Jalla jalla, mer avhuggna huvuden åt alla!

Det verkar i alla fall Totte Smurfström på smurfheter24 tycka då han i flera ”krönikor” prytt just ”krönikorna” med bilder på bara huvuden som ser ut att vara avhuggna. Först var det ””Det enda som är värre än män är gubbar”” (unvis.it-länk) som illustreras av den här bilden

jallajalla

Läs gärna vad han skriver om folk där, hans förakt för äldre människor är nästan gränslöst…

Den andra från Totte Smurfström är ”Hej Marcus Birro – du är en idiot, men vi kan lösa det tillsammans” (unvis.it-länk) och den illustreras av den här bilden

jallajalla1

Läs gärna hans ”krönika” om Birro också, den är så full av logiska kullerbyttor jämfört med vad Totte själv ger uttryck för i sina egna texter att man bara häpnar!

Smurfheter24 har även en #NoHateSE och de vill att man ska maila in tips till dem. Gammelsmurfen själv, Henrik Erikssmurf, har även skrivit en artikel om näthat ”Öppna upp mediernas kommentarsfält och lyssna på näthatarna” (unvis.it-länk). Han var i alla fall så storsint att han inte illustrerade artikeln med avhuggna huvuden…

Men vad han menade är att att man ska våga prata med sina läsare och med det antar jag att han menar att skribenterna ska delta i kommentarsfältet åtminstone lite i alla fall. Och så menar han att media måste ta sitt ansvar. Men när det gäller dem själva så vet jag inte om det kan kallas ansvar att låta en som Totte skrika ut sitt oreserverade hat i tid och otid. Det är heller inte ansvar att låta till exempel Irena Pozar publicera den ena märkliga krönikan efter den andra i en aldrig sinande ström, alla med en hatiskt underton.

Och det där med att lyssna på läsaren låter ju fint och så. Det har faktiskt hänt någon gång att artikelförfattare har deltagit lite i kommentarsfältet men de svarar ALDRIG på några frågor om hur de kan vara så inkonsekventa som de faktiskt konstant är. När folk visar att de har grovt fel och bevisar det så försvinner de tyst bort från kommentarsfälten och lyser därefter enbart med sin frånvaro. De VÄLJER att helst bara svara på någon kommentar som eventuellt är extra korkad men aldrig på genomtänkta och underbyggda. Men Totte till exempel vill inte alls beblanda sig i kommentarsfältet till någon av ”krönikorna” som illustreras med avhuggna huvuden så gammelsmurfens ord är ganska mycket luft och inget annat eftersom den var skriven två dagar innan den om Birro och Totte inte skrivit en rad i kommentarsfältet…

Men jag tror att det bara finns ett sätt att få bort eventuellt näthat kopplat till artiklar/krönikor/whatever och det är att man slutar publicera smörja som genererar det. Och nej, man ska inte låta en pöbel diktera villkor för vad som ska publiceras men smörja har inte publicerats innan nätet så varför ska man göra det nu? Om man skriver sådan smörja som till exempel Pozar och Totte brukar göra och samtidigt inte vet om att de människorna som de konstant spottar och pissar på reagerar så är de kanske inte rätt personer att skriva på en ganska stor plattform som når många? För kommentarerna speglar ofta innehållet i texterna och inget annat, korkat innehåll ger korkade kommentarer. Ingen raketforskning direkt…

********************

Genusdebatten: ”Perukklubben – boken som mörkades

Susannas Crowbar: ”Ylva Johansson ser rosa

Sannolikt och sannolikt osannolikt: ”Nej, jag är fan i mig inte feminist!

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

29 kommentarer

  • MiT

    /  11/08/2014

   Det är skrämmande hur sådan skit hon skriver belönas på det viset. Belönar man dåligt beteende så tar det ju aldrig slut. Det är som att förstärka ett dåligt beteende hos en hund med beröm och godsaker.

   Svara
  • anonym

    /  11/08/2014

   http://www.onewaycommunication.co/gastblogg-en-transkvinnas-tankar-om-cishat/ Jag antar att ni har läst den här.
   Det är rätt märkligt hur så många människor som säger sig vilja ha ett samhälle fritt från hat själva öser på med hat.

   Svara
   • MJ

     /  11/08/2014

    Jag tycker faktiskt synd om de där människorna, de lever i en så ängslig värld full av bitterhet och ångest över allt hela tiden. Det är tråkigt att de ska släppa ut det genom att hata andra människor, men inte alls ovanligt.

    Jag tänker på det löst sammansatta grabbgäng som jag växte upp med, det var flera mindre grupper av kompisar som antingen tyckte om varandra i gäng eller tyckte illa om andra gäng. Det var råbarkade killar, det var mycket fylla och slagsmål och fördomsfulla uttalanden haglade som om det var en tävling. Om någon inte delade med sig så var han en jude, om någon köpt en fin jacka så var han en bracka, rapmusik kallades för negertramp osv.
    Men gissa vilka som kände sig hemma i den miljön och alltid behandlades med samma respekt (ofta uttryckt i ironisk respktlöshet, mot alla) som alla andra? Jo bögen och blatten. För varken bögen eller blatten var mer känsliga för vad de var än vad tjockisen, dvärgen (ca 170 cm) och bonnen var.

    Svara
    • anonym

      /  11/08/2014

     ”Jag tycker faktiskt synd om de där människorna, de lever i en så ängslig värld full av bitterhet och ångest över allt hela tiden. Det är tråkigt att de ska släppa ut det genom att hata andra människor, men inte alls ovanligt.”

     Fast det är ju bara vita män som kan vara obefogat kränkta. När Fanny Åström skriver om sitt manshat, så är det ju för att hon bearbetar sina upplevelser.

     Svara
   • Dock blev jag positivt överraskad över hur mycket kloka kommentarer som skrivits till texten, det var många läsare där som var negativt inställda till hat, även cishat och manshat! 🙂 Det hade jag inte trott.

    …och på samma sida råkar jag läsa en av världens kanske mest förvirrade och verklighetsfrånvända feminist, Natasha ”Lady Dahmer” Blomberg, uttrycka sig om islam:
    ”Kvinnosynen i Islam skiljer sig ganska lite från kvinnosynen i Sverige”. Undrar om det är det mest korkade hon någonsin vräkt ur sig? Uppenbarligen har den där galningen INGEN koll på varesig kvinnosynen i Sverige eller i Islam.
    http://ladydahmer.nu/kvinnosynen-i-islam-skiljer-sig-ganska-lite-fran-kvinnosynen-i-sverige/

    Svara
    • wigwag

      /  11/08/2014

     Fast jag håller med LD i det där. Muslimska kvinnor och svenska kvinnor i största allmänhet ser ungefär lika bra. Har lika bra kvinnosyn helt enkelt. Eller hur menar hon egentligen? ehh.. Blir så förbannad..

     Svara
    • Pelle2

      /  11/08/2014

     Citat från Lady D:
     ”Muslimska mäns syn på kvinnor skiljer sig ganska lite från exempelvis kristna mäns syn på kvinnor eller svenska mäns syn på kvinnor. Män förtrycker. Inte Islam. Män förtrycker och tar sig friheter på kvinnors bekostnad. Och detta sker i alla samhällen runt om i världen. I såväl Sverige som Iran. Samma strukurer. Samma tankesätt. Samma kvinnosyn. Oavsett vilket land vi lever i. Män som hatar kvinnor kommer nämligen hitta alla möjliga ursäkter för att rättfärdiga sitt förtryck. Religion är bara en av dessa.”
     Vilka rättigheter har inte svenska kvinnor som svenska män har ? Vad kan en svensk man göra som inte en svensk kvinna kan göra rent lagligt ?
     Om inte Lady D ser några skillnader på våra samhällen så tycker jag att hon skall emigrera till valfritt muslimskt land och försöka driva sina teorier där.

     Svara
  • halvgrek

    /  11/08/2014

   nu krymper expressens upplagor ännu mer

   Svara
 1. MiT

   /  11/08/2014

  Svara
 2. Pelle2

   /  11/08/2014

  Totte Löfström anklagar Birro för att skriva nedsättande om gruppen muslimer utifrån några få extremisters beteende.
  Citat Löfström
  ” Ett fåtal våldsbejakande extremister kan aldrig representera en och en halv miljard människor. Lika lite som att en idiotisk och halvgalen kristdemokrat kan representera alla kristdemokrater. Eller vill du bära hundhuvudet för pedofili och annat skräp som görs av personer som inom den katolska kyrkan?”
  Själv skriver han nedsättande om män och gubbar och verkar då inte ha några problem med att generalisera.Lite feministisk dubbelmoral alltså.

  Svara
 3. Svenne

   /  11/08/2014

  Alla dessa PK-smurfar… De vill uppmärksammas, och få en karriärknuff, genom att vara ännu PK-smurfigare. Vi får väl se hur länge alla dessa tusentals så kallade journalister har ett jobb att gå till, folk verkar ju tröttna på smurfheterna.

  Svara
 4. MiT

   /  11/08/2014

  Se där ja, Irena Pozars kille har haft en vecka på instagramkontot ”Machokulturen” https://archive.today/f2sHr
  Twitterkontot (gissar att det även gäller instagramkontot) skapades av en ”komiker” som heter Eric Alvekrans som gärna späkar sig själv inför LD för att framstå som extra fin och god. Han kanske tror att han ska få några extra gig?

  Svara
 5. Nej nu jämrans smurfhatare! Jag gillar faktiskt de små blå smurfarna och tycker det är en skymf att likna dessa varelser med genustomtar! Så förbaskat typiskt patriarkalistískt!

  Svara
 6. Anders/AV

   /  11/08/2014

  Vad förvånad han ska bli den dagen då han ser sig i spegeln och inser att han själv blivit en sån där hemsk gubbe han föraktar. Killen verkar ganska kort om huvudet utan framförhållning.

  Svara
 7. Censur

   /  11/08/2014

  OT men censur verkar vara något av som kommer mer och mer i feminismens tidevarv:
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/juholts-film-censurerades
  Detta i en av feminismens huvudstäder UMeå

  Liknande skedde i Kiruna efter hockeyklubbens hbt-certifiering.
  sådan är den kommunismen.

  Svara
 8. En felaktighet bara: Det publicerades massor av smörja även före internet. Skillnaden är att nu kan vem som helst utan problem själv publicera kloka motkommentarer till smörjan, vilket var mycket svårare före internet.

  Svara
 9. MiT

   /  11/08/2014

  Svara
  • robjoh

    /  11/09/2014

   om man inte köper snacket om att religioner är farliga så är man helt jävla historielös.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/09/2014

    Snippet från Stephen Fry (och Hitchens) debatt om religion (katolisism i det här fallet) är ”a force for good?”.

    Ja det var slagsida på den tillställningen =)

    Svara
    • Dreadlock

      /  11/12/2014

     Ett helt brilliant föreläggnade av Fry. Minns detta mycket väl. Fry´s vapenbroder Hitchens kvaddade väl återstoden av den skenheliga kyrkan av det uppspikade liket på korset som representerar något slags patriarkalisk självklarhet.

     Fördelen med antika kristna ideal är att man kan uppdatera dem till vilket århundrade som helst, om det finns tillräckligt med PR-konsulter.

     Svara
 1. Totte Löfström | Löjesguiden
 2. Är det inte dags för @nyheter24 att sluta bete sig som fjortizar på Lunajstojm? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: