Arnstad är helt fantastisk egentligen!

Har ju tagit upp Henrik Arnstad ett par gånger tidigare på bloggen, till exempel så drog han igång en totalbisarr twitterdiskussion för ett tag sedan. Men hans galenskaper tillhör ju inte riktigt min sfär utan andra får ta upp honom normalt sett.

Men har är ju för go alltså, vet inte om han är medveten om det men han är ju nästan som en gycklare, man undrar när han drar av sig masken i bästa Mission Impossible-stil så narrmössan med bjällror poppar upp och jonglerbollarna börjar snurra i luften. Senast han var med här var ju när han kallade Norge ”en rasitisk avgrund

arnstadrasistiskavgrund

Tweeten ovan är ju helt fantastisk i sig! Man kan ana tofsarna med bjällror på mössan.

arnstadhitler

Sverige 2014=Tyskland 1932. Rimligt…

arnstadpublikationer

Här hittar ni artikeln i Södermalmsnytt, den är läsvärd faktiskt. Om inte annat som ett humorinslag. Ett litet smakprov

”– På senare år har städer globalt utvecklats till egna universum med en egen dynamik och kultur med mer liberala och individuella värderingar och tankesätt. Det gör att Södermalm i dag har mer gemensamt med Belleville i Paris än med Avesta i Dalarna. Det ökar känslan av alienation. Södermalmsbon blir en symbol för någon som springer ifrån och som inte bryr sig om resten av landet, säger Marie Demker.”

Och lite från Arnstad

”– Sverigedemokraterna har formulerat fienden som sagofiguren Södermalmsbon som demoniseras som internationell, fjollig och feminin. Söderbon är antitesen till ett nationellt, maskulint ideal. SD har jobbat länge med att skapa den här politiska mytbilden. Valet 2014 cashade de in, säger Henrik Arnstad.”

Tja, fjollig och feminin bild av sig själva har de fixat på alldeles egen hand, bara att kolla hur de röstade där så ser man det.

Och lite från Croneman

”– Det är viktigt mitt i baktalandet att understryka att Söder är en stadsdel i innerstan där det är högt i tak och där vi tar ett betydligt större socialt ansvar för utsatta än andra stadsdelar i Stockholm. Jag är jävligt glad att SD bara får fyra procent av rösterna här, säger Johan Croneman.”

Notera särskilt vad Croneman säger och läs sen ”Har vi en deal?” på Ledarsidorna. Tror ni att någon av dem kommer att nappa? Det tror inte jag, de vill nog ha sitt lilla fina homogena reservat ifred, det är ju därför de är så upprörda när folk pekar på det. Ta ansvar för utsatta säger han samtidigt som Södermalm inte tar emot en enda flykting. Södermalm är befolkningsmässigt lika stort som Jönköping alltså. Och NOLL nyanlända flyktingar under förra mandatperioden…

arnstadpsalmsånger

Det gäller de som åtalas efter SvP:s demonstration i Jönköping 1 maj. Vad Arnstad inte nämner är ju att de åtalas för att inte ha flyttat på sig på direkt order från polisen, inte för att ha sjungit…

arnstadpsalmsånger1

arnstadpsalmsånger2

Ett rättsövergrepp kallar han det när man åtalar folk som inte lyder uppmaning från polisen att flytta på sig under en demonstration. Häpnadsväckande…

arnstadpsalmsånger3

arnstadfasistindex

Han har visst skapat ett eget fascistindex! Hör ni bjällrorna på mössan plinga för fullt?

arnstadlutherking

Nu jämför han Mattias Irving från Dagens Seglora, ni vet han som öppet skrev att de hatade Marcus Birro, och de andra som satt på gatan och inte flyttade på sig med Martin Luther King! Alldeles fantastiskt egentligen! Undrar vad King hade sagt om att bli jämförd med en hatmånglare från Sverige?

arnstadförstaapril

Nej, det är vi andra som tror att det är 1 april nästan varje dag! Länken i tweeten går till en Expressenartikel om varför COOP tog bort budskapet ”Vi gillar olika” som de skrev ut på kvitton.

********************

Genusdebatten: ”Vad skall man kunna begära av en lärare?

Bashflak: ”Normer

Ekvalist: ””Det är som vanligt, tjejernas år”

Löjesguiden: ”Uförsbacken

Jussi H Lundell: ”Bortstötning av lärare och journalister med obekväma åsikter – och ännu mera manshat

MVH

MiT

Lämna en kommentar

33 kommentarer

 1. Peter

   /  09/28/2014

  Det mest oroväckande är inte Arnstads uttalanden. Det mest oroväckande är att merparten av svenskarna sannolikt faller för hans dynga. Ja, det räcker ju att nämna ord som ”fascist” och ”nazist” titt som tätt för att skrämma upp folk.

  Det är symptomatiskt för dagens kulturmarxistiska skola att 95 procent av eleverna känner till Auschwitz men att bara 10 procent känner till Gulag. Kommunismen: ”firar” snart hundraårsjubileum; 100 eller kanske till och med 150 miljoner offer. Nazismen: har egentligen bara funnits i drygt 12 år; 25 eller högst 35 miljoner offer.

  För några veckor sedan läste jag en sammanställning över de lärare som fanns på valsedlarna. Närmare 30 procent av dem fanns på V:s, Mp:s och F!:s listor, medan M hade cirka 4 procent och SD bara någon procent. Det säger en hel hel om hur indoktrinerade dagens elever är och kommer att bli.

  Svara
 2. En av faktorerna som bidrog till Hitlers framgångar 1932 var att det fanns för många våldsamma antifascister på gatorna, vilket ledde till att folk röstade på den extremistgrupp som framstod som minst dålig, när de demokratiska partierna hade misslyckats med sin politik.

  Svara
  • Larsson

    /  09/28/2014

   Jag kommenterar inte lyteskomik. Fler borde följa mitt exempel, som SR, Aftonbladet och delar av twitter.

   Svara
   • Larsson

     /  09/28/2014

    Hmmm var tänkt som fristående kommentar. Nåja.

    Svara
  • De våldsamma antifascisterna fick i regel spö av de våldsamma fascisterna. Jag skulle hellre säga att nazismen gynnades av fredsvillkoren efter Första Världskriget, som demokraterna i en ung demokrati inte lyckades förvalta. Hursomhelst, helt annorlunda situation än Sverige 2014. Sverige har haft fria val i cirka 90 år och risken för diktatur är noll.

   Svara
 3. Grodan Boll

   /  09/28/2014

  ”Mitt fascistindex”
  Jag undrar vad för människa Breivik hade varit om han fick ventilera fritt i massmedia som expert minst en gång i veckan. Eller för att helt avtäcka den illa tyglade insinueringen, när kommer ditt manifest Henrik? (Räknas böckerna?)

  Svara
 4. Pelle2

   /  09/28/2014

  Det är som sagt var skrattretande att säga att södermalm tar ett solidariskt ansvar när man inte tar emot en enda flykting.,

  Svara
 5. Jag googlade efter Arnstads doktorsavhandling för att kolla vilken historisk epok han egentligen är expert på. Men jag hittar den inte, månne ligger den bakom betalvägg? Jag hittade faktiskt inte ens hans D-uppsats.

  Svara
  • Fugen

    /  09/28/2014

   Har han doktorerat ännu? Tidigare hade han alldeles för få poäng för det. Självklart kan han ha kompletterat, men det borde man hört om, tycker jag.

   Svara
   • Sarkasm kan vara svårt. Har han ens tagit en fil kand ännu?

    Svara
    • Tror inte det. Alla kan kalla sig historiker – det är ingen skyddad titel. Arnstad är en vanlig tyckare som får alltför mycket uppmärksamhet av pressen för sitt tyckande.

     Svara
    • Fugen

      /  09/28/2014

     Borde varit mer på tårna där, får skylla på en manlig förkylning

     Svara
 6. michael

   /  09/28/2014

  Arnstad påminner väldigt mycket om McCarthy i 50talets USA som såg kommunister överallt och fick med sig politiker och media i sin hetsjakt.
  Arnstad som ser fascister nazister och rasister överallt och t.o.m. dömer ut Norge och Danmark som rasistiska länder,detta som skulle få vilken nykter journalist som helst känna doften av galenskap och ana ett löjets skimmer dra över den babblande och anklagande narrens skeva värld.
  Men tyvärr i Sverige där medier i feberyra dragit ut på jakt efter fascister nazister och rasister som finns i varje buske och under varje sten,så har deras påhittade historia om högerextremisters utbredning(som var till för att skrämma medborgarna att rösta rätt)numer fått ett eget liv bland journalister,visserligen i paranoid form men även det är ett sätt att se världen på.
  Och där går gycklarna(journalisterna)hand i hand och babblar fram besvärjelser som blir alltmer verklighetsfrånvända och medborgarna som till en början blev skrämda av deras syner hur framtiden kommer te sig,börjar alltmer att skratta åt deras stolligheter där dom i klar dager framstår som dom alltid varit,en gycklare som slår på trumman för att få uppmärksamhet och bli sedd ingenting mer ingenting mindre.
  Vilken skada har då dessa gycklare gjort ja dom har gjort precis som bra trollkarlar gör,fått alla att stirra sig blinda på vad den högra handen gör och därför blivit omedvetna för tricket den vänstra sysslar med,där urholkning av yttrandefrihet och att t.o.m. samarbeta med vänsterextremister ses som normalt och rättfärdigt förfarande så länge dessa saker drabbar den högra sidan dvs en omvänd McCarthy.

  Svara
 7. MiT

   /  09/28/2014

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/28/2014

   Eller så är han f.d. IS-soldat och sedan många år sosse.
   Frågan är om inte Henrik & Co hade förhållit sig mer balanserat om galningen som sprängde sig själv i julrushen härom åren hade lyckats dra med sig en 30-40 pers.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/29/2014

    Lördagens GP, s.6, Hammarkulletorget. Angående en överrepresentation svenska stridande från nordöstra Göteborg (Hjällbo/Bergsjön. Knallröda sossebastioner).

    På torget står även Abdi Yusuf Farah. Han är ordförande i somaliska föreningen i Göteborg. När han får höra talas om att Mona Sahlin är inne på folketshus vill han följa med. Han är också socialdemokrat. Abdi Yusuf Farah känner till flera som har lämnat Sverige för att strida.

    Svara
  • Pelle2

    /  09/28/2014

   Lite fin relativisering av IS våld från pansargeneralen.En ensam galning som Breivik är alltså farligare än en grupp av religiösa galningar i hans värld

   Svara
  • Benjamin

    /  09/29/2014

   Vad menar han egentligen?
   Den norske massmördaren var väl inte med i SDU? Han var helt säkert rasist och fullständigt galen men tycker Arnstad att vi skall sitta och fantisera om en tänkt massmördare från SDU som kanske aldrig kommer att existera istället för att ta tag i de konkreta terrorhot som IS för närvarande utgör? Varför skall vi göra det? Till vilken nytta?
   Skillnad naturligtvis om det uppdagats något slags terrorcell med koppling till SDU. Men någon sådan finns ju inte.

   Svara
 8. MiT

   /  09/28/2014

  Svara
 9. Jan

   /  09/28/2014

  Det verkar som twitter fungerar som en stor snuttefilt för kändisar och vänstersekter. Där kan man bli bekräftad av andra kändisar eller vänstersekterister som tycker precis likadant. Inget motstånd, inget kommentarsfält. Så skönt…

  Svara
 10. Uppenbarligen har han inte så stark kontakt med verkligheten. Det otäcka är att det är ett gruppfenomen där han bara är en del av en mycket större grupp av svenska makthavare som allt mer fjärmar sig från verkligheten. I grupper som upplever sig hotade tenderar extremister blir ledare. Jag tror man ska ta honom på allvar, många med mycket makt i Sverige lyssnar på honom och människor som honom.

  Svara
 11. Benjamin

   /  09/29/2014

  ”Södermalm i dag har mer gemensamt med Belleville i Paris än med Avesta”
  De är ju bara för gulliga Södermalmsborna. Jag träffar en hel del i mitt arbete och det skall sägas att det finns en hel del helt normala människor på Söder, men en del är verkligen riktigt inskränkta bybor. De vet knappt vad som finns utanför tullarna. Jag har råkat ut för en del otroligt komiska situationer när man talat om Sverige utanför innerstaden och insett att de knappt vet vad man pratar om. De fattar inte hur en vanlig svensk medelstor stad fungerar.

  Betänk att en bybo på landsbygden med jämna mellanrum måste åka in till större städer av olika skäl. Köpa möbler, besöka sjukhus, gå till arbetsförmedlingen o.s.v. Detta behöver inte en Södermalmsbo göra. De behöver som längst åka till Bromma flygplats för att ta planet till Paris. Inte konstigt de får en fördomsfull bild av övriga Sverige.

  Och så är det det där med kreativiteten. Vad man gillar för kultur är naturligtvis en smaksak. Jag är mycket intresserad av kultur och utan att gå in på detaljer kan jag snabbt konstatera att ytterst få av de kulturskapare jag beundrar kommer från Stockholms innerstad och Södermalm. Det är b-laget som kommer därifrån. En och annan från omgivande land flyttar möjligen dit men infödd Södermalmskultur är oftast blek och ljummen. Speciellt nuförtiden.

  Svara
 12. Det första man behöver inse är att det inte finns något ”höger” eller ”vänster”, inget ”vitt” eller ”rasifierat”. Det enda essentiella, som finns, är: åsikter.

  Somliga åsikter är socialt accepterade, premieras och haussas, höjs till skyarna, medan andra åsikter dissas, eller tystas ned helt, likt de flesta kommentarsfält.

  Vänster-/högerskalan är totalt missvisande i sammanhanget och tjänar bara till att förvirra människor och förleda dem till att tro att det ena är ”gott” medan det andra är ”ont”!

  Vem bryr sig t.ex. om vem som regerar Sverige? Folket får det som folket förtjänar.
  Vem Henrik Arnstad är det sk-ter jag högaktningsfullt i.

  Det är bara ännu ett mått på reklam, som jag skrev i mitt senaste blogginlägg.
  Reklam – just det som vi väl inte behöver eller vill ha?

  Varför gör man i sin blogg reklam för personer, som man påstår sig ogilla?!
  Det är för mig fullständigt främmande.

  Svara
  • [rättelse:]
   Det är bara ännu ett mått på reklam, ämnet för mitt senaste blogginlägg.

   Svara
  • Benjamin

    /  09/29/2014

   Toklandet anser möjligen likt jag att det demokratiska samtalet är viktigt. Att då debattera meningsmotståndare (eller rena tokstollar) har en poäng oavsett om det är ”reklam”. Genom att diskutera fenomenet skapar man sig en bild över situationen, argument stöts och blöts, bilden klarnar. Utan bloggar som den här hade jag fortfarande känt mig mycket vilsen och ensam med de idéer kring mainstreammedia som jag omedvetet började forma för mig själv för ett halvt decennium sedan.

   Svara
 13. http://www.expressen.se/gt/kronikorer/mathilda-kroner/kroner-feminism-ar-inte-nagot-farligt/

  ”När jag nämner att jag är feminist blir de illa till mods, då samhället har programmerat dem till att tro att feminism är något annat än vad det är.”

  Snarare är det feminister som visat att feminism är något helt annat än ordboksbetydelsen?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/29/2014

   De bara döms efter sina gärningar och åsikter.
   No True Scottsman antar jag.

   Svara
 14. Bart

   /  09/29/2014

  Totalitär.. och totalbisarr.

  Svara
 1. Gated community – att leva avskiljd från verkligheten! | snurrigtdotcom
 2. Finns det samariter på Södermalm? | Jan Millds blogg
 3. FLASH: Södermalm lovar att ta emot 10 000 asylsökande nästa år! | WTF?
 4. Historielös Löfvén | Häxanmexan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: