Flashback och RG

Det var ju gårdagens stora snackis, att RG skulle fått tag på Flashbacks databas. Nu VET man väl inte hur sant det är men det kan mycket väl vara så. Det som gör mig beklämd är hur RG benämns av journalister och media, de ses som högst pålitliga och normala journalister. De är ju inte det utan ett gäng kriminella typer med tydlig ideologisk agenda, en agenda som ligger revolution genom väpnad kamp nära. Innan jul förra året så handlade det ju om Avpixlats, Exponerats och Fria Tiders kommentarsfält och vilka som anonymt skrivit där. Politiker och sånt skiter jag i men de gav sig också på privatpersoner då. Och när ideologi, främst den långt ute på kanterna är inblandad, så GÅR DET INTE ATT LITA PÅ NÅGON!

Det small ju hemma hos en SD-politiker ett kort tag efter att det blev känt, genom Expressen, att RG hade tillgång till kommentarsfälten och det ligger nära till hands att se ett samband. De har ju kvar minst en fot hos AFA och RF. Lätt hänt att man ”råkar” tipsa sina gamla vänner om vem de ska ”hälsa på”…

wag

Wåg är ju medlem i RG. Han har vad jag har förstått själv skyddade personuppgifter från till exempel Skatteverket… Den här tweeten tror jag handlar om kravallerna i Göteborg. Visst, det var länge sedan men ränderna går aldrig att tvätta bort. Fredriksson har en historia med grov kriminalitet!

RG

RG1

Vad som är journalistiskt intressant har ju inte med saken att göra eftersom de inte är journalister. My Vingren är en Roksfascist som tycker att det räcker med att en person leker med tanken att någon har gjort något så ska den personen var dömd för livet. Det finns flera sätt att förstöra för någon annan än att hänga ut och bara för att Vingren JUST NU inte är intresserad av det betyder det inte att hon inte är det senare. Vad händer när hon (och de andra) ser någon, som de inte gillar, på en maktposition (även låg sådan) och som kanske har en vårdnadstvist i bagaget där det kastats anklagelser mot personen? Då kanske Vingren börjar leka med tanken…

Men det som är mest beklämmande är den otroliga naivitet som etablerade journalister visar upp

RG2

RG3

RG4

RG5

Vilken sanslös naivitet! För det är väl bara naivitet hoppas jag…

RG6

RG7

Humlesjö jobbar alltså med UG enligt hans bio. Plötsligt förstår jag Janne Josefsson prat om att det muttrades bland kollegor när de granskade de vänsterextrema ännu bättre…

RG8

Domare, jury och bödel. Allt på samma gång, så praktiskt…

RG9

En frilansare som gärna stödjer extremisterna…

RG10

Kanske läge för Cantwell att tänka längre än näsan?

RG11

Journalistikens ja, inte extremistgrupper med kopplingar till grov kriminalitet…

 RG12

Och vilka är vanlisar? Ska RG återigen vara domare, jury och bödel där också? Är det ens lagligt att vara så naiv som Fadakar verkar vara?

RG13

RG14

På frågan om varför…

RG15

Seriöst ”journalistnätverk”?

RG16

Det verkar bli krig…

Men nu blir det intressant

RG17

Han verkar vara lite sur på RG:s fula metoder för att tysta folk.

RG18

RG19

RG20

RG21

RG22

RG23

RG24

RG25

RG26

RG27

Någon som vill ha ”balance in the universe”. Nu kan jag inget om vad som står i tweetarna men det verkar som om även RG:s databaser blivit hackade.

RG28

Och den sista är för att visa hur seriösa Researchgruppen är och hur de jobbar och vad/hur de vill använda material som de har. Det är jag som har maskat tweeten. Det var tydligen en som de hade lite ont av och då kan man ju alltid twittra ut fullständigt namn och var personen bor. Det är alltså dem som DN kallar för ”ett nätverk av frilansande journalister” och som Humlesjö med flera tycker är skitbra…

Man kan ju undra hur många som fått små ”hembesök” det senaste året? Sånt som inte kommer till allmänhetens kännedom? Och det farliga är ju inte vad de väljer att publicera utan vad som händer med det opublicerade materialet, det som ingen känner till. Hur länge dröjer det innan ”lämpliga” namn råkar ha läckt ut till AFA/RF?

Cattas bubbla har också skrivit bra om det här ”Researchgruppens lågvattenmärke…

Anna Troberg har ett inlägg som heter ”Researchgruppen är bara ett glorifierat medborgargarde

IDG har skrivit om det: ”Researchgruppen säger sig ha Flashbacks databas – ”för att vi kan

Flashback om detta: ” Researchgruppen påstår att de har Flashbacks databas

********************

Jussi H Lundell: ”Att vara antifeminist är att vara humanist

MVH

MiT

Lämna en kommentar

78 kommentarer

 1. MiT

   /  09/11/2014

  ”Martin ”terminat0r” Fredriksson från researchgruppen är haj på det här med IT-säkerhet”
  http://www.reddit.com/r/sweden/comments/2g1fdf/martin_terminat0r_fredriksson_fr%C3%A5n/

  Svara
  • MJ

    /  09/11/2014

   Jag fattar inget av det där. Vad har de gjort?

   Svara
   • Herpderpderp

     /  09/11/2014

    Lite kortfattat:

    Dem har edierat sin main config med (troligen) emacs. Emacs, såvida man inte konfar annorlunda, sparar alltid en backup som avlustas med ~ så, conf.php t.ex får en backup conf.php~

    Denna ändelsen är vanligtvis inte konfigurerad i HTTP-daemons till någon php-handler, utan den skickas som MIME text/plain, oc alla parametrar som finns i filen kan läsas. Såsom address till databasen, användare (som i detta fall är mysqls root, vilket gör det ännu värre), password och massa annat kul.

    AFA-fascisterna i RG verkar ha lite dålig koll på grundläggande säkerhet. Skulle inte förvåna mig om mysqld körs som root ocks.

    Svara
    • Kristian

      /  09/11/2014

     Tack. Såg inte det här när jag kommenterade nedan. Betydligt sakligare än min version.

     Svara
   • Kristian

     /  09/11/2014

    A säger att A genom en standardmetod fått tag i Bs lösenord, och att B genom grundläggande kunskap kunnat stoppa den här sortens attack. B vet minsann inte så mycket om datasäkerhet haha!

    B säger att A bara fått gamla data och inte de nuvarande lösenorden, och förresten, hur vet du att vi inte lät det där vara kvar med flit för att lura sådana som du, så det så.

    Svara
 2. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 3. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 4. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   För att inte tala om att vars och ens vardagsförståelse är lika mycket värt som hård fakta.
   Dv.s om jag säger att ett plan kan flyga utan motor och vingar så är det så utifrån min klena vardagsförståelse…

   Svara
 5. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 6. Visst finns det anledning för många människor inne på Flashback att känna oro nu. Men mest oroliga bör Fredriksson, Wåg och Wingren vara.

  Det finns människor inne på Flashback som nog de flesta med förnuftet i behåll skulle gå omvägar för att undvika. Människor som dessutom är noga med sin integritet. RG ställer sig upp och deklarerar högt och tydligt, vi vet vilka ni är. All your bases belong to us.

  Ja kära RG, men de vet vilka ni är också. Har ni tänkt på det? Jag är i alla fall glad att jag inte är i era skor just nu.

  Svara
  • MJ

    /  09/11/2014

   Det som finns på flashback är ju främst en massa IT-kunniga som har starka känslor kring integritet på internet. Vill man kunna leka IT-krig på nätet så bör man kanske inte reta upp 90% av alla som kan kriga tillbaka.

   Däremot tror jag inte att det finns en enda ”farlig” person på Flashback som RG kommer att skada på något sätt. De är ute efter politiskt aktiva och offentliga personer som de ska försöka skrämma till tystnad. Bosse-Järnrör och Kalle-Kniv som skrivit anonymt om hur de knarkar, spöar frugan eller tror sig ha särskilt fina ariska gener är helt ointressanta för RG och kommer inte att provoceras till att ge Fredriksson en omgång.

   Svara
   • Opie

     /  09/11/2014

    MJ – ”Däremot tror jag inte att det finns en enda ”farlig” person på Flashback som RG kommer att skada på något sätt. De är ute efter politiskt aktiva och offentliga personer… ”

    Hur kan du vara så säker på det? Sist när RG samarbetade med Expressen var det ett antal ickeoffentliga privatpersoner som hängdes ut. I dessa fall mest svenssons som kommenterat på Avpixlat. På Flashback finns ett helt annat klientel dår det utan tvekan finns en hel del personer som både värnar sin integritet högt, är väldigt lättkränkta samt har mycket nära till våld. Tveklöst explosiv kombination och risken är överhängande att RG kommer få skörda vad dom sått.

    Svara
    • Opie

      /  09/11/2014

     Dessutom vet ingen vad RG och stenkastarvänstern ser som uthängningsvärt i morgon, i nästa månad eller nästa år. Ibland är anfall bästa försvar och möjligheten finns ju att någon tänker att det är bästa att trycka till RG innan de hinner gå offentligt med ”mina” uppgifter.

     Svara
    • MJ

      /  09/11/2014

     Att jag tror något är väl inte att uttrycka ett högre mått av säkerhet?

     De privatpersoner som hängdes ut då hade väl sagt elaka saker om olika kända kvinnor? (Jag vet inte riktigt, jag brydde mig inte då.) Sådant kan såklart hända, men de gör ett urval även i t.ex. trolljägarna. De kommer inte knacka på hemma hos Anabola-Anders och pressa honom med en kamera i ansiktet lagom till frukost, för då vet de att man kan få en osthyvel nerkörd i halsen. De väljer ju noga ut att åka till Undersköterske-Janette och Tjänstemanna-Janne.

     Risken är ju dock att Aanabola-Anders och Kalle-Kniv tror att de riskerar sådana uthägningar om RG börjar hänga ut folk från flashback och därför vill hämnas i förväg. Så visst finns det en viss risk. Men sen ska man också betänka att andelen människor som kan begå planerade våldsdåd är väldigt liten.

     Svara
     • Opie

       /  09/11/2014

      ”Men sen ska man också betänka att andelen människor som kan begå planerade våldsdåd är väldigt liten”

      Visst, men det räcker med en förbittrad, kränkt och våldsam person för att ställa till med katastrof. 4 % av befolkningen är dömda för våldsbrott och 1 % är dömda 3 ggr eller fler. Obs att detta är lagförda brott, ej utförda. Om vi då räknar mycket lågt och tänker att 3% av FBs användare är våldbenägna återfallsförbytare ger det 27000 potentiella våldsverkare av FBs nästan 900 000 medlemmar.

     • MJ

       /  09/11/2014

      Opie
      Jo, men nästan alla som döms för våldsbrott har begått dem i stundens ingivelse. De har inte planerat dem. Det är normalt sett folk som inte kan behärska sig och/eller folk som skiter i konsekvenser. De är inte personer som planerar saker alls, än mindre lyckas planera in saker som involverar att hitta andra människor i vissa situationer.

      Det är svårt att resonera sig fram till en siffra här, eftersom de som begår planerade våldsbrott oftast inte åker fast så vet man ju väldigt lite om dem. Det är t.ex. ganska lätt för en normalbegåvad person att komma undan med mord, men normalbegåvade människor är inte mördare.

      Den siffran du kommer fram till rör främst att det kan ha skapats 27 000 potentiella personer som skulle ge Fredriksson en smäll om de sprang på honom och kände igen honom. Men ungefär hälften av dem är väl på hans sida så 13 500 kvar, sedan kan man säga att kanske en procent av dem skulle känna igen honom, 135 personer då, risken att han springer på någon av dem är ganska liten

 7. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 8. MJ

   /  09/11/2014

  Undrar när någon hackar tips m.m. till alla större tidningar. Så att vi får veta vilka som lämnar information till media. Jag tror att vi kommer finna en stor mängd myndighetspersoner som välavlönade tipsare där.
  Men kanske, bara kanske, så ska man värna om meddelarfriheten och rätten att anonymt uttrycka sina åsikter. Den rätten infördes redan under frihetstiden i Sverige och på den tiden stod staten för anslagstavlor där var och en kunde anslå anonyma meddelanden om vad som helst. Då var det olagligt att avslöja vem som hade lämnat sina synpunkter anonymt.

  Svara
  • Kristian

    /  09/11/2014

   Anonym anslagstavla låter bra.
   Men det blir till att hålla ett öga på den där gubben som går omkring och nyser.

   Svara
 9. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   Om dom gör mätningen på Södermalm så kommer dom säkert få 15%.Skulle vara intressant att se i vilka grupper mätningen gjordes.

   Svara
   • Kristian

     /  09/11/2014

    På genus”vetenskapliga” institutioner hade de väl 30% för ett par år sedan …

    Svara
 10. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • Kristian

    /  09/11/2014

   Antipluggkultur och Frejaskolan igen.

   Zombieideer brukar bland andra Krugman tala om.
   På svenska skulle man kunna tala om Fingalideer.

   De har gång på gång visats vara fel, men ändå rör de på sig.

   Svara
 11. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 12. MiT

   /  09/11/2014

  Men nu är det ju ingen redaktion utan en bunt kriminella typer och inget annat. Skulle Schultz säga samma sak om Hells Angels kom över databaser?
  ”Alla redaktioner skulle ta emot Flashbacks databas”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/alla-redaktioner-skulle-ta-emot-flashbacks-databas_3905876.svd

  Svara
 13. Kristian

   /  09/11/2014

  Redaktion? Finns det inte vissa lagar som gäller då, ansvarig utgivare och så vidare?

  (Mårten Schultz ser inte ut som man tänkte sig en ”juridisk kommentator”. Å andra sidan kände jag en gång en juridikstuderande med dreadlocks och ring i näsan.
  Inte sedan Alfredsson har jag hört uttrycket ”betett sig”. )

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/11/2014

   Han verkar mest vara den mediahora som får uttala sig då de två ”riktiga” inte velat eller kunnat (GW,Silbersky).

   Svara
  • MJ

    /  09/11/2014

   Han har varit hiphopare som liten och försökt bevara en hip ungdomlig stil som medelålders och överviktig. Fungerar inte så bra och ser inte så bra ut.
   Men han uttalar sig alltid i och till media på ett populistiskt sätt om allt som är på tapeten om juridik, utom om det skulle råka gälla hans eget område, alltså skadestånd.

   Svara
 14. Helt klart medverkar det till att tysta yttrandefriheten i stället för att bidra till något gott.

  Svara
 15. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • morpheus

    /  09/11/2014

   Nu står inte SD högst på min lista över partier att rösta på, men vad är det egentligen som är invändningarna? Jag hör hela tiden ”rasister”, men exakt vad är det i deras politik som är rasistiskt?

   Jag vill förstå, men lyckas inte riktigt. Kanske har jag otur?

   Svara
   • Johan

     /  09/11/2014

    Jag tycker inte att SDs politik är rasistisk, faktum är att den är avsevärt mindre rasistisk än exempelvis FIs. Anledningen till att åtminstone jag inte skulle rösta på dem är att partiledningen är rasistisk, vilket faktiskt är en annan sak. Det verkar som att vår kära brevbärare har blandat ihop de två begreppen.

    Svara
    • Jonte

      /  09/12/2014

     Det stämmer, högt uppsatta medlemmar i det partiet har gjort bort sig på tok för många gånger redan. Tyvärr rätt logiskt med tanke på vilka rötter partiet har.

     Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   Undrar om han hade sagt detsamma om jag som brevbärare hade skickat med en lapp där jag ber om ursäkt för att ha distribuerat valmaterial för det rasistiska och sexistiska partiet Fi,det könsrasistiska och kommunistiska V och det likaledes könsrasistiska MP ?
   Inte för att jag är SD:are men jag tycker inte att det är upp till brevbäraren att bestämma vad denne vill distribuera. Var skulle vi hamna då ?

   Svara
   • Kristian

     /  09/11/2014

    Där vi är om ett par månader om FI och MP får vara med i regeringen.

    Svara
 16. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 17. MiT

   /  09/11/2014

  ”Fi-topp lurade invandrare städa gratis”
  http://www.friatider.se/fi-topp-lurade-invandrare-st-da-gratis

  Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   Någon som tror att ”gammelmedier” kommer ta upp detta ? Intressant också att Fis presstaleshen inte ville kommentera detta när det var Fria tider som ville ha en kommentar. Hon hoppas väl att ingen annan tidning,radio eller tv kommer att ta i detta.

   Svara
 18. MiT

   /  09/11/2014

  Äckligt!
  ”Mattsson: Researchgruppen är som Reuters”
  http://www.svt.se/kultur/expressens-samarbete-med-researchgruppen

  Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   Undrar vad Reuters tycker om den jämförelsen ? Hade jag varit dom hade jag stämt Mattsson för ärekränkning reller motsvarande.

   Svara
 19. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   Som sagt var,väldigt otippat att en feminist skulle ta till personangrepp och feministiska härskartekniker.För övrigt borde hon väl ställa sig själv frågan hur man kan sova om natten om man företräder en pajaspolitik som Fi,s och försöker lura på andra denna ?

   Svara
 20. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 21. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 22. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 23. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • The Perfect Man

    /  09/12/2014

   Mmm, för att bli skjuten med luftpistol är helt ofarligt… Jag kommer ihåg när jag satt och plockade ut två kulor ur låret med pincett rengjord i sjukhussprit. Ärren syns fortfarande 30 år senare.

   Svara
 24. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • morpheus

    /  09/11/2014

   Vad är det här om?

   Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2014

   Att Patrick Björk gör gemensam sak med stenkastarvänstern i AFA ,i form av dess mera polerade gren Researchgruppen, är logiskt. Allt vänstervåld är ju bra och fint !

   Svara
 25. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • MJ

    /  09/11/2014

   Undrar om man tar upp att Ranstorp kallade ISIS och al-Nusra för demokratikämpar och frihetskämpar under tiden 2010 till en bit in på 2014.

   Svara
   • MJ

     /  09/12/2014

    OBS! Jag TAR TILLBAKA det jag skrev här ovan!
    Jag blandade ihop Magnus Ranstorp med Magnus Norell.
    Magnus Ranstorp var TVÄRTOM en av de som relativt TIDIGT försökte sprida uppmärksamhet kring att ISIS inte var några att stödja i Syriska inbördeskriget.

    Svara
 26. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 27. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • MJ

    /  09/11/2014

   … Och om man tar upp ifall han hade samma syn på ISIS som borgarna hade vid samma tid. Alltså när Reinfeldt lovade 10 miljoner till ISIS och man diskuterade hur man skulle få svenska vapen till dem.

   Svara
 28. Örjan

   /  09/11/2014

  Varför sitter Assange på Colombias Ambasad?????

  Svara
 29. Örjan

   /  09/11/2014

  Vem vad och vilka ligger bakom detta?

  Svara
 30. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 31. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
  • MJ

    /  09/11/2014

   Lustigt, både 30 maj 2011 och 24 februari 2012 så anklagade Johan Lundberg vänstern för att vara emot ISIS, nu hävdar han alltså motsatsen?
   När USA byter sida så bör högerextremisterna radera sina gamla tweets innan de själva byter sida och låtsas som att den sidan alltid borde ha gällt för alla.

   Svara
   • Kalle

     /  09/12/2014

    Så om jag förstår dog rätt så menar du att Lundberg är en högerextremist, om det är där du sätter ribban så borde du rimligtvis inte ha några problem med att bli kallad för vänsterextremist eller hur?

    Svara
    • MJ

      /  09/12/2014

     Jag menar att man är extremist om man kan byta åsikt från vitt till svart om en person, företeelse eller person enbart därför att man fått veta att den entiteten är osams med någon som ingår i ens egen sekt.
     (Mer tydligt kanske: det är inte ISIL:s metoder eller ideologi som Lundberg bryr sig om, utan deras förhållande till USA. 2011 och 2012 tyckte Lundberg att det var hemskt av vänstern att inte stödja ISIL, efter att USA och ISIL blivit osams så tycker han att det är hemskt att stödja dem).
     Och han är höger.

     Svara
     • Du har möjligtvis inga referenser beträffande Lundbergs uppfattning om ISIL kring 2011-2012?

      Såvitt jag kan se är allt han skrivit på axess borta, och finns inte i archive.org. Det jag har kunnat hitta var följande, från feb 2011:

      Johan Lundberg har på Axess-bloggen sin uppfattning klar. Han skriver så här:

      Vidare beröms [i Gardells artikel] Libyens hårdnackade motstånd mot ”ondskans imperium”, med vilket Gardell avser ”fem samverkande krafter: reaktionärer, imperialism, zionism, rasism och fascism” Gardell fortsätter:

      ”Den enda möjligheten att vinna detta krig om världens framtid är samverkan. Om alla små nationer och små befrielserörelser samarbetar skulle USA kunna besegras. (—) Vad som behövs är med andra ord en federation av befrielserörelser och progressiva revolutioner i världen. För att klara det målet måste man bortse från ideologiska skillnader – inget folk får tvinga sin ideologi på andra folk – och enas om en plattform som minsta gemensamma nämnare: motståndet mot reaktionära krafter, mot imperialism, zionism, rasism och fasism”

      Jag skulle vilja hävda att vi här finner själva kärnan i Mattias Gardells världsbild – det som styr hans ställningstaganden rörande islam, islamism, anarkism, antisemitism och så vidare. Mattias Gardell är kort sagt en person som ser det som sin livsuppgift att uppmuntra och organisera motståndet mot den liberala, demokratiska världen, varhelst och i vilken skepnad det uppträder.

      Det låter snarast som att Lundberg där skarpt tar avstånd från den typ av förhållningssätt som du menar att han själv hade.

     • MJ

       /  09/12/2014

      Att Lundberg uppfattade kritik av ISIL som att organisera motstånd mot den liberala demokratiska världen motsäger väl inte direkt mina påståenden?

      När det gäller Libyen så är det nästan än mer intressant hur USA-kapp-vändarna har ändrat sig fram och tillbaka. Först var Khaddafi djävulen själv, sedan blev han jättebra och både EU och USA sålde vapen till honom och skänkte bort övervakningsteknologi osv, sedan blev han djävulen igen och man var tvungen att bomba Libyen medan saudiska och qatariska styrkor gick in på marken stödda av lokala rasister. Nu börjar det svaja igen och man kommer snart att tycka att rasist-islamisterna som man stödde militärt nyss är bland det hemskaste som finns.

 32. MiT

   /  09/11/2014

  Svara
 1. Dags för lite härlig twitterfeminism igen! | WTF?
 2. Åkessons spelande och fulspel | WTF?
 3. WTF?
 4. Tweetar från 2014 del 5 | WTF?
 5. Researchgruppen och Flashback | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: