Samma person igen

Kommer ni ihåg den 10-åriga Uma som klagade på HM? Eller om det nu var hennes mamma som klagade genom t0-åringen…?

Nu är samma Uma igång igen fast nu är hon 11 år givetvis, och ska ha nekats att vara tomte. Kan man gissa att det återigen är klagande by proxy från mamman som är extremt genusfrälst och vars husgudinna verkar heta Lady Dahmer?

Man kunde på deras egna nu låsta blogg ”Stökboet”, under länken ”Om Stökboet”, för ett år sedan läsa om mamman

”Sandra, 37 år jobbar som leg. psykolog till vardags. Är intresserad av allt som rör genus, jämställdhet, maktförhållanden och hur det påverkar oss alla i stort och smått.”

Men ingen kollade upp sånt då och ingen har gjort det nu… Men jag tror lika lite på storyn den här gången som jag trodde på det förra gången. Jag är övertygad om att det återigen är en politiskt missnöjd mamma som klagar via ett barn…

Jag tycker genuint illa om när man använder barn som slagträn i sin egna politiska kamp eftersom man VET att vanlig sund kritik hålls tillbaka just för att det är barn inblandade, det blir som ett  fruktansvärt fult politiskt maktmedel för att tysta kritik. Om det inte varit just en en 10-åring, eller som nu en 11-åring, tror ni inte att folk hade frågat lite mer nyfiket om mammans engagemang då? Förra gången var deras blogg öppen för vem som helst att läsa och vem som helst kunde se vad det handlade om egentligen. För vi har väl inte så fruktansvärt dåliga journalister i landet att de inte ens fattar att de kan kolla upp lite?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

44 kommentarer

 1. Jag har gjort samma anmärkning och är också av uppfattningen att det är vidrigt att utnyttja barn på vilket sätt det vara månde!
  http://snurrigtdotcom.wordpress.com/2014/11/05/hur-nara-ligger-onskemalen-den-totalitara-staten/

  Svara
  • Pelle2

    /  11/13/2014

   Dom ville inte bara genusmärka utan även märka normkritiska spel för att sätta press på spelutvecklarna.Som någon påpekade så lär det finnas sajter och andra medier som redan idag pekar ut sådana spel så att genustomtarna kan köpa dom om de vill.
   Själv säger jag som jag brukar.Om det är så viktigt med feministiskt inriktade spel så kan väl feministerna börja utvckla och sälja sådana själva.Sedan får de se om det finns tillräckligt många genustomtar därute som vill köpa deras spel.

   Men som vanligt är det väl de vita,patriarkala,manliga utvecklarna som skall fixa spelen och ta risken att förlora pengarna om ingen köper spelen.Allt medan genustomtarna sitter bredvid och tittar på…

   Svara
  • Nu finns det en del problem med idén om genusmärkning av spel. Svenska spelföretag säljer mest på en internationell marknad. En sån märkning skulle vara helt ointressant och som med ”Explicit lyrics”-märkningen av musik så har den fått motsatt verkan. Folk köper inte skivorna med mindre än att det sitter en ”Explicit lyrics”-etikett på. Fast i fallet med en genusmärkning så skulle folk välja de spel som är minst genusifierade.

   Skulle dock vara roligt att se alla karaktärer i WoW i genusneutrala kläder. Måste bli bruna manchesterhängselbyxor och randig grön/vit tröja åt alla. Sen så får spelare bara ha könsneutrala namn. Så du tilldelas Kim + löpnummer. Det blir garanterat roligt att spela.

   Näe, fyfan för klåfingriga DDR-vurmare.

   Svara
  • Sure Sture

    /  11/14/2014

   Många kommer att se en sådan märkning som negativ för spelupplevelsen och ett incitament för att inte köpa spelen.

   Om efterfrågan hade funnits så hade spelutvecklare säkert terrutvecklat något femmenazi lir med en ”godkänt av Gudrun” stämpel på.

   Svara
 2. Jag ser fram emot Umas tonårsrevolt. Förutspår att Uma om 2-3 år kommer att hänga på Toklandet-bloggen och ge oss skakande berättelser om mammans försök till indoktrinering.

  Svara
 3. Ja jisses, folk är så lättkränkta nu för tiden att de drabbas av jetlag när vi byter till sommartid…

  Svara
 4. anonym

   /  11/13/2014

  Ingen som tänker på tanken att lucia alltid är en tjej?

  Svara
  • Nåja, redan 1975 valde vårt lågstadie en pojke till Lucia. Alla fick rösta och det blev en grabb. Hur kul som helst och inget genusflams så långt ögat kunde se.

   Svara
 5. MiT

   /  11/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  11/13/2014

   Så idrottare förväntas ta ett politiskt ställningstagande för feminismen ? Varför just feminism och inte någon annan ism iså fall?Själv skulle jag bli förbannad om jag vore Zlatan när någon vill tvinga på mig en ideologi

   Svara
 6. Rick

   /  11/13/2014

  Jag tror jag ska be min 7-åriga dotter att skriva några välvalda ord om riksbankens räntepolitik samt EU:s energieffektiviseringsdirektiv. För att inte tala om internationella standardiseringsorganisationens planer på nytt miljöledningssystem. 🙂

  Svara
  • MiT

    /  11/13/2014

   Hahaha, blir nog en viral succé som Umas mammas inlägg blivit. Förlåt, menar ju Umas inlägg…

   Svara
 7. MiT

   /  11/13/2014

  Svara
  • anonym

    /  11/13/2014

   Varför ens diskutera? Tanja är bara marginellt friskare än Fanny. Och precis som för Fanny så handlar Tanjas feminism om att hon som kvinna ska få göra precis som hon vill, för hon är ju kvinna.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/13/2014

   Hade jag haft Fanny i min närhet så skulle jag definitivt mått illa…

   Svara
   • anonym

     /  11/13/2014

    Högst troligen är Tanja KBTfanatiker och inte psykodynamiker eftersom psykodynamisk praktik kräver att hon har inblick i sitt eget inre. Och det tror jag hon är helt inkapabel till att göra.

    Svara
    • MJ

      /  11/14/2014

     Psykodynamiken innebär oftast religionen psykoanalys. Det kan man forma lite grann som man vill, hoppa över de påhitt man inte tycker om och hitta på egna där man vill det.

     Svara
    • Totte

      /  11/14/2014

     Är snart klar psykolog och kan säga att min erfarenhet är snarare tvärt om. Det finns bra och dåliga terapeuter med mer eller mindre självinsikt på båda sidor, men med tanke på hur man arbetar kan jag säga av egen erfarenhet att det ställer mycket större krav på dig som terapeut att förstå din patient för att kunna hjälpa den när du bara har 10-20 sessioner på dig och skall vara väldigt aktiv, än när du har +50 sessioner och fokuset är självutforskande, vilket i sin tur ställer stora krav på självinsikt. Man känner andra genom sig själv.

     Svara
 8. MiT

   /  11/13/2014

  Svara
  • Den sortens teaterideologi verkar locka fram nazianstrukna yttringar hos publiken. Inte första gången med den regissören, men förra gången handlade det om SCUM-manifestet.

   Svara
 9. Pelle2

   /  11/13/2014

  Som sagt var, hur många manliga lucior och tärnor finns det ? Men självklart är det flickan som är ett offer när hon inte får vara tomte. Fast å andra sidan verkar ju hennes mamma vara en genustomte så då är det ju i alla fall en kvinna i familjen som får vara tomte och dessutom året runt 😉

  Svara
 10. MiT

   /  11/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  11/14/2014

   Ännu en feminismens vita riddare bland kulturjournalistiserna.Är inte den kvoten fylld snart eller är det ett anställningskrav på kulturredaktionerna att männen skall vara självhatare ?

   Svara
 11. MiT

   /  11/13/2014

  Svara
 12. MiT

   /  11/13/2014

  Svara
 13. MiT

   /  11/13/2014

  Svara
 14. Privileeegium! Struktuuuurer! Det är inte min uppgift att utbilda dig när du inte kommit till insikt! Läs på! Googla patriarkatet!

  Svara
 15. MiT

   /  11/13/2014

  Svara
 16. MiT

   /  11/14/2014

  Svara
 17. MiT

   /  11/14/2014

  Svara
 18. MiT

   /  11/14/2014

  Svara
  • MiT

    /  11/14/2014

   Svara
   • Pelle2

     /  11/14/2014

    Vem är förvånad ? Att t.ex Birro och Pär Ström näthatades är ju en ickenyhet i det genusindränkta landet Sverige. När en feminist som Pouzar får den allra minsta kritik däremot så är det ju en nationell katastrof…

    Svara
 19. MJ

   /  11/14/2014

  Lustigt. Så fort någon SD-populist har hittat på att någon unge inte fick vara pepparkaksgubbe och allt vad de hittat på (årets påhitt kommer snart) så GRANSKAS det av media. De ringer upp rektor, lärare, andra föräldrar och avslöjar att det var lögn.

  Men här verkar det inte finnas någon vilja att undersöka om det stämmer. Någon som kan ringa skolan och kolla upp det?

  Svara
  • MJ

    /  11/14/2014

   Tangentbord! Tillåter lite utsvävning.
   Förra året var det alltså pepparkaksgubben i Laxå som blev en internetanka. Sanningen var att en lärare på skolan ville ha ett traditionellt svenskt luciatåg. Alltså bara lucia, tärnor och stjärngossar (som är det traditionella i offentliga sammanhang, hemma i stugorna deltog ofta bocken/djävulen, tomten och annat oknytt). Pepparkaksgubbar är en mycket sen tillkomst, 80-talet troligen.
   Någon högerpopulist (i brist på bättre benämning eftersom de finns utanför SD också) hittade på att anledningen var att pepparkaksgubbar såg ut som negrer och det spreds över internet som en löpeld.
   Då hade nästan alla tidningar artiklar om att det bara var ett påhitt som spreds på nätet. (Ingen reagerade dock på att snorungarna bland ”de nationella” inte kan något om vår nation och vår historia)

   Jag sätter min julkofta på att det är lögn den här gången också och att ingen större media kommer att avslöja det, eller tillåta insändare eller liknande som avslöjar det.

   Svara
 20. MJ

   /  11/14/2014

  Efter lite minnessökningar har jag också kommit fram till att jag nog aldrig sett ett luciatåg med barn under 13 år där inte minst en flick-tomte deltagit. Då har jag varit på uppskattningsvis 40 sådana luciatåg. Jag har sett enstaka kill-lucior men aldrig en kill-tärna och aldrig en tjej-stjärngosse.
  Jag har också sett en tomte som bestod av en stjärngosse som hade ritat med röd tuschpenna på hatten och särken. Han fick också vara med även om hans mor inte var överlycklig över att han hade omprövat hennes beslut.

  Svara
 21. Münchgenushen by proxy.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: