Twitters Rimligaste

Igår så var det ju en sak som stack ut lite, nämligen Sara Abdollahis tweet om att polisen stoppat tåg och sorterat ut vita och ickevita och låtit dem gå ombord på andra tåg baserat på hudfärg.

saraabdollahisuperreva

Hennes ”uppgifter” kom tydligen från en facebookstatus

Bz7Z_XmIUAASEZh

Det kan eventuellt vara någon annan inblandad också. Bara det att någon påstår en sådan sak borde få varje varningsklocka att ringa så hårt att den går sönder för är det något som är förutsägbart så är det ”aktivisters” egna lilla arbete. Det är precis sånt här man kan förvänta sig av ”identitets”folk, inget mer och inget mindre. Det ovan saknar ju precis all form av rimlighet. Ingen någorlunda frisk människa kan ju tro på något sådant.

Abdollahi undrade ovan varför någon skulle hitta på sånt här? För att det förväntas gynna ”saken” och ”kampen” givetvis, det är inte svårare än så. Identitetsfolk, som till exempel radikalfeminister, genusfolk och liknande, är inte kända för att hålla sig till någon sanning direkt. Ungefär som när krönikör på Aftonbladet säger att ”Andersson och Pettersson och Lundström och någon annan har mailat och klagat”, sådana saker sägs också för ”kampens och sakens skull” för de är inte ett dugg sanna alternativt så VÄLJER man mycket selektivt ut vissa namn… Så det är med tågen som sagt precis som förväntat av dem fast kanske att man inte trodde att de skulle gå på så hårt direkt som de gjorde.

Nåja, folk blev ju misstänksamma ganska fort och började fråga Abdollahi om lite mer fakta och källor, det är inte så konstigt när hon kommer med så anmärkningsvärda påståenden? Men det var ju tydligen jättekonstigt för Abdollahi flög ut i rena attacker på dem som frågade lite om det. Jag tar bara med ett antal av Abdollahis tweetar här, det vill säga jag tar inte alltid med det som genererade hennes tweetar men vad jag kunnat se så var det långt ifrån några fula grejer från andra utan det är bara hennes enormt skruvade tolkningar av vad folk sagt och frågat.

Jag tar bara med sånt som initierats av @klavertramp, andra är också med men tråden som tweetarna kommer från är skapad av @klavertramp. Men först den här tweeten från honom

klavertrampsuperreva

Så kolla gärna upp hans twitter från och med 14 oktober klockan 14:58 och framåt för han försökte verkligen bringa klarhet i vad som hänt och inte hänt men möttes av Abdollahis välkända twitterteknik tillbaka. Han och alla andra…

saraabdollahisuperreva1

De har nog en liten biff sen innan antar jag. Men att fråga efter något som styrker sådana anmärkningsvärda saker som hon påstått är ju inte att bedriva häxjakt utan bara sunt förnuft.

saraabdollahisuperreva2

Det är ju uppenbart inte vittnen om rasism som spreds utan endast dynga…

saraabdollahisuperreva3

Det är mäns fel att hon måste radera tweetar. Jefla män som frågar efter fakta och källor till extremt anmärkningsvärda påståenden!

saraabdollahisuperreva4

Jag tycker att man borde oroa sig för att någon som kallar sig journalist sprider uppenbar dynga utan att ens fundera på eventuell sanningshalt. Är det för att folk ska bli omotiverat rädda eller är det bara för ”kampens och sakens” skull?

saraabdollahisuperreva5

saraabdollahisuperreva6

Jag gissar på nej.

saraabdollahisuperreva7

saraabdollahisuperreva8

Ställa några mycket rimliga frågor om extremt anmärkningsvärda uppgifter=trakassera och sätta åt

saraabdollahisuperreva9

”Avpixlat retoriken”…

saraabdollahisuperreva10

saraabdollahisuperreva11

saraabdollahisuperreva15

saraabdollahisuperreva16

Nu vet vi, när en ”identitets”person säger något så är det alltid sant och får inte ifrågasättas!

saraabdollahisuperreva17

saraabdollahisuperreva18

saraabdollahisuperreva19

saraabdollahisuperreva20

saraabdollahisuperreva21

Jefla jobbigt det där med pålitlig källa verkar det som…

saraabdollahisuperreva22

Vad reducerar trovärdighet om inte olika faktorer?

saraabdollahisuperreva23

saraabdollahisuperreva24

Jo, problemet är ju att folk frågar efter fakta och att det verkar vara förtvivlat svårt att leverera någon.

Alla tweetar ovan kommer härifrån. Gå gärna in och läs för det finns mycket som jag inte har med, som till exempel allt hon svarar på från andra. Det finns även en hel del till om detta fast utan Den Rimliga här.

Så här ser det alltså ut när Twitters Rimligaste är igång. Ganska rörigt att få med annat i detta också så nöjde mig med saker från en tråd bara och det blir inte lättare när tweetar försvinner hux flux heller. Men det blev ju ganska mycket ändå! Att tidsmarkeringarna inte verkar stämma på några jämfört med andra beror på att jag öppnade en ny flik med de tweetarna senare helt enkelt.

Viralgranskaren kollade upp lite om det fanns något rimligt i det hela ganska tidigt och kom fram till samma sak som de flesta som har några samarbetande hjärnceller kvar, nämligen att det var påhitt…

Igår blev det två inlägg:

Det första om ett möte på smurfheter24

Och ett om ”genusobservatörer”, hur länge dröjer det innan det måste finnas en på varje arbetsplats?

********************

Genusdebatten: ”Lite mer om lärare, värdegrund och demokrati

Löjesguiden: ”Religion

Fröken missnöjd: ”wayward one…

Snurrigt: ”Alla människors lika värde!

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

54 kommentarer

  • Kristian

    /  10/15/2014

   ”Vi vet i dag att kvinnor drabbas oproportionerligt hårt av krig och konflikter, klimatförändringar och katastrofer.”

   Hahaha! Ja, klassikerna är bäst.

   ”… sjukdomar och epidemier, klimatförändringar, kriminella nätverk, sexuellt och genderbaserat våld, fattigdom och samhällens sårbarhet genom bristande krisberedskap och resiliens.”

   Resiliens? Är inte det en sorts ödla? Be att få en svensktalande översättare nästa gång, Robert.

   Krisberedskap kan vi vara överens om. Däremot inte de föreslagna lösningarna.

   Svara
 1. http://myllerlivet.blogspot.se/ Här kan man hitta några artiklar av ovanstående frilansjournalist

  Svara
 2. Intenso

   /  10/15/2014

  Dags att skyddsjakt inleds i ankdammen för om detta är en indikation på hur diskussionen i stort pågår i känsliga ämnen om landets framtid så måste någon slags gräns för dumhet ha överskridits.

  Självinsikten verkar ha går mot noll och idiotin mot oändligheten. Kan hända att SD har fel, kanske är invandringen inte den största frågan i Sverige idag utan sen till synes outtömliga källa till vansinnigheter som en självutnämnd och okontrollerad elit står för, dygnet om.

  Svara
  • Kristian

    /  10/15/2014

   ”Vem är du” låter lite gammaldags till och med för undertecknad. Varför inte använda den moderna varianten:
   ”Är du så jävla bra själv då?”

   Svara
  • Kristian

    /  10/15/2014

   Allt är symptom på de underliggande orsaker du pekar på.
   Hade vi en lägre idiotinivå (det är en riktigt ord, stavningskontrollen!) så skulle det vara tillåtet att diskutera diverse frågor och komma med förslag som en majoritet av folket kunde acceptera. Då skulle SD inte komma över 4%-spärren, F! skulle ses som lika extrema som SvP, ”genus” skulle användas endast i grammatikundervisning, och MP skulle inte tala om köttätande vita män.

   ”Ja, i fablernas värld.”

   Svara
 3. michael

   /  10/15/2014

  Det är så absurt att man inte kan låta bli att skratta.
  Tjejer brukar vara duktiga på att sprida ut rykten om andra tjejer,nu vill man att skolgårds beteendet ska upphöjas till journalistik.Där fakta ses som något sekundärt som man kan dagtinga om,och om något bekräftar mina fördomar så ska det inte granskas eftersom det känns rätt och då är det ju sant eftersom jag känner så,så det så.

  Svara
 4. Jonte

   /  10/15/2014

  ”Häxan” är ju så galen att det är svårt att skratta åt henne, tycker mest synd om henne faktiskt. Hon kan inte må bra.

  Svara
  • anonym

    /  10/15/2014

   Skrattet fastnar rätt snabbt när en tänker på att hon är på väg att göra karriär inom socialdemokratin.

   Svara
   • Benjamin

     /  10/15/2014

    Speciellt sossar borde sätta skrattet i halsen. Sådana som hon lär ju leverera röster åt ett helt annat parti som börjar på ”s”.
    Bortsett från den fantastiska stupiditeten i Tweetsen så är ju språket erbarmligt dåligt. Nog för att Twitter kanske inte är ett höglitterärt medium och ett och annat stavfel är ok men hon skriver ju nästan obegripligt dåligt ibland.
    Nåja, de vassa knivarna kanske satsar på andra karriärer. Ännu ett aber för sossarna.

    Svara
 5. ericr45

   /  10/15/2014

  Kommer man från en rykteskultur där rykten = absolut sanning så blir det såhär..

  Svara
 6. MiT

   /  10/15/2014

  Svara
  • Intenso

    /  10/15/2014

   Ska man skratta eller nicka? Låter som en rimlig diskussion. Man skulle också kunna föreställa sig en diskussion om utflaggning till Caymanöarna eller att sänka eländet i Saltsjön.

   Svara
  • Leif

    /  10/15/2014

   Ja det var nog brist på kvinnliga brandmän som gjorde att det gick åt skogen i Västmanland i somras. Plus, förstås, bristfällig genusutbildning av brandmännen.

   Svara
   • Benjamin

     /  10/15/2014

    Träd är uppenbara fallossymboler att bara släcka dem är inte genusneutralt.
    Naturligtvis är det dags att göra något åt släckmaktsordningen.

    Svara
 7. Jag önskar att det bara var hon och hennes synsätt men sättet hon förhåller sig på är en del av en större akademisk diskurs där det är kränkande och förtryckande att ifrågasätta de grupper som man definierat som svaga. Hennes sätt att förhålla sig till kritiker delas av professorer på samhällsvetenskapliga och humanistiska fakultet. Det finns vetenskapliga metoder som bygger på kritisk analys av vad man själv definierar som diskurser som representerar makten och ingen inom dessa fält jag stött på reflekterar någonsin över vad som händer när de kritiska rösterna blir majoritetsdiskursen.

  Att kritisera henne som person är naivt. Hon är en representant för vad många lär sig på universiteten idag.

  Svara
  • Bra att hon har lärt sig nåt på universitetet. Jag fick lära mig att vara kritisk och ifrågasättande och framförallt att tänka själv. Tydligen har fokus förändrats sen 90-talet.

   Svara
   • Beror på vad du läste också. Det har radikaliserats men det skiljer mellan utbildning och universitet. Jag tror personligen att det finns en anledning till att det var så många ingenjörer när Genusdebatten kartlade läsarna. Sanningsanspråk är omodernt inom samhällsvetenskap och humaniora. De tekniska/naturvetenskapliga fälten kan inte undvika eller relativisera verkligheten på samma sätt.

    Svara
    • Nej, ingenjörer är långt ifrån främmande för att skapa abstrakta modeller av verkligheten, men syftet med modellerna är ju att de skall omsättas i praktiska tillämpningar som är så fria från oönskade konsekvenser* som möjligt.

     * Som t.ex. att flygplan kraschar, folk dör, besparingar går upp i rök, känsliga uppgifter läcker ut till allmänheten m.m.

     Jag hittade en bok om hermeneutik häromdagen när jag sorterade bokhyllan. Det är lite gulligt att se hur de försöker krumbukta sig kring sanning som begrepp, och trasslar in sig så pass att det är fullt förståeligt om de stackars studenterna läser materialet och drar slutsatsen att sanning kan vara precis vad man vill betrakta som sant.

     En sanning är ju ändå bara sann i ett givet sammanhang, vilket skulle vara en innovation jämfört med den positivistiska vetenskapen, som förmodas tro att sanningar är absoluta och måste gälla generellt. Enklast blir då att utgå ifrån sin sanning och knöka till sammanhanget så att det sanna blir sant.

     Svara
     • Då är ändå hermeneutik lightvarianten i sammanhanget. Läs om diskursanalys och förfäras. Särskilt de olika formerna av kritisk diskursanalys. Deras ansats är att de utifrån kritiserar vad de menar är diskurser med makt vilket gör att de inte alls behöver ifrågasätta den motdiskurs de själva skapar. Så en reaktion som den på twitter är fullt rimligt ur deras perspektiv. Hon är ju kritikern som riktar strålkastarljuset på majoritetsdiskursen. Det ingår inte i teorin att kritikern ska kritiseras, särskilt inte ur något annat än det maktperspektiv de förespråkar.

  • anonym

    /  10/15/2014

   Nja, Bo Rothstein och Dick Harrisson fortsätter väl att vara ”jobbiga” och ifrågasättande?

   Svara
 8. MiT

   /  10/15/2014

  Svara
 9. MiT

   /  10/15/2014

  Svara
 10. MiT

   /  10/15/2014

  Svara
 11. Benjamin

   /  10/15/2014

  OT.
  Vill passa på att nämna att SvD idag har två (!) intressanta artiklar om ämnen som kanske berör denna bloggs läsare.

  Biståndsorganisationer debatterar om hur illa de tycker det är att den svenska migrationspolitiken går ut över biståndsanslagen. Bra artikel med reda siffror så man faktiskt ser vad det handlar om.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/urholkat-bistand-svek-mot-utsatta_4010323.svd

  Salman Rushdie skriver om islamistisk fundamentalism och gör upp med ordet ”islamofobi” som han inte gillar:
  http://www.svd.se/kultur/hatfylld-retorik-ar-det-farligaste-vapnet_4010233.svd

  Svara
  • Här är en dagsfärsk och insiktsfull från Sanna Rayman
   Åsa Romson och det uteblivna drevet: http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/10/15/asa-romson-och-det-uteblivna-drevet/

   Svara
   • Kristian

     /  10/15/2014

    ”Nu tycker hälften av er att det är oerhört brunt att jag ens nämner och länkar till sajten, medan andra hälften av er tycker att det är oerhört PK-media av mig att kalla Nyheter Idag SD-anstruken. Jag anser båda dessa invändningar irrelevanta och kan redan nu meddela att jag inte avser besvara mejl eller tweets som syftar till att käbbla om dylika positioneringsfrågor.”

    Heja!

    Svara
  • Jag undrar ofta hur länge Sanna Rayman kommer få hålla på.

   Svara
   • Benjamin

     /  10/15/2014

    SvD:s ledarsida är ett unikum i Sverige. Så länge den finns kvar så får hon hålla på kan man tänka. Frågan är hur länge SvD finns kvar.

    Svara
 12. Blåval Rödval

   /  10/15/2014

  Läste alla stackars tweets och kom att tänka på den här gamla godingen

  Svara
 13. wigwag

   /  10/15/2014

  Fakta är att riksmedia rapporterat om en sån här ”apartheid”-händelse avseende bussresenärer till Åland våren 2013. Inte ett dugg konstigt att framförallt rasifierade blir upprörda och förbannade och skrämda av sånt. Det är som man säger bara att googla för den som är intresserad av faktabakgrund och den som inte är det kan ju fortsätta låtsas som man är det och fortsätta ifrågasätta faktabaserade uppgifter.

  Svara
 14. Jan

   /  10/15/2014

  För extremisten är även en påhittad händelse sann om det gynnar saken. Om en ung, feministisk kvinna upplever att något har hänt så är det också sant. Den som vill ha bevis för saken anklagas för härskarteknik och blir kallad något som slutar på -ist eller -fob. Vad som är sant eller ej är alltså likgiltigt.

  Samma sak med politisk korrekthet. En vacker politiskt korrekt lögn trumfar alltid sanningen.

  Svara
  • wigwag

    /  10/15/2014

   Nä, men det här handlar ju om man har anledning till att bli så förvånad och upprörd, för att den lämnade uppgiften är så konstig och osannolik, så att man genast ska gå på uppgiftslämnaren och kräva faktauppgift. Jag tycker man kan ta och tagga ner lite för den lämnade nu aktuella uppgiften är inte så osannolik som vissa vill påskina. Förresten är det känt att polisen sysslar/sysslat med rasprofilering vid sök av person. Det sker hela tiden och upplevs säkert ytterst obehagligt av många rasifierade så att rykten sprids som inte direkt kan styrkas är inte så konstigt.

   Svara
   • Benjamin

     /  10/15/2014

    Vad menar du? Inga belägg finns för att det har hänt men skall inte kritiseras eftersom det SKULLE kunna ha hänt?

    Lite som:
    – En meteor har slagit ner på Sergels Torg och lämnat en 100 meter djup krater.
    – Källa på det?
    – Varför det? Händelsen skulle ju kunna inträffa.

    Svara
    • wigwag

      /  10/15/2014

     ”Zlatan gjorde mål i helgen!” ”Va! Vad menar du! Det där tror jag inte på förrän du bevisat det.”

     Du jämför nånting tämligen troligt, gränsande till sannolikt, med ett meteornedslag i Stockholm. Men visst kan man vara lite skeptisk till det som påstås. Säger jag inget om. Men att kräva faktabevis för att överhuvudtaget tro på händelsen är nåt helt annat.

     Svara
     • Benjamin

       /  10/15/2014

      Så tidningar skall inte kolla upp sanningshalten utan lita på rykten på Twitter?

     • anonymiserad

       /  02/07/2015

      Det är ju samtidigt inte speciellt ”Allvarligt” eller ens samhällsomvälvande att Zlatan eventuellt gjort ett mål i helgen.

   • Så om en misstänkt är vad som numera kallas ”rasifierad” så får polisen inte söka efter en ”rasifierad”? Verkar effektivt.

    Svara
    • wigwag

      /  10/17/2014

     Det var alltså inte jag som ojade mig över det som påstås här och anser det vara så osannolikt så det är att jämföra med meteornedslag. Polisen har fulla befogenheter att stoppa tåg och systematiskt dela upp resenärerna efter eget godtycke och kräva legitimation av en viss grupp vid personsök under tidspress. Och det är helt i sin ordning dessutom. Nu tror ju inte jag på att så skett längre eftersom det inte bekräftats på något sätt i riksmedia, vilket borde skett, eftersom det är lite oortodoxt svenskt polisarbete minst sagt. Men att rykten kommer i svang och att folk blir upprörda har jag full förståelse för. Och att rasifierade kan tolka en händelse som den ovan utan att det är fullt så allvarligt förstår jag också.

     Svara
     • Benjamin

       /  10/17/2014

      @wigwag
      Försök inte!

      Du skrev:
      ”Jag tycker man kan ta och tagga ner lite för den lämnade nu aktuella uppgiften är inte så osannolik”

      Nu skriver du själv att du inte tror det skett så varför menar du att de som ifrågasatte uppgiften skall tagga ner? Skall man inte ifrågasätta falska rykten? Du har ju fullkomligt målat in dig i ett hörn i ditt resonerande.

      De som skall tagga ner är naturligtvis de som sprider falska rykten. Detta oavsett om det handlar om reva, meteorer, fotbollsspelare eller någons moster. De som avslöjar falska rykten skall INTE tagga ner. De är de vi behöver.

 15. Jonte

   /  10/15/2014

  Svara
 16. MiT

   /  10/15/2014

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/16/2014

   Pretty much.
   Istället får SD några procent till och fördämningen till backlashen lite extra höjd och en extra spricka i sin försvagning.

   Svara
   • Jonte

     /  10/16/2014

    En backlash kommer nog komma och tyvärr riskerar den bli riktigt obehaglig, när pendeln svängt för långt åt ena hållet som den gjort ett tag nu tenderar den att sen svänga för långt åt andra hållet.

    Svara
 1. När Rykten Blir Nyheter | Löjesguiden
 2. Två artiklar om feminism med kommentarer | WTF?
 3. Lite gamla inlägg | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 5. Lite gammalt som ligger och skräpar del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: