Annorlunda Emil i Lönneberga

De klipper ju i diverse filmer och de vill gömma böcker för det kan ju finnas någon stackare som eventuellt kan bli kränkt. Även om jag inte tror ett skit på det. Men så är det i alla fall och alla skitnödiga twittrar sin indignation över alla de hemska ord som kanske finns i GAMLA böcker och filmer. Men bibeln eller koranen till exempel, det är visst finfina grejer det, ingen som pratar om att sudda där.

Här kommer något som de flesta kränkthetstwittrare är för unga för att ha lyssnat på

Det är från Rally som sändes på den tiden när humor var tillåtet utan att alla sket ner sig, när P3 inte var den radikalfeministiska skräpstation som den är idag. På den tiden hade folk fortfarande humor och det gick att skämta om det mesta utan att behöva lägga in en flera meningar lång disclaimer vid varje skämt för att inte exkludera någon…

**********

Feministisk diskurs

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. Mkt bra film 🙂

  Svara
  • Kristian

    /  10/08/2014

   Se där ja! Trodde att det skulle bli något av de få jag kände till, som skinnkavajen.
   En herrans massa Rally var det ser jag. Missade det när det begav sig. Lite efter min tid.

   Svara
 2. Jan

   /  10/08/2014

  Problemet med feminismen är att den är en skyddad verkstad. Därför kommer aldrig satiren i videon nå de grupper som den riktar kritik emot. Att driva med eller kritisera feminism är tabu i Sverige. På samma sätt som att man inte får kritisera eller driva med muslimer eller hbtq-are. Skulle du dessutom med sakliga argument och otvetydiga fakta ”vinna” mot en feminist i en debatt så faller ändå skuggan på dig. Ridderlighetskomplex träder in eller så beskylls du för att ha använt manliga härskartekniker.

  Svara
  • Intenso

    /  10/08/2014

   Håller med, En del av problemet är att just de som skulle driva med fenomenet, komiker, satiriker, ståuppare etc. är totalt insyltade och till stor del lever i samma reservat som de som man borde häckla. I andra, större länder funkar det bättre för att ankdammarna varierar i storlek. Sveriges damm är så lite att alla måste plaska tillsammans och då funkar det inte att någon pissar i vattnet.

   Ser tyvärr ingen bortre gräns för spiralen neråt, det lär bara bli värre och värre.

   Svara
   • Kristian

     /  10/08/2014

    Precis. Hur mycket ”kommersiell” och ”oberoende” media vi än har, så har de flesta inte råd att stöta sig med mamma SVT.

    Svara
   • michael

     /  10/08/2014

    Visst är det så ståuppare som ska vara narren som driver med makten har istället blivit dom som slickar pk röven mest.
    Deras skämt har blivit lika enahanda och förutsägbara som Pavlos hundar,jag gissar att det är några tongivande ståuppare som fått alla andra att ängsligt huka sig och börja ägna sig åt självcensur.
    Vad som behövs är en ny generation som pissar på konventionerna och inte tillhör detta självutnämnda sällskap av gycklare där alla känner alla och där om man inte skämtar rätt så fryses man ut från gemenskapen,för det är ju så när humor blir politiskt korrekt har den mist sin sälta.

    Svara
  • Anonym

    /  10/08/2014

   Vad är det där för jävla galenskap?

   ”Det här är pengar som vi som har fått barn FÅR av svenska staten, i världens kanske mest generösa och självklara förmån. Det här är medel ur allas vår gemensamma kassa, som betalas ut av staten.”

   Familjerna betalar ju för fan in skatten de får i föräldraförsäkring. Folk tror på riktigt idag att pengar och skatt växer på träd.

   Nu skiter jag i det här. Den här kommunism mardröm får smälla. Jag har investerat mina pengar rätt och kommer överleva smällen. Kör på Lövet, Romson och Fridolin. För nu skiter jag i det här.

   Svara
 3. Dagens P3 censurerar allt utom de solidariska gärningar där Emil skjuter Alfred och pappa Anton. Emil utför feministiska handlingar långt innan det blev populärt att kalla sig feminist. Experterna i studion beskriver att snickarboden egentligen var en genusbod där Emil täljda SCUM-manifest så att det ska bli jämställt.

  Svara
  • Det var inte Emil som sköt dem, det var Gunde-Cowboyen. 😉 Emil kommer ju in sen som slutmonster.

   Svara
   • Typisk manlig härskarteknik! Det var en vit heterosexuell man och kvinnorna drabbades värst!
    🙂

    Svara
 4. Den bra filmen tyckte jag var feminist diskurs.

  Svara
 5. Pelle2

   /  10/08/2014

  Rally var verkligen skitkul men skulle som sagt var aldrig passera förbi feministfiltret idag.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: