Det skaver rätt mycket det där om MSB

Häromdagen skrev jag ett inlägg om Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap där jag visade upp så mycket galenskap att det räcker för ett helt land. Trots att jag bara skummade lite på ytan. På en enda myndighet. Det som skaver i mig är att intresset för sånt är ganska lågt, inte så att det är få som läst det för det är det inte utan det är ganska normalt. Men det är inte heller jättebra vilket det borde vara. Inte för min ganska blygsamma skrivkonsts skull utan för vad som faktiskt visades upp.

Jag skummade som sagt på ytan bara, visade att det finns otroligt mycket som är extremt onödigt, skadligt för verksamheten och också rent idiotiska grejer. Susannas Crowbar har också tagit upp det i inlägget ”Vad har vi räddningstjänsten till?” men det är allt. Borde inte sånt här vara väldigt intressant för journalister att titta närmare på? Att gå djupare och kolla vad mer det finns (som om inte det jag hittade direkt är illa nog alltså)? Är det inte det minsta intressant att MSB tycker att genus och mångfald är viktigare än att släcka bränder, rädda folk ur bränder, förhindra olyckor, rädda folk vid olyckor med mera? Alltså sådant som faktiskt är deras uppdrag? För så illa är det faktiskt…

msb8

Och sen sätter de upp rutiner och policydokument som ska hindra folk att säga något negativt om det, det ska inte visas på något sätt om folk är missnöjda med den påtvingade genus och mångfalden. Och de räknar med att folk ska protestera mot galenskapen för annars hade de INTE behövt agera för att förhindra att kritiska röster ska synas och höras!

msbA3

Som om inte det är nog så sponsrar Vinnova något som heter ”Metoder mot motstånd”, ett projekt som genusfolk vid Karlstad universitet ska driva där man ska komma på sätt att egentligen tysta kritiska röster som protesterar. Det hävdas att om man protesterar så behövs det ännu mer av det som det protesteras mot. De ska ”analysera motståndet” och formulera strategier för bemötande. Man ger alltså i uppdrag till de som kommer med de idéer folk kommer att protestera mot att själva bestämma hur de ska kunna kringgå det. I Sverige 2014. Metoderna som genusfolket tar fram ska ju även användas inom andra myndigheter och organisationer där genusfolket vill in och bestämma och styra…

Sådana här saker har faktiskt ett pris och det priset kan för MSB och alla räddningstjänster vara liv i sämsta fall och onödiga skador på människor i bästa. När det hade brunnit i ett dygn i skogen i Västmanland så twittrade generaldirektören glatt från en golfrunda i Skåne, hon var på semester…

Det blir ju så när genus och mångfald är en särskild punkt som är extra viktig, då vill ju generaldirektören visa sig duktig inför alla politiker. Här ska minsann genusas och mångfaldas! Då är ju en jävla skogsbrand inte så viktig, det förstår man ju. Det viktiga är ju genus och mångfald. Många skattemiljoner har kastats bort på det. Väldigt många skattemiljoner. De kunde ha använts till viktiga utbildningar som är till nytta för samhället istället för att hamna i fickorna på genusinstitutionerna.

MSB har ett vetenskapligt råd och vad hittar man där om inte genusfolk minsann.

”Rådet består av ett antal externa forskare med stort kunnande inom områden som är relevanta för MSB. För närvarande har vetenskapliga rådet sju ledamöter”

Kan någon tala om för mig vad Professor Ulf Mellström, Centrum för genusforskning, Karlstads universitet, har där att göra? På vilket sätt är hans kunskaper relevanta för MSB:s verksamhet? Han som kommer från ett fält som är rent antivetenskapligt sitter alltså i ett vetenskapligt råd på en myndighet som är en av de viktigaste vid en större kris! På vilket sätt är han till nytta där? Alla de andra som är med där förstår jag helt och fullt, det är relevanta områden, men genus?

MSB skriver så här om sitt forskningsstöd

”MSB:s inriktning och finansiering av forskning har sin utgångspunkt i samhällets kunskapsbehov. Forskningen ska vara relevant för området samhällsskydd och beredskap och den ska hålla god vetenskaplig kvalitet. Den forskning som MSB stödjer är i första hand tillämpad. Det innebär att den leder till ny förståelse, nya metoder eller nya produkter som ger ett säkrare samhälle.”

Om ni läser mitt förra inlägg och följer länkar där till arbeten som MSB har betalat, kan ni hitta ett enda som motsvarar kraven de själva satt upp? Hittar ni ett enda som är relevant för för området samhällsskydd och beredskap? Många miljoner är det, åtminstone 20. Och om ni kollar på Mellströms sida ovan så kan ni se att han ser detta som ett sätt att gnida skattepengar till institutionen…

brandbild

Om jag skulle befinna mig i huset på bilden ovan så skulle jag väldigt gärna vilja att de som kommer dit från räddningstjänsten räddar mitt liv, jag skiter i både genus, mångfald, hbtq och Pridefestivaler! Då vill jag inget hellre än att bli räddad, jag lovar…

Jag skulle däremot INTE vilja bli ett offer för genus- och mångfaldshysteri, det kan jag också lova!

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

42 kommentarer

 1. NWO-diktaturen använder svenska samhällets institutioner till att förtrycka svenska folket. Onda syften maskeras med honnörsord.

  Svara
 2. Pelle2

   /  09/26/2014

  Dessvärre kommer inga etablerade medier ta i det här förrän det är försent eftersom de är översvämmade av genustomtar som tror på genustramset.Det finns väl förmodligen också journalister som är kritiska mot genusfolket men som inte vågar opponera sig av rädsla för att förlora jobbet.
  Förmodligen krävs det att genustomtarna själva eller deras anhöriga blir svårt skadade eller dödade pg.a av inkompetent/inkvoterad räddningspersonal innan de reagerar.

  Svara
 3. Här i vår ankdamm fungerar mycket av räddningstjänsten genom frivilligt arbete. Det funkar så att kommunerna skriver räddningsavtal med medborgarbrandkårerna som operativt sköter räddningsväsendet ledda av brandbefäl som är anställda av kommunerna.
  Jag har bloggat lite om en brandkår där man är väldigt jämställda utan kvoteringar eller tummande på säkerhet för att bakvägen uppnå suspekta ”jämställdhetsmål”.

  http://mellanvassenochland.blogspot.fi/2014/08/jamstalld-medborgarbrandkar-nagot.html

  Allt bygger på frivillighet och egna val. Och kanske är det därför det fungerar så bra som det gör? När alla jobbar för samma mål och fullständigt skiter i om det är Kalle eller Lisa som kör motorsprutan så länge det är tryck i slangarna…

  Svara
  • @Butter, bilden med bildtext ser ju onekligen lite kul ut: de står och ler framför en brinnande byggnad – ”bränder är inte vårt problem”. 🙂

   Svara
   • Haha. lite det som var tanken. Men om det här genusvansinnet får fortsätta så kommer en framtida bildtext att lyda ungefär så här: ”Att vi står här som idioter och ingenting gör beror på att vi inte kan påbörja släckningsarbetet före vi har minst 40% kvinnliga brandmän på plats. Så det blir mera jämställt!”

    Svara
 4. Maria

   /  09/26/2014

  Ulf Mellström: ”Genusforskning har en tydlig politisk grund och jag vill hävda att all behovsmotiverad forskning har en politisk grund.” Vad menar karln?

  Svara
  • Pelle2

    /  09/26/2014

   Han försöker väl försvara feministernas politisering av forskningen genom att påstå att all forskning är politisk. Att det inte är sant är ju inget problem för en feminist och postmodernist. Det räcker väl som vanligt att han känner att han har rätt…

   Svara
 5. Anders/AV

   /  09/26/2014

  Den här idén om att motståndet bekräftar att man har rätt är typiskt för fanatiker. Man är så övertygad av sin egna ”rätta väg” att allt motstånd tolkas som att dessa människor är förtappade, oupplysta, onda, lever i mörkret, är rädda för förändringar etc. Att motståndet kan bero på att man själv är ute på ett sidospår är inget som den rättfärdige reflekterar över. En omöjlighet i deras värld.

  Svara
  • chade

    /  09/26/2014

   Då blir det ju också av typen, ingen säger emot = jag har rätt, folk säger emot = visar att jag är på rätt väg. Dvs. oavsett vilket så har man rätt. Det är ett väldigt farligt tankesätt. Men som du säger, inget direkt ovanligt.

   Svara
   • Anders/AV

     /  09/26/2014

    Ja, det är en annan vanlig sak med dem. Samtligt möjliga utfall bekräftar tesen. Idén, ideologin, är inte falsifierbar. DarkMatter 2525 visar det perfekt med religion, men det kan användas på andra sekter och ”fulländade” idéer.

    Svara
 6. Leif

   /  09/26/2014

  I Orwells roman 1984 övervakar och kontrollerar Ministry of Truth allt som överhuvud taget går att övervaka. Målet är att den enskilda människa överhuvud taget inte ska ha några egna tankar. Ungefär samma resonemang, fast i blygsammare skala, hos Karlstads genusfolk?
  Några tänkvärda citat till arbetsrummet hos genusvetaren som inspiration?:
  “It’s a beautiful thing, the destruction of words.”
  “Big Brother is Watching You.”
  “We do not merely destroy our enemies; we change them.”

  Svara
 7. Kristian

   /  09/26/2014

  Som jag skrev hos Susanna’s Crowbar, viss blir man matt av att ständigt behöva skriva ”skrämmande.”

  Svara
 8. Tredje generationen

   /  09/26/2014

  Bra jobbat Toklandet! ! !

  Det är precis sånt här som är så extremt viktigt att det kommer upp till ytan för visst kan det vara tragisktkomiskt att skratta lite åt extemfeministernas twitter rants och andra tokigheter men detta är på en helt annan nivå och påverkar samhällets viktigaste funktioner negativt på ett sånt lömskt och jävla korrupt vis att man blir rädd för hur det kan komma att se ut i framtiden om genusfolket slår klorna i allt mer av samhällsfunktionerna dom inte har ett jävla dugg att göra med.

  Har läst en hel del vettigt och roligt här men den här grejen måste spridas genom kanaler som extremisterna inte kan förklara bort som ”hatsajter” (för visst är du en galen nazist som både slår små barn och knarkar toklandet) och andra epitet dom gärna klistrar på sajter och människor som kritiserar feminism/genus/pk etc.

  Ska sprida denna så gott jag kan hoppas fler gör detsamma.

  Svara
 9. Här är ännu en artikel där detta uppmärksammas.

  http://se.avoiceformen.com/rekommenderat/nar-samhallskydd-och-beredskap-blir-genuslekstuga/

  Och visst är det frustrerande att viktiga artiklar och avslöjanden som dessa inte får det genomslag de förtjänar. Lösningen är fortfarande densamma. Motståndsrörelsen behöver enas under en gemensam flagg och ett gemensamt varumärke om våra avslöjanden och artiklar skall klara att nå utanför kretsen av de redan frälsta.

  Svara
 10. Benjamin

   /  09/29/2014

  Jag läste i SvD att MSB hjälper till nere i Liberia med räddningsinsatser i den pågående ebolaepidemin. Sådant blir man ju både stolt och glad över att läsa. Det är oerhört märkligt att samma organisation samtidigt håller på med det här genustramset. Hur kan könsorgansräknarna ens se personal som riskerat livet nere i katastrofområden i ögonen när de klagar på ojämn könsfördeling och intersektionalitetsproblem.
  Tänk att komma hem efter några månader i livsfarlig miljö och tvingas sätta sig på något möte och diskutera det dåliga resultatet från senaste snopp/snipparäkningen.
  Helt sjukt.
  Och ja, jag håller med. Detta är material som skulle kunna skapa feta rubriker om det inte var en skruv lös i mediesverige. Vilket slöseri.

  Svara
 11. Peter

   /  11/28/2014

  Det här landet är så kört. Jag har givit upp och lämnar. Flyttlasset går innan året är slut. Det sovande folket sover verkligen, helt bortkollrade av decennier av indoktrinering.

  Svara
 1. Vad har vi räddningstjänsten till? | Susanna's Crowbar
 2. Pamp Thorwaldsson | WTF?
 3. Eivor och Mai – Forsknings-och utvecklingsprojekt för jämställdhetsarbete med maktperspektiv | WTF?
 4. Dags för genusbudgetering | WTF?
 5. Ministrar | WTF?
 6. Släcks bränder effektivare och bättre med genus och mångfald? | WTF?
 7. Skattepengar i arbete | WTF?
 8. Feminist Love Studies | WTF?
 9. Är detta sant? Dömd för rån och deltog vid brutal våldtäkt – nu belönas han med jobb som brandman | WTF?
 10. Ta det försiktigt med ljusen i jul | WTF?
 11. Förslag på feministiska spel | WTF?
 12. Istället för batikhäxa? | WTF?
 13. En räddningstjänst i kris | WTF?
 14. Att dra ner byxorna på en genusforskare | WTF?
 15. Intervju med genusprofessor | WTF?
 16. Det borttagna kommentarsfältet | WTF?
 17. Flaggkrigarna | WTF?
 18. Polisens kaos är alla organisationers framtid | WTF?
 19. Det är Putins fel! | WTF?
 20. Stockholm | WTF?
 21. Dekonstruktiv kritik: Könsmaktsordningen | WTF?
 22. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap sponsrar ny forskning med 10 miljoner! | WTF?
 23. Äntligen! Det tog bara 3 år… | WTF?
 24. Det inre hotet | WTF?
 25. När det brinner i busken hos Fi släcker de elden med gränslös kärlek | WTF?
 26. MSB och kärnverksamheten | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: