

     /  08/21/2014

    Det sjuka är att en människor med en åsikt ska räknas som en förtryckt minoritet. Är det diskriminering att argumentera emot deras åsikter eller?

    Svara
 12. MiT

   /  08/20/2014

  Svara
 1. Att som politiker leva som man lär | WTF?
 2. Sista delen i trilogin om Esra Hacimehmet | Maniac Media
 3. ”osympatisk antifeministisk blogg” | WTF?
 4. Slutna grupper som hetsar, Honey & the bees den här gången | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?
 6. Lite gammalt som ligger och skräpar del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: