Den gemensamma nämnaren

Då menar jag den gemensamma nämnaren mellan Magda Rasmusson, Grön Ungdom, och Irena Pozar, skribent på nyheter24 (plus alla som dök på polisen också…). Rasmusson och Pozar har båda skrivit varsin debattartikel om Södermalmspolisens tweet om en våldtäkt som ska ha skett på en krog. Det är alltså polisen som är i skottgluggen för dem och de kör med det vanliga tugget. Tweeten som triggade igång är denna

YBsödermalm

Den är det alltså som de gått loss på. Kan någon tala om för mig HUR I HELVETE MAN KAN MISSFÖRSTÅ DEN? Eller vet de inte vad alkohol gör med människor? Är det något som alkohol är känt för förutom yrseln så är det ju att omdömet blir mycket sämre även vid liten mängd!

Pozar säger i sin artikel att hon förstår att polisen inte sysslar med så kallad ”victim blaming” men säger att de ändå, med ”undertonen” låter förstå att man ska tänka sig för. Alltså förstår Pozar inte alls att polisen INTE använder någon ”victim blaming”. Hon hade ringt upp polisen som då skulle sagt att de inte alls förstår vad folk hojtar om

I vårt samtal sa polisen att de inte ens förstod hur folk kunde tolka det som att de beskyllde kvinnan. Det säger en hel del om deras brist på insikt kring deras del i problemet. Retoriken kring våldtäkter inom poliskåren måste förändras och det är snabbt.

Det är väldigt många som inte förstår hur man kan tolka det som Pozar gör, jag gissar att det är en gigantisk majoritet som tolkar den precis som den är avsedd att tolkas. Visst, polisen kan säkert bli bättre på saker och ting men att folk beter sig som naiva barn när de ska tolka kan knappast polisen lastas för. Sen är Pozars artikel full av påståenden för att förstärka budskapet. Till exempel så verkar hon inte förstå att mörkertal heter just mörkertal för att man inte vet något om det. Och anmälningar är samma sak som faktiska brott i hennes värld.

Magda Rasmussons debattartikel om detta i Aftonbladet går i samma fruktansvärt naiva och barnsliga anda. Inget personligt ansvar alls är hennes paroll. Hon nämner hur hon själv eventuellt höll på att råka illa ut när hon var 13 år och drack. Är man 13 år så visst, då är man fortfarande ett barn även om man själv inte tycker det då och det är en helt annan sak med ansvar. Men alkoholens effekter på omdömet gäller fortfarande, kanske i ännu högre grad. Hon har alltså själv nästan råkat riktigt illa ut på grund av att hon var skitfull men ÄNDÅ så ser hon inte alkoholens inverkan! Att hon inte förstod det när hon var 13 är begripligt, men nu? Det är naivitet på gränsen till att vara olagligt. Finns även i hennes artikel ytterligare en del otroligt korkade grejer.

Per Hagwall har svarat Rasmusson med en artikel om hur dumt hennes resonemang är, att de som resonerar som hon gör är en del av problemet och inget annat.

Det sägs vitt och brett att man ska minsann kunna göra ditt och man ska kunna göra datt i världen utan att råka illa ut. Jag håller med, det vore fantastiskt att kunna göra vad som helst utan att råka illa ut. Vi har bara det lilla problemet att vi pratar om verkligheten och inte kartan. Verkligheten ser annorlunda ut, den stämmer inte med den fluffiga kartan och hur man än vrider på det så måste vi alla förhålla oss till verkligheten.

Vi måste förhålla oss till att det i verkligheten finns våldtäktsmän, att det finns misshandlare, att det finns tjuvar, att det finns skojare som inget hellre vill än att lura av dig allt du äger. Jag kan fortsätta att rabbla verklighet i nästan all oändlighet men jag tror inte att det går in i de naivas skallar alls. De vill hellre se den rosa fluffiga kartan.

Här kommer den gemensamma nämnaren in, feminismen i Sverige. Den tutar i folk att de inte ska bry sig om verkligheten. Konstant tutar den genom megafoner som Pozar och Rasmusson. Inget ansvar för något är parollen. Vi andra fattar också att om en person blir överfallen så är det förövarens man ska gå på men skillnaden mellan feminister och vi andra är att vi andra också fattar att man i verkligheten måste minimera riskerna oavsett vem som har skulden. Nej, man behöver inte leva som absolutist, eller inlåst, eller  något annat. Men man måste vara medveten om hur verkligheten ser ut. Man måste veta att dricker man sig dyngfull i verkligheten så ökar risken ganska mycket att någon ska utnyttja det. Det är inte säkert att det sker men risken ökar. Risken ökar mycket!

Feminismen i Sverige vill att kartan ska gälla i alla lägen istället för verkligheten. Och det är ingen vanlig karta heller, alla hinder och svårigheter är bortsuddade så den blir lätt och fin att följa. Det är en jättefin karta de har…

De här bägge artiklarna är praktexempel på hur fördumningen ser ut i Sverige och från vilket håll den kommer!

********************

Susannas Crowbar: ”Könsapartheid på modet

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

20 kommentarer

 1. MiT

   /  09/19/2014

  Svara
  • Intenso

    /  09/19/2014

   Jösses 😳

   Svara
  • Jonte

    /  09/19/2014

   Var helt övertygad om att det var parodi tills jag såg länken, klockrent exempel på Poes lag

   Svara
   • Liten

     /  09/19/2014

    Du skojar, e karln på riktigt?

    Svara
    • MiT

      /  09/19/2014

     Du missförstår om du tror att det är Skogkär som vill det här, han visar bara upp dumheterna.

     Svara
     • Liten

       /  09/19/2014

      Jaha ok :). Men det finns altså folk som tycker som han visar upp, skrämmande. För övrigt råkade jag trampa på en spindel idag, jag tror det kan ha varit en spindel av honkön (henkön??). Patriarkatet i arbete, vad säger Fi i Malmö om det?

 2. Fuktig

   /  09/19/2014

  Jag tycker det här är fantastiskt. Jag läste på ett underhållande amerikan skt forum där de lanserade.

  #Stoptheftculture

  What you mean there is no theft culture. You tell ME to lock MY door and get a burglar alarm. Isn’t it easier to teach people to not steal?

  Svara
  • Kalle

    /  09/19/2014

   stöldmaktsordning…ännu ett ondskefullt påfund av den vite heterosexuelle mannen.

   Svara
 3. Jonas S

   /  09/19/2014

  OT:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19564389.ab

  Jisses… M, MP och S är mer jämställa, men V är bäst i klassen.
  Bara 43% kvar så är de helt jämställda!

  Iofs, nu gällde det kvinnorepresentation. Som vi alla vet är att vara kvinna en merit i sig!

  Svara
 4. Benjamin

   /  09/19/2014

  Det här är ju så gränslöst dumt att man tar sig för pannan.

  Det är VÅLDTÄKTERNA som är problemet. Vem fasiken bryr sig om om polisen inte uttrycker sig 100% genuskorrekt om det hjälper till att minska våldtäkterna?

  Om en enda våldtäkt undviks så är det ta mig tusan värt värsta patriarkala blamingretoriken. Vad är lite dåligt språk i jämförelse med en våldtäkt?

  Svara
 5. MiT

   /  09/19/2014

  Man vet att det är riktigt galet när t o m V undrar…

  Svara
  • Jonte

    /  09/19/2014

   Det krävdes ett riksdagsval för att sanningen så smått ska börja sippra in bland våra folkvalda att genusvetenskap och tokfeminism inte har så högt anseende bland majoriteten av befolkningen. Räkna med att flera interna partistrider nu när många politiker kommer börja höja rösten mot de värsta tokigheterna.

   Svara
 1. F! i Malmö är varken höger eller vänster | Susanna's Crowbar
 2. Naivitetens extremistiska ansikte | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: