Så här tar Södermalm större socialt ansvar

Man kan i Södermalmsnytt läsa hur Södermalm tar större socialt ansvar än andra stadsdelar.

tältlägersödermalm

Häromdagen skrev jag det här inlägget, ”FLASH: Södermalm lovar att ta emot 10 000 asylsökande nästa år!”, vilket alla genast förstod var ett skämt. DN-journalisten Croneman har ju sagt att Södermalm tar ett större socialt ansvar än andra stadsdelar och Henrik Arnstad hade knappt överlevt ett besök i den rasistiska avgrunden Norge och behövde flera dagar för att återhämta sig på kära gamla trygga Södermalm efter det traumatiska besöket i Norge.

Det är alltså detta de menar med större socialt ansvar antar jag…

**********

Ekvalist skriver om en feministisk flodvarning

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

35 kommentarer

 1. Skarpa poänger! 🙂
  Dock måste jag säga att det är helt rätt att ta bort såna där tältplatser, oavsett om de slagits upp i Södermalm eller Bergsjön.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/06/2014

   Har inte Arnstad och Croneman skänkt bort sina lägenheter till migranterna och startat ett upprop för att det skall byggas flyktingförläggningar i Tanto och Vitabergsparken ännnu ?
   Håller med Bergersjö om att lägren skall bort Annars kommer vi snart ha kåkstäder runt varje större tätort..

   Svara
   • Erik

     /  11/07/2014

    Jag tar för givet att det är precis vad som har hänt och att det är därför som tältlägret nu tas bort. Södermalmisarna har helt enkelt tagit sitt ansvar, öppnat sina hjärtan – och hem – och nu kan de – tillsammans med bosättarna – riva tältlägret och hand i hand gå hem till sin fina och varma lägenhet och ta sig en kopp kaffe – med ett häftigt namn – och prata strukturer och godhet. Eller har jag fel?

    Svara
 2. Endelig skal vi nordmenn læres hvordan det skal gjøres:)
  Gleder meg til Herr Flick Arnstad utfører sine teorier i praksis.

  Svara
 3. Trolletplit

   /  11/06/2014

  Hittade denna ”pärla” på GP chatten om västlänken. PO hade skrivit att antalet ledamöter i KS är ungefär lika 39 av 81, men…

  ”21:13, 6 November 2014
  ML: Till Peter Olausson. Du ser..Du har heller inte förstått grundproblemet.Visst antalet kvinnor och män är ungefär lika. Problemet är bara att vi är för få kvinnor ändå för att klara av att få in ett äkta genusperspektiv i alla frågor. Detta är en absolut förutsättning för att få ett jämlikt samhälle.”

  Nu vet vi…. feministiskt jämställdhet är 100%.

  Svara
 4. MiT

   /  11/06/2014

  Svara
  • Benjamin

    /  11/07/2014

   Hahaha!
   Som man bäddar får man ligga. Hur skall de här rörelserna kunna hålla ihop i det långa loppet? Alla är kränkta hela tiden. Alla tillrättavisas hela tiden. Ord måste ständigt omdefinieras och något så uppenbart som det binära biologiska könen vållar huvudbry som når komiska höjder som är svindlande.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/07/2014

   Jag ser det som ett troll som påpekar idiotin i RFSUs inlägg.
   Menar ni att Charlie Karlsson är på riktigt?

   Svara
 5. MiT

   /  11/06/2014

  Svara
  • Benjamin

    /  11/07/2014

   Han heter Rasist Musa väl?

   Svara
  • Pelle2

    /  11/07/2014

   Så man får inte ha några kritiska synpunkter på Bah-Kuhnke för att hon är rasifierad ?
   Att Lena Adelsohn-Liljeroth fick en massa kritik under sina år som kulturminister såg jag dock aldrig att Musa kritiserade. Snacka om hyckleri !

   Svara
   • MJ

     /  11/07/2014

    Jodå hörde en debatt om det på radio i morse. En feminist höll med om all kritik i sak men menade att kvinnor fick ”annan” kritik än män och att det fanns spår av ”afrofobi” (?? Bah-Kuhnke har väl inget med Afrika att göra?) i kritiken.

    Svara
    • pelle2

      /  11/07/2014

     Har inte sett den minsta referens till att Bah-Kunke är kvinna och av afrikansk härstamning i kritiken.Men det är väl dolt i strukturerna och könsmaktsordningen förstås.

     Svara
   • Jonte

     /  11/07/2014

    Är det någon minister som kritiserades av vänstern och av radikalfeminister så var det ju Nyamko Sabuni, var det också pga Afrofobi?

    Svara
  • Kristian

    /  11/07/2014

   ”Korsförhören har varit i form av krönikor och debattartiklar. ”

   Alla ord skall omdefinieras!

   Svara
 6. Benjamin

   /  11/07/2014

  När SD kom in i riksdagen 2010 och ökade 2014 var det väl stora demomstrationer på Sergels Torg. Blir det fler nu? Jag menar, det är ju inte ens SD som slänger ut romerna så det borde väl vara ännu mer upprörande?

  Fisarna sade innan valet att situationen med romerna är oacceptabel och att något måste göras. Nu sitter de med i kommunfullmäktige. Var det verkligen det här de menade att göra?

  Svara
 7. Grodan Boll

   /  11/07/2014

  Lite OT, men på temat:
  Jag väntar fortfarande på uppföljning på stängningen av Meros camping utanför Göteborg för många år sedan. Många av de romer som bodde där flyttade hemmåt, men de småbarnsfamiljer som fanns blev tilldelade lägenheter och sociala handläggare av olika slag.
  Hur gick det sedan?

  Svara
  • Benjamin

    /  11/07/2014

   Ja, uppföljningar av typen vad hände sedan brukar vara väldigt belysande. UG har ju sådana ibland. Inför valet var Janne J (dock i ett annat program) på besök hos en bonde som hade upplåtit plats på sina ägor för ett rätt stort (50+) romskt läger. Något som jag naturligtvis denne bonde skall göra om han vill. Det skulle jag vilja se en uppföljning på. Vintern är i annalkande och det borde bli oerhört besvärligt. Jag menar alltså inte att vara cyniskt, jag tycker synd om romerna, men hur skall denne ensamma bonde hantera situationen när kylan slår till? Lägret låg precis vid hans hus mitt ute i jordbrukslandskapet.

   Svara
 8. Benjamin

   /  11/07/2014

  OT på riktigt:
  Ylva Johansson vill ta krafttag mot dödsolyckorna i arbetslivet.
  Hon lyckas skriva en hel Brännpunktsartikel utan att en enda gång nämna att det, enligt deras egen terminologi, är ett jämställdhetsproblem.
  Inte en enda spänn av pengarna hon vill anslå kommer att satsas på mäns arbetsmiljöer. Däremot skall 25 miljoner öronmärkas för insatser i kvinnodominerade arbetsmiljöer:
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ingen-ska-mista-livet-pa-jobbet_4078635.svd

  Det bara skriker ologiskt och osynliggörande om artikeln.
  Visst blir man förvånad?

  Svara
 9. morpheus

   /  11/07/2014

  http://story.aftonbladet.se/politisktkorrekt

  Åsa Linderborg på väg att bli klarsynt?

  Svara
  • lavazza1891

    /  11/07/2014

   Innan åsiktskorridoren träffade vänster/feminister var den bred nog.

   Svara
  • pelle2

    /  11/07/2014

   Kul att även en kommunist och feminist har insett att man snart inte kan föra ett vettigt samtal pg.a att någon är kränkt eller känner sig osedd.Frågan är bara om hon kommer att tycka det om man kritiserar hennes ideologier…

   Svara
  • Erik

    /  11/07/2014

   Ser även att Kawa Zolfagary skrivit ett svar till Åsa: http://www.politism.se/genusfolket/vad-ar-mest-politiskt-korrekt/#post-18696

   ”Det stora problemet som Linderborg lägger fram i sin text är något hon kallar ”det polisiära medvetandet”. Enligt Linderborg tystas personer som inte är tillräckligt kunniga i normkritiska frågor av twittrare och andra som har mer kunskap.
   […]
   Jag har personlig erfarenhet av att få kritik från rörelsen jag delar, det har däremot aldrig varit nära att tysta mig.
   […]
   [J]ag kan inte ta Linderborgs tolkningsföreträde och vara den som berättar hur det är att vara kvinna i Sverige, lika lite som hon kan berätta för mig hur det är att vara rasifierad. Det är där problemet ligger, många har helt enkelt blandat ihop förståelse med tolkningsföreträde.
   […]
   Då måste tolkningsföreträdet fortsätta tillhöra de utsatta, men förståelsen kommer vi alltid försöka dela med varandra.”

   Vad Kawa gör är alltså att problematisera att Åsa hävdar något han själv inte drabbats av och genom det tar något slags tolkningsföreträde före de som inte är lika ”starka” som Kawa och faktiskt blivit tystade av kritiken. Jag antar att den där tolkningsföreträdesrätten och förståelsen inte alltid är lika viktig…

   Svara
   • Benjamin

     /  11/07/2014

    Att en människa som Kawa överhuvudtaget använder ordet ”förståelse” är enbart beklämmande. Denne näthatare som använder sin hudfärg som ursäkt för att att skapa osämja och missförståelse borde skämmas.

    Svara
  • Kristian

    /  11/07/2014

   ”Jag ska i det följande försöka tänka högt.”
   Gör hon någonsin något annat?

   ”Och det blir inget kvar av vänsterns systemkritik när allt kokar ner till en extremindividualistisk mikronivå. Liberalism, helt enkelt.”
   Eh … vad?

   ”För mig som socialist är alla människors lika värde och möjligheter en självklarhet”
   Hmm, jämför realistisk definition av ”socialist” och ”lika möjligheter”. Does not compute.

   Svara
   • morpheus

     /  11/07/2014

    Som @konsensuseliten påpekar, det är varken extremindividualism eller liberalism, det är mikrokollektivism.

    Svara
  • Rick

    /  11/07/2014

   @ morpheus

   Linderborg håller inte alls på att bli klarsynt. Det här är sektmänniskornas interna kamp och Linderborg är rädd för att bli åsidosatt för att hon är vit och hetero. Dessutom vet hon innerst inne hur vänstern fungerar, dvs. innan man vet ordet av är man avdankad utan någon som helst vettig anledning.

   Svara
   • Benjamin

     /  11/07/2014

    @Rick
    Mycket sannolik förklaring.

    Precis som vi såg i fallet korrar på SR så handlar det om att de rasifierade nu tar tolkningsföreträdet från de vita feministerna. Naturligtvis är det sin egen position hon försvarar genom att nu söka samförstånd. Precis den typ av samförstånd hon regelmässigt vägrat (våga vägra debatten) när det gällt kritik mot hennes egna feministiska hatretorik.

    Svara
    • Benjamin

      /  11/07/2014

     Eller var våga vägra debatten Sveland?
     Nåja, ungefär samma poäng i alla fall.

     Svara
  • Benjamin

    /  11/07/2014

   Förebild naturligtvis och antagligen precis den typen av poliser som behövs i de invandrartäta problemområdena. I alla fall får jag bilden att han är en sån som inte kommer att falla för rasifieringsargument och offerkoftevinklingar. Förmodligen sådana som behövs på chefspositioner inom polis och rättsväsende också.

   Svara
 10. Kristian

   /  11/07/2014

  OT: Jack Werner nominerad till Stora Journalistpriset i förnyarklassen för Viralgranskaren.
  ”Allmänheten behöver en grundkurs i källkritik”
  http://www.journalisten.se/profilen/allmanheten-behover-en-grundkurs-i-kallkritik

  Svara
  • Benjamin

    /  11/07/2014

   Vad är han för en gök? Någon som har koll?

   För att INTE vara jounralistutbildad låter han ovanligt mycket som en journalistbroiler från JH. Det sedvanliga tramset om att inte trivas i vita miljöer. Han tyckte Adolf Fredrik var en för borgerlig och vit skola. Skulle det vara någon större skillnad mot Södra Latin som han gått? Södermalmsmedieklass med vänsterfernissa eller musikerbarn med medelklassbakgrund. Sak samma.

   Svara
 1. Elegi Över En Tidning | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: