Okunnigt och korkat

På nyheter24 kan man läsa en artikel med rubriken ”Nej, män ska fan inte ”bete sig som män””.

”Däremot får hela grejen mig att tänka på ett uttryck som jag och de flesta andra pojkar och män fått höra under hela våra liv, av olika människor i olika former. Ibland har det handlat om att jag ska ha ”stake” eller ”grow some balls”, att jag ska sluta kasta som en tjej, eller att jag och mina killkompisar helt enkelt ska ”bete oss som män”. 

På fotbollsträningar, i klassrum, i reklamfilmer och i medierna. 

Män ska bete sig som män.

Det här är allt annat än oskyldigt. Det är ruttet.

Beter du dig som en man är du stor och stark, du rätar på ryggen, gråter inte, visar inte känslor, vägrar erkänna att du är rädd. Du ska vara stolt, inte backa för en fajt.

Muckar någon i krogkön, är någon lite för trevlig mot din flickvän, eller påstår någon att du inte är en man – då ska du visa att du är en man. Du ska försvara din manlighet. De flesta anmälda fall av misshandel rör faktiskt män som slår andra män.

Män som beter sig som män.”

Att vara man är att vara det som kvinnor efterfrågar. Så enkelt är det. En man som inte beter sig som det som kvinnor efterfrågar minskar drastiskt sin chans att träffa någon kvinna att leva med. Thats how it is.

Vill man att risken för att ens grabb ska få leva ensam hela livet ska vara så stor som möjligt så kan man kalla det ruttet om man vill. Då kan man försöka se till att grabben blir en som lipar för minsta lilla, som aldrig står på sig, som alltid viker sig, som är en ”mes” och så vidare. Det är tyvärr spelet, det som kvinnor efterfrågar är det som är ”att vara man”.

Bashflak har skrivit om detta, det var Andrea Edwards (ni vet hon från SCUM) som sa följande i programmet Fisttstim om den typen av män/killar som artikelförfattaren tydligen tycker att det ska vara

Vi hade en mansgrupp en gång, som satte sig i ring efter föreställningen, på mitt scengolv. Och jag undrade vilka de var, gick förbi och ba, förlåt vad gör ni på min scen? Ja förlåt, sa dom, vi ber om ursäkt, är det OK om vi sitter här, vi har en mansgrupp och vi tyckte föreställningen var fantastisk, men vi behöver ett akutmöte. Eeeh, och då går jag förbi dom med min väninna och jag säger till henne när jag kommer in i logen, å gud vad gulliga dom är, men dom vill man ju inte ligga med. Åsså blev jag så upprörd över att jag sagt så, så jag går tillbaka till dom och säger att, får jag ställa lite frågor till er? Så berättar jag för dom att jag hade sagt så. Eeeh, och då, dom var helt fantastiska, då berättar dom, dom var alltså, den yngsta var 20 och den äldsta var 60, coola killar, 6-7 stycken som träffas då. Eeeh, åsså pratar dom med mig, eeeh alldeles lugnt, om att jo, vi får inte lika mycket tjejer längre, men vi ser det långsiktigt, därför att vi håller på att bygga upp identiteter nu, som klarar av långvariga relationer. Eeeh, och ni tjejer som är fast i dom strukturerna om hur vi ska bete oss för att attrahera er, det kan vi bara hoppas att ni också jobbar med det. (Andrea Edwards i Fittstim avsnitt 2, 37:35)”

Men det är också så att allt som tramsiga ”reportrar”, ”krönikörer” och kanske till och med ”journalister” säger är att vara man inte är det, det visar sig i stycket efter

”Du ska också vara en sådan som tar för dig här i livet, för dig existerar inte orden ”nej”, ”omöjligt” eller ”förlåt”. Kanske ska du till och med vara en sådan som inte kan ta ett nej… Förra året anmäldes 17 700 sexualbrott i Sverige. Den överväldigande majoriteten av de som utförde brotten var män. 

Män som beter sig som män.”

Här kommer ett exempel på varför man inte kan annat än skratta åt sådana korkade människor som artikelförfattaren, han blandar ihop att ”vara man” med sexualbrott. Eller är det kanske till och med medvetet?

HUR korkad måste man vara för att INTE förstå att det är extremt omanligt att begå sexualbrott? HUR kan man inte förstå att de som begår sådana INTE beter sig som män?

Eller är det så att artikelförfattaren gör just det som en mycket begränsad grupp kvinnor efterfrågar? Att framhäva sig själv genom att ge sig på andra män. Undrar om det ger några ryggdunkningar från radikalfeminister?

Det finns fullt av exempel på män som använt samma taktik…

Här kan man annars läsa om hur man blir en hjälte inom feminismen: ”Så blir du en hjälte inom feminismen!”.

10300442_833384986689693_9114858779601130378_n

 Ekvalist har skrivit om försvaret ”Försvarsmakten satsar åtminstone på genusarbete

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Jonte

   /  10/06/2014

  Årets kapten klänning 2014?

  Apropå män och kvinnor här är en jäkligt rolig och intressant bild förresten 😀

  Svara
  • Jonte

    /  10/06/2014

   verkar som ni måste klicka på den trasiga bildlänken för att se den

   Svara
 2. Svenne

   /  10/06/2014

  Det är jävligt enkelt: Majoriteten av kvinnor vill fan inte ha några fjollor till män. När det blåser ordentligt vill alla kvinnor ha ngt stadigt hålla sig till. Finns inte en enda situation där en kvinna skulle tycka det var ok att mannen bangar att ”försvara” henne. Det är rent skitsnack att kvinnor vill ha en förändrad mansroll. Ren bullshit! Och nu är jag så jävla less på denna ”feministiska shit storm” som eskalerar i och med den nya Kalle Anka-regeringen att jag som disputerad börjat leta jobb utomlands. Hoppas detta skitland fallerar totalt, jag ska skratta hela vägen till mitt nya jobb OFF Sweden!

  Svara
  • Kristian

    /  10/07/2014

   Bor själv utomlands sedan många år. Skrattar inte och hoppas det går att vända.

   Men viss blir man förbannad. Vi hoppas på nyval innan jul.

   Svara
  • anonym

    /  10/08/2014

   Akta dig så att du inte blir anklagad för att vara en Snäll Kille ™.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: