Folkpartiet Feministerna

Antalet kvinnor i riksdagen har minskat med någon procentenhet vilket fått en del att börja muttra, det är Aftonbladet som man kan läsa följande

”Jämställdheten i riksdagen sjunker för andra valet i rad. Värst är Folkpartiet – bara en av fyra ledamöter är nu kvinnor.

– Det är skämssiffror, säger statsvetaren Ulf Bjereld.”

Och hur allvarligt ska man se på de här siffrorna egentligen?

”– Det är synd att det inte går åt andra hållet ur ett jämställdhetsperspektiv. Sverige är ett av de länder som ännu inte haft kvinnlig statsminister och det ser ut som om vi får vänta på det ett tag till, säger S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld och tillägger:

– Men förändringen är för liten för att säga att den har någon särskild orsak.”

andelkvinnorJo, vi får vänta på en kvinnlig statsminister. För det vet väl alla att det är en mänsklig rättighet att få vara statsminister om man är kvinna? Och så säger han att förändringen är så liten i riksdagen att det inte går att ange någon särskild orsak…

FP: Mycket allvarligt

Sämst kvinnorepresentation har Sverigedemokraterna:

– SD ligger långt efter i de här frågorna, både vad det gäller politisk representation och när det gäller kvinnliga väljare.

Näst sämst är Folkpartiet. Trots att man gick till val med sloganen ”feminism utan socialism” är nu bara fem av partiets totalt 19 riksdagsledamöter kvinnor.

För dåligt, enligt jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP).

– Det är mycket, mycket allvarligt. Folkpartiet är ett feministiskt parti som står för mångfald, säger hon till Ekot.”

Det är mycket, mycket allvarligt säger Maria Arnholm. Hon säger också att Folkpartiet är ett feministiskt parti. Helt plötsligt så hamnar ju hennes lystna sneglande på Fi i ett helt annat ljus, hon ska nu som partisekreterare bara vänta på att Birgitta Ohlsson ska ta över som partiledare för att förvandlingen till Folkpartiet Feministerna ska fullbordas.

Jag trodde att Folkpartiet var ett liberalt parti jag, de säger så själva i alla fall. För visst heter de fortfarande Folkpartiet Liberalerna? Söker man på google på folkpartiet så kan man på den första länken läsa ”Folkpartiet är Sveriges liberala parti …” och länken går direkt till Folkpartiets sida. Visst är det underligt…

”Enligt FP-riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl har partiet varit noggranna med att varva kandidatlistorna, med kvinnor på varannan position.

– Det är olyckligt att resultatet blir så här, säger hon.”

Det är bara olyckligt om man verkligen tror på att man representerar sitt kön i första hand. Tror de verkligen att män representerar män och inte politiken? Om varken män eller kvinnor representerar politiken, vem gör det i så fall?

Men ni vet väl att Vänsterpartiet är mest jämställt? Jodå, man är MER jämställd om man har 57% kvinnor istället för som till exempel moderaterna som ”bara” har 52%. Det kan ni se på listan över andel kvinnor i riksdagen hos respektive parti. Jag antar att om Fi kommit in så hade de varit allra mest jämställt, de hade väl nästan 100% kvinnor?

vjämställdhet

Jag skojar alltså inte, det påstås att V är mest jämställt med 57% kvinnor i riksdagen. 57& är alltså mer jämställt än 52% som två partier har och 48% som S har. Det är fantastiskt, man kan läsa om fenomenet Feministisk procenträkning här om man vill i inlägg nummer två.

Under tiden så flyger ryssarna lite som de vill över Sverige och visar att de vet om att det enda Sverige kan ställa upp med är några dialogsoldater utbildade i genus som skriker NEJ! vid gränsen…

********************

Genusdebatten: ”Pensionärernas Paradise Hotel Africa

Jussi H Lundell: ”När folkbildningen smälte samman med åsiktskorridoren

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

23 kommentarer

 1. Nu tror jag du skrev fel, det är väl två partier som har 48 % och ett som har 52% och inte tvärtom? 🙂

  Svara
  • MiT

    /  09/19/2014

   Haha, det var nog så jag tänkte också men fingrarna lyder inte alltid 😉

   Svara
 2. De tänker mailbomba Putin med normkritik som försvar. Stackars ryssar.

  Svara
  • Kristian

    /  09/19/2014

   Där sade du ett sant ord. Har faktiskt inte sett ett enda kul tweet från Putin när jag tänker efter.

   Svara
   • Något säger mig att Putin inte hänger på Twitter, som svenska politiker. Han verkar ha fullt upp med annat…

    Svara
 3. Jonte

   /  09/19/2014

  Det är för att alla feministkritiska kvinnor frysts ut av liberala kvinnoförbundet och inte syns till på några riksdagslistor. Då har deras väljare kryssat för andra kandidater. Men sure Birgitta, fortsätt att göra Folkpartiet mer radikalfeministiskt och ni riskerar åka ur riksdan nästa år,

  Svara
 4. Larsson

   /  09/19/2014

  Jag måste säga att det är lite svårt att förstå att folkpartiet som gått ut stenhårt med feminism utan socialism föll så hårt på denna symbolfråga. Men framförallt att inte någon journalist kunde se vartåt det barkade…

  Nä, jag ångrar förra meningen. Jag tror inte de som skulle varit intresserade hade haft förmågan att fullfölja ett sådant scoop.

  Svara
 5. Som det parlamentariska läget ser ut, kan nästa statsminister heta Annie Lööf. Minns Ola Ullstens minioritetsregering

  Svara
 6. Pelle2

   /  09/19/2014

  Som sagt var, varför ifrågasätter ingen Fi,s partiledning som till nästan 100% består av kvinnor och säger att det är mycket allvarligt ? Särskilt som de påstår att feminism=jämställdhet.
  Det är ju också sjukt att de partier som till mer än 50% representeras av kvinnor ses som mest jämställda. Om man nu skall ha en representation som till 50% består av varje kön så kan det ju inte ses som jämställt när mer än 50% är kvinnor. Fast det visar väl att feminism egentligen handlar om att gynna kvinnor och missgynna män.

  Svara
 7. Jan

   /  09/19/2014

  Om man mäter det egentliga politiska intresset så är kvinnor överrepresenterade i riksdagen. Många kvinnors politiska intresse sträcker sig sällan längre än feminismen. Få riksdagsledamöter gör några avtryck överhuvudtaget. Det gäller naturligtvis också männen. Kvoteringen tycks dock ha ett egenvärde i sig.

  Svara
 8. Per

   /  09/19/2014

  Nu är jag verkligen ingen journalist men artikeln är numer omskriven och ”felskrivningen” borttagen. Borde man inte då rimligtvis hänvisa till att det är en editerad version av artikeln? eller är jag ute och cyklar?

  Svara
 9. Säger du att detta är tragiskt får du ju komma ihåg 2006(tror jag?) Tydligen var MP mest jämställt med typ 70% kvinnor, och fp minst jämställt med 30%, de hade alltså precis samma siffror, bara omvänt. Visar tydligt vad som menas med jämställt.

  (kommer inte riktigt ihåg vilka partier eller korrekt siffra, men de hade lika iaf.)

  Svara
 10. MiT

   /  09/20/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  09/20/2014

   Även kommunisterna anser att pengar är en ändlig resurs eftersom dom vill konfiskera andra människors egendomar och fördela dom. Om pengar var en oändlig resurs så hade det väl bara varit att fixa fram nya istället ?

   Svara
  • ”Juggen” har också ett fint exempel på fisarnas intelligensnivå.
   http://juggen.wordpress.com/2014/09/20/ar-du-medlem-i-feministiskt-initiativ/

   Svara
   • Pelle2

     /  09/20/2014

    Jag såg Juggens inlägg.Häpnadväckande vilken ointelligent Fi anhängare han visade upp som trodde att valhemligheten innebar att man inte kunde räkna hur många som hade röstat på respektive parti.. Hon kunde heller inte räkna.
    Fast man måste väl vara ointelligent för att rösta på det partiet.Ingen som har läst deras partiprogram och har en halv hjärncell i behåll skulle kunna rösta på dom.

    Svara
   • Jonte

     /  09/20/2014

    Hahaha 😀

    Svara
  • Jag är inget fan av Thatcher, men Sinoes’ kommentar är ändå anmärkningsvärd. Att trycka mer pengar när de gamla tog slut provade kapitalistiska stater att göra på 1920- och 30-talet och det gick inget bra.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/20/2014

    Fakta är som bekant en patriarkal härskarteknik så det är inget som en fin feminist som Fanny behöver bry sig om.Om hen känner att hen har rätt så är det så.

    Svara
 1. Månadens bästa | WTF?
 2. Gubbfritt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: