Debatt och lite annat

Kollade på Debatt i efterhand igår, det handlade först om Sverigedemokraterna och det var ju verkligen på tiden, knappt ett ljud om dem efter valet ju… Sen var det om IS och att unga åker ner och strider för den otroligt vidriga organisationen. Det var så mycket korkat i programmet att jag blev helt matt så det blir bara lite kort.

Först var det alltså om Sverigedemokraterna och vad man ska göra med dem och de som röstat på dem. Det handlar om att folk sagt upp bekantskapen med vänner och liknande jävla trams. Det är som om alla blivit 8 år gamla igen. En skådespelare, Paloma, berättade att hela hennes liv i Sverige var präglat av rasism. Jag har mycket svårt att tro på det överhuvudtaget faktiskt. En från Arenagruppen var också med, Lisa Pelling, och de bägge turades om att fullständigt gödsla med känsloargument som de lärt sig utantill. Det var allt de hade, inövade känsloargument.

Mikael Jalving från Danmark var också med och berättade lite hur det ser ut i Sverige från hans perspektiv, det är som om man sjunger psalmer, att det är något religiöst när man ska debattera vissa ämnen. Jag kan inte hålla med honom mer faktiskt! Givetvis är de med de inövade känsloargumenten arga på Danmark…

Operasångaren Rikard Söderberg stod för det förnuftiga tillsammans med Mikael Jalving och, håll i er nu, Björn Ranelid! Det trodde ni inte va?

Sen gick det över till IS och att unga åker från Sverige ner dit och ansluter sig. Det mest häpnadsväckande är ju att man i Sverige överhuvudtaget vill ta i en som Rashid Musa från SUM med en tång ens. Han jämför till exempel Israels arme och det kurdiska försvaret med IS. Rashid Musa var han som stod i tv och sa att man i Forserum hade tvingat somaliska ungdomar att hälla mjölk över sig för att bli vita, så pålitlig är han minsann. Undrar hur gott han lever på skattepengar, kanske dags att stänga pengakranarna till skumma organisationer? Hans namn dyker ju upp i alla möjliga sammanhang och organisationer…

Det var alla andras fel att folk åkte ner, det var skolan, fritidsgårdar, samhället i stort med mera. Alla andras fel. Men ingen mer än Per Gudmundsson vågade säga att det inte finns en enda lösning på problemet utan att det var jättesvårt men att det är själva islam som måste reformeras så sådana här idéer blir marginaliserade. Till att börja med. För det var ingen som pekade på moskéernas och imamernas ansvar. Det är ju där de radikaliseras…

Helt obegripligt, bara i Sverige kan man ta sådana människor som var med i programmet på allvar. Och jag kan inte heller fatta att de inte bara sätter upp handen mot Musa och säger stopp till honom…

********************

Lite mer om Sverigedemokraterna och deras väljare, det är Alexander Bard som öppnar brödluckan. Eller skriver på twitter rättare sagt. Bard är ju inte känd för att vara en toppdiplomat direkt  😀

bard

bard1

bard2

bard3

bard4

bard5

Som sagt, diplomati är nog inte hans starka sida. Men jag tror inte att folk tar illa upp faktiskt för betraktas inte Bard som en riksclown egentligen?

johanssonheinö

Den från Johansson Heinö är ganska intressant med tanke på mina inlägg om just det fenomenet ”Vad säger valresultatet egentligen?” och ”Ännu en journalist som är ”oförstående”

********************

Har varit mycket på andra bloggar också vilket är jättekul!

Genusdebatten: ”Veckans dumheter forts. – Rosa tjejzoner på motorvägar och på internet

Ekvalist: ”Är mäns självmord mansrollens fel?

Cattas bubbla: ”IS vill visa “organisationens räckvidd”

Snurrigt: ”Lite om allt som förevarit inför, i och efter valet.

Juggen: ”Lektion i hur man gör för att få fler att rösta på SD

Jussi H Lundell: ”Demokratin som modellera och mer rasifieringshets

Maniac Media: ”Maria Arnholm- Sverigedemokrat eller F!sare?

Rocki: ”Rockis manual till hur vi får bort SD.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

18 kommentarer

 1. En annan Fredrik

   /  09/19/2014

  ”Let’s hold the voters for SwedenDemocrats responsible for their creepy fascism.” Way to go, man! Väljare som röstat fel ska ställas till svars! Valhemligheten är bara till för dem som har fel åsikt att gömma sig bakom. Och alla som röstat på SD är fascister.
  Noterar en av de få vettiga rösterna i debatten: http://nyheter24.se/debatt/777756-avhoppad-hogerextremist-ni-skapar-hatet
  Så fungerar könsmaktsordningen i praktiken.

  Svara
  • Jonte

    /  09/19/2014

   Klockren artikel, inget har hjälpt SD så mycket som alla medelklasshipsters och deras föraktfulla skämt om vita kränkta män.

   Svara
 2. Jonte

   /  09/19/2014

  Intervju med ny kvinnlig deckarförfattare som även jobbar som brottsutredare hos polisen. DN:s journalist frågar om man förlorar tron på män som grupp av att jobba som polis. Får bra svar dock.

  Förlorar man tron på män?
  – Det går inte att komma ifrån att män dominerar i de allra flesta brottskategorier, men jag tänker inte på det viset. Jag är fokuserad på utredningen, på hur brottet har gått till. Jag sitter inte och för statistik. Det är fortfarande en liten, liten grupp. Utifrån de studier jag har gjort i kriminologi kan jag se att en del poliser fastnar i tankar om att vissa typer av personer utför brott, men det måste man akta sig för när man utreder. Man måste ha ett ­öppet sinne och utgå ifrån den bevisning man har.
  http://www.dn.se/dnbok/hon-kastade-tarningen-och-vann/

  Svara
 3. michael

   /  09/19/2014

  Jag är liberal och har vänner som både röstar på Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna och tänka sig dom är helt vanliga människor som det inte växer horn i pannan på.
  Dom har endast dragit olika slutsatser om hur samhället ska kunna bli bättre,precis som man ska göra och ha rätt till i en demokrati.
  Jag skulle aldrig säga upp min vänskap med dessa personer eftersom jag värdesätter deras vänskap,och där deras politiska åsikter bara är en mindre del av den helhet av den komplexitet det är av att vara människa,vilket jag som vän värdesätter att få del av.
  Om jag skulle säga upp min vänskap med personer som inte har samma åsikter som mig skulle mitt liv bli väldigt torftigt och enahanda,ungefär som en diktators liv där alla tycker exakt lika som diktatorn iallafall i dennes närhet och där mångfald å pluralism ses som stötande en kränkning.

  Svara
  • lavazza1891

    /  09/19/2014

   Nja, de som vill inskränka andras yttrandefrihet och/eller ständigt gör sig skyldiga till argumentationsfel och härskartekniker vill jag inte ha som (nära) vänner ens om de har samma åsikter som jag.

   Svara
 4. anonym

   /  09/19/2014

  Vad jag vet så sker rekryteringen till IS mest via youtube, twitter och kompisar. Moskéer och imamer har inte så mycket med det att göra.

  Svara
  • Intenso

    /  09/19/2014

   Det var ju skönt att få det så vetenskapligt klarlagt

   Svara
 5. Jan Szczepanski

   /  09/19/2014

  Under franska revolutionen högg man huvudet av tiotusentals människor, civila män, kvinnor och barn och resultatet blev frihet, jämlikhet och broderskap.

  Genomför IS inte en liknande revolution? Mot imperialism, mot kolonialism, för frihet, jämlikhet och broderskap.

  Varför skulle det vara rätt när dom ogudaktiga hugger huvudet av folk men inte när dom troende gör det?

  Jan

  Svara
  • Anonym

    /  09/19/2014

   Lite historielöst ändå måste jag säga. Det slutade ju med Napoleon och Frankrike var i konstant krig under revolutionen samt efter den.

   Hur kan du försvara ISIS? Jag är fullt medveten om att vi i väst har skapat ISIS. Men, Det betyder inte att vi inte ska säga totalt ifrån när dessa element finns i det svenska samhället.

   Svara
   • Jan Szczepanski

     /  09/19/2014

    Morden på tiotusentals människor ledde till demokrati.

    Den revolution ISIS inlett tycks också komma att skapa ett samhälle på blod och våld.

    Jag försvarar varken blodet och våldet då och inte heller idag. Jag bara konstaterar att gott kan komma ur ont. Jag kan förstå att människor kan offra sig för en stor idé men har svårt att förstå varför vi ska säga totalt ifrån. På vilken rätt stöder sig dom gamla kolonialmakterna när dom återigen ska skapa lag och ordning i Mellanöstern. Har inte vår supermakt ställt med tillräckligt elände i regionen. Har dom inte lärt sig något av Vietnam?

    Jan

    Svara
    • Johan

      /  09/19/2014

     Nej, mordet på tiotusentals människor ledde inte till demokrati, var fick du det ifrån? Snarare ledde det till att Frankrike fick en kejsare som ödelade Europa och som skapade en envåldsregim i Frankrike som inte ändrades förrän Napoleon III förlorade mot Tyskland i 1871 års krig. Bilden kompliceras något av den ”andra revolutionen” 1830, men den förändrar inte bilden så mycket.

     Dessutom, jag har aldrig läst en västerländsk författare som stödjer metoderna som användes i den franska revolutionen. Aldrig någonsin.

     Pariskommunen som var ett socialistiskt maktövertagande i Paris 1871 gjorde sannolikt mer för demokratin än 100 franska revolutioner, men den känner du förstås inte till.

     Den AMERIKANSKA revolutionen däremot, som inspirerades av bland andra Thomas Paine, en britt, ledde till riktigt positiva saker. Och den var inte blodig i betydelsen att folk högg huvudet av varandra för att de hade fel åsikter.

     Svara
  • Kalle

    /  09/19/2014

   Franska revolutionen avslutades för ca 215 år sen….pappskalle!

   Svara
 6. Jag ber att få tacka så mycket för denna eminenta blogg. Som utlandssvensk ser jag på mitt hemland med stor oro, och det är en fröjd att kunna ta del av dina kritiska, genomtänkta, och ärliga texter.

  Jag är en av dem som röstade på Sverigedemokraterna. Jag är absolut ingen inskränkt, obildad eller hatisk människa. Jag är högskoleutbildad, öppet bisexuell, vegetarian, engagerad i en rad välgörenhetsorganisationer, talar fyra språk flytande etc. Med andra ord passar jag inte alls in mallen som konstruerats för SD-väljare. Jag röstade på SD för att de är det enda parti som inser, eller ärligt vågar tala om, kostnaderna och riskerna kopplade till Sveriges alltför kravlösa immigrationspolitik. Min röst var även ett slags markering mot den antidemokratiska och antiintellektuella valrörelse som ledde till den gångna helgens val. Självklart inser även jag att SD har alltför många inkapabla representanter som ofta hyser förbluffande korkade åsikter. Jag röstade dock på SD trots–och inte tack vare–att dessa personer representerar partiet.

  Även om de flesta av dina läsare inte röstar på SD, så känns det riktigt fint att alla visar tillräckligt mycket intellektuell mognad och ärlighet för att acceptera att det finns sådana som röstar SD, och att de inte alla är obildade bonnlurkar. Jag uppskattar verkligen den intellektuella ärligheten och skarpsyntheten som lyser genom innehållet här, och det gäller både inlägg och kommentarer. Tack så mycket allihopa!

  Svara
 7. Alexander Bard är så extremt liberal, att inget av de liberala partier han provat vill ha honom som politiker. Är han inne på sin fjärde partibok nu?

  Svara
  • Anonym

    /  09/19/2014

   Jag tycker att han är väldigt intolerant för att kalla sig liberal.

   Det här är sann liberalism för mig.

   Svara
 8. Benjamin

   /  09/19/2014

  Alexander Bard är en riksclown precis som MiT skriver. Dessutom är han bördig från en frireligiös och extremt bonnig uppväxtmiljö. Han är fylld av revanschlusta mot sin barndom och sin uppväxtmiljö.

  Ett tag tyckte jag han var rätt kul men nu har jag tröttnat på honom.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: