Mer sopsortering löser problemet med flygkränkningar

Enligt Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner som var med i Agenda igår så verkar det faktiskt inte bättre. På frågan om vad han anser om det svenska försvaret i ljuset av Rysslands kränkningar av svenskt luftrum så svarade han så här enligt Expressen

sopsortering

Ett bredare perspektiv och räkna in flera hot än det militära säger Wallner är den miljöpartistiska försvarspolitiken samtidigt som ryssarna flyger över Sverige.

Och det med flygkränkningarna av svenskt luftrum tycker han är så oerhört allvarligt att vi genast måste börja sopsortera mera? Eller ska vi satsa mer på vindkraft för att göra det besvärligt för ryssen? Kanske det blir lite för jobbigt för dem om vi satsar på biogas? Ska vi försöka mota bort dem med bruna och gröna sopkärl? Om vi slamrar ordentligt med locken kanske vi skrämmer iväg dem. Eller ska vi kasta eko-potatisar på dem?

Om/när ryssen kommer

I inlägget som länkas ovan försökte jag vara lite lustig när det gäller försvaret om vi hade haft FiMPVS som styrde landet. Men som vanligt när MP (eller Fi) är inblandat så kan man inte bräcka verkligheten…

********************

Genusdebatten: ”Ord om ord som känns

MVH

MiT

Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. Jan

   /  09/22/2014

  Det här visar ju på begåvningen hos den förment bildade medelklass i storstäderna som röstar på de här stollarna. Varannan journalist i Stockholm anser då att bästa sättet att försvara Sverige mot ett ryskt flyganfall är bättre sopsortering!

  Svara
 2. Pelle2

   /  09/22/2014

  MP beter sig lite som FI. Oavsett vilket problemet är så löses det enligt MP med deras klimatpolitik och enligt FI med deras genuspolitik.
  Det är illa nog att MP får inflytande över politiken men vi får väl vara tacksamma att dårarna i FI inte får det…

  Svara
 3. Anders Senior

   /  09/22/2014

  Nej, han är nog ute efter att ryssarna skall betala koldioxidskatt, miljöavgifter, och köpa sig utsläppsrätter när de flyger över sverige och släpper ut avgaser!

  Svara
  • En strålande idé. Istället för att skicka upp flygplan vi inte har så inför vi en skatt för utländska militärfordon och skickar skatteverket på ryssarna.

   Svara
 4. På så vis ser ju även försvaret när den ryska invasionen är förestående!
  Det är ju bara att hålla koll på hur mycket utsläppsrätter de köper!

  ”Aha Putin vill köpa utsläppsrätter till 40 ton koldioxid! Nu kommer dem!”

  Svara
  • Kristian

    /  09/22/2014

   Trängselavgifter i svenskt luftrum. Här finns oanade möjligheter.

   Svara
 5. QED

   /  09/22/2014

  Brittiska FRA (GCHQ) anställer dyslektiker, så det finns möjligheter att använda olika talanger.

  http://unvis.it/www.svd.se/nyheter/utrikes/personer-med-dyslexi-starker-underrattelsetjanst_3940530.svd

  Svara
  • morpheus

    /  09/22/2014

   Läsförståelse Nolla.

   Det blir svårt iofs när man tror att det bara finns en sorts feminism och att denna är lika med jämställdhet.

   Svara
  • Kristian

    /  09/22/2014

   ”Feminismen bygger nämligen, i rak motsats till nationalsocialismen, på att lyfta fram och stärka allas individuella möjligheter. På den inte särskilt radikala idén att människor är mer än sitt kön, och att mångfald är bättre än enfald.”

   Svara
  • Pelle2

    /  09/22/2014

   Ytterligare en feminist som försöker påstå att feminism=jämställdhet och menar att vi bara skall köpa det rakt av.

   Svara
 6. Blir fan skrämd. Men vem har litat på Miljöpartiets politik överhuvudtaget? De förra språkrören tänkte iallafall. Frodlin skyller alla världens problem på Åkesson..
  Och Romson skyller alla världens problem på den vita mannen…

  Svara
 7. MJ

   /  09/22/2014

  Ja flygningar i närheten är ju upprörande. Särskilt i ljuset av att Sverige nyss ingått avtal med NATO om att de får ingripa militärt i Sverige mot Sveriges befolkning om Regeringen skulle behöva hjälp med att stävja folket.
  Vårt största säkerhetspolitiska hot är hetsen mor Ryssarna, inte ryssarna. (Vi borde göra som finnarna och tyskarna, närma oss Ryssland).

  Svara
  • Pelle2

    /  09/22/2014

   Sverige lät Nato flyga över vårt land men kan du vara snäll och länka till avtalet där det står att de får ingripa mot vår befolkning för att stävja oss ? Skulle vara kul att se det avtalet .
   Ryssarna däremot har vid upprepade tilfällen passerat vår gräns med militärflygplan och utan inbjudan. Tycker du att det är ok och är det ett land du vill närma dig ?

   Enligt svenska dagbladet handlade avtalet om att Nato fick flyga över Sverige under en treveckors period med spanings- och stridsledningsflygplan av typen Awacs pg.a Ukrainkrisen. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/regeringen-tillater-radar-och-stridsledningsplan-att-flyga-over-sverige_3516506.svd.

   Kan väl säga att Sverige närmade sig Ryssland innan de gick in i Ukraina och hade ett försvarsamarbete med dom fram till alldeles nyligen. Tycker du att det var ett framgångsrikt samarbete med tanke på deras kränkning av våra gränser?

   Läste för övrigt för någon dag sedan att Finnarna var oroliga över Rysslands agerande så jag tror inte att dom är särkilt sugna på ett närmande.Tror inte att Tyskland heller är särskilt sugna på ett närmare samarbete med Ryssland. Möjligen försöker Merkel påverka dom i positiv riktning. Men du kanske kan länka till någon källa som säger att Finland och Tyskland vill närma sig Ryssland ?

   Svara
   • MJ

     /  09/23/2014

    Ja det är ganska intressant det där avtalet. Så intressant att det presenteras på flera regimsidor, t.ex. regeringens egen sida och på Sveriges delegation hos NATO. Men ingen av dem har med själva avtalet. Ingen media tyckte att det var intressant att skriva om, och om man intresserade sig för innehållet så var man tvungen att vända sig hit:
    http://www.friatider.se/h-r-r-avtalet-som-ppnar-f-r-nato-trupp-p-svensk-mark

    Det är också intressant att överflygningsavtalet som var en småsak blev en nyhet, men värdlandsavtalet som är en stor sak inte blev en nyhet.

    Ryssland har ju inte kränkt våra gränser. Förra gången var det en planerad flygövning som Svenska försvaret var informerad om och som ägde rum på internationellt luftrum. Den här gånger var det ett plan som av uppenbart misstag passerade gränsen en aning, utan att ens vara utrustat med någon spaningsutrustning och utan att flyga i närheten av något intressant.
    Däremot är det en självklarhet att ryssarna vill veta vad som händer militärt i Sverige eftersom NATO hotar Ryssland och Sverige har ingått vasallavtal med NATO. Om vi gör oss intressanta så kommer de såklart att intressera sig. Om vi hade ingått militärt partnerskap med Ryssland så hade jänkarna spanat på oss, men troligen även de med andra metoder än flygplan.

    Jag kan leta upp sådant, men har inte tid nu och tar bara lite från minnet: Tyskland gjorde officiellt besök hos Snowden, Tyskland ville mildra sanktionerna mot Ryssland, Tyska folket är enligt opinionsundersökningar mer välvilligt inställda till Ryssland än NATO, Schröder uttalade stöd för Putin. Sen är tyskland såklart en del av både EU och NATO.

    Får jag också fråga? När det gäller alla andra fascistiska grupper som ni på högersidan stödjer så kommer det ju alltid en tidpunkt då Ni ändrar Er och då minns Ni aldrig Er tidigare ståndpunkt, som med ISIL i Syrien, så kommer ni komma ihåg Ert stöd för nazisterna i Ukraina den dag Ni blir osams med dem?

    Svara
    • Pelle2

      /  09/23/2014

     Kan inte se att det någonstans står att Nato skall ingripa militärt mot Sveriges befolkning för att stävja vår befolkning vilket var vad du påstod i ditt första inlägg. Däremot innebär avtalet att vi kan bjuda in dom för att få hjälp vid kris,krig och liknande situationer.
     Fria tider har heller inte dragit slutsatsen att avtalet är till för att stävja vår befolkning vilket var din åsikt.
     Sedan håller jag med dig om att någon av övriga massmedia även borde ha tagit upp detta avtal som är mera långtgående än ett temporärt överflygningstillstånd.

     Personligen tycker jag att vi borde gå med i Nato eftersom vi knappast har förmåga att försvara oss på egen hand men det måste ju i så fall beslutas av en majoritet.

     Så du tyckte att det var en planerad flygövning när ryssarna flög in mellan Öland och fastlandet eller om det var Gotland och fastlandet förra påsken ? Tror nog att du är ganska ensam om den åsikten. Militären anser också att förra veckans inflygning också var en kränkning och att de hade gott om tid att flyga bort från Sveriges gränser.
     Att Ryssarna vill kolla upp Sverige är förståeligt med tanke på vårt avtal med Nato men det innebär ju inte att du behöver försvara det.

     I någon mån har vi haft ett militärt avtal med Ryssland eftersom dom också var/är med i partnerskap för fred och vi har samövat med dom.

     Skulle vara intressant med källor saker som pekar på Tysklands och Finlands närmanden till Ryssland. Nu är det ju bara dina påståenden att det är så.

     Jag har ingen anledning att försvara några fascistiska grupper eftersom jag inte stödjer några sådana. Eller menar du att samtliga medlemsländer i Nato är fascistiska? Däremot verkar ju du ha ett stort behov av att stödja kommunistiska och socialistiska grupperingar oavsett vad dom gör…

     Svara
     • MJ

       /  09/23/2014

      Det står ingenstans något om vilka NATO:s militära aktiviteter ska riktas mot. Det är däremot reglerat att vid en militär aktivitet så bestämmer NATO över våra hamnar, flygplatser, luftrum och infrastruktur, samt att allt som NATO tar med in ska undantas från skatt, avgifter, kontroller m.m. liksom allt som NATO tar med sig härifrån, all dokumentation och all information ska undantas från offentlighetsprincipen och istället följa NATO-regler.
      Som du märker finns alltså ingen begränsning som hindrar NATO från att angripa svenskar.

      Vi skulle ju också kunna se till att vi inte behöver försvara oss, genom att vara alliansfria och ha tillräckligt att bita ifrån med för att ingen av parterna skulle tycka att det var värt besväret.

      Det är jag verkligen inte ensam om, och det är inget att tycka något om det var så det var. Ryssarna meddelade att de skulle ha en övning i närheten av Gotland, försvaret sa ”Ok det går bra”. Under övningen tittade försvaret på och övningen var precis som Ryssarna hade sagt att den skulle vara.
      Sen var det ju krigshetsarna som hittade på en berättelse om att Ryssarna överraskat försvaret m.m.

      Njae, om vi var alliansfria så skulle vi såklart kunna hävda vår territoriella integritet med argumentet att vi inte hotar någon och därför inte vill bli kränkta. Nu när vi är en del av en militär entitet som hotar Ryssland så kan vi knappast klaga på att de vill hålla koll på vad vi sysslar med.
      Vi har ju själva skapat den här situationen och det ryska intresset. Till stor del på grund av korkade politiker. Som det här med Gotland. Vid en konflikt i Baltikum så kommer både Ryssarna och NATO vilja ha Gotland. Sveriges tidigare strategi byggde på att försvara Gotland hårt oavsett vem som försökte ta det. Genom det skulle båda stormakterna vilja att den andre tog första steget, och de skulle tycka att det var onödiga resurser att lägga på Gotland så länge det tillhörde en neutral part. Den nuvarande strategin går ut på att vi ska GE Gotland till NATO, eftersom vi tycker bättre om dem. På det sättet så VET vi ju också att Ryssarna kommer försöka ta Gotland så fort som möjligt och att vi kommer att vara med i kriget. Korkat, som sagt.

      Jag pratade om nazisterna i Ukraina.
      Vilka kommunistiska eller socialistiska grupperingar försvarar jag?

     • MJ

       /  09/23/2014

      Jag tror förresten att om ni bara tittade lite på vad de Ukrainska nazisterna själva skriver, läs lite på deras egna sidor, titta på deras egna nyheter m.m. så skulle ni snabbt ifrågasätta vad det är för några som era representanter håller om ryggen.
      Särskilt som de ofta helt öppet fördömer det USA och det Västeuropa som stödjer dem militärt och ekonomiskt, och anser att USA och Ryssland är lika onda krafter men att de just nu slåss mot antifascister som stöds av Ryssland och därför ska rikta sin energi främst mot ryssarna.
      Men de här nazisterna vill inte försvaga Ryssland och stärka EU och USA, som ni vill. De vill bli starka själva, de vill bli en tredje maktfaktor i Europa.

      Så ni KOMMER att börja ogilla dem, och när ni gör det så kommer ni inte alls att känna igen dem som de ni stödde strax innan.

    • Pelle2

      /  09/23/2014

     Tror inte att du själv tror på att en Svensk regering skulle använda Natotrupper mot sin egen befolkning. I avtalet pratar man om hjälp vid kris och krig och jag håller det inte för troligt att det kommer bli inbördeskrig i Sverige och att det kommer uppstå någon kris där militära angrepp mot den egna befolkningen är troligt.Kan inte se att t.ex Fria tider stödjer den tesen heller och du har inte visat upp någon annan trovärdig källa som stödjer det heller.

     Vad gäller incidenten vid Påsken så verkar det finnas olika åsikter om det var en kränkning eller ej.Nato skickade ju t,ex upp plan mot dom. Men detsamma gäller inte för den senaste kränkningen där försvaret är tydliga med vad det handlar om. Se följande länk:
     http://www.expressen.se/nyheter/sverige-lamnar-in-protest-till-ryssland/.
     Eller har du alternativa,trovärdiga källor som visar på något annat ?

     Du verkar tycka att det är ok att Ryssland kränker våra gränser för att vi har gått med i Nato. Tycker du detsamma när de angriper det alliansfria Finland och hur håller ditt resonemang när du menar att det är Natomedlemskap som gör att rysssarna kränker gränserna ? http://www.krigsforum.se/forum/viewtopic.php?f=91&t=3834.
     Visst, det vore väl trevligt om vi kunde fortsätta vara neutrala men det finns inte ett enda parti vad jag vet som är berett att betala notan. Dessutom har vi i praktiken aldrig varit neutrala utan det är bara läpparnas bekännelse.

     Vet inte varför du tror att jag håller Ukrainska nazister om ryggen ? Det är verkligen beklagligt att det tydligen sitter Nazister i regeringen och jag tror inte att det är särskilt många som gillar det. Du däremot verkar ju tycka att det är fullt ok att Ryssland skickar in soldater i Ukraina och försöker stjäla delar av landet ifrån dom.

     Svara
     • MJ

       /  09/24/2014

      Finland har undertecknat ett liknande avtal med NATO, fast med förbehåll om att NATO i Finland lyder under Finland och att de inte får angripa finnar.

      Jag tycker inte att det är ok, jag inser att det är oundvikligt. Om en liga av länder hotade oss och rustade inför krig mot oss så anser jag också att vi borde göra samma sak.

      Ryssland har inga förband i Ukraina. Om de hade det så skulle Nazisterna inte sitta kvar på maken.
      Jag vet ju att borgare i gemen tycker om det Nazisterna och de borgerliga partierna ville ju ha undantag för att kunna beväpna nazisterna direkt istället för att skicka vapnen via jänkarna. Precis som de ville göra med ISIL fram till omkring mars 2014.

 8. noger

   /  09/22/2014

  Samtidigt får man förstå MP.
  Sveriges Chemtrail-pulver är ju i det närmaste slut pga överdosering och illuminati betalar Ryssland för att dölja Planet-X för svenska folket. Om ni bara visste…

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: