Ministrar

Igår så hade jag ett inlägg med några annorlunda bilder på den nya kultur- och demokratiministern, Alice Bah Kuhnke. Fast jag skrev under bilderna att jag tyckte att de var ganska harmlösa så var det ändå några som ville missförstå. Jag trodde ju att det skulle räcka med orden ”ganska harmlösa” för att det skulle framgå att jag inte på något sätt tror att de bilderna ligger henne i fatet som kulturminister och inte borde göra det heller utan att de är mer som kuriosa. Det räckte visst inte att jag skrev det. Bilderna är absolut inget som hon behöver skämmas för! Då är hennes arbete som generaldirektör i Ungdomsstyrelsen mycket mer intressant, länkar till en del av det finns i inlägget från igår, jag rekommenderar alla att faktiskt läsa igenom de inlägg som länkas.

alicebah11

Men klart är att hon passar på att spela lite extra med offerkortet som hon diskret fiskar fram ur ärmen.

”– Detta är en bild tagen för 20 år sedan. Jag blev fotograferad i samband med en intervju. Efteråt stannade vi kvar och tramsade och skojade, och det tramset användes och publicerades sedan utan min tillåtelse i helt andra syften. Det var väldigt längesen men det gör mig arg att många tjejer råkar ut för detta även idag.

Hon säger också att hon hoppas att hon får möjlighet att delta i arbetet för att situationen ska förändras.”

När man tittar på bilderna så låter hennes ”förklaring” till dem väldigt krystad måste jag säga, det är knappast troligt att det är bilder man tar när man tramsar, inte med sån rekvisita, eltejp och cigarr!

Ska hon vara med om att ta fram ett förbud för kvinnor att frivilligt vara med på bilder som sen publiceras i en tidning? För det är ju vad det handlar om…

Här kan man läsa en fem år gammal intervju med henne i tidningen Dagen.

**********

Nåja, det finns ju roligare saker faktiskt eller vad sägs om en framtidsminister som levde och slogs ihjäl på 1300-talet, levde som fattig torparfru i Finland på 1800-talet och har haft ”beröring” med Raoul Wallenberg?

”– Jag fick väldigt starka minnen av nyföddhetstillståndet. Det var allt från att bli ihjälslagen på 1300-talet som 19-åring, till att vara fattig torparhustru i Finland på 1800-talet. Jag var man på 1900-talet också.

Kristina Persson påstod också att hon via meditationer kommit nära Raoul Wallenberg:

– Jag fick väldigt tydliga associationer till Raoul Wallenberg i drömmen – det var naturligtvis inte Raoul Wallenberg. Han dog efter att jag var född. Men jag kan ha varit någon som hade en beröring med honom. Raoul Wallenberg var tydlig i mitt medvetande, sa hon i Striptease.”

Det låter ju helt fantastiskt! Hon har varit man också!

kristinapersson

Jag tycker hon ser rätt ung och oförstörd ut för att ha levt och blivit ihjälslagen redan på 1300-talet.

**********

Sen finns ju Aftonbladet också, de spelar i en alldeles egen liga när det gäller skräp. Eller vad sägs om det nedan?

fogdeministrar

Det visade sig att några haft något med fogden att göra. Skitsaker minst sagt, den ”värsta” handlade om 2200 spänn…

Var visst någon som haft en parkeringsbot på ca 500 spänn också. Det är ju människor det handlar om, inga robotar. Skillnad på om det är systematiskt missbruk med andras pengar eller liknande. Tycker jag i alla fall…

Det var några andra tramsgrejer i artikeln också.

Och nej, kom inte dragande med Mona Sahlin för det är inte ens nära det som hon åkte på!

**********

Wallström ska visst föra en ”feministisk utrikespolitik”.

Fridolin har ju sagt att han ska rädda skolan på 100 dagar om han får bestämma. Någon har tagit fasta på det och skapat den här sidan med räknare som räknar ner tiden från 100 dagar ner till noll. Vi vet ju vad det bisarra Miljöpartiet tycker är räddningen för skolan, nämligen mer av det som orsakat förfallet så gissar att det inte ens hjälper om han får 100 månader på sig.

mpjubel

Fnordspotting har gått igenom några ministrar också ”Löfven och muppministären”, bland annat kan man läsa intressant om Åsa Regnér där!

Och i Svensk Tidskrift kan man läsa om hur girig Margot Wallström är ”Margot, miljonerna och moralen”. Det är en mycket intressant läsning om hur girigheten slår till när folk får chansen, den här gången är det alltså Wallström det gäller och hennes arbete som EU-kommissionär. Det är i princip skattebefriat arbete det handlar om och i hennes fall ca 27 miljoner… Det är alltså inget olagligt hon gjort men djupt omoraliskt! Inte så mycket solidaritet från henne inte…

Och som någon på twitter sa, bäst att SÄPO skyddar Stefan Löfven extra noga nu eftersom Åsa Romson är vice statsminister och rycker in om något händer Löfven. Tänkvärt…

Undrar om det ska bli ännu mer av galenskaper för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap nu när vi har en ”feministisk” regering? Bäst att folk ger fan i ljusen under julen för vem vet om det ens kommer någon och släcker, de kanske är för upptagna med att införa genus och mångfald?

********************

Fröken Missnöjd: ”Disneyklubben…

Maniac Media: ”Sveriges Lekstuga Nr. 1

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

29 kommentarer

 1. Lövet

   /  10/04/2014

  Jag kommenterade i förra inlägget och kritiserade bilderna. Inte för att jag personligen ser dem som farliga utan för att jag menade att du exponerade dig för kritik från våra meningsmotståndare. Dessa är som bekant knappast lagda åt modererad sakkritik utan letar möjligheter att kalla oss allt från”gubbslem” till ”dödsknarkarbreivikare”.

  …det förra inlägget ser jag framför mig refereras i Dumheter24 eller Metro som ”Antifeministisk högerblogg lade ut smygtagna nakenbilder…”.

  Svara
  • MiT

    /  10/04/2014

   Jag exponerar mig för kritik från dem genom att bara andas och finnas 😉

   Svara
   • Lövet

     /  10/04/2014

    …jag ger mig – du har förmodligen rätt! 😛

    Svara
  • Debatten

    /  10/05/2014

   Vill i vilket fall påminna om att vi alla måste försöka påminna sig om att hålla nivån i debatten hög. Vi som står för jämställdhet måste hålla hög nivå,moral etc inte kränka osv.
   Lätt att glömma i ”stridens hetta”. Nivån är oftast bra. Fortsätt med det. Att debatten fortsätter är mycket viktigt.

   Svara
 2. Samma grupp som jämrar sig över det som fru Bah Kuhnke nu råkat ut för (gamla bilder i dålig dager offentliggjorts) anser det självklart att nationalister som haft en armbindel med hakkors på en maskerad för tio år sedan ska hängas ut, spottas på och aldrig få ett attraktivt jobb!

  Svara
  • MiT

    /  10/04/2014

   Precis, var det inte han Söder som glatt leende skakat hand med en gammal SS-snubbe? 1998 var det visst, Bahs bilder är från 97. Söder var 22 år och Bah var 25. Ingen av dem var några underåriga småbarn direkt…

   Svara
 3. Nära mig har vi redan en genuscertifierad multikulturell brandkår som ratar utbildade brandmän men anställer outbildade av rätt sort i stället. Och Myndigheten för samhälls… delade nyligen ut broschyrer till oss hur vi kan undvika att halka och att inte öppna dörren för obekanta. Köp en brandsläckare och broddar till jul och hoppas på nyval.

  Svara
 4. Pelle2

   /  10/04/2014

  Struntar i och för sig om ABK har ställt upp på lättklädda bilder men det är ju skrattretande när hon därefter låtsas vara ett offfer.
  Det är ju dock intressant när några av de andra ministrarna berättar om Narkotikanvändande,kronofogdeskulder,anlitande av svartarbetare mm.
  Detta var väldigt graverande för ministrar i den förra regeringen och ledde till att många av dom avgick. Nu räknas dessa saker bara upp med en ryck på axlarna och det finns inga krav på avgång från media.Kanske inte skall vara förvånad med tanke på den politiska tillhörigheten hos de flesta journalisterna.

  Svara
 5. MiT

   /  10/04/2014

  ”Hanna Hellquist: Underskatta aldrig mäns behov av bekräftelse från andra män”
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/hanna-hellquist-underskatta-aldrig-mans-behov-av-bekraftelse-fran-andra-man/

  Svara
  • Underskatta aldrig en feminists mindrevärdeskomplex.

   Svara
  • Anonym

    /  10/04/2014

   Hon verkar vara paranoid?

   ”När de märkte att jag lyssnade blev de tysta. Och så kom den där blinkningen. Från en man som var totalt okänd för både mig och A, men som ändå kände den där djupa manliga gemenskapen med en av mina bästa killkompisar. ”Skräm inte upp tjejen nu”, sa den, ”då kommer du få ett helvete i natt”. Jag såg den. A besvarade den.

   De betyder olika saker, de där ögonkasten. De kan till exempel säga ”lyssna nu va hon pladdrar på, käringa, om sånt hon inte har nån aning om” eller ”ja granntösa har allt vuxit till sig under året som gått men det får man väl inte säga i det här landet”.”

   Man kan faktiskt aldrig veta vad någon annan tänker.

   Svara
   • Benjamin

     /  10/04/2014

    Alla människor med något annat än pajdeg innanför skallen tystnar naturligtvis om en skogstokig feministkrönikör som Hanna Hellqvist ens finns i synfältet. Vem vet vad hon tvistar ihop till nästa krönika? Inget man vill vara del av i varje fall.

    Alice offerkofta är ju bara så lam. Och dum. Genom att göra sig till offer gör hon sig nu mer sårbar för bilderna. Det bästa hon kan göra är att skratta och säga något i stil med att ”Haha, ja de där bilderna ja. De var kul.”

    Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2014

   Läste den där drapan från Hellqvist. Är det några som har behov av att bli bekräftade så är det väl kvinnor. Det är ju oerhört viktigt att ha rätt kläder,rätt frisyr och rätt åsikter mm för kvinnor medan vi män för det mesta skiter i vilket. Om vi gillar att umgås med en annan man så gör vi det oavsett val av kläder och politisk åsikt mm.
   Verkar som om hon tycker att en man inte får gilla en annan mans åsikter om man inte känner den andra tillräckligt väl.Man skall tydligen också helst inte ha för mycket umgänge med andra män för då tar man bort tid från umgänget med sin partner.
   Tur att man inte umgås med en sådan som henne…

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  10/04/2014

   Hon är bara avundsjuk för att hon aldrig kan ha en bromance utan får nöja sig med systerskapet.

   Svara
 6. Jan

   /  10/04/2014

  Bahs bortförklaring av bilderna är just det – en bortförklaring. Jag tycker heller inte att bilderna är särskilt graverande. Jag är ingen moralist på det sättet. Däremot är det ju så att bilderna blir besvärliga för henne med tanke på hennes öppna religiositet och präktiga politiska korrekthet.

  Svara
 7. MiT

   /  10/04/2014

  Svara
  • Benjamin

    /  10/04/2014

   Skönt att se att den feministiska regeringen verkligen menar allvar med att det skall vara jämställt. UD har nu 100% jämställd ledning. Imponerande.

   Svara
   • Pelle10

     /  10/04/2014

    Som sagt var, nu är det 100 % jämställt på UD .T.o.m FI har lite att jobba på när det inte är 100% kvinnor i deras partiledning och att de tar emot bidrag från en medelålders,svensk,heterosexuell man som Benny Andersson.

    Svara
  • De ska arbeta starkt för att motverka könsmaktsordningen, den som osynligt i bakgrunden ser till så att det aldrig kan vara endast kvinnor på departement o andra områden där makt infinner sig.

   Svara
 8. Skrämmande!

   /  10/04/2014

  De ska sprida feminism i världen. Sekten nöjer sig inte med lilla Svedala. Det ska bli en feministisk världsordning är väl tanken.

  Svara
  • Benjamin

    /  10/06/2014

   Första feministgiget i utrikespolitiken avklarat.
   Hamas = feminism.

   Svara
 9. Skrämmande!

   /  10/04/2014

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5982800

  ”Det betyder att vi kommer utgå från att motverka könsmaktsordningen i världen, och det gäller ju det bästa för både män och kvinnor.”

  Åter igen dessa radikalfeminister med sina genusverktyg som ska rätta och korrigera in alla efter deras feministiska ramar och värderingar. Det är bara de som vet det enda rätta sättet att vara. Männens bästa är givetvis att vara som radikalfeminister bestämmer. Den nya friheten och demokratin har börjat! Pepp pepp!.

  Svara
 10. MiT

   /  10/05/2014

  Svara
 11. michael

   /  10/05/2014

  Kalle Anka partiet har väl fått en ny innebörd med dessa utnämningar och Alice Bah Kuhnkes tillträde och historia.

  Svara
 12. michael

   /  10/05/2014

  Alice var ju med i programmet Knesset som jag uppskattade mycket,om jag inte missminner mig så var inte hon den vassaste kniven i lådan av deltagarna.Hon sa väl då att det skulle vara roligt om det kom fram att Astrid Lindgren varit nazist inte för att hon trodde det mer som en rolig grej.Konstigt att ingen i media grävt fram det med tanke på negerkung debatten och att hon blivit kulturminister,det skulle ju kunna bli en rolig twist.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: