När feministiskt tänk styr skolpolitik

Då blir resultatet obehagligt. Riktigt obehagligt! I Borås Tidning kunde man igår läsa om några skolor där tjejer hade sämre resultat än killar, ”Tjejerna drar ned betygen i Borås”.

”Nu är det tjejerna som drar ner resultatet på skolorna med de sämsta betygen i Borås.

Annars brukar grabbarna betraktas som den svenska skolans stora problem när det gäller könsskillnader.”

Precis, grabbarna brukar betraktas som skolans stora problem och inget annat! Joakim Cannerfors, områdeschef på Borås stads utvecklingsenhet, säger rakt ut hur man i Sverige betraktar killar i skolan från dag ett. Och han skäms inte ens för det!

”– De tre skolor som har sämst resultat, där har flickorna sämre resultat än pojkarna. Det gäller främst på Viskafors och Erikslund, men också på Boda. Jag är jättenyfiken på hur man kommer att tänka på de skolorna när de får syn på detta. Är det en genushistoria? Tar pojkarna så mycket energi från lärarna att flickorna inte ens får någon undervisning?

Läs den sista meningen som jag har rödmarkerat med fetstil några gånger och låt det sjunka in lite. Det är alltså en områdeschef  som säger detta.

”– Jag är också förfärad över siffrorna, säger Erikslundsskolans nytillträdde rektor Ulf Sjöberg. Vi måste jobba väldigt aktivt med en handlingsplan för att höja dem betydligt. Vi måste ta siffrorna på mycket, mycket stort allvar.”

Men om man utreder varför så borde man komma fram till samma slutsats som man gör när det gäller killar? Det vill säga att det måste bero på en ”antipluggkultur”? Att tjejerna har problem med destruktiva femininitetsnormer? Med en femininitetskultur? Och så vidare.

Det är ju sådana svar man slentrianmässigt alltid kommer fram till när det går dåligt för killar? De i Borås behöver inte undersöka någonting, bara ta mina svar här ovan så har ni orsaken! Eller gäller inte sådant helt plötsligt? Till och med Skolverket har ju de krystade förklaringarna från det otäcka genusfolket när de går dåligt för killar.

Intressant också att det på tre skolor är tjejer som drar ner, på resten så gissar jag att det är killarna som gör det? Tar de siffrorna på lika stort allvar då också? Är det handlingsplaner som man måste jobba väldigt aktivt med för att höja killarnas siffror? Om inte, varför?

Är det inte lite konstigt att när det går dåligt för killar i skolan så är det killarnas eget fel, när det går dåligt för tjejer så är det också killarnas fel. Nu spekuleras det alltså om killarna till och med tar för mycket energi från lärarna så tjejerna inte får någon undervisning.

208711_169458829875621_198478995_n

I Pär Ströms bok Perukklubben, som är en politisk satirroman som utspelar sig i djurens värld och som jag håller på att läsa, finns en passage om att man ska få de gråa djuren, som inte är lika mycket värda som de andra, att andas lite mindre så de inte förbrukar så mycket syre. Man undrar om det är boken eller verkligheten som är satiren?

Om det är någon som har lite koll på Borås så skulle jag väldigt gärna vilja ha lite uppföljning på vad de kommer att göra och varför framöver. Det här är jätteintressant med tanke på hur Cannerfors ser på problemen. Och om de gör samma sak för de skolor där killarna är sämre.

Men jag tror att de kommer fram till att det beror på killarna, att det är deras fel att det går dåligt för tjejerna och att man också ska införa mer genus i skolorna…

Vem vet, genusfolket kanske kan få killarna att andas lite mindre så tjejerna får lite mer syre? Det löser säkert problemen…

********************

Jämställdhetsfeministern tar också upp de allvarliga problemen som de tre skolorna i Borås har ”Nu har det hänt igen!”!

Genusdebatten: ”Hur är det för din son?

Gör som säkert 100 000 andra har gjort de senaste dagarna, läs om varför Jämställdhetsfeministern för kärlekens skull röstar på Fi nu på söndag ”Rösta på Feministiskt initiativ – för kärlekens skull!”!

Genusdebatten: ”Äpplen & Päron, nr. 16”, en rolig och med sanningen överensstämmande bild av Fi.

Susannas Crowbar: ”Gästinlägg: Oravsky och Edwards” intressant om SCUM-Edwards och hennes jakt på en person. Det finns flera inlägg av Orawsky på det här temat på bloggen om man söker lite.

Jussi H Lundell: ”Att skylla sig själv?” ett inlägg om allvarliga saker som genusfolk försöker trixa bort på ett extremt fult sätt!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

52 kommentarer

 1. Pelle2

   /  09/10/2014

  Jag blir så jävla förbannad. När pojkar presterar dåligt i skolan så beror det, precis som du skriver, på pojkars antipluggkultur. När flickor presterar dåligt så beror det kanske på att pojkarna stjäl lärarnas uppmärksamhet och i vilket fall skall det utredas och göras speciella satsningar för att lyfta tjejernas resultat.
  Det är alltså ok att skita i att det går dåligt för pojkarna men om det är flickorna som presterar dåligt så är det en katastrof som måste rättas till.
  Vilket sjukt samhälle vi lever i.

  Svara
  • Patrik

    /  09/10/2014

   Återigen ser vi bevis på att feminismen är en hatideologi. Om något drabbar pojkarna, så är det pojkarnas fel. Om samma sak drabbar flickorna, så är det pojkarnas fel.

   En grupp, definierad av gemensamma medfödda egenskaper, är den eviga syndabocken. Precis som i andra hatideologier.

   Svara
 2. michael

   /  09/10/2014

  Hur känner man igen en feminist ja det är väldigt enkelt om man tar vilket problem som helst i samhället och personen ger alltid samma svar det är killarnas/männens fel,då är hen en feminist svårare än så är det inte.

  Svara
  • noger

    /  09/11/2014

   Ja, det är nog snart bara feministerna själva som saknar insikt att feminism inte är jämställdhet. För dem bara ”råkar” det slumpa sig så att de områden de engagerar sig i gynnar kvinnor. Att feminismen aldrig engagerar sig i andra områden reflekterar de inte över.

   Svara
 3. Problemet är där av den enkla anledningen att barn inte är anpassade att sitta still och lära sig saker tillsammans med 29 andra barn under uppsikt av en vuxen.

  Det är extremt jobbigt och av erfarenhet så är det betydligt jobbigare för andra än för vissa. Skolan har blivit bättre sen 70/80 talet på att finna nya arbetssätt, mer rörlighet i klassrummet, datorer etc.

  Men det räcker inte och det kommer kommer bli sämre framöver, av den enkla anledningen att det är den enskilda läraren som skapar intresset i klassrummet. Han/hon genomsnitt kvalité sjunker långsamt (antagning till lärarutbildningen samt utbildningen i sig själv)

  En bra lärare kan leda vem som helst i rätt riktning. Han/hon kan få den bästa att bli bättre och den urballade att komma på banan igen.

  Det kräver sin person och när den personen är på plats så kommer magin. Jag har sett det med egna ögon när läraren står där framme och ALLA är med. Alla har kul. Alla är på väg. Med småknep, med stor entusiasm och ett enorm kunnande fick han att aktivera alla. Med glimten i ögat fångade han allas intresse, med kreativitet som fick elever att häpna.

  I nästa läge är eleverna ute på bron och släpper stenar i vattnet för att i nästa räkna på energiförbrukning, arbete effekt. Ägg flög i väggen. Nikt brann, cykelhjälmar krossades, T-röd brann på bänken, katapulter byggdes, eldklot kastades mot pappborgar, elbilar tävlade mot varann, badbomber med parfym osv.

  Att läsa vad eleverna tyckte om läraren efteråt var som att se att de mött meningen med skolan.

  Ja, det är mig själv jag beskriver om i dessa positiva ordalaget. Jag vet att jag var bra. Svaret ges liksom varje dag, varje timma genom elevernas uppskattning. Skryt? Ja, självklart. Ödmjuk är man mot elever, inte mot andra i skolan, eller mot läsare på en blogg.

  Skolan måste välja ut lämpligt lärarmaterial efter andra kriterier än bara betyg.

  Svara
 4. Pelle2

   /  09/10/2014

  OT:
  Katarina Wennstam på Svenskan utropar idag att det är apart och något suspekt att inte kalla sig för feminist år 2014 och att kalla sig för antifeminist skall man inte ens prata om.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/katarina-wennstams-kolumner_3820026.svd?sidan=14.

  Hon jämför det med att vara emot demokrati och fria val om man inte är troende feminist.
  Helt sjukt att en sådan dåre får skriva i svenskan. Hon borde skriva i Fi,s partitidning.

  Svara
  • Bara rubriksättningen anger ju att den här människan har bott under en sten dit verkligheten verkligen inte nått under lång tid…

   Svara
  • Kristian

    /  09/10/2014

   Ber att få spamma igen med Arpi:
   http://magasinetneo.se/artiklar/kvinnohatare/

   Åter till artikeln:
   ”… att inte skriva under på den analys av könsmaktsordningen som vi har i dag ter sig allt mer apart.”
   Inte ”fel” eller ”saknar verklighetsförankring”, alltså, utan ”apart.” SAOL har definitionen ”egenartad, säregen”. Konstig. Någon som vägrar rätta sig i ledet.

   Fråga till härvarande: finns det någon statistik på hur många som tror på astrologi, jag menar parapsy .. jag menar könsmaktsordningen?

   Svara
   • Kristian

     /  09/10/2014

    För övrigt har synonymordlistan på typkanske en bättre synonym: ”avvikande från normen”.

    Svara
  • Anders/AV

    /  09/10/2014

   Att det finns mer än en väg till Rom och att några, som ändå gillar Italien, kanske vill till Milano istället har inte slagit henne. Nej, det finns endast en väg, den rätte, till frälsning. Alla andra vägar leder till fördärv och evig förbannelse. Halleluja!

   Svara
 5. Med det här bevisar man ju normen att tjejer ska ha bättre betyg än killar, att läroplanen helt enkelt är uppbyggd för att ge ett sådant utfall.

  Svara
 6. Kristian

   /  09/10/2014

  Jag blir så arg att jag får gå till den klassiska litteraturen för att finna tillräckligt starka uttryck. ”Tvi dig,” Cannerfors. Och ”Pilutta.”

  Fy fan.

  Svara
  • Facepalm X 2! Först säger Arnholm att ”en grundbult i liberalismen är att könet inte ska tillåtas begränsa individen.” Med andra ord, om man inte kan curla individen till framgång genom diskriminerande betygssättning eller kvoteringar så får man helt enkelt anpassa individen. Och hur skall då den anpassningen gå till enligt Arnholm? Jo, man ifrågasätter helt enkelt individens kön….

   Svara
 7. morpheus

   /  09/10/2014
  Svara
 8. Anders/AV

   /  09/10/2014

  ”Tar pojkarna så mycket energi från lärarna att flickorna inte ens får någon undervisning?”

  Uppenbart har han en unken stereotyp syn på vad pojkar gör i skolan. Av de pojkar som inte förstår skolan är det några som är utagerande och stör de andra. Men i samma klass sitter också en hel del tysta pojkar som också störs, men de buntas ihop med de få som störs. ”Nu får ni pojkar sluta stöka.” Och de lugna killarna ser ut som frågetecken samt belastas med lite mera kollektiv skuld.

  Svara
 9. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
 10. Manipulation

   /  09/10/2014

  Problemet är troligen att de ”genuskonsulenter” som åker land och rike kring och föreläser ”genusfeminism” för skolchefer, kommunchefer, politiker, myndighetschefer etc nu börjar få genomslag för sitt propagerande.

  Det är allt för många av ovanstående som sväljer vad sk ”expertföreläsare” säger. Helt okritiskt. ”För inte kan väl det den ”välutbildade” föreläsaren säger vara falskt?”

  Det är ganska skrämmande hur en ideologi kan spridas och få fäste i samhället
  i dessa fall med hjälp av skattemedel dessutom.

  Politiker borde måsta gå obligatorisk kurs i kritiskt tänkande och i vaksamhet mot otillbörlig påverkan etc

  Svara
 11. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
  • Kristian

    /  09/10/2014

   Missnöjespolitik satt i system. Industritillverkning av offerkoftor.

   ”… i Feministiskt Initiativs kamp betonas kunskap mer än frågan om makt.
   – Väldigt många av våra förslag handlar om utbildning. Det är insatser som inte handlar om att tillsätta resurser utan att tillsätta kunskap. I flera delar av samhällslivet. I beslutsfattande instanser. I grundskolan.”

   Kunskap, ja …

   Och så en kul nyhet till slut:
   ”… ju mer vi läste på om forskning kring djur synliggjordes bland annat husdjurs roll vid mäns våld mot kvinnor.”

   Svara
 12. MiT

   /  09/10/2014

  ”F! skandal, riksdagskandidat torterade sin dotter”
  https://www.flashback.org/p50286835

  Svara
  • Patrik

    /  09/10/2014

   Nåt för Researchgruppen och Expressen, kanske? Skojar bara. Flashan har redan döpt henne till Kapten Kalldusch.

   Svara
 13. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
  • Jonte

    /  09/10/2014

   Och var kommer mansnormen om starka självständiga män som inte får visa sig svaga ifrån? Kan heterosexuella kvinnors preferenser ha något med saken att göra?

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  09/10/2014

    Duh? Mansnormen kommer från mansnormen så klart. Du vet väl att feminism är ett annat ord för cirkelresonemang?

    Svara
    • Jonte

      /  09/10/2014

     Just ja, sexuellt urval existerar ju inte hos människor som ju en genusexpert förklarade. Förlåt 😉

     Svara
 14. Jag blir också förbannad på formuleringen att det är eleverna (här: tjejerna) som ”drar ned” betygen. Skolan har ett uppdrag att ge fullgod undervisning och se till att eleverna lär sig tillräckligt. Misslyckas de med sitt uppdrag är det patetiskt att skylla på barnen.

  Inte ens om det vore så att pojkarna ”så mycket energi från lärarna” kan det sägas vara pojkarnas fel. Det är upp till skolan att lägga upp undervisningen och regelverk så att ett fullgott lärande görs möjligt.

  Svara
  • Kristian

    /  09/10/2014

   Förvisso. Så länge resultatet kan bli något annat än ”Alla får godkänt” kommer det per definition att finnas någon som ”drar ned betygen”.

   Svara
 15. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
 16. MiT

   /  09/10/2014

  ”Researchgruppen säger sig ha Flashbacks databas – ”för att vi kan””
  http://www.idg.se/2.1085/1.582295/researchgruppen-sager-sig-ha-flashbacks-databas–for-att-vi-kan

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/10/2014

   Måste vara ett felcitat. Ska nog stå:
   ”Researchgruppen säger sig ha telefonkatalogen – ‘för att vi kan'”

   Svara
 17. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
 18. MiT

   /  09/10/2014

  Läs gärna alla tweetar i tråden

  Svara
 19. MiT

   /  09/10/2014

  Dementi om att de skulle ha databasen
  https://www.flashback.org/t2442046

  Svara
 20. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
 21. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   Tror ni att Sara hade varit lika förstående om någon på ideologiska grunder hade grävt fram något graverande mot henne ? För övrigt kan man ju undra varför de bara letar upp graverande saker mot högerextremister och inte om vänsterextremister ?

   Svara
   • Björn

     /  09/11/2014

    Varför inte låta staten sätta upp kameror i alla hem? Övervaka allas internet- och telefontrafik? Det är ju trots allt brott man vill förebygga!

    Svara
 22. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
 23. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  09/11/2014

   @YB Södermalm har en härlig humor: Ta med körkort så rättsläkaren kan identifiera dig.
   Körde runt i Alperna med en tysk polis förra året. När vi blev omkörda av en motorcyklist i hög fart på smala serpentinvägar. ”Ah, en donator!” Vi blev överens om att MC-kortet borde räknas som ett donatorkort. Samhället tillåter dig att köra MC, då har man plikten att bidra med organ när man inte behöver dem längre.

   Svara
 24. MiT

   /  09/10/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   Bara så många som möjligt har det lika dåligt så blir sossarna nöjda..

   Svara
  • robjoh

    /  09/11/2014

   Jag är teknisk doktorand idag och jag valde bort en skola pga att min storebror varnade om lärare på den skolan inte kunde sina ämnen. Kvalitet borde vara viktigare än ideologi.

   Svara
 25. Jan

   /  09/11/2014

  Det lustiga är att trots att pojkarna är så efterblivna och flickorna så duktiga så presterar fortfarande, till feministers fasa, pojkarna bättre på högskoleprovet. Som ju mäter kunskaper – inte anpasslighet. Dessutom presterar i regel män bättre i frågesporter av allehanda slag.

  Svara
 1. Nu har det hänt igen! | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Dags för lite härlig twitterfeminism igen! | WTF?
 3. Två artiklar om feminism med kommentarer | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: