Inga andra åsikter på våra gator!

I gruppen ”Varför bär aldrig apor rosa klänning” på facebook har de haft en ”rasifierad” vecka, det vill säga att bara ”rasifierade” fick skriva inlägg och kommentera. De har även haft en ”cisfri” vecka tidigare. Och nej, jag skojar inte, exakt så tramsiga är de…

Nåväl, trams till trots så är veckan för ”rasifierade” slut och då blir det så här

aporgruppen

aporgruppen1

aporgruppen2

Jean-Robert ställde alltså en ”sjukt kränkande fråga” i första bilden… Och här börjar Feline med sitt generalfel som man aldrig för göra i sekter, hon undrar vad fan de håller på med fast hon gör det med onödigt snälla ord. Undrar vart det leder?

aporgruppen3

Oj, snacket om hemlöshet alltså… Layla säger att vita redan är kränkta. Tatiana vill inte att någon har ett annat perspektiv på saker och ting utan säger till Feline att BACKA! Att hon tar ”utrymme”. Internet tar väl slut snart kanske? Sen fortsätter hon och tolkar in saker som hon knappast har en aning om när det gäller Feline. Hon till och med vet att Felines vänner är vita heterosexuella cismän som är födda med en guldbiljett medan Feline själv är född med en silverbiljett. Varför biljetterna är gjorda av olika grundämnen är oklart.

aporgruppen4

Ja, folk brukar känna sig påhoppad om någon kallar en rasist, det är ganska mänskligt. Men är man upptagen med att inte torka ”vita tårar” och i övrigt verkar vara besatt av just pigment så kanske man har svårt att inse det.

aporgruppen5

Feline håller inte med riktigt och försöker ganska försiktigt få dem att inse hur korkat de resonerar men förgäves för hon ”fattar ju fortfarande” inget… Och vilket bisarrt krav att GE någon plats på internet?

aporgruppen6

Ajdå, nu har hon visst tyck annorlunda en gång för mycket! Bäst att ropa på hjälp så inga andra tankar kommer fram för det vet ju alla att det är jättedumt.

aporgruppen7

aporgruppen8

aporgruppen9

aporgruppen10

aporgruppen11

Ojdå, Sandra är visst en riktig revolutionsromantiker. Med Fi-märke…

aporgruppen12

Opppssss, nu är visst Feline borta. Det hjälpte att kalla på kavalleriet. INGA ANDRA ÅSIKTER PÅ VÅRA GATOR! Eller i vårat forum. Henrik Johansson från IRM dök upp och undrade varför.

aporgruppen13

NEJ Henrik! Du kan inte komma där och säga att du läst igenom och inte sett något för fakta och logik är patriarkala härskartekniker! Och för att slippa att fakta återigen används mot henne som härskarteknik så pratar hon om sig själv som ”admin”… Men pssst Henrik, du har nog helt rätt, hon rök för att hon inte höll med. Men sen gör han misstaget IGEN när han säger att tråden skapades EFTER veckan, fakta funkar inte…

aporgruppen14

Jag vet faktiskt inte hur de ska hålla koll på vem som har den mörkare hudfärgen i alla situationer, går de alla omkring med en pigmentmätare och mäter först innan någon får säga något?

aporgruppen15

Men vilken tur att tråden är borta så ingen kan ta reda på fakta om hur det ligger till…

aporgruppen16

aporgruppen17

aporgruppen18

Så här ser det alltså ut i gruppen. Håller du inte med så åker du ut. Inga andra åsikter på våra gator. Och visst är det ganska talande att de glatt kastar ut de som ändå verkar tänka ett steg till? Något bortom slagorden och plakaten vill de inte veta av verkar det som.

halleluja1

Jag har tagit upp den facebookgruppen förut, bland annat när drevet gick mot Annelie, ”Mer om feministsekten” och ”Frireligiösa vibbar och manshat”. Det är ingen skillnad nu mot hur det var då i gruppen, den verkar funka på samma sätt.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

123 kommentarer

 1. MiT

   /  10/31/2014

  ”Transsexuell bannades av SJW från Reddit – ”Du är vår egendom, vi äger dig””
  https://aktivarum.wordpress.com/2014/10/31/transsexuell-bannades-av-sjw-fran-reddit-du-ar-var-egendom-vi-ager-dig/

  Svara
 2. Jonte

   /  10/31/2014

  Identitetspolitik och rasism är bara två sidor av samma mynt

  Svara
 3. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
 4. Anonym

   /  10/31/2014

  Det är ju såhär kommunism fungerar?

  Agree or get shot.

  Svara
 5. Blåval Rödval

   /  10/31/2014

  Det här broder var det roligaste/oroande jag har läst på många månader. Intressant att se hur man käbblar om vilken som är mest renlärig. Jag kommer att tänka på Rebellrörelsen 1968 och hur den fullständigt spårade ur.

  Svara
 6. genusfoljaren

   /  10/31/2014

  Man får intrycket av, att de största rasisterna är antirasisterna?
  Det är så man häpnar över deras totala inskränkthet.

  MVH

  Svara
  • Trollet plit

    /  10/31/2014

   Vadå får. Vi vet att antirasister är rasister. Feminister är emot jämställdhet.
   De är bara kommunister som har fått nya ord.

   Det intressanta är nog att vi som ligger från mitten av soc till högersytterkant inser galenskapen numera och börjar göra det vi är bra på.
   Jobba. Skapa jobb. Finna nya vägar.
   Vi lyfter blicken och ser möjligheter.
   Stängs de ner efterhand så kommer vissa av oss att flytta.
   Vissa av oss kör på och vissa av oss börjar fuska med skatten, momsen, svarta pengar. Köpa grejor i firman som vi förr tog privat.
   Djävlas man med oss, så går vi vidare och använder huvudet.
   Vi bidrar men vi har en punkt där vi inte hör det längre.
   Åsa R visar ju vägen att vi ska fuska med drivmedel, osv.

   Svara
   • True dat. Är problematiskt att betala skatt nu när så stor del slussas vidare till indoktrinering av mindre begåvade människor på universitetens genusutbildningar, aktivt manshat och pojkfientliga aktiviteter i skolan. Vore mindre allvarligt om skattemedel bara slösades bort, nu finansierar skattebetalarna destruktivitet.

    Svara
   • Ivar

     /  10/31/2014

    Det är så vi måste göra. Det är bara att inse att vi har förlorat vårat land. Politikerna jobbar inte åt oss längre. Vi måste fixa saker själva. Jag är definitivt inte glad över att det blivit på det viset men vad ska man göra? Fortsätta ge pengar åt ett gäng som använder dom till att bygga ett koncentrationsläger åt den ”vite mannen” och sedan glatt marschera in där och begå kollektivt självmord? I helvete heller!

    Vita män ligger bakom nästan alla stora uppfinningar och upptäckter här i världen. Alla vill komma till våra länder trots att vi ska vara såna rasister. Visst har vi ställt till med en hel del elände på vägen men vi har gett världen mer än vi har tagit, och mycket av det elände vi tillskrivs ligger faktiskt andra bakom. Faktum är att vi kanske lider av någon genetisk defekt som gör att vi saknar självbevarelsedrift? Finns det något annat folkslag som inte tänker i form av stammar utan universellt? Ju mer jag läser desto mer inser jag att vi ”vita” antagligen är de minst rasistiska av de alla. Och själv bryr jag mig inte om det här med hudfärg, men jag skriver nu utifrån ”deras” perspektiv, och inte ens då håller det de påstår. Inte på långa vägar.

    Om invandrare startar en intresseförening är det helt ok, det uppmuntras. Kvinnor? Funkar fortfarande – men på sikt kommer de svenska kvinnliga feministerna att förpassas ut i kylan de också, och ras trumfar kön (Schyman med burka, ingen talar om att invandrare är oerhört överrepresenterade vid överfalls och gängvåldtäkter mot svenska kvinnor). LGBT mfl andra minoriteter – går fint! Så varför skulle inte ”vita medelålders män” få börja nätverka och driva sina intressefrågor? Det är ju det vissa feminister ibland säger – att vi borde driva våra egna frågor – men är det någon som tror att vi skulle få det? Nä herregud, då är vi Ku Klux Klan, Breivik, nazister och hela svängen… När ni läser vad de här dårarna ovan skriver – tror ni att de någon dag kommer att säga ”OK, det är nog nu! Nu måste vi hålla tillbaka och låta de vita männen få vara ifred.”??? Vi kommer ALDRIG att få organisera oss! Vi kommer ALDRIG att hamna i det läget att vi också blir en minoritet som man kommer att bry sig om! Vi har redan förlorat den kampen. Get over it!

    Om den vite mannen försvinner från jordens yta går alla andra folk därute en fruktansvärd framtid till mötes. Det är vi som håller upp det här bygget som snart håller på att braka ihop. När vi inte längre fixar det, när vi hamnar i minoritet, då börjar eländet på allvar. Men vi har gjort det förut, och vi kommer fixa det igen. Ut och var driftiga nu! Kom på nåt smart!

    Svara
  • anonym

    /  10/31/2014

   De här människorna är inte intresserade av att uppnå förändringar. De är bara intresserade av vem som är mest ideologiskt renlärig.
   Kan du förresten gräva upp tråden om dejting som de refererar till? För det enda argumentet som borde behövas där är ”rätten till preferens” som Fanny Åström, Johanna Sjödin, Tanja Suhinina och Lady Dahmer skriker om hela tiden.

   Svara
 7. anonym

   /  10/31/2014

  Det är också rätt roligt att se många från toleranta och öppna sverok som medlemmar i den gruppen,

  Svara
 8. Fugen

   /  10/31/2014

  Svara
 9. Snacka om allvarligt störda människor. Vänta bara tills dessa eventuellt når höga samhällspositioner.

  Svara
  • Kristian

    /  10/31/2014

   Mp torde vara rätt väg.
   Alternativt kan SSU säkert ge dem betalt medan de tar sig dit.

   Svara
 10. Sånt här ökar ju inte lusten att skaffa Facebook precis

  Svara
 11. Leif

   /  10/31/2014

  ”Varför biljetterna är gjorda av olika grundämnen är oklart.”
  Det måste väl bli väldigt dyrt, allrahelst som den överväldigande majoriteten får biljetter av guld och silver?
  Vilken metall används i Tatiana Hakansons biljett? Järn?
  Otympligt system hursomhelst. Och var tusan är min biljett???

  Svara
  • Kristian

    /  10/31/2014

   Kan det vara en sådan där biljett man får med en chokladkaka om man har tur?
   I så fall vore det kul att se hur en del av dessa människor skulle klara ett besök i Wonkas fabrik.

   Svara
 12. Leif

   /  10/31/2014

  ”Snälla skriv inte ut ordet n-boll. Tack.”
  Får man skriva ”Anna gav Elin en boll”?
  Denna diskussion är ju så bisarr att man tror att det är någon slags satir.

  Svara
  • Kristian

    /  10/31/2014

   ”Anna och Elin äger en boll” kan bli något man inte bör säga högt, beroende på dialekt och uttal.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  10/31/2014

    Bara en äger boll, den andra gör det inte.

    Svara
 13. Kristian

   /  10/31/2014

  Phillip Konac: ”inte ens vetenskap biter”
  Skulle vilja se definitionen på ”vetenskap.”

  Phillip Konac: ”Ingenstans är man redo när man, utan att skämmas, kan skylla sitt misslyckande på någon annans ursprung.”
  Som … när man skyller sitt misslyckande på att andra är ”vita” och ”cis-män”?

  Amra Bajric: ”Nu är hon borttagen av admin och det får respekteras.”
  Ledarna har alltid rätt, halleluja.

  Kan inte en Ärkefeminist komma och ställa världen tillrätta?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/31/2014

   Ingenstans är man redo när man, utan att skämmas, kan skylla sitt misslyckande på någon annans ursprung

   *head asplode*

   Svara
 14. michael

   /  10/31/2014

  Man kunde inte låta bli att skratta ett antal gånger när man läste kommentarerna,och det är fascinerande med människor som anser att lägga ett ok av självcensur över sina axlar är höjden av frihet.

  Svara
 15. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
  • Pet

    /  10/31/2014

   I just det här fallet så är det inte särskilt smickrande att bete sig som en förolämpad prinsessas sista utväg med maximal skada i åtanke.

   Svara
  • morpheus

    /  10/31/2014

   Machokulturen har talat?

   Svara
 16. Kristian

   /  10/31/2014

  Det är också lite spännande att man aldrig får fråga vad man gjort för fel. Vid det här laget borde det finnas hela bibliotek med förhållningsregler. Då vore det ganska lätt att referera till byggnad/rum/hylla/författare/bok/sida/stycke.

  Alternativt kan vi fortsätta med ”mest kränkt vinner”. Mindre jobb, mer tid att vara självgod.

  Svara
  • anonym

    /  10/31/2014

   Problemet är nog att det finns inga objektiva regler, och de vill inte skriva ut att avstängning handlar om hur kränkta administratörerna blir.

   Svara
 17. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
 18. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
  • Kristian

    /  10/31/2014

   ”Olof, Tage, Per-Albin, kom tillbaka!”

   Svara
 19. Pelle2

   /  10/31/2014

  Vilka sjuka människor. Om du är vit och speciellt en vit man så skall du ta vilken skit som helst från de intersektionella dårarna.Själva kan dom påstå vad som helst och säga vad
  som helst och vi skall bara godta det.
  Sedan säger dom att de inte tänker hålla en god ton.De kan vara säkra på att om de försöker hålla en dålig ton mot mig så kommer dom få tilbaka med råge.Jag skiter i deras intersektionalitet. Kan dom inte bete sig så förtjänar dom ingen respekt tillbaka.

  Svara
  • anonym

    /  10/31/2014

   God Ton(tm) är nog det sämsta argumentet som någonsin har uppfunnits. Det är bara en ursäkt för att inte själv behöva bete sig på det sätt man kräver att andra ska bete sig.

   Svara
   • Jonte

     /  10/31/2014

    Det är ett knep för att slippa debatt och inte behöva svara på kritik.

    Svara
  • wigwag

    /  10/31/2014

   Känner likadant. Säg bara ”Jag är ingen rasist negerdjävel” så får dom tilt i huvet. Ordfascister ska hållas kort.

   Svara
 20. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
 21. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  10/31/2014

   Sjukt att vänsterextremisterna i Fi skall få en egen dag i Almedalen. Varför i så fall inte högerextremisterna i svenskarnas parti också ?

   Svara
  • Verkligen en bra anledning för andra partier att INTE åka till Almedalen mao.

   Svara
 22. Statliga feministiska missionsmyndigheten S-MP

   /  10/31/2014

  OT Men tydligen så är ett av regeringens större krav på palestina för att få bistånd och stöd att kvinnor ska få mer inflytande där. Tanken känns väl god iofs. Men i skuggan av uttalandet att utrikesdepartementet ”nu ska sprida feminismen i världen” känns det så där.

  Tanken far till gamla tiders missionärer som skulle sprida den rätta tron i världen.
  Likheterna är slående för tro är mycket vad feminismhandlar om.

  Svara
  • Fugen

    /  10/31/2014

   Lite gammaldags och hederlig kolonialism, helt enkelt

   Svara
   • Grodan Boll

     /  10/31/2014

    Det är inte kolonialism när de gör det. Jesus Amalia, googla ”intersektionalitet”.

    Svara
   • Kolonialism är ju ett ypperligt sätt för vita män att bli rasifierade. Här funkar det ju inte.

    Svara
 23. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
 24. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  10/31/2014

   Överhört:
   – ”Hej och välkomna!”
   – ”Vi börjar direkt med utbildningen. Nu tar vi i allihopa.”
   – ”FÖR ATT PATRIARKATET!!! GOOGLA!!! SKAFFA DIG EN ANALYS!!! GUBBSLEM!!!”
   – ”Näe, vet ni vad. Jag tror bestämt att vi är färdigutbildade nu. Nu går vi och fittpysslar och snackar strukturer. Stina har gjort en grym guacamole till dom rättvisemärkta nachoschipsen.”

   Svara
  • Fugen

    /  10/31/2014

   Det är visserligen Halloween, men det där var läskigt på riktigt

   Svara
  • rankov

    /  10/31/2014

   jag hoppas hen i cosbytröjan är en kvinna, annars har en slusk till man lyckats tränga sig fram från det bakre ledet. typiskt manligt.

   Svara
  • morpheus

    /  10/31/2014

   ”Utbildning”

   Svara
  • Heil! Weisse Männer raus! Güdrun in da house! Det ”bästa” av både Stalin och Hitler får man väl anta 🙂

   Svara
  • Pelle2

    /  10/31/2014

   Helt jämställd gruppering ser jag. Enbart kvinnor ! Så härligt med jämställdhet a’ la Gudrun !

   Svara
 25. Jonte

   /  10/31/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  10/31/2014

   Moa Svan, vem är han egentligen?

   Svara
   • Jonte

     /  10/31/2014

    Hon summerar dagens unga feministkvinnors inställning till livet, dom ska minsann inte behöva jobba hårt för att nå framgång utan den ska komma automatiskt, med kvotering om så krävs.

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  10/31/2014

     Aldrig hört talas om honom. Säkert ingen av betydelse.

     Svara
     • Kristian

       /  10/31/2014

      ”Förutom talkshow- och programledarjobb är Moa Svan även sportjournalist för bland annat tidningen Feministiskt Perspektiv.”

      DN berättar också att ”Moa och hennes fru ska få barn i december.”

     • Blåval Rödval

       /  10/31/2014

      Det förklarar rätt mycket 🙂

   • Pelle2

     /  10/31/2014

    Hon är en politiskt korrekt feminist som hörs i tankesmedjan i P3 på eftermiddagarna.
    Kan inte påminna mig att hon har sagt något roligt i det programmet det lilla jag har hört.Fast det gäller i och för sig resten av programledarna i det programmet också..
    Fast i och med att hon är kvinna,feminist och uppenbarligen homosexuell så skall vi förmodligen skratta åt hennes skämt i alla fall.

    Svara
  • Tror Moa Svan ska lägga ner Mein Kampf en stund om han verkligen vill ge humorkarriären en chans. Mindrevärde- och hudfärgskomplex drar visserligen ner skratt men inte några betalda sådana.

   Svara
  • David

    /  10/31/2014

   Är det inte något paradoxalt över en person som Moa Svan, som tar varje tillfälle att nedvärdera och tala illa om vita män samtidigt som hon så uppenbart anstränger sig för att se ut som och framstå som just en sådan?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/31/2014

   I kväll tar Moa Svan nästa steg när den egna talkshowen, kort och koncist betitlad ”Moa Svan med gäster”, har premiär på Kulturhuset.

   Hon nominerades nyligen till årets komiker på svenska standup-galan och har en över tio år lång karriär bakom sig som program- ledare i både tv och radio. I kväll tar Moa Svan nästa steg när den egna talkshowen, kort och koncist betitlad ”Moa Svan med gäster”, har premiär på Kulturhuset.

   – Ambitionen är att man ska kunna använda sin kreativitet och att ta bort alla gränser. Och att bjuda in olika människor som inte hör ihop men som tillsammans kan skapa ett rum där andra personers kreativitet kan växa.

   och

   Under premiärkvällen gästar bland andra Alexandra Pascalidou, Ametist Azordegan, AIK Hockeys damlag, sångerskan Marlene och skådespelaren Evin Ahmad.

   Samtliga gäster i talkshowen är kvinnor, något som är helt naturligt för Moa Svan.

   Så olika människor.

   Svara
 26. MiT

   /  10/31/2014

  Undrar om det handlar om diesel och bottenfärg?

  Svara
  • Åsa Romson i diket igen. Sammankallar nordisk ministerträff för hennes rent personliga problem.

   Svara
 27. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
  • Pet

    /  10/31/2014

   Skulle aldrig vilja ha en sådan summa av mina föräldrar att förvalta. Pressen hade varit oumbärlig. Inte konstigt att Briannas företag kollapsade.

   Svara
 28. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
 29. morpheus

   /  10/31/2014

  Om man frågar så visar man att man inte förstår, och det är genom att inte förstå som man förtrycker.

  Det jag själv inte riktigt förstår(!) är hur all den här postmodernistiska smörjan samtidigt kan vara så enormt objektivistisk…?

  Svara
 30. morpheus

   /  10/31/2014

  Och… hur vet de vem som ska ha tolkningsföreträde om det hade varit en anonym diskussion?

  ”Söka förståelse och diskussion? Men va FAN vem i HELVETE tror du att du är människa!?!?!?”

  Martin Luther King sliter sitt hår i sin grav.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/31/2014

   Lite som Rapture Ready som hade sparkat ut Jesus om han hade levt idag.

   Svara
 31. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  10/31/2014

   Ännu en toppvärvning av MP.Är det inte knarksmugglare så är det stora skatteskulder…

   Svara
 32. morpheus

   /  10/31/2014

  Alltså, det här är på kul va?

  ”Bara för att någon är rasifierad så betyder det ju inte att den personen kan bete sig väldigt illa.”

  ”eller uttrycka sig rasistiskt…”

  Nej, det var väl lite det som var Felines poäng…?

  Svara
 33. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
  • Nykteroklok

    /  10/31/2014

   Ja, risken är ju annars överhängande att man kommer att diskutera ämnen som inte intresserar Mikaela Larsson i Malmö, vilket förresten borde vara förbjudet.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  10/31/2014

   Det ska alltid komma nått kärringslem och förstöra när separatistiska män försöker skapa sig en frizon. Med sina härskartekniker och femsplaining förstör alla dessa vita kränkta kvinnor allt de kommer i kontakt med. Vad är dom rädda för?

   Svara
   • MiT

     /  10/31/2014

    Du ska se att någon annan feministblogg, t ex smurfheter24 eller liknande, kommer att fiska upp hennes lista och publicera den.

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  10/31/2014

     Din gissning är nog helt korrekt.

     Aldrig nöjd, aldrig tyst, alltid gnällig, alltid feminist.

     Svara
     • Kristian

       /  10/31/2014

      Var är ‘tishan’ med det trycket?

     • Blåval Rödval

       /  10/31/2014

      Jag tror inte det är material till en t-shirt. Men varsågod att göra vad du vill med texten. 🙂

  • Pelle2

    /  10/31/2014

   Klart att gnällfeministen hej blockerad inte vill att män skall få ta plats någonstans. Detta om de inte tar upp ämnen som passar feministerna.

   Svara
  • Kalle

    /  10/31/2014

   Jag tycker att hen ska berätta lite om hens frisör, som uppenbarligen lider av parkinsons och är gravt synskadad. Samma gäller nog för hens sminkös….

   Svara
 34. morpheus

   /  10/31/2014

  På fejjan kan man även läsa att Tatiana Hakanson tycker att polisens informationskampanj mot bl.a. barnäktenskap är rasistisk.

  Polisen har en annan kampanj också mot partnervåld, där det poängteras att alla oavsett kön, läggning, kan vara utsatta. Antar att denna kampanj är typ kvinnohat då.

  Svara
 35. MiT

   /  10/31/2014

  Svara
  • MJ

    /  10/31/2014

   Cry me a swimmer?

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  10/31/2014

    Det är den förbannade emojimaktordningen som gör att höm inte har en alldeles egen emoji.

    Svara
 36. Liten

   /  10/31/2014

  Har en vän på FB som skrev så här angående att Zambia fått en vit president:

  ”Why is there such a big deal about ”Southern Africa’s first white president since apartheid”. To us he is just Guy Scott our president. To the international press he is a white president. We are not the ones obsessed with colour and racial undertones. You might want to learn something from the Zambian people. ONE ZAMBIA, ONE NATION!”

  Verkar inte som folk i Afrika bryr sig speciellt om hudfärg, måste vara ett svenskt fenomen.

  Undrar hur hon skulle platsa in i feministsverige.

  ”Rasifierad”, vilket skämt.

  Svara
 37. Kjell

   /  10/31/2014

  Diskussionen mellan de här… ”antirasistiska” extremt postmodernistiska kulturmarxisterna är… absurd och samtidigt vanvettigt komisk. Det finns alltså ”kunskap” som delar upp människor i grupper med olika makt, där de högre upp ägnar sina liv åt att förtrycka de längre ner. Det ENDA sättet att lösa detta problem är att ge de förtryckta tolkningsföreträde, de andra ska ”backa” och framförallt erkänna sina privilegier. Låter som religion… Erkänn din synd och skuld så att du kan bli fri!

  Och den här ”kunskapen” är alldeles självklar, medan alla försök till diskussion från de ”priviligierade” måste förkastas eftersom det inte kan komma någon kunskap därifrån. Den ”privilegierade” som ifrågasätter detta bevisar bara tesen, eftersom denne ju bara gör detta för att behålla sin makt. Tesen är alltså självbevisande. Fantastiskt… och religionslikt igen.

  Det hoppingivande är just osämjan mellan de här extremt övertygade människorna. Chansen finns att de så småningom splittrar sin rörelse, samtidigt som de för att ”vinna” inbördes exponerar dårskapen mer och mer utåt. Och, om detta händer, ska det blir mycket intressant att se vad som egentligen återstår av postmodernistisk genusvetenskap…

  Svara
 38. Marx i säng

   /  11/01/2014

  Någon ifrågasätter mig, någon håller inte med mig. Någon vill diskutera. Den stjäl alltså mitt utrymme. Mitt utrymme att slippa bli ifrågasatt. BACKA! Sluta kväv mig. Sluta invadera mitt tolkningsföreträde! Sluta ifrågasätt mig, bara jag vet sanningen. Min sanning. De inövade galenskaper jag hasplar ur mig och lägger fram som orubblig världsbild kan omöjligen ha med saken att göra…nej, jag ifrågasätts självklart alltid pga min hudfärg och mitt kön.

  Femlogik 2014

  Svara
 39. wigwag

   /  11/01/2014

  Nu har jag läst hela den här sjuka jävla tråden med den rasifierade, förmodligen rätt unga tjejen, Feline Paradigm i huvudrollen. Och fan vad provocerande det var. Hon ville ju förfan bara diskutera och problematisera det konstruktiva i att håna och förlöjliga vita cismän. Hon tar sig inte tolkningsföreträde nånstans över någon annan rasifierads påstådda upplevelser och har en trevlig resonerande ton rakt igenom. Själv blir hon bemött som en mindre vetande idiot. Och pang bom till slut utslängd från gruppen. Snacka om kränkning.

  Du är ingen ”rövhatt” Feline, som praktmongot LD insinuerade, utan en i högsta grad resonerande och självständig och tänkande feminist som vill synliggöra problem samt finna vägar att på ett konstruktivt sätt göra nåt åt dem. Det kan alla se utifrån vad som här, på denna blogg, har visats av din insats hos Apangruppen. Hoppas du mår bra trots allt och tar nya tag så småningom när du hämtat dig från ”chocken” av att bli utslängd som jag förmodar det var för dig. MVH/Wigwag.

  Svara
  • Tackar wigwag.. Kan lova dig att det inte var enkelt att hålla god ton, men underhållningsvärdet i det hela gjorde att man fick bita ihop! /Feline 🙂

   Svara
   • wigwag

     /  11/03/2014

    Nämen hej! Vad roligt att du hitta min kommentar. Och den smilisen är nog den vackraste gladaste jag sett någonsin. Blir bara så förbannad när jag ser sånt här, som hände dig, för jag har sett det många ggr förut. Feminister som far illa och börjar må dåligt pga utstötning och dåligt bemötande av andra ”feminister”. Men det gäller ju inte dig för det ser jag ju på smilisen. Skönt. Ha det bra./w.

    Svara
    • Nejdå, ingen skada skedd. Jag är mest ledsen över att de sitter å håller varandra om ryggen, på en plattform som säkerligen många unga (lättpåverkade..) tjejer tar del av och där man systematiskt tycks vilja begränsa utrymmet för människor som har annat att säga än ”<3''. Ha det gott du med!

     Svara
 40. Sofie

   /  11/01/2014

  Jag är en politiskt korrekt feminist och antirasist. Jag är med i apor-gruppen, men även jag har problem med den där attityden. De (många i gruppen, om än inte alla) är emot det öppna samtalet. Det finns ett antal åsikter man måste sympatisera med och ifrågasätter man dessa så beskylls man antagligen för något av följande: Att syssla med härskartekniker, förminskande eller mansplainande, att inte se sina cisprivilegier, vithetsprivilegier, smalhetsprivilegier och/eller mansprivilegier, att ta sig tolkningsföreträde, uttrycka sig transfobiskt, rasistiskt, könsbinärt och så vidare i all oändlighet. Genom att stämpla ifrågasättandet på det sättet slipper de bemöta någon med faktiska motargument, så det är ett väldigt bekvämt sätt att slippa diskutera något vidare. Särskilt i en grupp där majoriteten faktiskt vill väl. De flesta av oss i apor-gruppen vill inte trampa andra på tårna, vi vill inte förtrycka de som inte tillhör normen. Att anklaga mig för att vara rasist kommer snabbt att tysta mig; de lyckas med det.

  Härskartekniker, ”mansplainande”, rasism och så vidare förekommer ju. Men på det här sättet urvattnas begreppen totalt. En man med en åsikt kan inte per automatik vara ett rövhål. Först måste man ju försöka ta till sig åsikten och analysera den, innan man kan avgöra något sådant. Och det finns ett maktperspektiv. Rasism mot vita förekommer kan inte jämföras fullt ut med rasism mot svarta då sådan rasism står på en annan grund, men det kan inte betyda att man får bete sig hur man vill mot en vit person, då har man skapat en ny – om än lokal – obalans.

  Det krångligaste när det gäller att bestämma vem som har tolkningsföreträde är att den förtryckta minoriteten inte är en ansiktslös, homogen massa. Även bland t.ex. rasifierade är åsikterna många och olika. Men den som inte har rätt åsikt är då inte rasisiferad nog eller så är hen självhatande eller ”husn**** eller anses helt enkelt inte veta sitt eget bästa. Det finns alltid något sätt för dessa människor att slippa ta andra åsikter på allvar.

  På detta vis görs det omöjligt för ”rörelsen” att växa och utvecklas åt rätt håll. Av någon anledning har det beslutats att det är fel att vilja föra en konstruktiv ”kamp”. Det är tydligen en härskarteknik att debattera sakligt och det heter att man tar ett ”bekvämt utifrånperspektiv” om man försöker se saker ur olika synvinklar. Då är man liberal och det är ungefär lika illa som att vara Hitler själv. Jag har mina åsikter för att jag vill att världen skall bli en så bra plats som möjligt för så många som möjligt. Om jag inte har som syfte att sprida dessa åsikter och göra verklighet av dem så kan jag likväl låta bli att tycka någonting. Målet måste vara att göra någonting konstruktivt av dem. Dessa människor brukar säga att det är väldigt ”priviligierat” att kunna diskutera något sakligt; att kunna hålla en känslomässig distans är då ett tecken på att sakfrågan inte rör en personligen. Själv tänker jag att dessa människor bryr sig mer om att få skrika ut sin ilska än att se till att positiva förändringar sker. De allra mest förtryckta grupperna har inte råd att vara så kortsiktiga, så jag vill påstå att om något är det ”priviligerat” att inte bry sig om huruvida ens skrik gör nytta eller ej.

  I tråden ovan skrev någon: ”Några timmar efter temaveckan så blev vi direkt uppläxade av vita, där vi rasifierade åter igen ska tillrättavisas till våra ‘riktiga platser'”. Detta är så provocerande när det var denna elitistiska grupp som skällde ut en annan rasifierad för att hon ifrågasätte deras antaganden och därefter blockerade henne. Men de har framgångsrikt byggt upp ett system där de inte kan ha fel och andra inte kan göra rätt. Under den separatistiska veckan (som jag i sig inte har haft några problem med) har vita människor uppmanats att hålla sig undan, inte kommentera och helst inte ”lajka” inlägg. Samtidigt skriver någon: ”Det är mestadels rasifierade som gillat inlägg under denna veckan” som att vita människor då gjort något fel som inte engagerat sig tillräckligt. Jag kommer snart att utveckla schitzofreni till följd av dessa motsägelsefulla krav!

  Svara
  • Anonym

    /  11/01/2014

   Varför bara inte bli liberal? 🙂 Då försvarar man den största minoriteten, Individen. Även om det ibland blir politiskt inkorrekt.

   Svara
   • Sofie

     /  11/01/2014

    Jag ser redan mig själv som liberal, även om jag på samma gång menar att strukturer existerar. Jag gjorde en gång misstaget benämna mig själv som liberal i en grupp som kan ha varit apor-gruppen, eller så var det en liknande grupp. Minns att jag (som är en rätt känslig och konflikträdd person) satt och grät framför datorn efter de påhopp jag fick i samband med detta. Som sagt, i dessa grupper går samtalen och diskussionerna inte ut på att utbyta tankar och åsikter eller på att försöka förstå och lära av varandra. Nu är jag främst med som observatör.

    Svara
    • Anonym

      /  11/01/2014

     Det finns strukturer ja. Men, De är inte patriarkala. De är ekonomiska. Kan inte låta bli att länka min hjälte som förklarar allt så bra. Titta gärna igenom 🙂

     Svara
   • wigwag

     /  11/02/2014

    Finns ingen motsättning mellan liberalism och feminism. Tvärtom menar jag. Lyssna på Björklunds Almedalstal så förstår du varför. Men som feminist ställer jag krav på alla andra som vill kalla sig det. Inte minst vad gäller attityd. Och dit tillhör bl.a ett intellektuellt förhållningssätt, ödmjukhet inför andras åsikter och personliga erfarenheter, förmåga att skilja på struktur och individ, samt insikten att feminism är politik i en demokratisk kontext.

    Och jag kan räkna upp en jävla massa tongivande ”feministiska” bloggare och grupper i bloggosfären som felar grovt på samtliga punkter. Det är smärtsamt att se och jag blir genuint förbannad varje gång jag ser sån här skit som nu drabbat Feline i Apangruppen. Det är inte feminism för mig och att inte fler feminister blir förbannade och ryter till på nätet, tex här hos toklandet, tar jag som intäkt för att det inte finns så många nätaktiva feminister i Sverige.

    Svara
    • Sofie

      /  11/02/2014

     Bland mina vänner är majoriteten feminister av något slag, däremot är ingen av dem särskilt aktiv på nätet. Faktum är att jag inte känner en enda människa som skulle hålla med om att t.ex. vita män inte får uttala sig i feministiska frågor (annat än i syfte att klappa på ryggen), så jag kan inte tro att dessa människor som syns i apor-tråden skulle vara en majoritet bland feminister. Däremot är det helt klart de som hörs mest och lämnar störst avtryck på nätet. Det blir antagligen så att folk inte gärna ger sig in i diskussioner med dem eftersom det sällan leder till något, förutom möjligtvis ett uteslutande ur gruppen.

     Svara
  • MiT

    /  11/01/2014

   Och den som försökte få dem att fatta att de faktiskt beter sig som rövhål kastade de ut illa kvickt. Märkligt folk det där.
   Men de kommer att falla sönder själva för det är nämligen det enda man kan vara säker på när det gäller extremvänster (vilket feminismen i Sverige är), att de kommer att kannibalisera på varandra tills det bara återstår smågrupper som heter något med bokstavskombinationer. Just nu är det Fi, i morgon heter de något annat. Och så rullar det på.

   Svara
   • Dreadlock

     /  11/15/2014

    ” att de kommer att kannibalisera på varandra tills det bara återstår smågrupper som heter något med bokstavskombinationer.”

    Ja, det verkar ju så. ”Varför bär apor aldrig rosa klänning” är ju ett mästerligt exempel på en åsiktsfascistisk liten sekt, som är oerhört lättstörda för minsta lilla antydning till tankeavvikelser. Ett litet exempel på hur tron regerar över resonemang och sällskapet i sig blir ett litet Knutby i den virtuella världen. Nu är det inte långt kvar innan avfällingar bestraffas med virtuellt våld och löfte om en evig helveteseld. Detta är ganska störda individer som är långsinta och kompromisslösa.

    Svara
 41. Vilka enormt störda människor, tanken verkar aldrig ha slagit dem att kanske blir de bemötta annorlunda av människor inte för att de är så kallat rasifierade utan för att de helt enkelt är dumma i huvudet?

  Svara
  • MiT

    /  11/01/2014

   Den mest träffsäkra kommentaren tror jag 😉

   Svara
  • Dreadlock

    /  11/15/2014

   Rasifierade,Daddy-issues, utanförskap,

   Översättning för psykvården :

   Rasifierad = Något jag är p.g.a. min egen upplevda hudfärg, och som ställer mig i ett särskilt predikament till samhället i övrigt

   Daddy-Issues = Något jag blivit till eftersom min far har varit frånvarande,och som ställer mig i ett särskilt predikament till samhället i övrigt

   Utanförskap = Något jag upplever eftersom JAG upplever mig vara MER utanför än alla andra , som i stort sett verkat befinna sig INNANför.

   Undrar om psykvården har beredskap för radikalfeminismens offer, när det brister ?

   Svara
 42. Justdetja

   /  11/06/2014

  Det är intressant att se hur rasismen tas emot med öppna armar inom vänstern igen. Dessa människor brukade hota med 30-talets nationella socialism men nu är de där själva.

  Svara
 43. Carl-Henrik

   /  11/30/2015

  Det som är genomgående i modern debatteknik är mantrat ”utbilda dig”, ”läs på” eller gärna ”nå insikt”, som om det finns EN sanning. Alla som inte delar denna sanning är antingen oupplysta (och har hopp om räddning) eller är de SD:are/rasister/fascister/borgerliga/heterosexuella män/etc. (Rövhatt med ett ytterligare nytt samlingsord). Här är, som du skriver, inte utrymme för avvikande åsikt. Trots ryggkrökande av Henrik ovan (och flera lager ullstrumpor att tassa runt i) så kan de ”med insikt” se att vad han säger nog egentligen är en förolämpning.

  Det påminner starkt om språket i 70-talets kommunistsekter, även om etiketterna bytts ut. Samma inskränkthet, samma mästrande ton och samma låga tak för diskussion. Härligt! Jag ser att feminismen har en strålande framtid bakom sig.

  Svara
 1. Halloween | Häxanmexan
 2. Reaktioner på gårdagens inlägg från Apor-gruppen | WTF?
 3. Migrationen och den intersektionella identitetspolitiken sliter sönder det svenska samhället | Jussi H. Lundell
 4. 41 IRM-Henrik Johansson följer inte sin egen intersektionalitetsmall | Liberyx
 5. Lite gamla inlägg | WTF?
 6. Slutna grupper som hetsar, Honey & the bees den här gången | WTF?
 7. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 8. Lite gammalt som ligger och skräpar del 7 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: