Varför blir det nästan alltid drev?

Det här med ”drev” är ju intressant, det händer ju nästan alltid när någon gör något uppmärksammat uttalande eller liknande, det sätter igång direkt. Nu drabbar ju inte ”dreven” några oskyldiga små änglar som en del vill framställa det som utan det finns ju nästan alltid skäl till det. Det är ju alltid? extremister i någon form som drabbas av ”dreven”, inte den vanliga Svensson som hyser högst normala åsikter om saker och ting och bara vill få sitt liv att fungera hyfsat.

Den här gången så drabbade alltså drevet extremisten Kakan Hermansson. Det verkar uppkomma när någons tå har blivit trampad på lite för hårt för att det ska triggas igång, den här gången var det polisen som det trampades lite för mycket på. När det väl har börjat så rullar det på, det ena efter det andra grävs fram och en tråkig röd tråd uppenbarar sig, det visas att det som triggade inte är en engångsföreteelse eller bara en groda utan tvärtom speglar åsikterna rätt bra. Varje gång är det så.

Och sen kommer det märkliga, att det finns många som ska stödja extremisten, de tycker att hon är drabbad, kanske drabbad orättvist. Ni kan hitta en stor mängd idioter som gör det under taggen #backakakan. Nu ska de minsann stå på hennes sida.

Att Kakan är en extremist är ju helt klart, det har varit helt klart för SR också för det var ju därför de anlitade henne. De ville ha extremisten Kakan och de fick henne. Men alla som nu minsann ska stå upp för henne, varför stoppade de henne inte i tid istället? När hon till exempel 2012 jämförde män med utvecklingsstörda? Varför var det ingen som sa till henne att lägga av?

Det är bara vi, några bloggare, som säger stopp när vi ser extremismen, inga andra. Var det någon av alla som nu skriver under #backakakan som sa stopp när hon till exempel skrev sin manshatartext? Nä, det var ju inte det.

gudrunmanshat

Tvärtom, självaste Gudrun Schyman hyllade den och tyckte det var ”ypperlig folkbildning”! Inget stopp där inte. Hade folk sagt stopp till henne där hade det här drevet inte existerat. Tänk om Gudrun istället sagt ”Nä Kakan, det här var skräp, manshat gillar jag inte!”?

fempers

Sa Feministiskt Pärspektiv stopp till Kakan innan? Nä, de gjorde ju inte det. De hejar på henne istället.

bangbackarkakan

Bang sa inte till henne innan det gick för långt vad jag vet i alla fall. Och inte pratar de sanning heller.

advokatenfortsätter

Sa advokaten till henne i tid? Nä för advokaten är exakt lika mycket extremist som Kakan är. Här är det på sin plats att visa att hon inte är så noga med sanningen. Igen! (förra gången verkligheten inte matchade med hennes påståenden kan ni läsa om i inläggen ”Varning för advokaten” och ”Vad är en ”skitvåg från högertroll” för något?”). Det kom i mitt kommentarsfält upp en jämförelse med Ola Lindholm, ni vet han som åkte dit på knark? Jämför Kakans behandling, där det gullas och startas hashtaggar av idioter, med Lindholms behandling från SVT. Han fick sparken innan domen ens föll, straffet han fick var ungefär som för en fortkörning. Han fick sparken omedelbart och han blev uthängd som knarkare i all media som fanns då. Det enda som finns om Kakan i media är att någon polis varit inne och ändrat på hennes Wikipediasida, det vill säga en snyftare om hur synd det är om kakan. Ändringen var så att informationen i wikipediaartikeln matchade med verkligheten alltså, inget annat… Inte ett enda litet ljud i media om VARFÖR Kakan är i blåsväder. Knäpptyst. Lindholm är en man, kakan är en kvinna. Jämför deras fall och se om det finns någon gnutta sanning i advokatens påstående. Det verkar faktiskt som om det är precis tvärtom mot vad hon påstår? Och det där med nazister är bara så korkat att det inte ens förtjänar ord på en gratisblogg som denna. Så advokat Emma Persson pratar skit. IGEN…

ldbackarkakan

Sa Lady Dahmer till Kakan i tid? Nä, inte vad jag har sett.

Ingen som sätter stopp i tid alltså, ingen som säger till Kakan ”lägg av nu, det är för mycket och över gränsen”. Ingen av de feministiska bloggarna, ingen av feministerna på twitter, ingen på Nöjesguiden, ingen på SR, ingen på Idol. Ingen alls alltså. Ingen mer än vi gör det. Och resultatet av att ingen mer än vi bloggare säger stopp är det som Kakan känner av nu.

Man undrar ju hur det kan komma sig att ingen på till exempel P3 sagt till henne innan när Kakan har kommit med de sjuka grejerna?

p3feminism

Nu vet jag inte om just Rasper har haft med Kakan att göra alls utan tweeten visar hur miljön är på SR P3, hur det funkar. Och miljön främjar extremism eftersom alla tydligen är feminister. Det är ju därför ingen säger till i tid…

Och där har vi svaret på varför till exempel ingen på SR sagt till henne innan. Alla andra där är också extremister så det Kakan hela tiden vräker ur sig tycker de är något normalt och jättebra. För om de INTE tyckt det så hade ju sagt till henne? Det hade jag gjort med en arbetskamrat som jag anser börjar spåra. Men på P3 så säger man inte till för de tycker att det hon säger är jättebra…

Svaret på varför det blir drev finns ovan i inlägget, ingen säger stopp i tid. För det byggs ju på med konstiga grejer när ingen säger stopp. Det blir mer och mer när folk hyllar idiotin istället för stoppar i tid. Till slut så finns det så mycket som bara väntar på att komma upp till ytan och när drevet går så KOMMER det också att flyta upp. Allt för att ingen sagt stopp i tid. Till och med hashtaggen #backakakan kommer att göra att hon inte fattar eftersom den kryllar av extremister som hejar på henne.

Under #backakakan ser ni ju att de vill förminska det till att det bara handlar om ACAB från Kakan, det är ju nu inte bara det utan det har ju fyllts på ordentligt! Det finns ju massor med sjuka grejer från henne. Men som vanligt när extremister vill försöka förminska ren idioti så bortser de från verkligheten. Och Femintistiskt Pärspektiv, Bang, Lady Dahmer, advokat Persson med flera andra extremister hejar på och stödjer verklighetsflykten. Och vanlig media är tyst, jag har bara sett en enda tidning som faktiskt tagit upp detta med Kakans haveri och det är Borås Tidning och deras ledarblogg ”Det räcker nu, SR”. En enda alltså…

Folk hejar på istället för att säga till henne när det hon verkligen behöver sen länge tillbaka är folk som säger stopp. Kakan är bara en jättebra feminist, hon följer feminismen till punkt och pricka så kanske inte så konstigt att inga andra feminister säger till henne, de tycker likadant som Kakan…

Mina inlägg om Kakan

En osmaklig Kaka

Lite mer om den osmakliga Kakan

Följetongen Kakan

En Kaka till kaffet?

En sak är säker, SR P3 borde verkligen gå igenom vilket folk de anlitar, vilka som är där nu och vilka värderingar de har om saker och ting. De skulle nog kunna sparka de allra flesta för att ha chansen att rätta till de allvarliga extremistproblem de dras med. SVT borde göra också för det är samma sak där!

********************

Genusdebatten: ”En vecka kvar – var står du?

AVfM Sverige: ”Värnar Unicef om alla barn i världen

Jämställdhetsfeministern: ”Rösta på Feministiskt initiativ – för kärlekens skull!

Fröken missnöjd: ”tårtan…

Löjesguiden: ”Logiska Kullerbyttor

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

33 kommentarer

 1. michael

   /  09/07/2014

  Ja det är intressant med feminismen,när män generalisera nedlåtande om kvinnor så är det sexism.
  När feminister generaliserar nedlåtande om män så är det jämställdhet.

  Svara
 2. Blåval Rödval

   /  09/07/2014

  Vem behöver fiender med såna vänner? Alla har nog haft en vän någon gång som har behövt en välbehövlig ”attitydkorrigering” och som en riktig vän är det ens förbannade skyldighet att ge den. Man prisar sina vänner inför publik och bannar dom i enrum. Idag har det enskilda samtalet flyttat ut i offentligheten på Twitter för en del människor och det är i min mening menligt.

  Svara
 3. Bra resonerat genomgående.
  Svaret på: ”En sak är säker, SR P3 borde verkligen gå igenom vilket folk de anlitar, vilka som är där nu och vilka värderingar de har om saker och ting”

  är ju givet. Det är ju det de gör. De är noga vilka de väljer ut. Vänsterfeminster. Mycket noga eftersom ALLA är det.

  Problemet är högst upp i organisationen. De är kanske mer noga och tror de är oberoende eftersom de måste lita på sina underchefer och har inte insett ur djävla illa det är ställt.

  Jag tror det bara finns ett sätt att rädda SR nu. Gör om gör rätt.

  Riv hela organisationen. Ut med alla chefer och gör det till det de ska vara.

  Detta är möjligt, men det krävs nog att licensvagiften tas bort och det blir skattefinansierat. Detta i sin tur har ju folk varit oroliga att det ska leda till att politikerna blandar sig i.

  Men idag är det ju så genomsyrat av politik och ideologi så det kan inte blir värre.
  Varför det tar så lång tid innan det kraschar är för att alla partier är drogad av feminism och tror et är ngt gott. Precis som kristna värderingar skulle vara det.

  Svara
  • Troligen är det väl just de i toppen som är gamla kommunistiska inflytelseagenter som sätter villkoren för vilken typ av människor man skall anställa, vilka (politiska) värdegrunder de skall besitta…

   Svara
  • …… Dags att vi får insyn i de gamla STASI registren och Rosenholtz kartoteket….

   Svara
 4. De flesta minns väl drevet som gick mot en gymnasielärare som visade det dåliga omdömet att komma till ett feministiskt möte och ställa kritiska frågor. Då var det helt okej att kontakta arbetsgivare och kräva avsked i grått kuvert. För det gick ju inte för sig att ”en sådan” arbetade i en skola minsann!

  Svara
 5. Pelle2

   /  09/07/2014

  Ja,det är helt sjukt hur många idioter det finns därute som backar upp hataren,sexisten,extremfeministen och rasisten Kakan

  Svara
 6. wigwag

   /  09/07/2014

  Pågår det drev mot Kakan? Har jag missat. Bara sett lite brus i glaset. I ankdammarna twitter och bloggossfären. Och, som du skrev, en lite gnällig artikel i Borås tidning. Det är inget drev. Mona Sahlin och Gudrun Schyman vet vad drev är. Anledningen till att Kakan och tex Lady Dahmer inte blir utsatta för drev är att dom inte dansar med dom stora elefanterna. Dom ses som små elaka ungjävlar, mobbare, på skolgården som man ska le lite överseende åt. Det är samma strukturella mekanism. En sjuk sossig överslätarattityd som fortfarande är förhärskande i det här sjuka landet med dess sjuka värderingar.

  Ola var programledare för ett populärt barnprogram i TV och det är i den kontexten behandlingen av honom ska ses. Helt rätt att sparka honom från sin anställning på svt enligt mig. Och innan dom fallit. Han hade erkänt knarkmissbruk och därmed var förtroendet för honom som barnprogramledare i grunden förstört. Kakan är kontrakterad av SR som arg feminist och förebild för unga arga tjejer. Det är i den kontexten behandlingen av henne ska ses. Inte riktigt samma sak. Även om nu också jag tycker det vore på sin plats med en betydligt skarpare markering från SR:s sida. En varning eller erinran för vad som gäller för Kakan fortsättningsvis om hon ska få fortsatt förtroende.

  Svara
  • Jonte

    /  09/07/2014

   P3 är en skamfläck för Public Service. Hade det varit en privat radiostation så hade jag inte haft några invändningar, sänd vilken skit ni vill. Men att Public Service använder licensbetalarnas pengar till att finansiera en radikalfeministisk propagandakanal som dessutom har ungdomar som främsta målgrupp är inget annat än skandal. Jag har suttit och väntat länge nu på att någon högt uppburen och respekterad person inom radiosvängen ska ta bladet från munnen och påpeka hur absurt det är, men det verkar som ingen vågar.

   Svara
  • Jonte

    /  09/07/2014

   Att Kakan är anställd som förebild sm du skriver gör det väl ännu värre? Ola var aldrig sedd som någon förebild vad jag vet.

   kommentaren ovanför råkade förresten hamna lite fel

   Svara
   • wigwag

     /  09/07/2014

    Bättre tala om vilka profilbilder som SR resp. SVT efterfråga. Både Kakan och Ola uppfyllde de efterfrågade profilbilderna. Det har också, får man förmoda, klargjorts för dom, på vilka grunder dom anställts och vad som förväntas av dom. Ola var i det perspektivet en minst lika stor ”förebild” för sin målgrupp som Kakan är. Vi talar alltså ur ett arbetsgivarperspektiv avseende ”rätt/fel” här. Nu anser ju jag också att Kakan smulat ner sig, gått för långt, men SR har fått vad dom ville ha bara det att dom fick för mycket typ. Medan i Olas fall svt fick nåt som dom absolut inte hade den minsta anledning att förvänta sig. Och som står i direkt kontrast till det dom ville ha och som Ola åtagit sig att leverera. Varpå bristande förtroende uppstår. Kakan har gått för långt och Ola gick åt ett håll medan han sa sig gå åt ett annat. Där i ligger skillnaden.

    Svara
 7. Patrik

   /  09/07/2014

  Svara
 8. noger

   /  09/07/2014

  Om några av de SK ”vanliga feministerna” hade höjt sina röster vid Kakans mest extrema uttalanden, så hade den feministiska rörelsen haft lite respekt från mig.
  Men det tycks inte finnas några vanliga feminister som tycker att jämställdhet innebär,”lika spelregler”.

  Svara
 9. MiT

   /  09/07/2014

  Svara
  • anonym

    /  09/07/2014

   Var det inte LD som hade stor ångest och tyckte att det var jättejobbigt att vistas ute?

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/07/2014

   Är det bara jag som tycker att hon verkar göra nått mer än bara sitta? Ser lite ansträngd ut. 🙂

   Svara
 10. MiT

   /  09/07/2014

  Svara
  • Patrik

    /  09/07/2014

   Nu när Sinoes är skriven hos sina föräldrar så går det enkelt att kolla upp Sinoes’ socioekonomiska bakgrund. Hon bor i en villa som lär vara värd ett flertal miljoner och hon har en adlig förälder. Jag har en viss förståelse för att hon gillar att byta klasstillhörighet efter vad som passar hennes agenda. Det är nog lättare att verka vara förtryckt då.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/07/2014

    Extremvänstern består väl inte så sällan av barn till rika,medelklass eller adliga föräldrar som vill leka revolutionär. Sinoes verkar vara en i den kategorin.

    Svara
 11. Bert

   /  09/07/2014

  Det skulle vara riktigt bra om ägaren av bloggen skulle kunna dra igång en namnskrivning med tillhörande klagomål till institutioner som SVT och/eller SR samt diverse partier (där människor av denna kaliber sitter).
  Mest för att visa att många av oss inte tolererar att människor som inte kan tänka rationellt innehar platser i det offentliga rummet.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/07/2014

   Låter som en sjukt bra idé Bert, när kan du börja? 🙂

   Svara
  • Patrik

    /  09/07/2014

   Personen som driver https://www.facebook.com/Sparkakakan har gjort en del av det du efterlyser. Gör det du också om du känner dig manad! Själv tänker jag inte göra det – Kakan, LD50, Jaylazkar, Sinoes och de andra dårfinkarna på Twitter är de bästa galjonsfigurer som feminismen kan ha. De gör det föredömligt tydligt att feminism är en hatideologi.

   Svara
  • Patrik

    /  09/07/2014

   Oj, oj, oj. Obligatorisk läsning. Varför har journalisterna inte nagelfarit det här? (retorisk fråga, jag inser ju själv svaret). Kollade upp några av de galnaste punkterna, och de verkar stämma.

   Ang HIV-positiva (citat från F!:s hemsida): ”Fi ska verka för att informationsplikten avskaffas och att möjligheten att tvångsvårda och fängsla hiv-positiva ska avskaffas”.

   RFSL:s definition av informationsplikten är: ”Informationsplikten betyder att en person som är bärare av någon av de allmänfarliga sjukdomarna måste informera andra om man utsätter dem för överföringsrisk”.

   Det låter väldigt rimligt i mina öron.

   Angående proffsidrott: ”F! arbetar för att: Sverige får en kvinnlig proffsliga inom ishockey och fotboll”.

   Är det verkligen politikens uppgift att se till vilka proffsligor som finns?

   Oj, jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet om F!:s partiprogram, men jag slutar här. Bevare oss.

   Svara
 12. Jan

   /  09/07/2014

  Sedan så är ju också SR P3 opportunister. Man vill sticka ut men inte för mycket. Kakan kan mycket väl ha valts bort från kakbordet nu. Avsked kommer hon inte att få men hennes chanser till nya tillfälliga anställningar torde ha förvandlats till smulor. Åtminstone så länge allmänhetens minne sträcker sig. Inget företag vill dra på sig onödig negativ uppmärksamhet i längden.

  Svara
  • Jonte

    /  09/07/2014

   P3 har bara en enda målgrupp som det verkar, unga radikalfeministiska hipsters som hänger på södermalm, möllan eller majorna. Med tanke på att den målgruppen vill ha Kakan kvar så skulle det inte förvåna mig om hon får fler uppdrag tyvärr. Glöm inte att de som jobbar på P3 tillhör exakt samma segment av befolkningen som de som de riktar sig till och tycker förmodligen likadant i den frågan.

   Svara
   • Jan

     /  09/07/2014

    Visst är det så, Jonte. Men lyssnarna är inte så många (jämfört med P4, P1 och kommersiella skvalkanaler) och cheferna för de, i många fall åldersstigna ”ungdomarna”, är inte så förtjusta i klagomål från högre ort eller granskningsnämnden. Är det tillräckligt många som klagar på Kakan så kommer de att välja bort henne. Av bekvämlighetsskäl om inte annat…

    Svara
 13. MiT

   /  09/07/2014

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: