Genuspiloter, genuscoacher och nu även genusobservatörer

Det finns ingen hejd på fantasin hos genusfolket för att hitta på nya arbetsuppgifter till sig själva. Det nya är tydligen genusobservatörer, det finns ju redan genuscoacher, genuspiloter, man kan lägga till vad som helst bakom ordet ”genus” för att få fram ett alldeles oerhört viktigt jobb som alla bara häpnar över att man klarat sig utan förut.

”- All rådgivning innehåller normer som kan vara bromsande för utvecklingen. De människor som inte är så drivna att dom tar sig igenom och tror på sin innovation trots bristande stöd – deras innovationer tappar man. Men de allra flesta rådgivare vill inte göra normbaserade bedömningar och de kan till exempel vara hjälpta av en genusobservatör som hjälper dom att se igenom föreställningar om kön och yngre, säger Anneli Häyrén Weinestål, forskare vid Centrum för genusvetenskap och deltagare i projektet.”

En genusobservatör alltså… Och det ska hjälpa till med innovationsstöd.

Hur klarade man sig innan egentligen genuspolizei, förlåt jag menar genuskommissarier? Äh nu blev det fel igen, genusobservatörer ska det ju vara!

Liknande hos Ekvalist är ”Skeptisk mot genusbudgetering

Möte på smurfheter24

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

55 kommentarer

 1. MiT

   /  10/14/2014

  Svara
  • Kristian

    /  10/14/2014

   Påminner inte så lite om Not the Nine O’clock News vackra hyllningssång till ”Baronet Oswald Ernald Mosley”. Inga andra paralleller antyds.

   Svara
 2. MiT

   /  10/14/2014

  Svara
 3. Björn

   /  10/14/2014

  ”De människor som inte är så drivna att dom tar sig igenom och tror på sin innovation trots bristande stöd – deras innovationer tappar man. ”

  Hon menar alltså folk som inte är innovatörer? En innovatör som vänder sig till en rådgivare bör välja en som är inom rätt domän. En förutsättning är
  sedan att rådgivaren är kunnig nog att ge bra återkoppling. Om man blir avrådd av en expert så väljer man själv sen om man ska investera mer tid och pengar. Se tex på draknästet på tv. Där är det enbart vinstpotential och drivkraft som bedöms, inget trams om ålder och könsnormer!

  Svara
 4. Björn

   /  10/14/2014

  Ursäkta spam men är hon helt veryckt?

  ””- All rådgivning innehåller normer som kan vara bromsande för utvecklingen. De människor som inte är så drivna att dom tar sig igenom och tror på sin innovation trots bristande stöd – deras innovationer tappar man. Men de allra flesta rådgivare vill inte göra normbaserade bedömningar”

  Först säger hon alltså att alla rådgivare följer normer. Sen säger hon att de allra flesta rådgivare INTE vill göra normbaserade bedömningar!
  Vad pratar människan om?!

  Svara
  • Munnen går så där obehagligt och orden rinner ut ur den i strid ström, nya ord, konstiga ord, ingen begriper vad feminister säger och till slut så har det kommit runt i sitt resonemang och munnen går så där obehagligt och orden rinner ut ur den i strid ström, nya ord, konstiga ord, ingen begriper vad feminister säger och till slut så har det kommit runt i sitt resonemang…

   Svara
   • Du menar nåt i stil med att munnen går så där obehagligt och orden rinner ut ur den i strid ström, nya ord, konstiga ord, ingen begriper vad feminister säger och till slut så har det kommit runt i sitt resonemang…, typ?

    Svara
    • Kristian

      /  10/14/2014

     En Makalös Manick, helt enkelt!

     ”… strömmen går tillbaks igen, till början hela ti’n
     Och så går den av sig själv, det är en evighetsmaskin.”

     (Ytterligare 80-tals referenser. Beklagar.)

     Svara
 5. Lövet

   /  10/14/2014

  …och parallellt så har de förstås även ”jämställdhetsombudsmän (-personer?)”, ”jämställdhetssamordnare”, och ”jämställdhetsutredare”…

  Svara
 6. Leif

   /  10/14/2014

  I kväll kan man se dokumentären Den största branden, som behandlar skogsbranden i Västmanland i somras. Sänds i SVT2 20:30 – 21:00. Då har vi möjlighet att se utfallet av de stora satsningarna på att få in kvinnor i brandförsvaret, t ex kvinnor som släpar slang och utför olika tunga arbetsuppgifter under branden.
  Kom dock ihåg att
  ”Det finns flera praktiska hinder som uppkommer om kvinnliga brandmän rekryteras till personalen på en brandstation. Problem som att det bara finns ett omklädningsrum och ett duschrum uppstår, då kvinnorna kan känna att det blir besvärande för dem att byta om tillsammans med sina manliga kollegor.”
  http://www.brandkvinna.n.nu/hinder-for-kvinnor
  Men de frågorna är väl vid det här laget lösta? Låt oss se hur genuspiloterna har lyckats!

  Svara
  • Kristian

    /  10/14/2014

   Det finns alltid något att gnälla över:
   ”Dessutom finns en stor risk att kvinnorna hamnar utanför gruppen då det inte finns en lika stor möjlighet för dem, som för männen, att prata igenom en utryckning i exempelvis omklädningsrummet. Kvinnan förlorar alltså en bit av sammanhållningen på brandstationen och kan därmed uppleva utanförskap.”

   -Bra jobbat! Där blir det ytterligare 100 ”moment-22 poäng”.

   Svara
 7. MiT

   /  10/14/2014

  Den ovan har med fullständigt galna påståenden från Abdollahi att göra…

  De är så förutsägbara…

  Svara
 8. Zampolit även kallat, dessa genuskommissarier.

  Svara
 9. MiT

   /  10/14/2014

  Svara
  • Johan A

    /  10/15/2014

   Vad skönt det måste vara att vara så priviligierad att kunna definiera sig själv som offer… 😉

   Svara
 10. MiT

   /  10/14/2014

  Ni vet att det är vita mäns fel att hon måste radera tweetar va?

  Så jävla osympatisk hon är…

  Svara
  • Intenso

    /  10/14/2014

   Så jävla patetiskt korkad skulle man kunna tillägga.

   Svara
 11. MiT

   /  10/14/2014

  Svara
 12. MiT

   /  10/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  10/14/2014

   Och lika fint är det att se hur vissa feminister kan förenas i sitt manshat.
   Var det inte hon som ville bli journalist ? Hon verkar i vilket fall inte lärt sig något om källkritik som någon härovan konstaterade..

   Svara
  • The Perfect Man

    /  10/15/2014

   Lilla fröken Sara behöver uppenbarligen spendera en stund i ett rum med mjuka gosiga väggar, iklädd ”kramasigsjälvtröja”. En sån med långa långa armar och chica läderremmar.

   Svara
 13. Pelle2

   /  10/14/2014

  Vore det inte bättre att de skapade en titel för alla ”genusyrken” ? Genusdårar skulle väl vara passande ?

  Svara
  • MiT

    /  10/14/2014

   Meh, ingen som är sugen på att bli lärare efter Södertörns reklamfilm? 😀

   Svara
 14. jes

   /  10/14/2014

  http://www.expressen.se/nyheter/mamman-foraldrar–dags-att-ta-ert-ansvar/
  Småflickor i andra klass som mobbar andra tjejer, måste vara patriarkatets fel….

  Svara
 15. Jan

   /  10/14/2014

  Jag tror att genusinstitutionerna på universiteten känner ett behov av att kunna motivera genusstudiernas ökade utbredning. Då måste man kunna hänvisa studenterna till yrken ute i verkliga livet. Eftersom det egentligen inte finns sådana utanför akademierna så måste man hitta på yrken åt feminister.
  De som sitter på Svarte Petter i slutändan blir staten, kommunerna och landstingen som måste betala för att inrätta dessa kvinnoyrken (jämställdhet är okänt inom genusvärlden. Eller enklare: 99 procent kvinnor är jämställdhet för dem) som ingen utanför universitetens genusreservat efterfrågar och som egentligen inte behövs utan bara bidrar till ökande kostnader och skatteuttag.

  Svara
 16. MiT

   /  10/14/2014

  Svara
 17. MiT

   /  10/14/2014

  ”Per Andersson: ”Självklart har Sveland fel””
  http://www.svt.se/kultur/sjalvklart-har-sveland-fel

  Svara
  • Jan

    /  10/14/2014

   Vi ska alltså betrakta statsråd som prao-elever som behöver hundra dagar på sig att läsa på enligt Sveland. Annars bidrar vi till att förminska statsrådet. Hennes pressekreterare får väl gå ut med den informationen då: Kulturministern kan ej uttala sig i kulturfrågor före den första februari 2015. Tills dess läser hon på…

   Svara
 18. MiT

   /  10/14/2014

  Svara
 19. Dreadlock

   /  10/14/2014

  Ur artikeln till länken ” Genusobservatörer” : ” Det finns för få kvalificerade arbetstillfällen utöver ingenjörsarbeten för kvinnor och yngre. Många flyttar därför från kommunen eller flyttar aldrig dit.”

  En snabb koll på Östhammar : 4300 invånare med kärnkraftsverket Forsmark som , troligen, största arbetsgivare. Andelen Ingenjörer i Östhammar borde vara starkt representerade i den lilla byn. Problemet är antagligen att dessa till stor del är män. Och de kvinnor som ”aldrig flyttar in ” till kommunen lyser med sin frånvaro, när de kunde förgylla kommunen och betala skatt för kvalificerade arbeten – Som med all säkerhet inte ens är efterfrågade – Men som kommunen nu vill trolla fram genom ett jippo tillsammans med genusobservatörerna från Uppsala Universitet. Jobb som inte finns. Äsch – Detaljer som går att åtgärda med lite genusvetenskap.

  Eftersom de flesta vid detta laget redan vet om så har Genusvetenskaparna sedan minst tre decennier deklarerat sin kompletta okunnighet i näringslivsfrågor och desto mer promoverat den enda vägens politik bestående av statistisk räkning av antal vaginor resp. penisar. Och detta min herrar och damer , är ett samarbete av skattemedelavlönade tjänstemän i resp. kommun och Universitet. Välkommen till 2010 talet. Det värsta är att 2010 känns så jäkla 1950 talet.

  Svara
 20. MiT

   /  10/14/2014

  Svara
  • MJ

    /  10/15/2014

   Vilken tid vi lever i (igen). Samröre med eller koppling till personer som blivit utomrättsligt frihetsberövade, satta i koncentrationsläger och torterade betraktas som suspekt, medan staten som sysslar med utomrättsliga frihetsberövanden, koncentrationsläger, mord och tortyr inte anses suspekt.
   Tänk om man kunde leva länge nog för att få se vad eftervärlden tycker.

   Svara
 21. Diktaturens kreatur nu mer än rumsrena. Bye, bye freedom.

  ”State Committee for Publishing – Goskomizdat (Russian: Госкомиздат, an abbreviation for Государственный комитет по делам издательств, полиграфии и книжной торговли СССР, Gosudarstvenny komitet po delam izdatelstv, poligrafii i knizhnoy torgovli SSSR) was the State Committee for Publishing in the Soviet Union. — It had control over publishing houses, printing plants, book trade and was in charge of the ideological and political censorship of literature”

  ”I ett tal hos Stockholms arbetskommun den 19 april 1975 gick Olof Palme till angrepp mot kommunistregimen i Tjeckoslovakien. I den del av talet där uttrycket myntas invänder Palme mot den behandling som de socialistvänliga delarna av det kommunistiska partiet erhöll av den dåvarande kommunistiska statsmakten som då anfördes av Gustáv Husák.

  ”Inrikesministern, polisministern, hade häromdagen ett möte med polis- och säkerhetstjänstens ledare och framhöll därvid att ordningsmakten skall göra allt för att avslöja och utrensa reaktionära gruppen och individer och i rättan tid och utan kompromiss stoppa deras verksamhet. Så talar diktaturens kreatur till varandra.””

  Svara
 1. Twitters Rimligaste | WTF?
 2. Två artiklar om feminism med kommentarer | WTF?
 3. Landsbygd och genus | WTF?
 4. WTF?
 5. Tweetar från 2014 del 5 | WTF?
 6. Genusredaktörer, de normkritiska korrekturläsarna | WTF?
 7. Lite gamla inlägg | WTF?
 8. Genuspåsar på bibliotek | WTF?
 9. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 10. Lite gammalt som ligger och skräpar del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: