Sover Stefan Löfven gott om natten?

Nu tänker jag inte bara på samarbetet med MP som bara det borde orsaka gråa hår eller håravfall, och inte att att han måste komma överens med V i många frågor också. Inte heller att även om V och MP kommer överens så måste de ändå ha stöd från andra partier på något sätt.

Nä, jag tänker mest på hur det verkar ha gått till när Juholt avsattes, alla turer som verkar ha skett bakom ryggen på honom, alla planer i smyg, försöken att få bort honom, vilka som var inblandade. Hur de agerade helt enkelt. Det är ju samma människor där nu som då, i stort sett i alla fall. Nu bäddade ju Juholt för det själv och det var väl kanske oundvikligt till slut. Men sättet som han tvingades bort på stinker ju rätt duktigt.

Samma falska människor sitter alltså kvar, hur känner sig sig Stefan Löfven när han tänker på det? Har man gått bakom ryggen en gång kan man ju göra det igen, det är säkert mycket lättare andra, tredje eller fjärde gången. Tänker han på det? Det gör han nog, det borde han göra. Han borde tänka på det ganska mycket med tanke på hur det ser ut i riksdagen och vad som krävs för att få igenom politiken. Vad händer när bakslagen börjar komma? När/om opinionssiffrorna börja dala? Börjar de falska tissla och tassla igen? Är det hemliga VU-möten, utan Löfven den här gången, som sker?

juholtochlöfven

Nu vet man ju inte vad som skett egentligen, allt som Suhonen skriver i sin bok kanske inte ens är sant? Men ingen rök utan eld säger man ju och det stämmer alldeles säkert här också. En rolig sak med just Suhonen är ju att han var den som skrev talen till Juholt samtidigt som han hyllade dem på ledarplats i Västerbottens Folkblad och Piteå-Tidningen. Man kan läsa lite om det i en artikel i Ystads Allehanda.

Några länkar om den aktuella boken, det finns säkert många fler:

Här är hemliga samtalen som störtade Juholt

Författaren till Juholt-boken: ”Det var ett totalt myteri”

Ny bok avslöjar intrigerna bakom Juholts fall

Utdrag ur ”Partiledaren som klev in i kylan”

Om jag var Stefan Löfven skulle jag sova väldigt oroligt om nätterna, om jag ens skulle kunna sova alls. Vem kan sova när man när som helst kan få knivar i ryggen av de som ska ska vara ett stöd och hjälp? Om jag var Löfven skulle jag inte lita en enda sekund på de människorna, om de sa vad klockan var skulle jag kontrollera att det var sant.

Jag är inte avundsjuk på Stefan Löfven…

Och samtidigt som Löfven har bildat en ”feministisk regering” så kan man läsa att i Borås så krävs det hisnande 0,05 på högskoleprovet för att komma in på lärarutbildning. Snart räcker det nog med 0,01…

********************

Skipper: ”Ny normalbild eller ett nytt kallt krig?

Genusdebatten: ”Efter ”Hen” så kommer nu genusdebatten om ”En”

Fröken missnöjd: ”before tomorrow comes…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

24 kommentarer

 1. Pelle2

   /  10/13/2014

  Jag skulle nog inte sova gott om natten om jag var Löfven eftersom de som intrigerade mot Juholt är kvar på uppsatta positioner i partiet förutom Lundby-Wedin.

  Svara
 2. Man kan också se det såhär: Sover ni gott om nätterna som svenska medborgare, medan Stefan Löfven och övriga feministiska regeringen fortsätter sabotera allt? Jag kan säga att själv skulle jag sova mycket bättre ifall Disneyklubben avsätts.

  Svara
 3. Grreger Hoffa

   /  10/13/2014

  Vad det fallande Lövfet BORDE bekymra sig om är om hans muslimska ”vänner” i regeringen är där för Sveriges folks bästa eller för korankramarnas bästa!

  Svara
  • Kristian

    /  10/13/2014

   Nu blir islamisterna kanske arga, men jag tycker nog det finns andra ytterligheter i regeringen som är farligare just nu.

   Svara
  • MJ

    /  10/14/2014

   Det finns bara en muslim i regeringen (Kaplan) och han är knappast någon korankramare. Det finns flera kristna.

   Svara
 4. MiT

   /  10/13/2014

  ”Sveriges erkännande av Palestina kommer leda till fred i regionen”
  http://unvis.it/nyheter24.se/debatt/779748-sveriges-erkannande-av-palestina-kommer-leda-till-fred-i-regionen

  Svara
  • Tja, vi har provat att förneka dem i 65 år nu och det har ju inte funkat så det kanske är dags att prova något nytt.

   Svara
  • Dreadlock

    /  10/13/2014

   Om man vill inleda förhandlingar med Palestina/Gaza från Sveriges håll , så är väl risken att man indirekt också erkänner Al Aqsa martyrernas brigader , som är den miltitära gren av Fatah, som i sin tur är den största gruppen inom PLO.

   Vilken soppa. Men det är klart. Vi såpass rasande skickliga politiker att de kommer att ro hem biffen.

   Svara
  • Kristian

    /  10/13/2014

   ”Humanitär stormakt: subst, se Hybris”

   En vision som krossas varje dag, det är inte lite illa.

   ”No sprinkles. For every sprinkle I find … I shall kill you.”
   -Stewie Griffin.

   Svara
   • MJ

     /  10/14/2014

    Minst sagt hybris.
    Sverige blir stat nummer ca 140 i ordningen som erkänner Palestina (Storbritannien blev nummer 135 igår och Frankrike beräknas bli nummer 136). Men i Sverige så tror man att hela världen håller andan inför att Sverige ska fälla sitt avgörande om vad som är det moraliskt riktiga handlandet.

    Svara
 5. michael

   /  10/13/2014

  Jag har inte läst boken men det är intressant när Suhonen talar om Sahlin grupperingen som höger inom partiet,hon som drivit på mest att Socialdemokraterna ska överge klassperspektivet till förmån för kön,hbtq och etnicitet.
  Vilket medfört t,ex att för Socialdemokraterna är numer frågan om rika kvinnors inkvoteringar i olika styrelser viktig,samtidigt som man hör en nedlåtande retorik om arbetarmän såsom varande lågutbildat rasistiskt patrask som bara är värda en spottloska och ingenting mer för partiet.
  Med Sahlin feministen som klev in som partiledare och spred kyla,så normaliserades ett språkbruk om vita män som skulle gjort vilken rasist i ett rasistiskt parti som helst grön av avund att kunna sprida en sådan kollektivt nedlåtande retorik av en utpekad grupp,och likna den med ondskan själv utan att få kritik för detta.
  Vad har då Sahlin och hennes feministiska entourage inom partiet lyckats med ja det är att splittra den s.k arbetarrörelsen mer än vad någon kapitalistlakej vågat drömma om.
  Men det är inte så konstigt att partitoppen alltmer vänder ryggen till klassperspektivet eftersom dom numer tillhör den övre medelklassen,där frågor om kön och sexuell läggning anses viktigare eftersom det är något dom kan relatera till i sina egna liv,där att behöva vända på slantarna är något verklighetsfrämmande och ungefär som en skröna man hört talas om eller kanske läst i en Dickensroman om.
  När man hör Suhonen prata om intriger,baktalande,sprida rykten osv så måste man ställa frågan som ingen i media vågar,har detta eskalerat när kvinnor kommit till makten visst det har alltid förkommit men är detta ett mer utbrett beteende bland kvinnor när det gäller maktambitioner.Vi har ju alla fått lära oss problemen med manligt ledarskap som feminister glatt delgivit oss,Det kanske är på tiden att även titta på baksidorna av kvinnligt ledarskap.

  Svara
 6. MiT

   /  10/13/2014

  Svara
 7. Jan

   /  10/13/2014

  Det här är ju på sätt och vis gårdagens nyheter. Jag vet inte om jag orkar dra det en runda till. Suhonen vill nog sälja sin bok dock. Han lär nog ha bränt sina skepp inom rörelsen. Det här är naturligtvis en plump i protokollet för socialdemokratin som annars, olikt till exempel Folkpartiet, brukar avverka partiledare i parti och minut.

  Svara
 8. MiT

   /  10/13/2014

  Svara
  • Intenso

    /  10/13/2014

   Man blir faan mörkrädd. Vilken tur att man har universitetet bakom sig. Hade nog inte klarat av islamistkramningen, genustokerierna eller all annan politiskt korrekt smörja med bio, grönt té och vete 17 allt de håller på med nuförtiden.

   Svara
 9. Allas lika värde?

   /  10/13/2014

  Läs det här och fundera: http://nsd.se/nyheter/lulea/psykisk-halsa-ska-bli-battre-8797148.aspx ”– Förut har killar varit överrepresenterade men nu har killarnas självmord sjunkit i antal och ligger i linje med riksgenomsnittet. Siffrorna bland tjejer som begår självmord har ökat och ligger nu istället över riksgenomsnittet. Man kan också se att metoderna för hur man går tillväga har förändrats. Det går inte åt rätt håll, menar Linda Moestam.”

  När tjejers ohälsa ökar, då först görs insatser. nog känns det lite olustigt när man tänker på det. varför är inte alla individers ohälsa oavsett kön etc lika viktigt? projektet drivs av en moestam som verkar vara en driven feminist.

  Svara
  • Dreadlock

    /  10/13/2014

   Ja, det är förstås ren bullshit när detta kommer på tal :

   ” Av Norrbottens gymnasieungdomar som går i årskurs ett är det i genomsnitt fyra procent av kilarna som alltid eller ofta har känt sig ledsna under de tre senaste månaderna. Bland tjejerna ligger den siffran på hela 16 procent.”

   Nu är det plötsligt inte så viktigt längre med det faktiska utfallet , att pojkar har en stor överrepresentation för suicid gentemot flickorna. Nej. För det är JU faktiskt flickorna som mår sämst , egentligen,helt enligt feministiskt kunnig slutledningsförmåga

   ” När tjejers ohälsa ökar, då först görs insatser. nog känns det lite olustigt när man tänker på det.”

   Ja, nu var du diplomatisk.

   Svara
 10. Pelle2

   /  10/13/2014

  OT:
  Åsa Romsons turer kring hennes båt fortsätter. Nu visar det sig att hon har tankat sin båt med grön Diesel,vilket hon inte får men det är känt sedan tidigare, men hon har desutom påstått att hon har betalat skatt för det senare. Det visade sig inte vara sant.
  http://www.expressen.se/nyheter/skatteverket-romson-har-inte-betalat-energiskatt/.
  Skatteverket hade ingen info om inbetald skatt. Nu skall hon betala in det i efterskott.
  Snacka om att ha ett eget privat regelverk och ett annat regelverk som hon driver som politiker gentemot andra.

  Svara
  • Fugen

    /  10/14/2014

   hurra, eller nått. Ännu ett steg närmare graven för expressen

   Svara
 1. Genusjakt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: