SVT gör sektreklam utan att skämmas

SVT har verkligen gett sig fan på att extremisterna Fi ska in i riksdagen. De matar ut reklam för dem hela tiden. När bestämdes det att SVT ska göra så? På vilket möte var det? De måste väl ha bestämt det eller är det enskildas egna agenda som lyser igenom? Antingen eller för annars skulle de ju inte hitta på i alla sina inslag om feminism som de krystar fram och verkligen ska pressa in.

Igår så hade de först en artikel med en kort filmsnutt (som också användes i Rapport 19:30) om just feminism där till exempel Jenny Madestan 45 sekunder in säger att feministiskt initiativ har satt frågan på agendan, dvs ”frågan om jämställdhet”. För säkerhets skull så upprepar hon Feministiskt Initiativ två gånger på tio sekunder och en gång till i slutet. Det ska tryckas in att Fi , de står för jämställdhet minsann! Att det inte är sant skiter de i…

fireklam

Sen var det Aktuellt där Gustav Fridolin, feministexpert den här gången minsann, mötte Ebba Busch Thor om just feminism och Ekots beställda undersökning. Flera gånger upprepade programledaren mantrat att feminism är jämställdhet. Vet han inte bättre eller ljuger han? Eller får han inte säga något annat? Det kan också vara så att han själv faktiskt är så otroligt grundlurad att han tror på det.

Även SR hade en grej om detta och de slår nästan knut på sig själva för få det till att jämställdhet och feminism är samma sak. Lyssna noga på det korta klippet, det är intressant!

Allt detta ovan beror på att Ekot har beställt en undersökning om just feminism. Varför i helvete ska Ekot veta hur många som kallar sig feminister? Vad är syftet med det? Hur definierar de feminism när de ställer frågan? För om de definierar feminism så här

”Feminism i Sverige innebär att hata män på alla sätt som finns, feminismen anser att den vita heterosexuella mannen inte är en människa eftersom feministisk forskning har visat att de är roten till allt ont i världen. Feminismen innebär också att att man ska se galna maktordningar överallt i samhället, från minsta lilla leksak till hela städers infrastrukturer. Och maktordningarna SKA visa att män alltid är överordnade kvinnor allt som motsäger det kastas bort och ignoreras.

Feminismen i Sverige innebär att man förkastar all tillgänglig kunskap och ersätter den med feministisk forskning som baserar sig på kompisintervjuer, känslor och maktordningar. Feminism innebär att om man som feministisk forskare stöter på något som absolut inte stödjer ens egna känslor för hur det borde vara så slänger man bara bort det man inte gillar.

Det går att fylla på med hur mycket som helst av liknande. Hur många skulle då säga ja på frågan? För det är feminism i Sverige idag, inte jämställdhet. Feminismen i Sverige har INGET med jämställdhet att göra. Inget alls.

Ulf T på Genusdebatten har skrivit ett mycket bra inlägg om just detta med att kalla sig saker, ”Ulf T: ”Därför är jag inte feminist””.

**********

Och bara för att visa HUR galen feminismen i Sverige är så kan jag ta upp en sak som jag skrev tidigare i somras om gatumaktsordningen. Nej, jag skämtar inte, det handlar om gatumaktsordningen… Då hävdades också att gatumaktsordningen var en del i ”mäns våld mot kvinnor” eftersom kvinnor dör i trafikolyckor där män har kört bilen som orsakade olyckorna!

Varför ta upp just den nu? Och vem kan vara så korkad? Jo, hon som gillar den galna maktordningen är ett kommunalråd! i Malmö, Karolina Skog, som representerar MP och hon har nu varit igång lite mer om just det och vill driva en personvalskampanj med gatumaktsordningen i fokus

gatumaktsordningen1

Jag tar bara upp några grejer som är lite speciella om jag uttrycker mig snällt. Jag börjar med början så att säga, början av hennes presentation alltså

Vad värderas högst i dagens stadsplanering och vilka gynnar det? Karolina Skog ifrågasätter gatumaktsordningen.

Precis som det finns en könsmaktsordning i vårt samhälle, finns en gatumaktsordning. Utrymme och pengar fördelas efter en beslutad hierarki. Män tar, fysiskt och mentalt, mer plats.”

Att män generellt sett tar mer plats fysiskt är ju sant men det går inte att göra så mycket åt, det är liksom så det är bara och det får man leva med även om det gör ont i ett bultande feministhjärta. Men att män tar mer mental plats i staden? WTF?

Och lite längre ner så kan man läsa

”Kvinnor åker mer kollektivt och lägger mer tid på det vardagliga resandet, trots att män reser längre sträckor. I undersökningar kring vad som är viktigt i trafiken väljer kvinnor i hög grad trafiksäkerhet och miljö medan män prioriterar framkomlighet. I trafikplanering hanteras dock trafiksäkerhet och miljö som mjuka frågor som kan relativiseras medan framkomlighet – dvs framkomlighet för bilar – hanteras som någon form av naturlag.”

Kvinnor prioriterar trafiksäkerhet och miljö och män prioriterar framkomlighet. Framkomlighet ska här ses som något negativt alltså eftersom män prioriterar det. Jag vet inte men någonstans så tycker jag i alla fall att utan framkomlighet så finns ingen trafik alls? I en stad så måste ju framkomlighet vara nr 1 för annars blir det kaos? Utan framkomlighet så behöver man inte ens fundera på miljö och trafiksäkerhet eftersom det kommer att stå still. Inga bussar kommer fram, inga sophämtare, inga ambulanser, inga poliser, de som inte kan gå/cykla till jobbet kommer inte att kunna ta sig till jobbet alls mm mm mm. Allt behöver framkomlighet i en stad.

Gatumaktsordningen är nästan värre än gubbplogat i dumhet! Ha det så kul ni som bor i Malmö.

Lite på samma tema som mitt inlägg är Susannas inlägg ”…och Rothstein är för heteronormativ och marknadsliberal”.

******************

hengström

Om inte Engströms konto är ett satirkonto så är det ganska anmärkningsvärt det hon säger…

Feminismen i Sverige visar vad jämställdhet på riktigt är…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

98 kommentarer

 1. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 2. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  08/23/2014

   Tänk på att de har sin egen definition av ”fakta” och ”reell kunskap”. Det de anser är rätt är faktabaserad reell kunskap. Framtagen med feministisk forskning. Alla andra har FEL!

   Svara
   • Kalle

     /  08/23/2014

    Fakta enligt F! och MP = Jag tycker,jag tror, jag känner och såhär borde det vara.

    Svara
  • notsure

    /  08/23/2014

   Finaste Soraya briljerar! Pepp!!

   Svara
  • Kalle

    /  08/23/2014

   F! består ju till stor del av rasister och även MP. Det är fakta och inte åsikter.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/23/2014

   Skulle vilja se Sorayas fakta och reella kunskap. Något säger mig att det inte skulle bestå av något annat än påståenden från den stora ledaren Gudrun.
   För övrigt räcker det ju att läsa deras eget partiprogram eller lyssna på deras företrädare för att få reda på att dom själva är rasister gentemot vita,svenska män.

   Svara
  • Reell och faktaunderlag?!
   Ur munnen på en feminist?!

   Ja, då kan hon ju lägga ner Fi på direkten….

   Svara
 3. notsure

   /  08/23/2014

  Malmö har inga pengar då man lagt dessa på annat håll. Således spelar det ingen roll hur arg och bitter man är över stadens stadsplanering man kan ändå inte göra något åt det.

  Svara
 4. Pelle2

   /  08/23/2014

  Helt sjukt att den så kallade oberoende,svenska statstelevisionen ägnar sig åt att ge Fi positiv reklam och att de påstår att feminism är detsamma som jämställdhet.
  De kan ju inte ens ha bemödat sig att läsa Fi,s helt orealistiska och manshatiska partiprogram.Eller så har de det och vågar inte ta upp det eftersom det skulle skjuta Fi i sank.

  Svara
  • Eller så har de det, och hjälper kommunistiska Fi på traven då de själva inte inte är ett jävla dugg ”oberoende”.

   Vad folk blandar ihop är ekonomiskt oberoende och politisk oberoende.

   Bara för de är ekonomiskt oberoende behöver de inte vara politiskt oberoende, vänstern har under lång tid infiltrerat både utbildningsväsendet och media.

   Idag sitter dessa kommunister på toppositioner inom utbildning och media och sätter agendan för vad som skall läras ut och vad och hur saker skall rapporteras i media…..

   Svara
 5. Jag kan bara repetera det jag skrivit innan.

  Svensk media får ju gamla Sovjetiska Pravda att framstå som seriösa……

  Det börjar ju på allvar hamna i paritet med Bagdad Bob….
  Nu är det väl snart INGEN som kan undgå att se vad svensk media roar sig med?

  Svara
 6. MiT

   /  08/23/2014

  Ojojoj, läs alla tweetar i den här tråden…

  Svara
  • Patrik

    /  08/23/2014

   Hon stalkar folk och uppmanar dem att sluta stalka henne. Hon är kränkt och kallar andra för kränkta. Hon är rasist och sexist och kallar andra för rasister och sexister. Hon borde lämna Twitter och skälla mer på sin egen spegelbild.

   Svara
  • Jonte

    /  08/23/2014

   Den där människan behöver ju professionell hjälp omdelebart: Jag har slutat att skratta åt henne, det är ju mest tragiskt.

   Svara
 7. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  08/23/2014

   Och självklart är det vänsterpolitiker som skall bestämma vilka som skall få verka inom politiken och vilka åsikter som är de rätta. Det kommunistiska åsiktsförtrycket visar sig gång på gång. Kan väl säga att om extremhögern inte skall få verka inom politiken så skall inte extremvänstren få göra det heller.

   Och nej,jag är inte Sd:are eller svenskpartist.Kan bara inte se vad som gör extremvänsterns åsikter mera rumsrena.

   Svara
  • Patrik S

    /  08/23/2014

   Alltid kränker man någon = förbjud all politik?

   Svara
  • Liten

    /  08/23/2014

   Stalin skulle ha varit stolt över Edvardssons resonemang. Det är helt otrorligt att hon skriver som hon gör utan att reflektera över vad hon skriver. Men det är väl så här det går när generationen som har fått allt serverat ”växer upp”. En del kommer aldrig bli vuxna och ta ansvar för sig själv.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/23/2014

    Det hade nog inte hjälpt för henne att försöka tänka efter för hon begriper inte bättre.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  08/23/2014

   Att det aldrig går en kall kår efter deras ryggar när de säger att de ska få bestämma vilka andra som ska få yttra sig om vad.
   #TolkningsFöreträde #Privilegierad #Demokrati?

   Svara
  • Om vi väljer att folk inte ska bli kränkta före att vi har demokrati så kommer vi i att slutänden ha ett samhälle utan demokrati där människor kränks.

   Jag slås av dessa människors totala brist på förmåga till att tänka en tanke klart. Det är precis som att de skaffar sig åsikter ad hoc och sedan försvarar dom den in i döden hellre än att erkänna att de kanske inte riktigt hade tänkt klart.

   Patetiskt.

   Svara
  • David

    /  08/23/2014

   Här framgår en central skillnad i tänkande mellan ett totalitärt och demokratiskt synsätt. I en demokrati med yttrandefrihet och öppen debatt kan nämligen rätten att inte behöva känna sig kränkt inte existera, då det ena effektivt upphäver det andra. Valet står således mellan friheten att kunna uttrycka sina åsikter fritt och tryggheten att inte behöva höra något man uppfattar som kränkande.

   Paradoxalt nog kan dock inte ens förespråkarna för rätten att inte kränkas stå för denna fullt ut, då det skulle innebära att även deras egna åsikter tystades så snart något uppgav sig vara illa berörd. Sålunda är det endast motståndarnas åsikter som skall omfattas av detta krav och inte de egna. Den som känner sig kränkt av genusvetarnas eller FI:s uttalanden har med andra ord ingen som helst vetorätt.

   Svara
  • …… Och resultatet av detta har vi redan sett i gamla DDR, där alla strök längs väggarna som grå små möss, för att inte kränka någon eller något.

   Fattas bara att Fi tillsätter (stasi) åsiktspoliser som kontrollerar och ser till att ingen uttrycker annat än det rätta, icke kränkande åsikterna.

   Samt ett proletariat som kontrollerar och godkänner alla nya yttringar inom samhället, så de inte är omoraliska och kränkande för gemene man.

   Deras genuspedagoger (Zampolit) i dagis och skolor som skall se till att endast de rätta ”värdegrunderna”, (genusmedvetenhet) sprids är ju ett stort steg åt det hållet.

   Det håller ju redan på att ske idag, i en skola nära dig.

   Svara
  • Lite ot kanske, men:

   ”Mannen har ett förflutet som medlem i syndikalistiska förbundet och ung vänster”

   http://www.expressen.se/gt/tartmannen-darfor-tartade-jag-hagglund/

   Hur länge skall detta demokratiföraktande vänsterpack få hålla på?

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/polischef-gatstenar-och-ammoniak-mot-ridande-polis/

   Svara
 8. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 9. Jonte

   /  08/23/2014

  Svara
  • Det är alltid provocerande att få sin världsåskådning ifrågasatt. Det är inga konstigheter. Men att bli provocerad av hur verkligheten fungerar är kanske mindre lyckat.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/23/2014

   Återigen en postmodern feminist som tycker att hennes tankar är lika mycket eller mera värda än vetenskapliga fakta.

   Svara
  • Blond jävel

    /  08/23/2014

   Att argumentera eller debattera innebär att någon ifrågasätter det man säger och tycker medan man själv ifrågasätter det denne säger och tycker. Det är ingenting märkligt att bli provocerad av detta. Det märkliga är att man uppenbarligen tycker att det är provocerande ATT någon har mage att ifrågasätta ens åsikter och framförallt att någon har mage att hänvisa till annan ”reell kunskap som bygger på faktaunderlag” än alla bibliotek av feministisk forskning. Det hela liknar mest det gamla skämtet om att när terrängen inte överensstämmer med kartan är det kartan som gäller.

   Svara
  • Att argumentera med en feminist är som att spela schack med en duva.

   Även om du är världens bästa spelare kommer duvan att knocka alla spelpjäser, skita på schackbrädet och strutta omkring triumferande.

   Svara
 10. Jan

   /  08/23/2014

  Politiker hoppar naturligtvis på alla tåg som går för att öka sina röster. P g a FI:s framgångar i EU-valet har det nu blivit huggsexa om kvinnorösterna. De stora partiernas tillbakagång (S och M) ökar också feminismens spelvärde för partigängarna. I slutänden kommer dock, förmodligen, feministvurmen att leda till en försvagad sosseministär. Jag tänker på ett scenario där FI får 3,5% av rösterna. På så sätt kan det mest politiskt korrekta (feminismen) ge en förstärkt maktposition till det minst politiskt korrekta (SD)…

  Svara
 11. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 12. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 13. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 14. Hmm

   /  08/23/2014

  Brukar inte vilja läsa bland kommentarerna här men kan inte låta bli att påpeka att ingen av er verkar ha lagt märke till en uppenbar felaktighet i MPs från Malmös vision. När sist såg hon, eller någon av er andra för den delen, någon med slöja cykla 😉

  Svara
  • MiT

    /  08/23/2014

   Åja, erkänn nu, du är beroende av att läsa kommentarerna här 😉 ”Jag läser inte kommentarerna här men…” ;-D

   Svara
   • Hmm

     /  08/23/2014

    MiT: Ha ha nej jag läsare inte ofta bland kommentarerna och hens därför inte din blogg så ofta heller då jag faktiskt är nyfiken på vad folk skriver. Men eftersom jag inte alltid blir så glad över det jag läser bland kommentarerna så låter jag helt bli, blogg och allt. Lite synd då jag kan tycka att dina poster ibland är läsvärda. 😉

    Svara
 15. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 16. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
  • Mallemattias

    /  08/23/2014

   Nja, allmänheten har nog inget att frukta men däremot brottslingar. Det är lite grejen med polisen om jag förstår det hela rätt.

   Svara
 17. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 18. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
  • Borde väl inte vara nått problem för Henrik. Han som är pansargeneral och allt. Han kan ju alltid ta sin lilla stridsvagn och fara dit.

   Svara
 19. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 20. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 21. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 22. MiT

   /  08/23/2014

  ”Våga vi demokrater…” Han har höga tankar om sig själv

  Svara
 23. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 24. Dreadlock

   /  08/23/2014

  Som tur är så har vår funksoulbrother bra nyheter :

  Svara
 25. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 26. MiT

   /  08/23/2014

  https://twitter.com/max_tweets/status/503186967069458432

  Svara
 27. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
  • Fuktig

    /  08/23/2014

   Det ser ut som vi får valuta för våra skattepengar för en gångs skull.

   Svara
 28. Dreadlock

   /  08/23/2014

  Demokratin fungerar.Tack polisen. Den grundläggande demokratiska mötesfriheten försvarad,och den olagliga motdemonstrationen(Utan tillstånd) fick på moppo.

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/23/2014

   Gaphalsarna i vänstersvängen kanske kan uppskatta vår konstitutionella demokrati en vacker dag ,då rollerna är ombytta … Vem ska man ropa på när våldsam höger bestämmer sig för att avbryta vänstergrupperingars lagliga möte ? Eller har de tänkt så långt egentligen ?

   Svara
  • MJ

    /  08/23/2014

   Motdemonstrationer är också skyddade av grundlag och demokratiska regler. Något krav på att staten ska tillåta demonstrationer i förväg får inte finnas i demokratier.
   Däremot måste staten skydda demonstrationer så att de kan genomföras.

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/23/2014

    ”Motdemonstrationer är också skyddade av grundlag och demokratiska regler…

    … i en perfekt värld … kanske”

    Polisen har sista ordet,eftersom ordningslagen ger statens våldsmonopol rätt att upplösa demonstrationer (I detta fall Motdemonstrationer) som stör allmän ordning (Dvs de som sökt och fått tillstånd att demonstrera på allmän plats och hindras i sin demokratiska rätt för mötesfriheten )

    ” Däremot måste staten skydda demonstrationer så att de kan genomföras.”

    Vilken av dem två demonstrationer syftar du på i Malmös fall ?

    Svara
    • MJ

      /  08/24/2014

     Nej, det är en av minimireglerna för demokrati.

     Nja. Att störa allmän ordning räcker inte och polisen har bara sista ordet i polisstater, plus att demonstrationsfrihet och mötesfrihet är olika saker.

     Båda såklart. Men sen kan man vara tvungen att flytta på en eller liknande och då gäller först till kvarn.

     Svara
     • Dreadlock

       /  08/24/2014

      ” . Att störa allmän ordning räcker inte och polisen har bara sista ordet i polisstater ”

      Det kan man tycka. Men sådana är inte omständigheterna .

      Här har du lite läsning som motsäger det du tycker

      (Ordningslagen) http://sv.wikipedia.org/wiki/Ordningslagen_%28Sverige%29

     • Dreadlock

       /  08/24/2014

      Det vi har lärt oss av politiska extremister genom tiden , är att de inte har särskilt stor respekt för demokratiska regler under demonstrationstillfällen. På senare tid har framförallt vänstersidan lyckats att sprida lögnaktiga fakta angående polisens ingripande.

      Antar att det blir även så den här gången. Vänsterextremister + Demokratiska spelregler går inte riktigt ihop.

     • MJ

       /  08/24/2014

      Ordningslagen ger inget stöd för något annat.

      Och dessutom så tänker du fel om du tror att alla regler stater sätter upp är demokratiska och rättsstatliga.

     • Dreadlock

       /  08/24/2014

      LOL. Du försvarar extremister,det tycker jag är anmärkningsvärt.

     • MJ

       /  08/24/2014

      Nu förstår jag inte, vilka extremister försvarar jag och vad är det för fel på det?
      (I en demokrati är det oftast extremisterna som behöver skyddas, det är de åsikterna som staten ger sig på först)

 29. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 30. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 31. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 32. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 33. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 34. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 35. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 36. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 37. QED

   /  08/23/2014

  Arne Anka om rutin-feminismen

  ”Folk har ingen koll på ordens rätta värde nuförtiden”

  ”Bara för att man är en filosofisk romantiker som hatar att städa å diska, å varken har verktygslåda eller körkort, kan det komma folk å påstå att man är en mansgris …
  när man i grunden bara är en jävla odugling.”

  Se 22 augusti

  http://heltnormalt.aftonbladet.se/arneanka

  Svara
 38. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 39. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
  • Fuktig

    /  08/23/2014

   Bara för att folk är för lata för att skriva på wikipedia så måste det vara en konspiration av patriarkatet.. WTF, Hur, HUR kan man raida en open source wiki där all info bör finnas. Dumheten är fullständig. Sluta sitta och dricka rött vin och dra offerkoftan om er och tillför till vår gemensamma informationsarv. Skam.

   Svara
   • MJ

     /  08/23/2014

    Wikipedia styrs ju av en redaktion som bestämmer politisk inriktning och vad som ska vara med osv. Därför är de väldigt olika, t.ex. så är den spanska mycket mer vänster. De väljer även aktivt bort uppslagsord som inte är ”encyklopediska”.
    Så det kommer nog att raderas en hel del, bli redigeringskrig och folk kommer att bannas osv. Sen kommer det att gapas om patriarkat.

    Svara
    • Fuktig

      /  08/23/2014

     Ja men att bara addera artiklar för kvinnliga artister som inte finns just nu kan ju inte vara ett problem.
     Jag förstår att det kommer bli krig om de ska skriva om det hela som: Agnetha skrev alla låtar i ABBA…egentligen.. lixom.

     Svara
  • Spelar egentligen ingen roll om dom fyller på med tio tusen kvinnliga artister om ingen söker efter sånt. Det är som att ha en obesökt blogg.

   Om de däremot aktivt försöker sabotera Wikipedia för att få fram sitt budskap så kommer det att bli kick-ban-fest. Patriarkat eller inte.

   Svara
   • MJ

     /  08/24/2014

    Om de fyller på med bara tio artister som wikipedias redaktion inte känner till eller tycker illa om så kommer det bli kick-ban-fest.
    Men jag skulle tro att feminismen är stark inom Wikipedia (verkar så på andra artiklar) så de kommer nog inte stöta på något större motstånd.

    Svara
 40. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 41. Johan

   /  08/23/2014

  Jag vet för lite om händelsen i Malmö för att anklaga någon. Däremot tycker jag nog att det är vettigt att man förväntar sig mer av polisen än av ett gäng höger/vänsterdårar. Det är åtminstone teoretiskt möjligt att polisen använde mer våld än nöden krävde och händelsen bör därför undersökas. Om de red över folik ”i onödan” ska de drabbas av konsekvenser.

  Ehsans kommentar ovan är ju däremot endast en politisk floskel i syfte att vinna sympati för sina åsikter. Anti-styrkan verkar som vanligt vara på plats för att de trivs i rampljuset. I Kärrtorp var det väl en pappa med barnen med sig som högg en meningsmotståndare i ryggen med kniv?

  Svara
  • Fuktig

    /  08/23/2014

   Jag tyckr det här är en intressant poäng. Jag håller med dig helt. ALLA ska vara ansvariga för sina handlingar. Man kan inte ge någon carte blance. Polis, militär domstol, medborgare eller företag måste i dagens samhälle få ta konsekvenserna av sitt handlande. Det jag dock skulle vilja påpeka är att skolan uppenbarligen missslyckats i sitt uppsåt att lära ut orasak-konsekvens- När jag var ung så hånade vi med polisen och försökte komma undan med det mesta. Men vi förstod att om vi kastade sten på plisen så skulle det resultera i konsekvenser som vi kanske inte var villiga att ta. Därav kastade vi aldrig sten på ploisen. Man trodde folk hade lärt sig av Göteborgskravallerna. Sluta bryt mot lagen och var agressiv mot polisen så kommer de inte slå dig, rida över dig eller skjuta dig. hur svårt ska det vara.

   Jag har vart i ett par situationer med mobar, och jag kan säga att jag avundas verklligen inte poliserna. Svåraste nånsin, jag skulle aldrig kunna hantera en sån situtation. Jag err mig som en ganska ”levelheaded” kille men det här.. helt oförståeligt om man inte upplevt det.

   Svara
   • MJ

     /  08/24/2014

    Så är du ju med mycket. T.ex. islamister, kriminella osv håll dig undan och reta inte upp dem så är det ingen fara. Men det är knappast ett försvar för övervåld från sådana grupper.

    Om någon kastar sten på polisen så rättfärdigar det såklart inte att polisen rider ner eller skjuter folk av samma grupp. (Återigen på den här bloggen, ska man kritisera en företeelse så får man låta bli det själv)

    Svara
    • MiT

      /  08/24/2014

     Du jämför väl inte polisen, som har det lagliga våldsmonopolet i en ändå hyfsad demokrati, med islamister och kriminella? Ok, skulle polisen låtit 1500 fullständiga galningar med huvudena fyllda av plakatpolitik lyncha 4-5 st som hade tillstånd (tar jag för givet att de hade) att prata där? Om idioterna kastar ammoniak på polisen, ska de då kasta ammoniak tillbaka? Ska de kasta gatsten tillbaka?

     Svara
     • MJ

       /  08/24/2014

      Jo det gör jag. Eller snarare så satte Fuktig upp förhållningsregler som fick det att låta som att polisen var maffian.

      Det är inte finare av polisen att använda våld bara för att man kallar landet för en demokrati. Demokrati borde ställa högre krav på polisen, inte lägre.

      Våldsmonopol betyder dessutom inte att det är fint och bra när polisen skadar folk. I en demokrati har poliser MINDRE rätt till våldsanvändning än folk i allmänhet. Så är det enligt lagen i Sverige men inte i praktiken.

      Jag vet inget om just de här händelserna och polisen var skyldig att försvara demonstrationen. Om de hade tillstånd eller ej är helt ointressant eftersom det finns demonstrationsfrihet i en demokrati.
      MEN det är inte samma sak som att allt våld poliser kan ta sig till är rätt.

      Jag antar att ni inte skulle tycka samma sak om det var polisen i Kina, Ukraina eller Iran, som alla för övrigt är mer återhållsamma med våldet mot demonstranter.

 42. MiT

   /  08/23/2014

  Svara
 43. Jag har fått ett intryck av att svarta och bruna män faktiskt är ett strå vassare när det gäller att våldta och döda kvinnor. Fast snart kommer väl censuren att stoppa alla nyheter om Boko Haram och IS/ISIS – för verkligheten är ju aldrig i närheten av att vara politiskt korrekt

  Framtidens nyheter kommer att redigeras i ett Sanningsministerium – ett orwellianskt ‘MiniTruth’. Fast de politiska slingerbultarna kommer väl även då att kritisera länder som Vitryssland för förtryck och frånvaro av yttrandefrihet. Lite hyckleri, eftersom vi är i full fart mot att bli ett ‘Gulryssland’ – gult är ju feghetens färg.

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: