Jämställdhet när jämställdhetsexperter får bestämma

Det är en konferens om jämställdhet i högskole- och universitetsvärlden. Det är tydligen stora problem som de vill åtgärda

jämställdhet2014

Det får RobJoh att ställa den självklara frågan

1jämställdhet2014

Givetvis kommer han inte att få något svar, det är ju radikalfeminism vi pratar om här.

Även Ekvalist har uppmärksammat det här

2jämställdhet2014

3jämställdhet2014

4jämställdhet2014

Ekvalist kommer inte heller att få ett svar… Intressant också att de i stället för att svara tydligen raderar tweetar. Gissar att innehållet i dem avslöjar vad deras egentliga agenda är…

Däremot kan man gå in kolla hur penisräknarna inom genusfältet själva gör när det ska ha konferens om ”jämställdhet

5jämställdhet2014

Det är hela FEM män totalt av 32 st. Nästan jämställt med andra ord!

Det är tydligen viktigare att räkna penisar på andra ställen än hos sig själv. Och då får man komma ihåg att om det är män som verkar inom genusfältet så är de garanterat radikalfeminister.

Så där ser alltså jämställdhet ut när jämställdhetsexperter diskuterar det…

***********

Lite annat, finns en flik längst upp som heter ”Lite info”, där har jag skrivit just lite info helt enkelt  😀

********************

Ekvalist: ”Mannen är ett trafikproblem, oavsett färdmedel

Snurrigt: ”Hur nära ligger önskemålen den totalitära staten?

Juggen: ”Att vara privilegierad, del 3

Gendertruce: ”Skillnaden mellan otrevligt och odemokratiskt

Jussi H Lundell: ”En ständig känsla av déjà vu – också med Katarina Wennstams manshat

MVH

MiT

Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. MiT

   /  11/05/2014

  ”Jag fick ett mejl från Göran Lambertz”
  http://emanuelkarlsten.se/11/jag-fick-ett-mejl-fran-goran-lambertz/

  Svara
  • morpheus

    /  11/05/2014

   Fina gardiner!

   Svara
  • MJ

    /  11/05/2014

   Jag måste påpeka att det inte var Råstam som avslöjade omständigheterna kring Quick. Den som framförallt tog fram alla tokigheter var Pelle Svensson. Sen granskades det som Pelle Svensson tagit fram av andra intelligenta personer som Leif GW Persson, Ulf Åsgård och många andra, alla kom fram till samma sak.
   Det var också en debatt om rättsskandalen i media på 90-talet, innan ens den sista domen mot Quick hade fallit. Men trotts att precis ALLT som Råstam tog upp i sina program och i sin bok var känt då så drev man bara med de som hävdade att Quick var oskyldig. Det enda nya som Råstam kom med var att Quick tog tillbaka sina erkännanden (vilket ju inte spelade någon roll för bedömningen).

   Svara
  • Pelle2

    /  11/05/2014

   Ja, vad säger man ? Vad kan dom inte applicera sitt genustänk på ? Vi minns väl alla genustrumpeten och hur de pratade om hur ubåtarna penetrerade moder Svea.
   Vilka dårar dom är !

   Svara
 2. MiT

   /  11/05/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  11/05/2014

   Hur skall dom tillgodose mina mänskliga rättigheter att göra film i så fall ? Jag har aldrig fått göra någon film i hela mitt liv.Det är knappt att jag har tagit några stillbilder. Fatta hur förtryckt jag är !!
   Fast vänta nu. Jag är ju en vit,heterosexuell,cisman så då kan jag ju inte bli förtryckt enligt dom intersektionella genustomtarna.Vad skönt ! Då känns det genast bättre 😉

   UN Women Sweden låg tydligen delvis bakom stipendiet och dom har säkert sin beskärda del av genustomtar så vem är förvånad ?

   Svara
 3. Jag kan avslöja att jag mött en av dessa män, Fredrik Bondestam. Han har gjort sig en karriär i detta. Det finns få så välavlönade och eftertraktade föreläsare i landet när det gäller misandri, radikalfeminism och män som ser ut att hata sitt eget kön. Det är fantastiskt, ovationerna slutar aldrig när han föreläser (om männens inneboende ondska och dumhet – och att de egentligen inte ens borde få finnas i högskolevärlden). Jag har sett det själv, han beter sig som en frikyrkopastor och tungotalandet är skrämmande nära allt det postmodernistiska nonsens som han uttalar. Allt med samma känsla och aggressivitet som en sektledare. Jag har sett kvinnor gråta i publiken när Bondestam går igång. Allt går att förklaras. Allt har en mening. Patriarkatet är Satan och det är kvinnorna som är änglarna… Bondestam var en av personerna som för första gången fick mig att gå hem och tvivla på feminismen (för omkring femton år sedan).

  Svara
  • MiT

    /  11/05/2014

   Oj, är det så illa alltså? Då hade jag inte så fel i alla fall 😛

   Svara
  • Radfemkändisbingo? Då kan jag kontra med att jag har träffat Johan Ehrenberg, Maria-Pia Boëthius, Eva Lundgren, Anna Ardin, Jenny Westerstrand, Katarina Wennstam och några till under mitt förflutna som feminist. Den som gjorde störst intryck var helt klart Eva Lundgren. Färgstark och näst smartast efter M-P. Det kändes som om EL kände sig som en evigt missförstådd rebell med ett starkt och undertryckt hävdelsebehov. De flesta hade många hänförda, frikyrkoångande anhängare, varav jag var en.

   Svara
 4. morpheus

   /  11/05/2014

  http://ekvalist.blogspot.se/2014/11/mannen-ar-ett-trafikproblem-oavsett.html?spref=tw

  Anonym utvecklar resonemanget:

  ”Män kan helt enkelt inte göra rätt. Per definition. Om män kör bil eller flyger skitar de ner. Om de cyklar åker de för fort. Om de åker tunnelbana tar de plats. Om de går med barnvagn håller de vagnen fel (med en hand, vilket visar på avståndstagande från barnet, har feministisk forskning visat). Det samma gäller sysslor i hemmet. Om män inte lagar mat smiter de från ansvaret. Om de lagar mat tar de över köket och gör det för komplicerat. då blir det surdegar, digitalvågar och maskulint stora dyra kockknivar i japanskt specialstål. Om de inte tvättar kläder är de grisar. Om de tvättar kläder gör de fel. Om de lyckas att inte färga vittvätten kommer de garanterat vika den fel. Män som inte syr är fast i maskulinitetsnormer. Män som syr tar över och syr på sitt sätt, vilket är fel.
  Eftersom män ÄR fel.

  Det finns det hela bibliotek som visar.”

  Svara
  • Pelle2

    /  11/05/2014

   Män kan aldrig göra rätt och aldrig vara rätt helt enkelt.Hur stark sektvarning och rasism utstrålar inte ett sådant tänk ?

   Svara
  • Benja

    /  11/05/2014

   Män som gör något alls borde ”läsa på”!
   Så att de vet hur mycket de förtrycker genom sitt görande.

   Fast just det, män läser fel också. För snabbt eller snubbigt. Det finns forskning gjorde med digitala genusglasögon som följer pupillen som visar de förtryckande lässtrategier män använder.
   😀
   ;-D

   Svara
 5. morpheus

   /  11/05/2014

  Det hade varit intressant att se lite inspelningar från de här föreläsningarna, särskilt med tanke på vad jhlundell ovan skriver.

  Det känns dock som att icke-feminismen måste organisera sig mycket bättre för att klara av att stå emot det som faktiskt gör att samhället förfaller mer och mer. Feministerna gör karriär av sin ideologi, och letar sig in (infiltrerar skulle man kunna säga om man var konspiratoriskt lagd) i diverse organisationer, men motståndet sker endast på ideell basis i bloggvärlden. Det kommer inte att hålla. Tyvärr.

  Men bara sådan liten sak som en film från en sån här föreläsning skulle kunna få fler människor att få upp ögonen för galenskaperna. Det är lätt att köpa slutsatserna – ”Samhället är ojämställt, vi måste fixa det”, inga politiker skulle ens vilja debattera mot det, men om den bakomliggande processen skulle skärskådas och blottläggas då skulle det helt plötsligt kunna bli en annan diskussion.

  Svara
 6. MiT

   /  11/05/2014

  Svara
  • Birgitta, gå hem och rimma på dig själv.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/05/2014

   Ja, för genuspedagogiken är ju lösningen på alla problem ! Halleluljah !

   Svara
   • anonym

     /  11/05/2014

    Har Thomas Wetterberg någonsin engagerat sig i någonting som inte handlar om att män ska ta någon form av kollektivt ansvar för mäns våld mot kvinnor?

    Svara
  • notsure

    /  11/05/2014

   Birgitta Olsson och Maria Arnholm kostade FP 1,5% i valet. Könsmaktsordningstugget är oförenligt med liberalism, vilket liberaler förstår och väljer därmed att rösta på något annat. Folkpartiet fattar noll och tror att det beror (i princip enbart) på skolan.

   Under tiden i riksdagen så kommer SD tugga i sig borgerliga småpartier tills det inte längre finns någon borgerlighet kvar.

   Svara
 7. MiT

   /  11/05/2014

  Svara
 8. Johan A

   /  11/05/2014

  Kan inte låta bli att slänga in denna:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article19806740.ab

  Låter inte det Jennifer Wegerup skriver om misstänkt likt feminismen?

  Svara
  • Kristian

    /  11/05/2014

   Stämmer till punkt och pricka – centralstyrning, likhet, puritanism, ”rättvisa.”

   Svara
 9. MiT

   /  11/05/2014

  Svara
 10. Pelle2

   /  11/05/2014

  Det är klart att genustomtarna måste problematisera att det fortfarande,år 2014, finns en enda man som har lyckats ta sig vidare till högre studier.Hur är det möjligt efter att de har fått gå 12 år i en gediget feministisk och genusindränkt skola som har gjort sitt bästa för att motverka detta ? Vilket misslyckande !
  Vilken tur att genustomten Gustav Frigolit nu har blivit skolminister. Inom 100 dagar skall han väl åtminstone lyckas förbjuda pojkar att studera vidare på högskolor och universitet.
  Det vore ju ett stort steg mot en bra skola som han lovade fixa på 100 dagar 😉

  Svara
 11. MiT

   /  11/05/2014

  Svara
 12. MiT

   /  11/05/2014

  Svara
 13. MiT

   /  11/05/2014

  Det undrar jag också?

  Svara
  • Jan

    /  11/05/2014

   Ja, det har gått två månader sedan valet. Dags för statsrådet att vakna till och göra ett utspel…

   Svara
  • Steffen

    /  11/05/2014

   Ja, bör man bli orolig att AFA eller RG har gjort hembesök??

   Svara
  • Hens parti kom ju inte in

   Svara
  • Ligneto

    /  11/06/2014

   När vi ändå är igång och frågar var folk tagit vägen – Vad hände med Schmenus? Hon bara försvann från både sin blogg och twitter :s

   Svara
 14. Jan

   /  11/05/2014

  Jag tror nog att de här yrkesfeministerna är ganska ointresserade av att allt färre män tar examen på högskolorna. De är bara intresserade av sin agenda: Fler kvinnliga professorer och större inflytande för genusvetenskap på högskolorna.

  Svara
  • anonym

    /  11/05/2014

   Jag har tagit upp det här med en av de argaste feminister jag känner.
   Att trots att kvinnor dominerar på 18 av 20 högskoleutbildningar så är feministerna bara intresserade av de 2 där det inte är så. Svaret jag fick var att det inte var hennes problem.

   Svara
   • Jan

     /  11/05/2014

    Ja, det verkar som det fortfarande är ett stort problem för dem att kvinnor ännu inte är i majoritet på de tekniska högskolorna. Att män är i minoritet på nästan alla andra utbildningar tycks vara likgiltigt för dem. Det verkar som jämställdhet för dem först uppnås när kvinnor dominerar alla högskoleutbildningar, hälften av alla professorer är kvinnor och alla utbildningar är genuscertifierade.

    Svara
   • Pelle2

     /  11/06/2014

    Ok,det är inte feministernas problem att män inte går vidare till högre studier. Varför skall vi män i så fall bry oss om de problem som feministerna har ? Fast jag tycker att det är bra om de tycker så. Då kan jag säga till dom att det inte är mitt problem när de kommer och gnäller om att män skall ta ansvar för något.

    Svara
 15. Pelle2

   /  11/06/2014

  OT:
  Cissi Wallin verkar ha återuppptäckt sin radikalfeministiska sida. Hon skrev följande på Twitter:
  Tänkte ta tillfället i akt att berätta lite för män sådär generellt hur saker och ting ligger till. Vässa örat.
  1 att starta krystade mansgrupper/org/likn som #rawman ( http://mobil.dn.se/insidan/pa-spaning-efter-den-inre-mannen/ … ) förvirrar nog mer än det skapar trygghet i din mansroll.
  Pelle2:
  Men att starta kvinnogrupper och gärna feministiska sådan är alltid rätt ?

  2 Det är OKEJ att vara mjuk, hård, liten, björnig, svag, ful, sexualiserad, kåt, rädd och töntig, även för män.
  Pelle2:Det var ju snällt att du låter oss vara som vi är. Tack snälla feministen !

  3.Istället för att tråckla på offerkoftan – se inåt. Hur ser jag på mig själv som man? Eller ännu mer: människa? Tänker jag jämställt?
  Pelle2:Så om jag inte tänker som en feminist så tråcklar jag på en offerkofta ? Skrattretande
  för övrigt när en feminist säger att vi män tar på oss en offerkofta när hela deras ideologi är ett ända långt tråcklande på kvinnornas offerkofta.

  4 Sluta driva tesen ”snälla killar får inte ligga” ty osnälla killar är alltid dåliga i sängen.
  Pelle 2: Undrar vad Cissi skulle säga om jag skrev att snälla flickor är dåliga i sängen?
  För övrigt är det ju spännande att feministen Wallin vill ha en stygg machoman när hon i andra sammanhang klagar på män med traditionella värderingar.Normkritiskt någon?

  5.Sluta lyssna på #PaoloRoberto s svammel om att ”män måste få vara män” osv. Alla som vill vara män = män = löst = tadaa!
  Pelle2:Eller hur ? Feministerna gör ju allt för att omforma män till någon form av hederskvinna.

  6Sluta tro att kvinnor överlag är si/så och värdera oss utifrån dina unkna föreställningar sprungna ur typ Paolo-retorik och könsroller.
  Pelle2: Nu börjar det bli riktigt kul. Är det några som påstår att män är si eller så och då utifrån feministiska vanföreställningar så är det väl radikalfeministerna. Varför är det bara
  dom som får generalisera onm hur män är?

  7.Var en närvarande pappa. Våga kliva fram på den fronten och gör ditt absolut bästa.

  Pelle2: Skulle tro att det inte är något problem för de flesta män.

  8.Sluta projicera din typ elaka styvmorsas beteende på alla världens kvinnor såhär 25 år senare. Gå vidare
  Pelle2:Sluta projicera sådant som brottslingar och elaka gamla pojkvänner har gjort
  på alla världens män. Gå vidare !

  9.Våga ställa massa nyfikna (respektfulla) frågor till andra män och kvinnor om jämställdhet, könsroller och varför feminism egentl behövs

  Pelle2:Om jag skulle göra det och dessutom är kritisk mot feminismen så är jag ganska
  säker på att jag inte skulle bli respektfullt bemött från feministerna.Det har jag sett alldeles för många exempel på.

  10;Douche:iga män får alltid herpes in the end.

  Pelle2: Jaha ??

  Svara
  • Punkt 7, att vara en närvarande pappa…
   Hur många fäder önskar inget annat? Hur många fäder stångar sitt huvud blodigt i tingsrätten bara för något så självklart som att ett barn har alltid rätt till sina båda goda föräldrar? Och detta bara för att modern inte tycker att fadern är viktig…

   Svara
   • De avslöjar sig alltid, var en snäll kille som kommer springande när hon har förlorat allt värde på köttmarknaden. Jag har tappat räkningen på alla kvinnor som är trötta på ytlighet, men som ändå har som krav att mannen ska vara lång, vältränad och ha stor kuk.

    Svara
    • Jonte

      /  11/07/2014

     Meh, du vet väl att det är skillnad på om kvinnor har krav på en partner eller om män har några krav. Det första är helt enkelt preferenser medan det senare alltid är förtryck. Det har feministisk forskning visat. 😉

     Svara
  • MJ

    /  11/06/2014

   Läste du inte 4:an fel?
   Hon säger att ”snälla killar får inte ligga” är fel, på grund av att Osnälla killar är dåliga i sängen.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/06/2014

    Jo,såg att jag läste fel på den punkten. Skrev detta tidigt på morgonen.
    Men man kan ju ändå undra om hon hade tyckt att det var ok att skriva att osnälla
    flickor är dåliga i sängen ?

    Svara
    • MJ

      /  11/06/2014

     Sen är väl frågan om alla tjejer har ett så brett statistiskt underlag så att de vet att osnälla killar är dåliga i sängen när de faller för de osnälla killarna.

     Svara
  • anonym

    /  11/06/2014

   #10

   Ja vi ser ju hur dåligt det går för alla feministmän som själva är ärkesvin.

   Svara
 16. MiT

   /  11/06/2014

  Svara
 17. MiT

   /  11/06/2014

  Hahaha

  Svara
 18. MiT

   /  11/06/2014

  Svara
 19. MiT

   /  11/06/2014

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: