Skattepengar i arbete

Vad sägs om att gå på några öppna föreläsningar i genus? Centrum för genus”vetenskap” i Uppsala har några stycken. Tyvärr så har ni missat

”Kön, kropp, materialitet. Perspektiv på och från fransk genusforskning.
Boel Berner, professor i emerita vid tema teknik och social förändring, Linköpings universitet.”

Den gick av stapeln redan den 2 oktober. Ni har också missat

”Maktens skiftningar.  Om institutionaliseringen av genusvetenskap och ojämlikhetsregimer i akademin.
Mia Liinason, lektor i genusvetenskap vid institutionen för kulturvetenskaper, Göteborgs universitet.”

Den var den 16 oktober. Synd att missa så rara pärlor. Men misströsta inte för den 6 november kan ni gå på

”Män och maskuliniteter i köket – gastronomin, välfärdsstaten och hemmet
Nicklas Neuman, doktorand vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet.”

Tjohooo, män och maskuliniteter i köket, som man har längtat! Men det finns mer från Uppsala

”Sedan hösten 2013 anordnar vi den populärvetenskapliga föreläsningsserien Genuslunch på Reginateatern, i samarbete med Folkuniversitetet och Reginateatern. Under fyra torsdagar ger forskare från Centrum föreläsningar om vitt skilda ämnen – samtidigt som gästerna intar sopplunch i reginateaterns kafé.”

Man kan alltså inta en genuslunch till exempel den 30 oktober samtidigt som man lyssnar på

”Vad händer när apor pratar? Om apspråksforskning och föränderlighet.
Pär Segerdahl, docent i teoretisk filosofi vid Centrum för genusvetenskap,
Uppsala universitet.”

Men det finns visst ett universitet i Linköping också, och de vill ju inte vara sämre än Uppsala. I Linköping erbjuder de också några öppna föreläsningar. Dock har ni missat ”Ubåtar, pepparspray och morske män: Genus och sexualitet i militären

”Moder Svea och den ryska ubåten. Om ryssrädsla och medial komik kring U137

Kulor, krut och jämställhet: genusrelationer i den ”Nya Försvarsmakten”

Den där ubåten som penetrerade Moder Svea alltså, så fräckt av den att göra det utan samtycke! De där buffliga sovjeterna med sina destruktiva maskuliniteter som inte blivit dekonstruerade av svenskt genusfolk ställde visst till det. Och stora brummande maskiner kommer de också i!

Ni missade också ”Män i trafiken” där man kunde lyssnat på

”Män och bilar – en farlig relation?

Unga mäns risktagande med motorfordon”

Den översta av de två som Dag Balkmar håller i var en av de som lyftes fram som spjutspetsforskning om män när genusfolket nästan sket i brallan när Sabune som jämställdhetsminister beställde ”Män och jämställdhet”. Genusfolket blev hysteriska när de trodde att de inte skulle få vara med och bestämma eftersom deras ”forskning” om män enbart är radikalfeministiskt snömos vilket de själva givetvis vet om, de ser ju bara män som problem. Då lyftes alltså Balkmars forskning upp som exempel på att det minsann forskats JETEMYCKET om män och de problem som de möter och att det absolut inte behövdes mer på det området. Men de lugnade sig lite när uppdraget verkade ändras till att bli det radikalfeministiska beställningsverk som de hoppades på. För då kan de ju fortsätta hävda att män är orsaken till alla världens problem. Vilket också gjordes i utredningen som passar bäst i sopkorgen…

Ni kan läsa den desperata debattartikeln på SvD ”Fel utgångsläge att män inte har utretts”. Det som de anser vara fantastisk forskning om män är

”Listan på doktorsavhandlingar och fleråriga forskningsprojekt som rör män och mäns livssituation kan göras lång. Av den betydande forskning som avslutats det senaste åren eller som pågår kan till exempel följande nämnas:

• Faderskap, föräldraskap och jämställdhet av historikern och pedagogen Roger Klinth, barnforskaren Lucas Gottzén, socialpsykologen Thomas Johansson och genusvetaren Tobias Axelsson.

• Bilar, trafik och maskulinitet av genusvetaren Dag Balkmar.

• Män, kärlek och relationer i glesbygd av antropologen Lissa Nordin.

• Mäns positioneringar som feminister av sociologen Linn Egeberg Holmgren.

• Svensk statlig maskulinitetspolitik i pågående avhandlingsarbete av idéhistorikern Niclas Järvklo.

• Pojkar, genus och förskola av pedagogen Anette Hellman.

• Maskulinitet och svensk vänsterrörelse av idéhistorikern Helena Hill och maskulinitet och högerextremism i pågående avhandlingsarbete av statsvetaren Cristian Norocel.

Utöver detta har även vi som undertecknar denna artikel bedrivit forskning om män, åldrande och sexualitet, om genus och räddningstjänst samt om unga män och trafik. Idén om att mäns livsvillkor och förutsättningar inte uppmärksammats i forskningen är alltså inte korrekt, varken i Sverige eller internationellt.”

Detta lyfte de alltså upp som extra bra exempel! Jag gillar särskilt Mäns positioneringar som feminister”, ja jävlar vilken viktig spjutspetsforskning om mäns livssituation…

Jag såg nu att Ulf Mellström skrivit under artikeln, ni vet han som sitter i MSB:s vetenskapliga råd

pia-laskar.220Däremot kan ni gå och lyssna på den gamle terroristen Pia Laskar den 25 november om ni vill! ”Sexualitet och politik” är ämnet.

Fast jag gissar att de som går dit och lyssnar inte vet om att hon är en dömd terrorist som var med och planerade kidnappningen av Anna Greta Leijon 1977 i det som kallas  Operation Leo? Det hade varit mer intressant att lyssna på skulle jag tro, kanske några anekdoter från den gamla goda tiden? Men man ska inte tro att hon ändrat sig så mycket sen dess, hon är MINST lika radikal idag, anarkafeminism är visst bra skit tycker hon nuförtiden….

Märkligt folk som dras till genus måste jag säga. Här finns alla öppna föreläsningar, även några som jag inte nämnt.

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

17 kommentarer

 1. Putin kom och städa upp i genusvansinnet!

  Svara
 2. ””Vad händer när apor pratar?…”

  HA! Den kan jag…

  Då får man Centrum för genusvetenskap i Uppsala.

  Svara
 3. Fugen

   /  10/25/2014

  Tur man bor långt bort från detta. Tyvärr så har Borås kulturhus en feministiskt höst och hade senast allas vår Kaka på besök.

  Svara
 4. Pelle2

   /  10/25/2014

  Kollade på artikeln i SVD du länkade till där ett antal genusforskare ville berätta att man minsann har forskats om män också. De listade ett fåtal gånger när det har gjorts men gisssar att vi skulle kunna fylla ett excelark med ett antal tusen avhandlingar som berör kvinnor.
  Såg också att de ville styra hur mansutredningen skulle gå till:
  ”Begreppet intersektionalitet har inom genusforskningen använts för att visa på hur genus samverkar med en rad andra sociala strukturerar. Vi menar att den kommande utredningen bör ta hänsyn till detta perspektiv i sin framställan.”

  Klart att de vill ha med ett intersektionalitetsperspektiv så att de kan vara säkra på att vita män och pojkar kan utmålas som privilegierade och förtryckande.

  ”En av de utmaningar vi maskulinitetsforskare återkommer till är hur vi kan förstå enskilda mäns erfarenheter av maktlöshet samtidigt som vi behåller fokus på de samhälleliga strukturer där män som grupp privilegieras på bekostnad av kvinnor. ”
  Och naturligtvis vill dom, i sann radikalfeministisk anda,påstå att män som grupp är privilegierade på kvinnors bekostnad.
  Alla manliga,vita uteliggare håller med dom om det;-)

  Svara
  • Det brukar vara svårt att hålla två motstridiga påstående som sanna samtidigt. Men är man bara en nog stor hycklare så går det.

   Svara
 5. Anders/AV

   /  10/25/2014

  Det är skillnad på att studera mäns problem och män som problem. Dessa tomtar gör det sistnämnda.

  Svara
  • Benjamin

    /  10/26/2014

   Nja, om man frågar så svarar de nog att de även studerar mäns problem. Och förklaring till deras problem är för det mesta något i stil med ”mansnorm”.
   Så män som problem = kvinnors problem OCH mäns problem ungefär.
   Spjutspetsforskning.

   Svara
 6. Jan

   /  10/25/2014

  Det här är ingen ”forskning” utan politisk åsiktsproduktion framställd som vetenskap. Slöseri med skattemedel helt enkelt. De här ”forskarna” lever ett bekvämt medelklassliv på att producera pseudovetenskapligt ordbajs. Kvacksalvare skulle de också kunna kallas. Välbetalda sådana, med fina titlar. Svenska arbetare, med riktiga yrken, får betala för de här omoraliska, ”akademiska” excesserna i sina anletens svett. Samma arbetare som ses ner på i deras texter.

  Svara
 7. David

   /  10/25/2014

  Den postmoderna synen på vetenskap har en intressant förmåga att fungera som en självuppfyllande profetia. Det underförstådda resonemanget tycks vara att eftersom all forskning ytterst kan anses vara ideologisk och representerande ett maktförhållande så kan vi lika gärna bedriva ideologisk forskning i syfte att utöva makt. Härmed besannar man sålunda sin egen negativa kunskapssyn genom att medvetet bedriva den typ av bristfälliga forskning som man menar ändå blir resultatet.

  Genom att använda sig av forskningens ramverk för att på detta sätt främja en viss ideologisk agenda så undergräver man dock på sikt det förtroende som vetenskapen har lyckats bygga upp genom att alltid sträva efter att upprätthålla ett objektivt förhållningssätt. Genusforskningen utgör därmed en parasiterande verksamhet som använder sig av vetenskapens legitimitet för att främja sina mål, men som samtidigt skadar densamma. Kort sagt sågar man av den gren man sitter på, vilket dock förmodligen inte anses spela någon roll eftersom syftet inte är att främja vetenskapen utan att förändra samhället i en för dem önskvärd riktning.

  Svara
  • Man skulle kunna tycka att det var konstigt att anarkister och kommunister har sällat sig till gruppen som förespråkar ”appeal to authority”.
   Det kan vara så att man hoppades på att den västerländska öppna samhällsformen med en någorlunda fri kapitalism som ekonomisk modell skulle generera ”bibliotek av data” som skulle visa på att det är ett fruktansvärt samhälle. När detta data aldrig dök upp så gav man upp och skapade en kyrka. För anarkister…
   Jag vill ha en höger som försvarar fri kapitalism och en vänster som vill ha en mindre fri kapitalism för att hjälpa behövande. Sedan vill jag att de sätter sig i riksdagen och bultar på varandra och kommer fram till något vettigt.
   Vi har redan en kyrka, vi behöver inte en till. Ge mig vänstern tillbaka!

   Svara
 8. Björn

   /  10/25/2014

  ”Professor i emerita…”
  Suck…

  Svara
 9. MJ

   /  10/25/2014

  Ja, vad tycker egentlig feminister om att hon skulle kidnappa en kvinnlig feministisk politiker som hämnd för att denna hade beordrat dödandet av en ickefeministisk vit man?

  Svara
 10. Maxie

   /  10/25/2014

  Detta är idioter som inte är intellektuellt rustade för att skaffa sig mer krävande utbildningar, som faktiskt kräver att man tänker själv och inte bara kopierar andras åsikter rakt av, varför de ter sig till en ”utbildning” inom genus för att kunna få en fint ansedd titel, utan att anstränga sig alls, men ändå känna sig intelligenta och bildade. Något de är snabba med att falla tillbaka på när de blir ifrågasatta med rimliga argument – ”jag vet vad jag pratar om, härskarteknik att ifrågasätta mig, de ger sig bara på mig för de tror att kvinnor inte kan vara högutbildade” etc. Det är ju vad de genuint tror, varför argument mot dem tyvärr bara kommer att ytterligare övertyga dem om sin sak.

  Menar för övrigt inte att det är något fel med att vara mindre bildad eller obildad helt och hållet, men jag stör mig på människor som inte orkar anstränga sig för att faktiskt ta reda på fakta, ”det är maskulinitetsnormerna som gör gällande att man måste ha kunskap inom ditten och datten för att veta vad man pratar om”, utan bara vill få allt serverat för att slippa exponeras för sånt som går emot deras världsbild.

  Det är en sak att vara okunnig, en annan att vara okunnig men påstå sig besitta kunskap för att hävda sig.

  Det är inte konstigt att de flesta feminister jag läser på nätet visar tydliga tecken på mindervärdeskomplex; det driver människor till det mest extrema beteenden i självbevarelsedrift.

  Svara
  • Benjamin

    /  10/26/2014

   Nja, jag förstår inte riktigt vad skribenten är ute efter när det gäller vissa partier i texten.

   ”vindkraftverk, miljöförstörande förment förnyelsebar energi, föråldrat järnvägsbyggande och allt annat meningslöst som är på väg att ruinera oss och vår livsmiljö”

   Que?

   Svara
 11. Benjamin

   /  10/26/2014

  Undrar vilken forskning som INTE blir gjord på grund av den här vegeterande åsiktsmaskinen. Rätt skrämmande att tänka på. Kanske inte så konstigt att Sverige inte längre får några vetenskapliga nobelpris.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: