Landsbygd och genus

Fick ett tips igår om en twitteranvändare som heter @alskarlandsbygd och kollade in lite. Det verkar vara ett av Jordbruksverkets twitterkonton och när man snabbkollar bakåt en månad eller två så är det mycket om landsbygd från alla möjliga håll, ganska ok om man vill ha lite info om just landsbygd från olika delar av landet.

Men så helt plötsligt 15 oktober så verkar det som om det sitter en radikalfeminist bakom spakarna

jordbruksverket

jordbruksverket2

De två ovan handlar om det här inlägget ”Sluta förneka den urbana normen!”.

jordbruksverket1

jordbruksverket3

De två ovan går till det här pressmeddelandet.

jordbruksverket4

Länken ovan går till ett radioprogram och jag tycker man kan lyssna på de sex aktuella minuterna som det handlar om.

Alla länkarna handlar om samma sak, det är en rapport från genusforskare Malin Rönnblom från Umeå universitet och om ni vill kan ni läsa rapporten här, den är ganska kort. Jag har själv bara skummat och knappt det. Hon skulle kunna testa att trycka på ”enter” någon extra gång ibland för det är walls of text emellanåt.

För mig personligen är inte själva rapporten det mest intressanta utan jag tycker det är mer intressant hur genusfolk med sina ideologiglasögon nästlar sig in och försöker så sina marxistiska frön hela tiden och överallt. Håller man på tillräckligt länge så blir det ”sanning” till slut.

”– I min analys sätter jag ljuset på det som inte sägs utan framställs som självklart. Kunskapen liknar den i studier av subtila maktrelationer mellan kvinnor och män. Jag hoppas att det här idédokumentet kan uppmuntra till ett mer kritiskt tänkande kring hur vi i framtiden framställer stad och land, säger forskare Malin Rönnblom.”

Sånt som ovan som finns i slutet av pressmeddelandet, allt handlar enligt dem om maktkamp och de ska försöka trycka in det överallt. Det finns inget vanligt liv enligt dem, de anser att det privata är politiskt. Det finns ingen vanlig vardagslunk enligt dem utan allt är bara maktkamp. De har alltid de ideologiska glasögonen på näsroten, glasögonen som effektivt filtrerar bort oönskad verklighet.

Det här kan man också se på Jordbruksverkets sida.

jordbruksverket5

Jag hade tidigare kort tänkt att nämna lite om just hur radikalfeminismen med sina marxistiska maktteorier tränger sig in även på Jordbruksverket, men så har annat kommit i vägen. Men nu passar det ju bra! Men ni får läsa själva, det är bara ett blogginlägg, ”Staden, mannen och makten”, men intressant att se vilket folk som finns där.

Så bara det senaste så har jag tagit upp radikalfeministiskt tänk hos Jordbruksverket, SLU igår, tidigare var det Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap och jag har även nämnt Genusobservatörerna som ska övervaka. Jag undrar vem som blir den första att ta sitt förnuft tillfånga och kastar ut dem? Någon måste börja för om man inte gör det så kommer organisationerna, och till slut Sverige, att dras längre och längre ner i den sugande dyn. Allt kommer att bli mer och mer tungrott ju mer genusfolk får att säga till om.

**********

Här kan man se vad Nationella sekretariatet för genusforskning astrologi lägger genusperspektiv på. En väldig massa är det, eller vad sägs om genusbiologi? Genusforskning inom juridiken? Genusforskning inom arkeologin? Eller varför inte Genusforskning inom teknikvetenskapen?

Men jag saknar faktiskt ett område och då skojar jag inte ens utan menar allvar! Jag saknar nämligen ett genusperspektiv på genusforskningen eller ett på genusforskarna. Märkligt att man kan täcka in så mycket men missar det?

Men vi kommer nog aldrig att få se ett genusperspektiv på genusforskningen…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

18 kommentarer

 1. Fugen

   /  10/18/2014

  När ju jag inte genusforskare eller pedagog eller något sådant, jag lider mest av sunt bondförnuft. Personligen har jag alltid sett på stad och landsbygd tvärtom. Staden som femenin och landsbygden som maskulin.
  Men vad vet jag

  Svara
  • Benjamin

    /  10/20/2014

   Håller med. Männen stannar på landet och kvinnorna flyttar till sta’n brukar det heta.
   Å andra sidan kan man ju i så fall, lite skämtsamt, tolka det som att männen stannar kvar eftersom landsbygden är kvinnlig och kvinnorna flyttar till sta’n eftersom sta’n är manlig. Kaka söker maka.

   Svara
 2. MiT

   /  10/18/2014

  Kära nån vad korkat. Om det var sant som står i artikeln så borde varenda Fisare vara totalt utbränd
  ””Åkesson blev sjuk av att sprida hat mot oss rasifierade””
  http://nyheter24.se/debatt/780388-akesson-blev-sjuk-av-att-sprida-hat-mot-oss-rasifierade

  Svara
  • anonym

    /  10/18/2014

   Det är Amra. Hon är en del av kultureliten, ingenting att se här. Cirkulera. Rätt intressant att se att numera så är alltså vita människor från Balkan också rasifierade.

   Svara
   • Fugen

     /  10/18/2014

    Det är väl bara svenskar, danskar och norrmän som inte är rasifierade. ”Vi” är tydligen strukturella rasister mot alla andra, oavsett vad vi gör och säger.

    Svara
   • Pelle2

     /  10/18/2014

    Det är ju bekvämt att inta offerrollen för feministerna och sedan använda sin position för att sprida skit omkring sig.. Det är väl därför hon vill vara rasifierad.

    Svara
  • Pelle2

    /  10/18/2014

   Bra skrivet av Birro. Jag är ingen SD:are men jag tycker att det är oerhört dåligt att håna Åkesson när han gick ut med sin utbrändhet. Som vanligt är det ju ett antal kulturmarxister som gör bort sig och förmodligen förväntar sig att de skall bli hyllade.

   Svara
   • Intenso

     /  10/18/2014

    Det blir de ju också. Anständigheten är som bortblåst.

    Svara
   • Benjamin

     /  10/20/2014

    Det är väl samma pack som stod på V:s valvaka och gjorde fuckofftecken mot SD. Vuxna bebisar som uttrycker sitt ”fina hat”.

    Nu tycker jag personligen inte så synd om Åkesson. Ger man sig in i leken får man leken tåla men det är bra att han sjukskriver sig om han mår dåligt. Inte minst med tanke på att han är nybliven förälder.

    Svara
 3. Pelle2

   /  10/18/2014

  Så jordbruksverket är nästa myndighet som skall bli förstörd av genustomtarna.
  Det är förmodligen för att majoriteten av lantbrukare är män och det måste ju då förstås bottna i att kvinnorna är diskriminerade och förtryckta av de patriarkala lantbrukarna.

  Svara
  • Kristian

    /  10/20/2014

   Sist på bollen?
   Missförstått frågan?
   Kraftig vinkling?

   Svarat ”Ja” på alla tre?
   Då kan det bara vara SVT!

   Svara
 4. Benjamin

   /  10/20/2014

  @Toklandet: Du undrar vem som blir den första att ta sitt förnuft tillfånga och kastar ut genuspiloterna.

  Det finns ju lite tecken på lågkonjunktur i antågande. Blir det en sådan så blir det besparingar. Då tänker jag att en och annan genusarbetare kan sitta löst. I vart fall i personalintensiva verksamheter som har konkret verksamhet som är viktig för allmänheten. T.ex. sjukvård och liknande. Det är rätt svårt att motivera varför de som verkligen utför arbetet skall minska sin personalstyrka medan genusarbetare får stanna. Å andra sidan hänger ju folkets protester på att de verkligen blir informerade. Aftonbladet lär inte göra några ”avslöjanden” som komprometterar genusarbetare. Så vem vet, med tanke på vad vi har för regering och press kan vad som helst hända.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: