När inlägg är på vift på facebook

För ett par dagar sen så märkte jag att ett äldre inlägg fick lite trafik från facebook helt plötsligt och tänkte att det var på vift i någon sluten eller hemlig grupp. Inlägget det handlar om är det här, ”Sekten”. Och visst, inlägget VAR på vift och det var en som hade en kompis som h*n var lite bekymrad över

femfight1

Nu vet jag inte riktigt vad A E ska upplysa om? Jag tycker snarare det verkar vara en klok vän som redan är upplyst?

En S A tycker att det den här bloggen är en av de mest trolliga NÅGONSIN minsann och tycker att man ska informera om det. A E tycker att vännen är blind men att h*n inte brukar vara så här blind. Gissar att vännen bara brukar vara lite blind då? Och det kan jag hålla med om utan att ens veta vem det är för annars hade ju h*n upptäckt bloggen tidigare…

femfight2

Så S A tycker att bloggen är extremt antifeministisk och endast är till för trolleri och konspirationsteorier! Antifeministisk? Tja, även feminister som MILT kritiserar vissa delar av feminismen, till exempel manshatet, är ju med automatik också antifeminister så det begreppet säger absolut inget. Och trolleri, jo det kanske stämmer, jag verkar ju trolla fram idioti och extremism som jag visar upp på bloggen. Men jag drar inte fram det ur en hatt eller nåt utan det räcker så bra med twitter, facebook, tidningar och liknande. Konspirationsteorierna överlåter jag dock åt dem som tror på könsmaktsordningar och patriarkat, det är inget för mig. Vad S A menar är ”skit” har jag ingen aning om faktiskt.

A E tycker att h*n nog får informera sin vän lite och tror inte att det ska bli någon diskussion av det. Det tror inte jag heller det kommer att bli för vännen verkar ju vara klipsk!

En P K kommer in och säger ”källkritik” och antyder att någon (vännen eller jag) förmodligen tror på Avpixlat och Fria Tider också. Lite sådär helt omotiverat så kommer det in i diskussionen bara.

E E tipsar om ett inlägg av Lady Dahmer minsann. Precis efter att P K nämnt källkritik och den omedvetna ironin börjar genast att flöda över…

Det här ovan kommer från en dold grupp som heter Femfighters, en hemlig och osynlig facebookgrupp som dock har en synlig men sluten undergrupp.

Den här gången har jag maskat eftersom det är ganska harmlöst. Ja nästan lite gulligt faktiskt, när de vill mota in motsträviga får i den trånga fållan så de bräker i takt.

********************

När några ska specialbehandlas och få specialbidrag för sina verksamheter så kan det nästan bara gå åt skogen, speciellt om verksamheterna innehåller något som benämns ”jämställdhet”. Då verkar miljonerna strömma in utan minsta koll. Det är Östersunds-Posten som grävt lite, artiklarna är från maj i år

”Bergsbördiga Margaretha Lindbäck har fått 24 miljoner kronor för att driva jämställdhetsarbete i länet. Drygt 5,5 miljoner kronor av dem kommer från Tillväxtverkets satsning på resurscentrum. Pengar som har delats ut utan granskning. Frågan är vad alla miljoner gett länets kvinnor utöver några broschyrer.”

Tillväxtverket dyker också upp 2010 med massa miljoner. Någon som är förvånad?

Specialregler, specialbidrag, allt som har med special- för någon grupp eller verksamhet att göra är som gjort för att missbrukas. På alla håll och kanter. Lägger man till dåliga kontroller också så är succén given för den som vill suga åt sig andras pengar. Det har kontrollerats lite och små nedslag har gjorts men istället för att stänga av pengakranen när oegentligheterna har upptäckts så har kranen fått fortsätta vara öppen. Den har ju till och med öppnats lite extra när Tillväxtverket plockade fram plånboken…

De andra artiklarna hittas på den länkade sidan men som ett litet smakprov så kan man i artikeln ”De har betalat ut hundratals miljoner utan koll” läsa

”De projektstöd som Tillväxtverket betalar ut granskas ordentligt med genomgång av kvitton. I länet finns några uppmärksammade sådana fall. Det har handlat om exempelvis Teknikland i Optand som förlorat miljoner för att de inte följt regelverket. Ett annat företag som granskats är Peak Innovation AB.

När det gäller verksamhetsstöd till resurscentrum för kvinnor, som ska bedriva jämställdhetsarbete, har direktiven inte varit desamma. Någon direkt granskning av vad pengarna använts till inom resurscentrumen gör inte Tillväxtverket. Det enda som begärs in är projektets huvudbok, resultaträkning och en årsberättelse.”

Och lite längre ner i artikeln står att Tillväxtverket inte gjort några stickprovskontroller alls.

Några har ju åtminstone levt gott på andras pengar…

********************

Susanna’s Crowbar: ”Unga kvinnor bör läsa Chic
MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

46 kommentarer

 1. Erik

   /  09/09/2014

  ”…normalt SETT…”
  ”…flugit I HENOM/HENNEM/HENNOM…” (om man nu skall använda det politiska ordet hen bör det ske korrekt)

  Svara
 2. Pelle2

   /  09/09/2014

  Som sagt var, om man inte håller med sektledarna inom feminismen om allt de säger så är man ett troll,oseriös och en hatare.

  Svara
 3. jag är mer intresserad av avslutning av inlägget.
  Bidragen som strömmar utan granskning. Hur ska man göra få att få fram underlag och det genomgående fifflet med detta.
  Samma sak gäller ju vissa muslisma organisationer som verkar för en god sak, men inte presterar ngnting.

  Nu finns det ju inga journalister längre som är intresserade av att granska Feminism och Muslimska organisationer närmare, eller så vågar de inte. Då blir det ju av med jobben. (Vilket de ändå kommer att bli)

  Men när alla journalister är väck ( inte i huvudet enbart) så finns det ju ingen som kommer märka när tex Maria A(läste att hon kunde bli ny FPledare fter valet) öppnar kranen mot Patriarkatet.

  Så kära ANTIfeminister (jag gillar ordet) vad kan vi göra? Att säga upp TV licensen är ju inte världens största grej.
  Skattefuska? Nja.
  Skattefuska lite? Nja.

  Ge till en organisation som kontrollerar aktivt bidragsflödet? Bättre.

  Det kräver en organisation med mycket hjärna…. CHECK.
  Vilja? Hm…

  Svara
  • Pelle2

    /  09/09/2014

   Såg den där artikeln. Positivt att någon på DN kan vara kritisk mot extremfeministerna i FI

   Svara
  • Patrik

    /  09/09/2014

   Så en journalist som uttrycker något som avviker mot den feministiska partilinjen, så ska personen inte bara hånas och utfrysas, utan dessutom betala pengar? Ledarna i Iran, Vitryssland och Kina skulle bli imponerade av ett sådant förslag. Betydligt billigare än att fängsla hädarna mot den sanna läran.

   Svara
  • Ja men visst! Saxat ur artikeln:
   ”Alkoholkonsumtion, missbruk, droger, psykisk sjukdom och arbetslöshet har pekats ut som orsaker till våld och självmord. Och det är givet att vissa sådana faktorer kan bidra till både våld mot andra och självmord, men huvudorsaken står sannolikt att finna i strukturer.”

   Helt rätt, på dem bara! Karlslokarna skall skuldbeläggas in absurdum med påståenden att det är manligheten i sig som är orsaken till mäns självmord.

   Svara
  • Kristian

    /  09/09/2014

   Såg just den.Börjar bra:
   ”Män svarar för 70 procent av alla självmord i Sverige. Bland män i åldern 15–44 år det den vanligaste dödsorsaken.”
   Sedan blir det floskelbingo:
   ”fångna i de traditionella maskulinitetsidealen”

   Svara
 4. MiT

   /  09/09/2014

  Svara
  • Viktigt att förstå vad de säger men mindre viktigt att förstå vad de skriver…

   Svara
  • halvgrek

    /  09/09/2014

   Ytterligare ett bevis på att rasismdebatten är helt inavlad i sverige

   Svara
 5. MiT

   /  09/09/2014

  Herregud, har det brustit något i huvudena på dem?

  Svara
  • Patrik

    /  09/09/2014

   Godhetstwittrarna, särskilt på vänsterkanten, saknar förmågan att se några integrationsproblem alls utan ser bara en sörja av strukturell rasism. Blundar man för integrationsproblemen så visar det sig till sist i valresultatet.

   Svara
   • Kristian

     /  09/09/2014

    Ja, om fler partier kunde tänka sig att säga sådant (och dessutom genomföra det), så skulle SD nästan försvinna. (Utan att vare sig SD-väljare eller ”utländskfödda” blev särskilt ledsna.)

    Svara
  • Anders/AV

    /  09/09/2014

   Intressant att de genast tolkar ”nyanlända läkare” som ”rasifierade”, dvs mörka, people of colour etc. Det kommer ju en hel del läkare från Tyskland och Holland också. Och Danmark. Är det rasistiskt mot dem också att vilja ge dem språkundervisning?
   Men man tolkar ju som man vill och de tolkar allt i rasistiska termer.

   Svara
 6. Kristian

   /  09/09/2014

  ”Nej, nej, läs inte själv. Bilda dig ingen egen uppfattning. Lyssna endast på godkända auktoriteter som berättar vad du skall tycka.”

  Svara
 7. Moahhaaa:
  ”blir bara trött på allt jävla gnäll från dessa vita män som känner ett behov att försvara rasism”.

  Hur korkad kan man bli?
  Han är vit själv och han är rasistisk mot sin egen hudfärg.

  Det går bra nu för Sverige, intelligensreserven är inkallad för tjänstgöring i valtider. De anfaller med sina skarpslipade hjärnor.
  Att de blir kanonmat vet de inte ens om.

  ja jösses.

  Svara
 8. Stor artikel om Gudrun S i Expressen. Det intressanta i den är att hon har haft polisskydd i långa perioden(ingen nyhet som så) Men undra vad hon tycker om Vänsterfolket och hennes Fi folk som kastar sten på polisen och Kakans uttalanden.

  Eller snarare vad tycker AFA, V MP och Kakan och hennes vänner om detta. Skyddas av fienden. Fi Fan.

  Bara en intressant reflektion

  Svara
  • Patrik

    /  09/09/2014

   Taskigt att jämföra Virtanen med dövblinda. Jag är övertygad om att minst 99% av Sveriges dövblinda kan göra smartare samhällsanalyser än Virtanens.

   Svara
 9. MiT

   /  09/09/2014

  Svara
 10. MiT

   /  09/09/2014

  Svara
 11. MiT

   /  09/09/2014

  Svara
  • Kristian

    /  09/09/2014

   Och vad var överraskningen … ?

   Med Sunni mot Shia, plus allmänt tävling i att hata Kurder, har de kanske nog att göra med att få en regering som accepteras av alla.

   ”Situationen i Irak följer nu ett krigets mönster. Något som drabbar kvinnor ur alla grupper. ”
   Männen sitter på puben (alkoholfritt) och slipper allt vad krig heter.

   Den här var lite kul:
   ”… vet vi att kvinnliga politiker och kvinnorättsförsvarare ofta spelar en konstruktiv roll när det gäller att motverka våld och sekterism och att verka för fred.”

   Ofta? Så en del kvinnorättsförsvarare vill ha våld och krig?

   Svara
   • Vi vet att det är ett ständigt glorifierade av kvinnliga politiker, tjänstemän och företagsledare men det visar sig ständigt att de bara är människor de också. Det är en feministisk önskedröm att kvinnor skulle vara bättre människor än män. Sanningen är att de är lika bra (eller lika dåliga) och det mansfientliga pladdret är bara ett oförsvarbart slöseri på tid och resurser.

    Svara
  • Patrik

    /  09/09/2014

   I Irak pågår krig och halshuggningar som främst begås av världens värsta terrororganisation som heter IS. Och feministerna bekymrar sig om att det finns få kvinnor i Iraks regering och tror att det skulle förändra situationen för de terrordrabbade. Det är fingertoppskänsla, det.

   Svara
  • Anders/AV

    /  09/09/2014

   Men inte en ickerasifierad ”vit” man så långt ögat kan nå. Måste ändå vara ett bättre land än här, där ondskans privilegierade demoner (sk vita män) förtrycker kvinnor på löpande band. I ett intersektionellt perspektiv är det ju en framgång.

   Svara
 12. MiT

   /  09/09/2014

  😀

  Svara
  • Patrik

    /  09/09/2014

   Haha, jag trodde det var på allvar tills jag läste vem avsändaren var. Skulle däremot inte bli förvånad om F! har krav på att förändra beräkningen av BNP – jag blir mer förvånad om de inte har ett sådant krav. Ersätt bruttonationalprodukten med bruttonationalfeminismen så blir Sverige världens rikaste land.

   Svara
  • Anders/AV

    /  09/09/2014

   Expressen förenklar från Illustrerad vetenskap som i sin tur läst American Scientific, som i sin tur läst forskningsrapporten. Källor någon?

   Svara
   • Patrik

     /  09/09/2014

    Expressen-journalisten verkar inte ha sett studien och länkar inte ens till Illustrerad vetenskap utan till den brittiska tabloiden Daily Mail.

    Expressen skriver:

    ”Att döma av studien, som publiceras i tidningen Journal of evolutionary biology, bär män med tydliga machoegenskaper på sperma av sämre kvalitet än resten av den manliga befolkningen”.

    Men i själva studien står det:

    ”In both sexes and nationalities (Spanish and Colombian), ranked male facial attractiveness predicted male semen quality”.

    Så när Expressen femsplainar och skriver:

    ”Vill man öka chanserna att bli förälder ska man alltså satsa på mjukare killar?”

    så borde de hellre ha skrivit:

    ”Vill man öka chanserna att bli förälder ska man alltså satsa på killar med mindre attraktiva ansikten?”

    Svara
 13. Jonte

   /  09/09/2014

  😀

  Svara
  • Kristian

    /  09/10/2014

   ”Sluta berätta vad vi sagt offentligt!”

   Svara
 1. WTF?
 2. Tweetar från 2014 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: