Fi: ”Vi måste stoppa det genusbaserade medievåldet”

Så säger Lotten Sunna, Feministiskt Initiativ, i en stor genomgång som Journalisten har gjort av hur mediepolitiken kommer att se ut de närmsta fyra åren. De vill införa ett ”Observatorium” som ska hålla koll så att till exempel mediernas ”jämställdhetsmål” nås. Vid överträdelse så är det bötfällning av publicister…

 

Lotten Sunna säger också så här

” Den viktigaste mediepolitiska frågan för mig är att vi gör någonting åt det genusbaserade mediala våldet. I medierna och framför allt runt omkring medierna i till exempel kommentarsfälten finns ett stort och växande kvinnohat. Det är hot och hat som är kvinnofientligt och som strider mot Europarådets skarpa skrivningar och EUs direktiv om att länderna ska arbeta för att motverka könsdiskriminering och genusbaserat våld, säger Lotten Sunna.”

lottensunna

Och vi vet att vad de klassar som kvinnohat är att folk säger emot dem helt enkelt, att man inte håller med en feminist i en fråga är kvinnohat. Och det är klart, ser man det så är det inte så konstigt om de anser att det är mycket.

I genusbaserat medievåld ingår att man inte håller med dem i frågor och vågar säga det också. Kan vara bra att komma ihåg…

För man ska också vara lite skeptisk till undersökningar som ska påvisa sånt för vem som har ”beställt” en undersökning säger också ganska mycket. Har man tur så har de frågat BÅDE kvinnor och män också, men sån tur har man inte alltid…

Lotten Sunna har ju varit aktuell på bloggen förut

Att som politiker leva som man lär

Hatare som sprider lögner?

********************

Mitt förra inlägg: ”Fi som inga valaffischer har

Rocki: ”Cover up, please!

Susannas Crowbar: ”Nordiskt Forum 2014 – slutrapporten

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

61 kommentarer

 1. Fugen

   /  09/08/2014

  Det var väl hon som blev granskad av Rebecca Weidmo Uvell? Förstår att hon vill förbjuda granskning, får då kan hon inte hålla på med sina affärer

  Svara
 2. MiT

   /  09/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2014

   Helt sjukt att dom kommer undan med sådana uttalanden och att det är en studentpolitiker och inte en journalist som skriver om det.Hade någon företrädare för ett annat parti skrivit något liknande om kvinnor och invandrare så hade dom med all rätt blivit kölhalade i media. Svenska så kallade journalister har verkligen abdikerat från sitt uppdrag..

   Svara
 3. MiT

   /  09/08/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/08/2014

   Varför använder dom sig av #tapir som valplattform?

   Svara
   • Kristian

     /  09/08/2014

    Ja, komma här och ge sig på tapirer, vad är det för sätt?

    Undrar om det är något med den där snabeln …

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  09/08/2014

     Det måste vara tapirmaktsordningen som spökar.

     Svara
     • Kristian

       /  09/08/2014

      Ungulater i alla länder, förenen eder!

      Gissar att det finns en viss intersektionalism som diskuterar ”uddatåig” kontra ”partåig”.

 4. ”Låna” andras betalda reklamplatser = ekonomiskt självförsvar.

  Svara
  • Kristian

    /  09/08/2014

   Ja, det var tydligen bättre att bränna pengarna …

   Svara
   • Jag känner, och tycker, att jag har blivit för gammal för att hänga med i det här nyspråket. Som våra morsor och VHS, fjärrkontroller och mikrovågsugnar, typ.

    Svara
 5. Kristian

   /  09/08/2014

  Tyckte det var dags att läsa på om Stasi. Hittade Zersetzung (http://en.wikipedia.org/wiki/Zersetzung). Följande är från huvudartikeln om Stasi (den svenska versionen är inte lika omfattande):
  ”Other practices included property damage, sabotage of cars, purposely incorrect medical treatment, smear campaigns including sending falsified compromising photos or documents to the victim’s family, denunciation, provocation, psychological warfare, psychological subversion, wiretapping, bugging, mysterious phone calls or unnecessary deliveries, even including sending a vibrator to a target’s wife.”

  Lila kuvert, kanske?

  Svara
 6. Pelle2

   /  09/08/2014

  Det visar väl att Fi är kommunister insvepta i ett rosa moln. Precis som kamraterna i gamla Sovjet vill dom censurera media.
  Man ser ju att hon mest vill censurera vanliga människor från att kommentera i media eftersom hon mest riktar in sig på kommentarsfälten. Förstår att det är jobbigt när människor som inte behöver smöra för feministerna i rädsla för att drabbas av deras vrede
  skriver vad de tycker om deras sjuka ideologi som baseras på manshat och rasism mot vita män i kombination med favorisering av kvinnor. Det vore väl mumma om man kunde tysta den lilla kritiken också för Mediesverige i stort och politikerna har de redan tystat.

  För övrigt borde väl ett antal publicister som t.ex Peter Wolodarski darra lite om något sådant infördes med tanke på de manshatiska texter som har publicerats i Dn.Fast något säger mig att hat som riktas mot män inte skulle räknas medan all kritik mot kvinnor och specifikt feminister skulle utmålas som hat och rendera böter och helst fängelsestraff.

  Det är helt sjukt att någon tänkande människa kan rösta på dom kulturmarxistiska dårarna i FI !

  Svara
 7. Anders/AV

   /  09/08/2014

  Vi får anta att hennes behandlingshem inte tar uppdrag från det offentliga. Vi kan ju inte ha vinster i välfärden. Eller det kanske bara gäller andra.

  Svara
 8. michael

   /  09/08/2014

  Bra där av Lotten Sunne och självklart ska endast personer som är utbildade i genus dvs feminism få sitta i detta observatorium,annars har man svårt att se(rosa glasögon obligatoriskt)hur det genusbaserade våldet tar sig i uttryck.

  Svara
 9. Det vore ju kul om jag, som aktiv feminist i Fi under mitt riktiga namn, skulle få detta uppdrag i OBSERVATORIUMET:
  Vips så slänger jag av mig min queerdress och styr.
  Böter till Lady D. Vita män är rasism. 10000 kr i böter.
  Fanny: Hat mot män. 1 miljon i böter.
  Fi: Böter Hets mot folkgrupp. 1 kr i böter. (De vet ändå inte värdet på pengar så det blir en symbol. Pst De tror det är jättemycket.)

  Men än så länge är jag tyst och inväntar rätt tillfälle i Fi.

  Svara
 10. Tycker mig höra att ”obervatoriet” blir ännu en spik i en döende ideologis (religions) kista. De sista krampanfallen innan feminismen förpassas till sin väntade plats i historiens Hall of Shame.

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2014

   Får hoppas att du har rätt David 8 men fan trot. Det räddhågsna etablissemanget i form av ”journalister” och politiker vågar inte stöta sig med feministerna utan dom kommer undan med vad som helst.

   Svara
 11. Japp, dags att införa zampolit så bara de tillåtna åsikterna i den rätta läran syns i media….

  Svara
 12. Partiet Feministiskt Initiativs talesperson Gudrun Schyman hyllar öppet en krönika i svensk media som uppmuntrar till, försvarar och hyllar hat av män och kallar det ”ypperlig folkbildning”.
  Partiet Feministiskt Initiativ säger sig vilja stoppa genusbaserat medievåld.
  Okej.

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2014

   I detta sammanhang finns det bara ett kön man kan hata och det är kvinnor. Att hata män är däremot helt i sin ordning…

   Svara
 13. Patrik

   /  09/08/2014

  Feministers manshat och polishat är kärlek. Att sakligt argumentera emot genuskommissarier är medievåld. George Orwell kunde inte ha sagt det bättre själv.

  Svara
 14. Patrik

   /  09/08/2014

  Såpass? Hon vill bli doktor? Så proletärt! Tja, hon har ju ett adligt efternamn i familjen som hon enkelt kan byta till så att ingen i karriären kan koppla doktorns bravader till allt manshat som stackars enkla fröken med ett helt vanligt efternamn har spytt ur sig en gång i tiden.

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2014

   Om hon skall doktorera inom genusteori så är väl hennes manshatande en stark merit. Det blir väl värre om hon vill doktorera inom något riktigt vetenskapligt område.
   För övrigt borde väl den proletära revolutionären Fanny bli svetsare, industriarbetare ,renhållningsarbetare eller något annat proletärt.
   Om hon blir doktor som kommer hon ju bli en borgerlig utsugare per automatik.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/08/2014

   Adliga namn är väl nästan ett krav om man aspirerar på att bli batikhäxa?

   Svara
 15. MiT

   /  09/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2014

   Sjukt att en journalist ens kan överväga att rösta på Fi. Fast sedan såg jag att han är kulturchef på Expressen ochh inom den delen av journalistiken så är det väl bara Fi,V och MP och möjligen S som man får rösta på. Annars blir man väl utfrusen av de fina kamraterna inom kultursvängen..

   Svara
  • Så könsrasism är ok, manshat är inga problem och fantasibudget går att ha överseende med. Men att kladda på andras affischer, där går gränsen? Positivt att han inte röstar Fi helt klart men man blir också lite mållös när man funderar på hur tankegångarna bakom ett sådant beslut kan se ut.

   Svara
   • morpheus

     /  09/09/2014

    Visar helt enkelt tydligt hur dåligt insatta folk är i F!s retorik, politik osv.

    ”Ja men feminism, det är ju jämställdhet, klart jag röstar på det!”

    Jag tycker F! borde få mer mediautrymme så kanske fler som är F!-sympatisörer inser att det är ett galenskapsparti.

    Svara
 16. anonym

   /  09/08/2014

  Jag har nu lyssnat på utbrytarfeministerna som toklandet tipsade om. Mitt omdöme är att det verkar vara 40 minuter gruppterapi där Cissi och Sara får prata om hur elaka Fanny Åström och Lady Dahmer har varit mot dem.

  Svara
 17. Soundtrack

   /  09/08/2014

  Haha, det finns ju ingen hejd på hur mycket dårskap dessa Fiare häver ur sig. (ursäkta mitt kvinnohatiska inlägg)

  Svara
 18. Patrik

   /  09/08/2014

  Pessimismen sprider sig. Räddas det som räddas kan.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/08/2014

   Om dom inte eldar upp statsbidraget innan eller köper vuxenfestisar till nästa home party.

   Svara
  • Jonte

    /  09/08/2014

   Det känns som om feministflugan har nått sin peak, både här och på andra sidan atlanten.

   Svara
 19. Patrik

   /  09/08/2014

  Feministisk uppmaning till relationsvåld?

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/08/2014

   You’re a poet and you didn’t know it.

   Svara
  • Nej, nej det är ett kärleksbudskap! Det har Gudrun lärt oss. Gudrun genom sina jordiska förkunnare Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, SR och SVT.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/08/2014

    För att inte tala om Gud runs apostlar Fanny,Lady D,Jaylazkar,Hårddisken,Kakan,Sara Abdollahi med flera som aldrig försitter en möjlighet att förkunna sitt kärleksbudskap iform av manshat..

    Svara
 20. Jonte

   /  09/08/2014

  Från en chatt med Gud run i Sydsvenskan…

  http://www.sydsvenskan.se/val2014/mandag-1115-chatt-med-gudrun-schyman-fi/

  Djurvän: Jag tycker det är viktigt med djurrätt. Vi är många som tycker att art bör inkluderas i den intersektionella analysen. Vad tycker du?

  Gudrun Schyman: Hej,jag/vi/F! håller helt med och det finns i vår politik

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2014

   Undrar hur månag pinnar det kommer att finnas i den marxistiska intersektionalitetsstegen ? Den är väl redan så hög att man kan klättra till toppen av en skyskrapa….

   Svara
  • Kristian

    /  09/09/2014

   – Du lyssnar på P3 vare sig du vill eller inte. I dag diskuterar vi intersektionalism med Maivor som är grönvingad ara och sitter i kommunfullmäktige. Hej och välkommen, Maivor.
   – Goddag, goddag!
   – Maivor, vad tycker du om den senaste rapporten …
   – Goddag, goddag!
   – Ja, just det. Har du läst den här …
   – Goddag, goddag!

   (Med tack till papegojexpert Malte Lindeman.)

   Svara
 21. MiT

   /  09/08/2014

  Svara
 22. MiT

   /  09/08/2014

  Svara
 23. Antidemokratiskt

   /  09/08/2014

  F! är bevisligen ett parti som inte är intresserat av de demokratiska spelreglerna. Det är bara deras åsikter och ideologi som ska gälla. Oavsett om folket vill eller inte och ingen ska heller få säga emot eller ifrågasätta uppenbarligen. Riktigt skrämmande och mycket obehagligt. De visar nu sitt rätta ansikte mer och mer. Helt livsfarliga för ett öppet och fritt samhälle.

  Detta antidemokratiska parti har ingen plats i det öppna fria och jämställda Sverige .
  Stoppa vansinnet!

  Svara
 24. Kjell

   /  09/08/2014

  Om man nu skall vara lite snäll mot Fi, så finns det säkert taskiga kommentarer mot kvinnor som är taskiga just för att de är kvinnor. Men: Hur vet man att en given kommentar är ”genusbaserad”? Inte ens genusvetarna påstår väl att alla elaka kommentarer från mån till kvinnor är sådana? Eller?

  Svara
  • Jodå, det är precis vad de påstår.

   Svara
   • Kristian

     /  09/09/2014

    Därtill ”könsmaktsordning” och ”patriarkat”.
    Önskar att detta var en överdrift.

    Svara
 25. Alex Nyström

   /  09/08/2014

  Svara
 26. MiT

   /  09/08/2014

  Svara
 27. MiT

   /  09/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/09/2014

   I så fall är jag för att Gud run och Mattias skickas längst fram till fronten utan vapen vid ett eventuellt angrepp.Dom kan ju bjuda in fienden till normkritiska diskussioner kring militärmaktsordningen och sjunga we shall overcome…
   Snacka om att de är helt verklighetsfrånvända. Eller så kanske den gamle kommunisten Gud run vill bjuda in Putin till ett maktövertagande så att hon kan införa ett kommunistisk drömsamhälle A’ la Sovjet…

   Svara
 28. Läste på flashback om detta:
  STORASYSTER SER DIG

  Svara
 29. Kristian

   /  09/09/2014

  OT: Kort och koncist från Arpi:

  ”Det finns idag vissa frågor som man gör bäst i att bara svara ja på. Nicka och le. De är lite som forna tiders husförhör. Luthers lilla katekes har fallit ur modet, idag är det andra läror som man ska svara rätt på. Är du antirasist på korrekt sätt? Är du feminist? Bekänner du dig till könsmaktsordningen?”

  http://magasinetneo.se/artiklar/kvinnohatare/

  Svara
 30. Nej

   /  01/16/2015

  ”Den viktigaste mediepolitiska frågan för mig är att vi gör någonting åt det genusbaserade mediala våldet.I medierna och framför allt runt omkring medierna I TILL EXEMPEL KOMMENTARSFÄLTEN ”

  det där är farligt.
  Det är direkt farligt när man bara får en viss vinkling på exempelvis nyheter.
  Titta på vad som hände i Tyskland 1940 och framåt.Vill vi ha det så igen ?inte jag.

  Svara
 1. WTF?
 2. Tweetar från 2014 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: