Att skylla på andra

Det är ju en politikers viktigaste kunskap och uppdrag, oavsett område. Detta gäller speciellt när det uppdagas att de själva inte lever som de lär, då ska man genast skylla på sambo, man, fru, chaufför, vita medelålders heterosexuella män eller på någon annan valfri grupp eller på något odefinierbart. Men man har som politiker ALDRIG något eget ansvar att leva som man lär! Det verkar man få lära sig i politikerskolan dag ett.

Vi har ju Stig ”fittstimmet” Malm, eller var det hans chaufför? Vem vet… Nu var väl Malm ordförande för LO men ändå.

stigmalm

Yvonne ”Taxi” Ruwaida från Miljöpartiet som gled runt i taxi konstant och även handlade privat för skattebetalarnas pengar. Hon hade hög arbetsbelastning, det var ”jobbigt att sortera kvitton”, en väldig massa skäl fanns det… Hon är tydligen med i Miljöpartiets styrelse också.

ruwaida

Kommer ni ihåg Sigvard Marjasin, landshövdingen för Örebro län? Han som klippte och klistrade med kvitton? Han blev ju friad från allt men man undrar ju varför man ska hålla på och trixa med sånt om inte för att luras? För det med att kvittona var för långa är det nog ingen som tror på. Och här kan alla hjärndöda idioter som gapar om att det drevas mot kvinnor bara för de är kvinnor, och lura i andra det, läsa hur ett drev mot en man ser ut

marjasin

Vi har Peter ”SUV” Eriksson från Miljöpartiet, ni vet han som ville straffskatta bort SUV:ar, i princip alltså ville förbjuda dem. Undrar om han kom på den idén när han satt bakom ratten på sin egen SUV? Eller förlåt, jag menar ju hans frus SUV. För så var det ju, den var skriven på hans fru. Så praktiskt. Du skall inga andra SUV:ar hava jämte min är kanske MP:s första bilregel?

eriksson

Jag antar att Rossana Dinamarca från Vänsterpartiet tycker att alla i Sverige ska flyga och åka taxi för ca 200 000 per år för skattebetalarnas pengar? Hon veckoflygpendlar från Trollhättan till Stockholm. Hon skyller på att hon har familj i Trollhättan och vill ha mer tid för den. Behjärtansvärt skäl. Det är MÅNGA i Sverige som veckopendlar som också gärna skulle vilja ha lite mer tid för familjen men de har inte möjligheten att låta skattebetalarna stå den extra kostnaden. Många ”tishor” blir det för 200 000…

Maria Wetterstrand från Miljöpartiet tog gärna flyget till sin man i Finland och vi vet ju vad MP tycker om flyg. Eller ja, vi vet ju vad de tycker egentligen, nämligen att inga andra ska kunna få flyga om de behöver det. Du skall inga andra flygresor hava jämte min?

chemtrails

Är det Dinamarca och Wetterstrand som är ute på en flygtur?

Sen har vi ju Margot Wallström som inte gärna vill skatta för sina ynkliga cirka 27 miljoner hon har tjänat som EU-parlamentariker. Hon har inte brutit mot någon regel eller så men är man Socialdemokrat där det ofta pratas om solidaritet så ser det väldigt illa ut. Solidariteten sträcker sig som vanligt inte längre än till den egna plånboken. Gubbfritt vill hon ha det också.

Det finns massor med exempel på liknande och den senaste i raden är vår ärade vice statsminister. Hon har ju varit i lite blåsväder innan tack vare sin båt men nu har det brakat loss lite extra när det kommit fram att hon målat den med förbjudna färger, färger som förbjudits för miljöns skull och då kan man ju tycka att högsta hönset för ett MILJÖparti inte använder sådana? Nä, det har hon ju inte heller utan det är hennes vita medelålders heterosexuella man som köpte färgen givetvis. Plus att en massa andra vita medelålders heterosexuella män applicerade färgen på båten. Även Romson målade glatt men jag antar att hon blev lurad av patriarkatet helt enkelt. Alla andra har ett jätteansvar utom Romson själv, de vita medelålders heterosexuella männen är hennes egna ”chaufförer” att skylla på. Ja till och med färghandlarna är hennes egna ”chaufförer”. Det är Michael Syrén på Expressen som gjort ett utmärkt jobb som grävt och tittat lite på det här och ställt bra frågor.

”Miljöministern använder dessutom diesel för uppvärmning och låter bad, disk och tvättvatten strömma ut i Östersjön.

– Färgen handlades av min make och kompisar till honom. Jag var inte med, säger Åsa Romson.”

Dessa jävla ”chaufförer” som bara ställer till det!

”När Expressen träffar Romson och visar henne bilderna säger hon:

– Det är copyright på de bilderna. Det vet du eller?”

Så reagerar hon när hon får se sina egna bilder på när hon glatt klabbar med den giftiga färgen…

”Men du är miljöminister och har målat din båt där du bor med en giftig bottenfärg?

– Det är riktigt att jag och min sambo äger ett fritidsfartyg som vi använder för att segla i Östersjön och varje gång vi målar botten på den – det är ett stort träfartyg – då måste man använda vissa skyddande färger. Då frågar vi handlare här i Stockholm för att garantera så bra färger som möjligt.”

Nya ”chaufförer” att skylla på, färghandlarna den här gången.

”Var du med och valde färgen?

– Nej, det var min make och andra kompisar som handlade.”

De där jävla vita medelålders heterosexuella männen alltså, de bara sätter henne i knipa hela tiden!

”I ett sms till Expressen säger miljöministern, via sin pressekreterare Sandra Ahlstrand, att hon också släpper ut diskvatten, badvatten och tvättvatten – så kallat gråvatten – direkt i havet.

”Det händer att grå vattnet går ut i vattnet under de perioder de använder båten” skriver Sandra Ahlstrand.

Du har inga problem med att du målar båten med kopparbaserad färg och att du har en dieseluppvärmning?

– Nej, jag har gott samvete. Jag kan leva med det, säger Åsa Romson.”

Och släpper ut lite gråvatten rakt ut i Östersjön också, Östersjön som redan är ett av världens mest förorenade hav.

MP

Cornucopia har skrivit bra om detta med Romson och färgen, läs det!

Do as I say, dont do as I do är verkligen politikermottot!

********************

Susannas Crowbar: ”En makthavares arrogans del 2

Jussi H Lundell: ”Feminismen når aldrig fram – det finns inget slut

Löjesguiden: ”Margots Miljoner

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

18 kommentarer

  • Kristian

    /  10/06/2014

   ”Stackars styrman Romson hade otur …”

   Svara
  • Är nästan helt säker på att det var en vit kränkt man i pansargeneralens fascistland Norge som byggde båten, enbart för att försöka sätta dit en hårt arbetande kvinna som Åsa Romson. Stackars Åsa kämpar ständigt i motvind medan massa vita heterosexuella män bygger båtar, säljer färg och ägnar sig åt andra kvinnohatande aktiviteter. Patriarkatet är lika slugt som det är kvinnohatande, det har feminismen lärt oss.

   Svara
 1. MiT

   /  10/06/2014

  Svara
  • Kristian

    /  10/06/2014

   För den som till äventyrs tycker det är oturligt att dikten är ett slutrim bort från att vara en ”riktig limerick,” vill jag påpeka att Romson är längre bort än så.

   Svara
 2. Lite kul det där med Marjasin, en kvinnlig reporter sticker in en lapp att hon kommer att få öronen avskurna av chefredaktören om hon inte fixar ett scoop. Känslomässig utpressning ger ju bäst effekt om den utövas av en kvinna….

  Svara
 3. MiT

   /  10/06/2014

  ”Så ska Löfven bygga en feministisk budget”
  http://unvis.it/www.fria.nu/artikel/115551

  Svara
  • Benjamin

    /  10/06/2014

   Det där var såpass obegripligt att det mest känns som spel för gallerierna. Vad jag kunde uttyda betydde det att kvinnor skall få lite mer här och där. Fast det var rätt oklart hur.

   Om t.ex. det är så att kvinnor får mindre ekonomiskt stöd till entreprenörsskap (i procent eller i absoluta tal framgick inte) än män trots att reglerna är könsneutrala så förmodar jag att reglerna skall skrivas om till kvinnors fördel. D.v.s. genusbudgetering = formell könsdiskriminering.

   Svara
  • Pelle2

    /  10/06/2014

   Ytterligare en manlig feminist som tycker att vara en man är lika med att vara en våldsbenägen våldtäktsman.Undrar som sagt var vilket umgänge dom har i dom där kretsarna…

   Svara
   • The Perfect Man

     /  10/07/2014

    Dom utgår med största sannolikhet ifrån sig själva.

    Svara
 4. Vad ni gnäller. Romson eller hennes man har nog betalt TV avgiften. Bara obetald TV avgift kan fälla en minister.

  Svara
 5. wigwag

   /  10/06/2014

  Det blev TV-nyhet av Romsons bottenfärg. Där förklara hon sig så som sig bör att det var ett misstag som inte kommer upprepas och att hon handlat i god tro. Misstag kan alla göra. Så var det inget mer med det.

  Svara
  • Pelle2

    /  10/06/2014

   Färgen var ju bara en delmängd av den miljöförstöring hon ägnar sig åt. Hon släpper ut disk- och tvättvatten rakt ut i vattnet och har en gammal orenad dieselmotor i sin båt.

   Om hon nu är så kunnig om miljön och är så mån om att värna om den så borde det heller inte vara svårt att ta reda på vilken färg hon skall använda sig av.

   Dessutom är hon ju,som Toklandet skrev om, bara en av många MP-politiker som inte lever som de lär vad gäller miljöhänsyn. Kan plussa på med Birger Schalug som körde gamla bilar utan katalysator när en hyfsat modern bil hade en sådan.

   Om man skall moralisera över andras livsval och ställa krav på miljöhänsyn så måste man vara otroligt säker på att man lever upp till den standarden själv. Annars är man inget annat än en hycklare och förtjänar spott och spe.

   För övrigt skulle väl Romson aldrig ha brytt sig om sitt miljöbrott om inte Expressenjournalisten hade dragit ner brallorna på henne. Då hade hon förmodligen fortsatt använda giftig färg.

   Hoppas att detta är början på en trend där Miljöpartisterna blir lika kritiskt granskade som de andra partierna.

   Svara
 1. En makthavares arrogans del 2 | Susanna's Crowbar
 2. K-kortet dras snabbare än Lucky Luke drar revolvern | WTF?
 3. Vilse I Pannkakan | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: