Genusperspektiv på statsvetenskap

Det var en beställning av dåvarande Högskoleverket, Universitetskanslerämbetet nu, som beställde den oerhört viktiga rapporten ”Genusperspektiv på statsvetenskapen” för 7-8 år sedan. Den är författad av Malin Rönnblom och Maud Eduards. Bilden nedan är förordet

genusperspektivstatsvetenskap

Så det finns inte något svar på vad genusperspektiv är för något utan det är upp till var och en? Vad som känns rätt för någon är alltså det som riskerar att påverka politiska beslut? En känsla för dagen hos någon är alltid det som är rätt? Det påminner om när Staffan Bergvik, som då i alla fall var forskare vid Centrum för genusvetenskap vid Uppsala universitet, inte själv kan förklara vad genus”vetenskap” är för något… Radioprogrammet tar avstamp i Hjernevask och det norska genusfolkets groteska arrogans. Om ni inte har hört det inslaget förut så lyssna gärna på hela, börjar cirka 19 minuter in, det är mycket värt de 20 minuter det tar!

Det finns väldigt många fler ämnen som det lagts ett genusperspektiv på, jag tog bara ett i mängden. Det är alltså dåvarande Högskoleverket som beställt de här olika ämnena med genusperspektiv och gött genusfolket med skattepengar.

Men det finns däremot ingen rapport som tar upp ”Genusperspektiv på genusforskningen”…

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. Pelle2

   /  10/22/2014

  Det visar vilket snömos genus”vetenskapen” är. Den går inte ens att definiera utan var och en får tydligen skapa sin egen definition.
  Helt sjukt att de får kalla sig för vetenskap och ännu sjukare att de får verka inom skolans värld som en seriös disciplin.
  Om man kan få kalla sig vetenskap på sådana lösa grunder så kan ju var och en hitta på sin egen vetenskap och kräva att få bli en del av vetenskapsvärlden.

  När skall galenskapen sluta i det här landet ?

  Svara
 2. MiT

   /  10/22/2014

  Svara
 3. MiT

   /  10/22/2014

  Svara
 4. MiT

   /  10/22/2014

  Svara
 5. MiT

   /  10/22/2014

  Svara
 6. MiT

   /  10/23/2014

  ”Jag lovar att inte berätta mer för lärarna, för de kan inte göra mer …”
  http://www.sydsvenskan.se/asikter/jag-lovar-att-inte-beratta-mer-for-lararna-for-de-kan-inte-gora-mer-/#.VEe6QV4grp0.email

  Svara
 7. MiT

   /  10/23/2014

  Svara
 8. MiT

   /  10/23/2014
  Svara
  • Pelle2

    /  10/23/2014

   Det är väl samma sak med Fi fast de är ändå värre. Det är väl bara en man i deras partiledning och sedan har dom dårarna mage att klaga på andra partier som har en betydligt jämnare fördelning mellan könen.
   Det visar ju bara på att deras feminism innebär att ju flera kvinnor som är representerade i olika sammanhang desto bättre. Om det är 100% kvinnor så är det maximalt jämställt.

   Svara
 1. Genuspåsar på bibliotek | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 3. Lite gammalt som ligger och skräpar del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: