”Du längtar också efter en aktivare och fräschare kvinna att leva med”

Sånt här kan man läsa på DN

Fråga: Hej, jag är en man som har ett jättebra jobb och min fru har sedan ett par år tillbaka valt att inte jobba utan att stanna hemma och ta hand om både barn och hem. Jag är förstås jättetacksam för detta och inser till fullo vilken lyckans ost jag är, och vi har det bra ekonomiskt.

Problemet är bara att hon inte vill utvecklas alls, hon vill inte till exempel vidareutbilda sig vilket hon skulle ha möjlighet till, hon drar inte nytta av sina tidigare arbetslivserfarenheter och startar något eget hemifrån, hon sköter inte om sitt utseende speciellt väl och är överviktig. hon har på kort tid förvandlats till en hemma-fru utan några som helst ambitioner, och jag är väldigt ovan vid detta eftersom vi alltid har jobbat båda två och vår relation bygger väldigt mycket på att vi båda är självständiga.

När jag har nämnt till exempel utbildningar så slår hon ifrån sig med motiveringen att läsa inte är hennes grej, men problemet är att hon visserligen har ett mycket bra ”track record” från yrkeslivet – men hur mycket är det värt om man står utanför ett antal år och under dessa år inte har lyft ett finger för sin egen utveckling? hon skulle ha möjlighet till dagsaktiviteter (avlönade eller oavlönade) eftersom barnen är på dagis och skola, och jag har föreslagit att vi ska skaffa städhjälp.

Det här påverkar mig också på så vis att jag inser att det är mig det hänger på, om jag skulle få sparken så har vi inget att falla tillbaka på. Däremot har vi alltid delat på ekonomin och jag har inget i sig emot att det är bara jag som har inkomst. Jag har väldigt svårt att ta upp detta med henne, att hon missköter sin hälsa och sin utveckling, jag vill ju inte såra henne och jag vet att hon kommer att ta det som kritik. Kan du ge mig något råd om hur jag skulle gå tillväga?

Nä, givetvis så får man inte läsa en sådan, då skulle twitterpoliserna gå upp i falsett. Jag har bara bytt ut ”han” mot ”henne”, ”hans” mot ”hennes” osv i texten, i övrigt är den helt identisk med den på DN.

Intressant är också svaret/svaren som frågeställaren får, skulle de svaren vara likadana om det verkligen var en man som skrev frågan? Om en kvinna var hemma och inte ville arbeta, skulle man oroa sig för depression? Dåligt självförtroende? Bitter? Konflikt på tidigare arbete? Ett känslomässigt undvikande av arbetslivet? Samtalsterapi? Psykoterapeut? Initiativlöshet? Brist på energi? Tendens att isolera sig och viktuppgång? Är det sådana ord vi skulle se då?

Vidare i svaret så kan man läsa

”Låt oss också resonera om din situation, och din roll i det som pågår. Det är en svår situation som du är i. Er ekonomi är bra, och ni försörjer er på din inkomst. Samtidigt som du oroar dig för vad som händer om du ”skulle få sparken”.

Det verkar som om du skulle vilja vara öppnare och tydligare inför din man om den oro och den besvikelse som du känner. Men du har ”väldigt svårt” för att vara det. Vad är du rädd för ska hända? Handlar det bara om att du inte vill såra honom? Eller är du kanske också ambivalent inför att din man satsar mer på sig själv? Det finns uppenbara nackdelar för dig av situationen som den är. Som din oro för er ekonomi om något skulle hända dig. Du längtar också efter en aktivare och fräschare man att leva med.

Undrar vad som skulle ske på twitter om man till en man som klagat på sin fru skrev

Du längtar också efter en aktivare och fräschare kvinna att leva med.

Jag tycker att en i kommentarsfältet har gjort en bra sammanfattning faktiskt, det är en Anonym som skrev

”Att bidra med försörjning av familjen inbegriper inte endas ekonomiska medel. Att ha en välmående familj innefattar betydligt mer än bara pengar och materiell rikedom.
Tänk på denna situation omvänt. Hade det vart en man som klagar på sin feta oambitiösa fru som missköter sitt utseende och bara går hemma och inte bidrar ekonomiskt till hushållet, hade denna artikel vart på förstasidestoff.”

Ja tänk om det varit en man som klagat på sin oambitiösa feta fru som missköter utseendet och bara går hemma och drar. Vilket jävla liv det hade blivit!

92830a61cfbd3712c77c129d5cb3e281.600x

Förra inlägget ”Varning för advokaten

********************

Genusdebatten: ”Finns det ormar på Paradise Hotel?

Tanja Bergkvist: ”Gender madness exposed – rushing around with Russia Today

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. Jonte

   /  08/26/2014

  Gyllene regel nummer 1 för tredje vågens feminism: Endast kvinnor får ha preferenser

  Svara
 2. Jonte

   /  08/26/2014

  Här har vi ett exempel på hur feminister reagerar när rollerna är ombytta, det är tydligen en indikator på partnervåld.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2734600/Husbands-constantly-criticise-wives-weight-guilty-domestic-abuse-says-Labour-shadow-minister.html

  Husbands who tell their wives they’re fat may be guilty of domestic abuse, says Labour shadow minister

  Claim made by Seema Malhotra, Labour’s anti domestic violence spokesman
  She said abuse can be ‘part of a pattern of controlling behaviour’ at home
  Criticising a woman’s appearance could be an ‘indicator of physical abuse’

  Svara
 3. Allt eftersom man mognar och växer upp så blir ”shoppinglistan” med egenskaper hos en potentiell partner kortare och kortare. Till slut finns det bara ett tvingande krav kvar resten är bonus och det är ”Hon ska vara snäll”.

  Så alla med långa ”shoppinglistor” är i mina ögon vuxenbarn med orealistiska förväntningar.

  Svara
  • anonym

    /  08/26/2014

   Jag drömmer om när människor som Fanny Åström och Johanna Sjödin når 40årsåldern, börjar upptäcka att köttmarknaden inte är så förlåtande mot dem längre och börjar klaga på hur jobbigt det är att vara en stark oberoende kvinna.

   Svara
   • Jonte

     /  08/26/2014

    Ska jag vara ärlig tror jag inte att köttmarknaden är särskilt förlåtande mot Fanny idag heller. Visst blir hon säkert påraggad titt som tätt, men av vilka män? Hon tycker sig själv förtjäna bättre än vad hon kan få, misstänker att det är en stor anledning till hennes bitterhet.

    Svara
   • För egen del så bryr jag mig inte så mycket då jag inte finner någon särskild tillfredsställelse i människors självförvållade ensamhet. Men jag tror att du inte är helt fel ute i dina spådomar.

    Svara
 4. MiT

   /  08/26/2014

  Svara
  • Patrik

    /  08/26/2014

   Feminister gör sig bäst som singlar. Helst barnlösa också, för att minimera sin skadliga påverkan på omgivningen.

   Svara
  • Jonte

    /  08/26/2014

   Knappast eftersom det inte är realistiskt att reallönenivån stannar kvar på samma nivå som idag. Då är det jobbigare att vara singel eftersom du får betala hyran själv.

   Svara
   • Patrik

     /  08/26/2014

    Fi trollar fram några miljarder med knäna, så det blir ingen skillnad i månadslön för troende feminister även om arbetstiden sänks ska du se 😉

    Svara
  • Dom kan väl bo i kollektiv och ägna sig åt ”industrial strength lesbianism” istället för att vara singel.

   Svara
 5. Jan

   /  08/27/2014

  Intressant artikel. Den visar att det kan vara socialt acceptabelt att en man försörjer en kvinna som, av olika anledningar, inte förvärvsarbetar. Däremot är inte det motsatta socialt acceptabelt. En man som låter sig försörjas av en kvinna ses ner på. En kvinna kan fortfarande ha sin identitet grundad i både hemmet och arbetslivet eller t o m enbart i hemmet. Det kan inte mannen.

  Svara
 6. Pelle2

   /  08/27/2014

  Det är ju också kul att hon inte riktigt accepterar hennes mans val när feministerna ständigt och jämt säger att männen skall ta ett större ansvar för familjen och hushållsgöromålen.
  Man kan ju dock till hennes försvar säga att hon aldrig har sagt att hon är feminist men jag skulle inte tro att hennes sätt att resonera är unikt..

  Svara
 7. Jonte

   /  08/27/2014

  Hurdå?

  Svara
  • Pelle2

    /  08/27/2014

   Och han har naturligtvis glasklara bevis för att det resonemanget stämmer ?
   Eller känner han bara att det är så enligt postmoderna teorier ?

   Svara
   • Jonte

     /  08/27/2014

    Gissar på att han utgår från studien i artikeln, svårt att veta om det är orsak eller verkan

    Svara
  • Patrik

    /  08/27/2014

   Nu ska vi inte ägna oss åt mansplaining. För testosteron är en social konstruktion. Eftersom kulturen blomstrade upplever Hawkanne att testosteronhalten måste ha sjunkit. Hawkannes subjektiva upplevelse av testosteronminskningen är lika sann som vilken mätning som helst, för det finns ingen objektiv sanning.

   Svara
  • Kristian

    /  08/27/2014

   För så länge sedan var det väl fortfarande så att 10% av alla män dog i slagsmål med andra män (från andra klaner). Det är väl inte många som vill återgå till det.
   ”interagera”, ja.
   Det sägs inget om östrogen, kost, istid, …

   (En ”liknande” artikel på Telegraph heter ”Civilisation is making humanity less intelligent”. )

   Svara
   • Larsson

     /  08/27/2014

    Tror 10% är en undre gräns i sammanhanget. Tror det är mer.

    Svara
  • Larsson

    /  08/27/2014

   Sexuella urvalet kan ha den effekten. Inte alls speciellt konstigt, i ett perspektiv på 50 000 år. Det går upp och det går ner. Men testosteronhalten är bara en av flera hormoner som varierar mellan kvinnor och män, och dess funktion är ju ganska okänd och påverkar många egenskaper… med andra ord taget ur sitt sammanhang betyder det i stort sett ingenting.

   Men… detta är i sig ett resultat som helt går emot den märkliga tesen som lanserades i vetenskapens värld om sexuell dimorfism, men vem förvånas över det?

   Svara
   • Jonte

     /  08/27/2014

    Frågan är väl vad som orsakat vad, är minskad testosteronhalt ett resultat av civilisation eller är det tvärtom? Skulle gissa att ökat behov av biparental care var ganska avgörande, stenhårda slagskämpar kanske var mindre lämpade för det?

    Svara
    • Larsson

      /  08/28/2014

     Jo, det är ju frågan. Biparental care kan nog vara en förklaring. Jag kan också tänka mig att vår ökade hjärnkapacitet kan kompensera (egentligen lura) för positiva testosteron egenskaper utan att medföra dess nackdelar, som t.ex. kompensera försvarsberedskap/jaktförmåga utan aggressionen går slår över eller att förmåga att skapa ”rikedom” inte längre kräver lika mycket muskler. Kan ju också vara så att vår förmåga att läsa ansikten (som ju så stor del av hjärnan används till) inte kräver lika mycket testosteron för att skilja ett manligt eller kvinnligt ansikte.

     Eller också kan det vara en ren slump – det finns flaskhalsar i människans genetiska spridningsprofil. Alla genetiska variationer eller brist därpå skapas inte av det sexuella/naturliga urvalet.

     Hur som helst, det är tyvärr fullt naturligt idag hur bara vissa biologiska fakta används som slagträ i den postmoderna forskning, med tanke på hur de behandlar fakta från andra områden.

     Svara
     • Jonte

       /  08/28/2014

      Ju mer monogam en art är desto mindre tenderar ju könsdimorfismen att vara, tror det är en övergång till ett mer monogamt parningsbeteende som minskat könsdimorfismen. Och biparental care är ju själva poängen med monogami egentligen.

 8. Jonte

   /  08/27/2014

  Men hin kanske känner sig som kvinna? Kön är ju inte biologiskt?

  http://www.dn.se/sport/overlagsen-damsegrare-var-en-man/

  Svara
 9. Patrik

   /  08/27/2014

  Svenska kvinnor har det bättre än svenska män enligt FN:s senaste Human Development Report. http://www.fastcoexist.com/3033905/the-16-countries-where-women-are-faring-equal-to-or-better-than-men

  Grattis! Kan vi lägga ner feminismen nu?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: