Dags för genusbudgetering

Socialdemokraterna säger att det ska bli en feministisk regering

”Socialdemokraterna och Miljöpartiet har kommit överens om att bilda en feministisk regering som tar konkreta steg för att ge kvinnor och män lika rättigheter och samma möjligheter.

Vår vision är ett Sverige där varken kvinnor eller män begränsas av sitt kön – vare sig på arbetsmarknaden eller i livet i övrigt. Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina liv. För att nå ett jämställt samhälle krävs ett långsiktigt och systematiskt arbete. Löneskillnaderna mellan kvinnor och män ska minska.”

De ska alltså se till att det lagstiftningen blir neutral? Det vill säga ta bort de delar som aktivt gynnar kvinnor? Ta bort alla särskilda fördelar för kvinnor, speciella kvinnosatsningar när det gäller till exempel företagande? De ska alltså se till att alla specialförmåner som endast kvinnor har tas bort? Och det där med löner, det finns höga politiker i S som tror så här

vpalm1

Men det här är ju helt fantastiskt

”Myndigheter och departement får i uppdrag att arbeta med jämställdhetsintegrering i all sin verksamhet. Vi ska arbeta med genusbudgetering.”

Vad sägs om ”genusbudgetering”? Vad är det egentligen? Är det någon som vet? Kommer det att bli mer av sånt som MSB håller på med?

”Om inte andelen kvinnor i börsnoterade företag är minst 40 % år 2016 kommer vi att lagstifta om kvotering i börsnoterande företag.”

Oj, de ska kvotera in kvinnor på alla möjliga jobb som är skitiga och som saknar status! Det trodde jag inte måste jag säga. Så nu kommer vi att kunna se fram emot fler kvinnor på skitiga, farliga och statuslösa jobb! För de menar väl inte bara fina statusfyllda jobb?

”Satsa på skolhälsovården och barn- och ungdomspsykiatrin för att motverka och förebygga ungas psykiska ohälsa, något som särskilt drabbar flickor och unga hbtq-personer.”

Det låter ju jättebra ända till man läser att man ska fokusera på flickor och unga hbtq-personer. Det betyder att man kommer att i princip skita i unga killar. Som vanligt. För det är ju tydligen inga problem att det är betydligt fler unga killar och män som tar livet av sig, det är tydligen inte så viktigt.

Tänk på att den här personen troligtvis kommer att bli minister i kommande regering

vpalmkvoterad

Veronica Palm skrev 0,4 på högskoleprovet och sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott, undrar om det är tack vare kompetens eller kvotering hon sitter där…

vpalm3

Det tror hon också på

vpalm4

Så smart, då blev det ju bättre när hon tackar nej? Nu blev det ju en istället för två, så fantastiskt bra! Eller så var hon den enda och när hon tackar nej så blir det noll i stället för en och det förstår ju alla att det är bättre med noll än en. Eller vänta nu… Det är alltså så man visar upp sin otroliga kompetens, man tackar nej helt enkelt för att sen gnälla över att det är få kvinnor. Eller så tackar man nej för att ens stora brister i just kompetensen brutalt kommer att avslöjas…

vpalm6

Och den här tweeten ovan säger väldigt mycket om henne som person.

Veronica Palm som har så sjuka åsikter om saker och ting kommer alltså förmodligen att bli minister…

YLVA JOHANSSONEn annan som kanske också kommer att bli minister är Ylva Johansson, hon är den ENDA toppolitiker i Sverige som jag känner till som offentligt använt utseende på en annan politiker som argument. Den lilla bilden till vänster kommer från det här inlägget

”- När Håkan Juholt valdes till partiordförande så stod man ­viftade med mustascher. Jag fick en obehaglig känsla av det. Mustaschen är en manlighetssymbol. Det är viktigt det här med symboler också i vårt eget parti, sade Ylva Johansson.

Det citerade ovan kan man läsa i Expressen. Ylva Johansson kommer kanske också att bli minister…

Det ovan är nog det som en ”feministisk regering” innebär, mer korkade saker helt enkelt. Och vi får ju inte glömma bort att Åsa Romson från Miljöpartiet kommer att få en ministerpost, hon tycker inte ens att vita medelålders heterosexuella män är människor utan något annat…

TILLÄGG:

Lite mer om hur märkligt Veronica Palm resonerar kan man läsa i ”Körsvennen: Bästa kandidaten råkade vara man”.

********************

Genusdebatten: ”Mindfuck

Genusdebatten: ”Det är kartan som gäller, inte terrängen

MVH

MiT

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

33 kommentarer

 1. Intenso

   /  10/02/2014

  Det värsta är väl att en hel drös med människor tycker allt hon säger är rätt och riktigt. Att hon inte åkt dit på några möten inom ”partiet” säger mer om dem än om henne.

  Svara
 2. Som tur är blir ju den här regeringen oerhört svag och kommer få väldigt svårt att driva igenom sina galenskaper.

  Svara
  • Benjamin

    /  10/02/2014

   …vilket borde få dem att tona ner alla galenskaper om de inte vill framstå som totalt regeringsodugliga. Men så gör de tvärt om.

   Eller så tänker sossarna att det får bli lekstuga i regeringen och satsar på allvar i riksdagen eftersom den kommer att ha större inflytande.

   Svara
   • Kristian

     /  10/02/2014

    Kanske tycker de att oppositionen borde ”öppna sina hjärtan” och vara mer ”solidariska” med de grönrosa?
    I Sverige löser sig ju allt om man bara är snäll. ”We shall overcome …”

    Svara
 3. Haha. Såg inte det först, om ni ditt citat att korrekt, att det ska vara 40% anställda kvinnor i börsnoterade företag. Jag läste styrelser, men hoppas det står 40% anställda. Vilken cirkus. Vilken bakslag det kommer bli.
  Kvinnor tvingas in i alla möjliga jobb. Männen måste sparkas.

  Svara
  • Kristian

    /  10/02/2014

   Du har rätt, det står faktiskt så.
   Vete sjutton om det är tillräckligt genomtänkt för att bli ”cirkus”. Burlesk, kanske, eller Freak Show.

   Svara
 4. Anders/AV

   /  10/02/2014

  Snabbaste sättet att få in kvinnor i börsnoterade bolag är väl att se till att det blir fler börsnoterade bolag i de branscher de redan jobbar i?

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  10/02/2014

   Börsnoterade företag inom välfärden som inte går med vinst då. Annars blir Jonas sur och tvär.

   Svara
 5. Hoppas på omval. Tyvärr inte det som hade varit bäst för sverige. utan hade önskat att ha kvar den gamla allisans regeringen. med borg & reinfelt i spetsen. Tyvärr kommer sverige gå ut för de kommande 4 åren…..

  Svara
  • Jan

    /  10/02/2014

   Det blir nog svårt att trumfa alliansregeringens uselhet. Hur illa det än går för den rödgröna röran så var det skönt att bli av med skojarna i alliansen. De fick åtta år på sig att misslyckas med nästan allting. Vilket de lyckades med! Massarbetslöshet, massinvandring, industrinedläggningar, realisationer av allmän egendom, Europas sämsta skola, devalvering av socialförsäkringssystemet, ökning av statsskulden, med mera, med mera, var deras facit. De lyckades dock med att sänka skatter. Särskilt mycket för de rika. Vilket kanske var det enda målet för dem?

   Svara
   • MJ

     /  10/02/2014

    Det kommer inte bli någon skillnad med fyra år till av samma politik som förts de senaste 21 åren.

    Svara
   • Pelle2

     /  10/02/2014

    Tja, den nya regeringen med MP och S lär inte vilja dra ner på invandringen utan snarare tvärt om.
    Det är knappast regeringen som lägger ner industrier utan det är företagen själva som gör det. Antar att du menar Saab och att du tycker att regeringen skulle ha gått in och stöttat dom. Om inte ett av världens största bilföretag,GM, lyckades få dom lönsamma så är ju inte chansen stor att regeringen hade lyckats med det. Möjligen hade man skjutit upp det oundvikliga och slösat bort pengar på kuppen.
    Vad gäller arbetslösheten så är den, vad jag har läst,inte mycket större än den var under regeringen Persson som regerade under en högkonjunktur. Dessutom är det ett par hundra tusen flera som jobbar idag än då.Sedan kan jag hålla med om att det är tråkigt att det är så många som är arbetslösa..
    Skolan kan definitivt bli bättre men den var knappast något att skryta med under regeringen Perssons tid heller.
    I dagens SVD sågar dessutom professor Inger Enqvist S och MP,s förslag om obligatorisk gymnasiskola http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/lasprojekten-botar-inte-inlard-ansvarsloshet_3971732.svd.
    Senaste året ökade regeringen på skuldsättningen men om jag inte minns fel så betalade regeringen av på statsskulden vid några tillfällen under sin mandatperiod. Jag kan inte komma ihåg att en Socialdemokratiskt regering någonsin har gjort det..
    Skulle vilja påstå att regeringen sänkte skatter för väldigt många flera än de rika.
    Dessutom har ju S och MP accepterat de flesta sänkningarna. Om de nu är så fel så undrar jag varför de inte återställer skattenivåerna till de nivåer de hade 2006 ?
    Svaret är nog att de inte vågar för då hade de aldrig haft en chans att komma till makten…

    De har ju heller inte gjort någon direkt positiv start när dom vill öka på genusvansinnet med kvoteringar. När de dessutom kallar sig en feministisk regering så kan man ju befara att det bara är toppen på isberget av galenskaper vi kommer få se de närmaste fyra åren.

    Svara
    • Jan

      /  10/03/2014

     Jag har inte påstått att den rödgröna röran kommer att göra någonting bättre. Det återstår att se. Jag har inga stora förhoppningar. Jag räknade bara upp ett par av den förra regeringens åtskilliga misslyckanden. Till några brackors ogillande noterar jag (5 tummen ner). Må så vara, jag kan räkna upp några fiaskon till: Avvecklingen av försvaret i samma takt som Putins upprustning, Fas 3, jobbcoacher för miljarder, kriminella statsråd, räntesnurror, skatter som skickas till Caymanöarna, odugliga generaldirektörer, ökande utanförskap. You name it. Fast för den sanne brackan räknas bara den egna ekonomin. Har min plånbok blivit fetare så har regeringen varit bra resonerar brackan. Jag har hört det förr…

     Svara
     • Jan

       /  10/03/2014

      När jag ändå håller på: Jag glömde vanskötseln av banverket och SJ och juvelen i kronan – Nuon-affären. Förmodligen den sämsta affär en svensk regering någonsin bidragit till. Lägg därtill statsministerns lögner i KU och det blir en ganska diger lista. Och då har jag inte ens nämnt Maud Olofsson… Jag kan inte förstå hur någon är funtad som försvarar alla dessa flagranta misslyckanden….

     • Pelle2

       /  10/03/2014

      Du kunde ha lurat mig i alla fall att tro att du tycker att den kommande regeringen kommer bli bättre med tanke på dina hätska utfall mot den förra.

      Jag håller med om att besparingarna av försvaret inte är bra. Nu på slutet tog man ju dock beslut om att upprusta det igen om en i för liten omfattning enligt mig. Dina grön/röda polare MP ville ju dock inte köpa in nästa generations jas så hade dom fått bestämma så hade försvaret inte stärkts..
      FAS 3 och jobbcoacher var ett försök att få flera i arbete. Det har inte varit lyckosamt men det var ju knappast regeringen Perssons arbetsmarknadsåtgärder och förtidspensioneringar heller.
      Kriminella statsråd ? Tänkte du på obetalda tv-licenser ? Håller med om att det var fel att de inte betalade dessa men du får det att låta som om de är medlemmar av maffian.Sedan har vi ju Mona Sahlin som utnyttjade regeringens kontokort för egen konsumtion och skattefuskaren Gudrun Schyman så de röda är knappast oskyldiga,
      Räntesnurrorna var knappast något som regeringen uppmuntrade utan de var luckor i skattelagstiftningen som utnyttjades på ett felaktigt sätt.Knappast unikt för denna regeringsperiod.
      Skatter som skickas till Cayman ? Att ett antal vårdföretag lyckades driva sina företag med vinst och därefter skickade vinsten till Caymanöarna är knappast detsamma som att regeringen skickade skattepengarna dit.Återigen skatteplanering från företag.
      Förstår dock att du vill gå tillbaka till tiden när man inte kan välja vem som skall få vårda mig,vilken skola man skall gå i och förmodligen att välja något annat bolag än Telia.
      Odugliga generaldirektörer är knappast något unikt för denna regering.Var det någon speciell du tänkte på ?
      För den sanna socialisten räknas bara hur mycket ofrihet de kan få och hur mycket de kan få betala i skatt..
      Sj har väl inte varit någon höjdare någonsin.Kan inte påminna mig att det var mycket bättre på Perssons tid heller.
      Nuon var en extremt dålig affär som aldrig borde ha blivit av.Vill dock påminna om Stålverk 80 som är ett exempel på dåliga beslut som sossarna tog och som kostade pengar.
      Om statsministern ljög i Ku borde han ha blivit fälld men det blev han inte.Inte heller Maud blev väl fälld ?Sedan kan man ju tycka att de borde ha tagit ansvar för Nuon-affären eftersom de inte stoppade den.
      Jag säger inte att den förra regeringen var perfekt men du kan väl knappast hitta någon regering som har varit det och jag tror knappast att den nya kommer att bli det..Det är ju dock märkligt att andra länder har berömt den förra regeringens krishantering men du verkar inte hitta något bra med den.

     • Jan

       /  10/03/2014

      Som sagt, Pelle2: Jag har inte tagit någon annan regering i försvar. Jag bara påpekar de misstag Alliansen gjort under sina åtta år vid makten. Det finns naturligtvis en uppsjö av fadäser de åstadkommit: Någon som kommer i håg Sven Otto Littorin eller Angela Bermudez-Svankvist? Båda tvingades avgå efter sedvanliga skandaler. Eller Sofia Arkelstens historierevisionism?

      Det är snarare du som tar Alliansen i försvar enligt kålsuparteorin att tidigare regeringars fadäser ursäktar Alliansens vanstyre. Det anser inte jag. Alliansen måste ta ansvar för sina egna misstag. Även om de aldrig kommer att göra det…

    • Benjamin

      /  10/03/2014

     @Pelle2
     Det verkar stämma som du säger.

     Enligt följande diagram skedde inga revolutionerande förändringar i arbetslöshet efter 2006. Något högre i snitt möjligen. Den stora förändringen skedde när borgarna tog makten för 23 år sedan, 1991.
     http://fof.se/tidning/2014/7/artikel/upprattelse-for-klassisk-teori-om-inflation
     (se diagrammet på mitten av sidan)

     Inte heller statsskulden har genomgått några revolutionerande förändringar under perioden 2006-2014 och ligger bra till i världen.
     http://sv.wikipedia.org/wiki/Statsskuld

     Svara
    • MJ

      /  10/03/2014

     Den gamla regeringen drog inte heller ner på invandringen, snarare tvärtom. Ett vallöfte från Reinfeldt var ju också att öka invandringen.

     Den borgerliga regeringen Bildt gjorde ju så med bankerna och Reinfeldt upprepade det 2008-2009. Visst till enorma kostnader, men bankernas styrelser och yuppies kunde ju plocka ut enorma vinster efter att staten skänkt dem miljarder.
     Varför skulle man inte kunna göra samma sak med t.ex. SAAB?
     (Ja S var med på det och ja S föreslog inget sådant om SAAB, självfallet inte, de för ju samma politik)

     Ett par hundra tusen fler som jobbar och en befolkning som är dubbelt så många hundratusen större.
     Nej S hade inte sänkt arbetslösheten, man har som mål att hålla den omkring 6-8%, det är lagom för att hålla nere lönerna för vanligt folk. När den växer upp över 10% så brukar staten sätta in åtgärder för att sänka den ner till 6-8%.

     När det gäller skolan så startade slakten tidigare, men där har borgarna faktiskt gått längre än S i sin iver att renodla skolan som en institution för att skapa arbetskraft och en lättledd befolkning. Jag tror inte att S kommer att ändra tillbaka något av det heller.

     Statsskulden betalades av genom att staten sålde av sina investeringar. Det kunde såklart vem som helst ha gjort, problemet uppstår när inkomsterna av de investeringarna uteblir i framtiden. Det är ungefär som om man har ett åkeri med sig själv och en lastbil, så säljer man lastbilen och betalar av huslånet. Skitbra år! Huslånet helt betalt och räntekostnaderna nere på noll, öh men sen har man ingen inkomst så man får ta sms-lån.
     Persson betalade tillbaka massor på statsskulden. Han skapade dock utrymmet genom att försämra välfärden. T.ex. vid ett tillfälle så sänkte han ”riksnormen” så hade han i ett slag minskat andelen fattiga radikalt och samtidigt fått någon miljard att betala tillbaka skulder med.

     Nej regeringen HÖJDE skatten för de som inte var rika. Alla skattesänkningar ”finansierades kronor för krona”. T.ex. första jobbskatteavdraget då man höjde massor av punktskatter som tobak, koldioxid och alkohol samt höjde en massa avgifter t.ex. i vård och tandvård. Man sänkte skatten proportionellt och höjde den lika för alla, resultatet blev att låginkomsttagarna och medelinkomsttagarna betalade MER i skatt, i kronor räknat, (Sen har de faktiskt i praktiken höjt skatten för de rika, eller kanske de rikaste, också, de har i regleringsbrev avskaffat den tidigare säkerhetsprincipen, alltså att skatteverket i osäkra fall ska avstå beskattning eller välja den lägre skattesatsen, nu gäller istället osäkerhetsprincipen, skatteverket ska välja beskattning eller högre skatt i osäkra fall. Detta har haft effekter på många företagare, t.ex. om man har en lastbil på fabriken och man kan använda den lastbilen privat – pang! förmån- . Plus att de faktiskt effektivt har avskaffat skatteparadisen)
     Det här är en sådan där rolig grej där borgarna hela tiden sagt rakt ut vad det är de gör, men deras väljare har fantiserat ihop vad de borde ha sagt istället.
     S kommer inte att ändra tillbaka.

     S sa ju faktiskt i valrörelsen att man skulle ändra tillbaka, det var ju först strax innan valet som de ändrade sig (jag trodde att de skulle vänta till efter valet). Det ändrade inte utgången, det var ju som sagt bara en viss grupp som trodde att skatten hade sänkts.

     Den förra regeringen bestod ju av fyra feministiska partier ända fram till i år (Tack Fi) och de hotade ju också med kvoteringar, de ändrade inga könsdiskriminerande lagar och de lagstiftade på nytt om saker som t.ex. om hur man får skära sönder könsorgan på pojkbebisar.

     Sluta fantisera om blockpolitik och titta på den verkliga politiken.

     Svara
    • MJ

      /  10/03/2014

     Angående försvaret:
     Inköp av senaste Gripen-modellen handlar inte om att stärka försvaret, det är industristöd.
     Den formen av krig som Sverige varit med i på senare tid kräver inga eller väldigt få JAS-plan, det kräver inte heller något stärkt försvar.
     Vid den form av krig som vi behöver stärka försvaret för så skulle nästan alla JAS-plan vara förstörda inom, i bästa fall, två veckor. Om vi inte återanskaffar ”flygrakorna” så kommer samtliga JAS-plan vara obrukbara dag två av det kriget. Flygvapnet är en viktig del av ett totalförsvar, men det är redan nu överdimensionerat i förhållande till samtliga andra försvarsgrenar och om man vill stärka försvaret så skulle första åtgärden vara att börja utbilda mer soldater och återanskaffa materiel till en krigsorganisation innefattande de utbildade som finns idag (sista hela (halva) årskullen har passerat 40-strecket och inte gjort några repövningar. Men man borde kunna skramla fram 300 000 man under 35 år, nu. Det räcker ju ingenstans men är i vart fall något.)

     Svara
  • Kristian

    /  10/02/2014

   http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/debatten-om-kostnad-for-invandring_3965596.svd
   Slutreplik Ørjasæter:
   ”Jag hade med andra ord fel om registerstatistik. Mina motståndares svar förstärker dock bilden av ett land där integrationsproblematikens kostnader aktivt döljs för allmänheten.”

   Svara
 6. Jan

   /  10/02/2014

  Att Veronica Palm skrev 0,4 på högskoleprovet återspeglas väl i hennes texter. Hon kan skatta sig lycklig som kan kassera in en årslön på cirka 750 000 kronor med den begåvningen.

  Svara
 7. Censurera mera

   /  10/02/2014

  Kiruna IF vill censurera konst som ett led i sin HBTQ-certifiering:
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/kiruna-if-i-tavelbrak

  Var det inte AVFM som nyss skrev om de här certifieringarna och att de (rfsl?) hade angivare ute på arbrtsplatser mm? Verkar mycket skumt med totalitära drag.

  Svara
  • Intenso

    /  10/02/2014

   Hade man inte vetat att det handlade om Sverige så hade man kanske förlorat förtroendet för mänskligheten helt. Som tur är så är det människorna i Absurdistan som slår till igen och då kan man slå dövörat till.

   Kan bara hoppas att galenskaperna inte smittar ner andra länder för mycket. Sverige är förlorat.

   Svara
  • Kristian

    /  10/02/2014

   Ja, det är väl förskräckligt att nästan hela kvinnan syns. En närbild på en viss del vore naturligtvis härligt feministisk.

   (Går det verkligen inte att få en bokstavskombination som går att uttala. Nu kommer väl någon och informerar om att HBTQ skall uttalas ”Nisse”. Eller varför inte ”Lasse-Maja.”)

   Svara
 8. MiT

   /  10/02/2014

  Svara
 9. MiT

   /  10/02/2014

  Svara
 10. MiT

   /  10/02/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  10/03/2014

   Axel visar prov på den fina vänsterns värme och omtänksamhet…
   Han verkar ju desutom tycka att homosexualitet är ett straff.Undrar vad hans feministvänner tycker om det ?
   Vidare visar han upp sin brist på politisk kunskap. Det är väljarna som släpper in SD genom att rösta på dom.Eller menar han att de borgerliga skall rösta för allt som vänsterregeringen vill genomföra för att blockera SD,s inflytande och tror han att vänstern hade gjort detsamma ?

   Svara
 11. Axel Edgren är urtypen för ett troll.
  Han lever på att få vräka ur sig dumheter och sen bli matad av den uppmärksamhet det skapar.
  Ignore är det enda som hjälper dessa skadade individer.

  Svara
 12. Lövet

   /  10/03/2014

  Meanwhile i Toklandet: Alice Bah-Kuhnke, chefen för Sveriges mest pojkfientliga myndighet blir kulturminister: http://www.svd.se/kultur/alice-bah-kuhnkes-liv-och-karriar-i-bilder_3977217.svd?sidan=1

  http://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/tag/alice-bah-kuhnke/

  Svara
 1. Alice Bah Kunke | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: