Män i förskolan

Jag tycker att man kan läsa Mats Olssons tweetar från en konferens, han har behändigt nog samlat dem i en storify så vi kan ta del av hans tankar. Det går att bläddra i hans tweet

Men man ser bilderna bättre om man går till länken i tweeten i stället!

Han har en blogg också, Tysta tankar, som han uppdaterar väldigt flitigt med korta intressanta inlägg!

208711_169458829875621_198478995_n

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. Pelle2

   /  11/14/2014

  Vill lyfta fram följande citat från Mats Olssons blogg:
  Punkt från konferensen:
  Varför är det önskvärt med fler män i förskolan?
  Mats kommentar:
  Stopp – vad är det här? Ingen ställer frågan om varför det är önskvärt med kvinnor i förskolan?
  Håller helt och hållet med honom. Feministerna tar i många sammanhang upp att kvinnor tillför ”unik kompetens” enbart utifrån sitt kön. Vi män kan dock tydligen inte tillföra någonting enbart utifrån vårt kön i kvinnligt dominerade sammanhang.
  Hyckleriet i de kretsarna är anslående !

  Svara
 2. MiT

   /  11/14/2014

  Svara
 3. Mats Olsson och Tysta tanker har alltid ett värde att läsa och följa!

  Svara
 4. Pelle2

   /  11/14/2014

  OT:
  Britta Svensson på Expressen har äntligen sett ljuset och ser sambandet mellan kvinnors val att deltidsarbete, stanna hemma med barnen och arbete i offentlig sektor och en låg lön.
  http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/det-duger-inte-att-jobba-deltid-hamta-tidigt-pa-dagis-och-sen-klaga/.
  Undrar om feministerna och genustomtarna också kan/vill bli lika klarsynta ?

  Svara
 5. MJ

   /  11/14/2014

  Jag har en närstående som arbetat i förskolan under flera decennier, typ 1970-2005. Hon var med i slutet av 70-talet då man tillsatte en utredning angående män i förskolan och sedan en tillsatte en arbetsgrupp som skulle försöka öka antalet män i förskolan. När de började sitt arbete så var det 3% män i förskolan. I början av 2000-talet var hon på en utbildning där den där arbetsgruppen redovisade vad de hade gjort, då var antalet män nere på 1% men de tyckte att de hade gjort ett väldigt bra arbete.

  Men problemet ligger nog egentligen på pedofilhysterin. Den startade ju i mitten av 80-talet, importerad från USA, och eskalerade under hela 90-talet. Idén går ju ut på att alla män som umgås med barn är sexuellt intresserade av barn, sådana anklagelser/tankar kletar av sig och går inte att komma undan så länge hysterin pågår.
  En sak som skulle kunna ordna detta är ju att sluta hävda feministiska ideologier om att pedofiler är vem som helst. Pedofili är en allvarlig störning och det är ganska lätt att upptäcka pedofiler. Om personal som skulle jobba i förskolan fick genomgå intervjuer för att avgöra deras lämplighet så skulle man lätt sortera bort 100% av pedofilerna (däremot skulle psykopater promenera igenom hur lätt som helst, men det gör de idag också).

  Svara
  • Pelle2

    /  11/14/2014

   Blev lite nyfiken på ditt påstående om att pedofiler ganska lätt kan upptäckas. Hur kan man göra det ? Om det är ganska lätt att göra det, varför görs inte dessa upptäckter i så fall ?
   Fel undersökningsmetoder ?Litar man enbart på registerutdrag där man enbart hittar dömda pedofiler ?

   Svara
   • MJ

     /  11/14/2014

    Det beror på att man följer en ideologisk modell istället för en vetenskaplig. Det finns forskning på pedofiler och de har en massa drag som gör dem lätta att upptäcka, de avviker kraftigt i beteende, de är barnsliga, omogna, ointelligenta, socialt tafatta. Man kan inte umgås med en pedofil utan att märka att ”något är fel”. Om de har haft kärleksrelationer så är det ofta med utvecklingsstörda eller liknande.

    Problemet är att det underlag man får fram genom att granska folk som är dömda för pedofila brott är att en stor mängd av dem är oskyldiga och en annan grupp är psykopater/sociopater (som inte gör det av sexuella skäl). En sak som kännetecknar pedofilerna i gruppen dömda är att de nästan alltid erkänner direkt också.

    Svara
    • Pelle2

      /  11/14/2014

     Tack för infon MJ. Intressant att de inte använder sig av de metoder som finns och som fungerar för att upptäcka pedofiler.Det är ju helt sjukt att utsätta barnen för en pedofil helt i onödan.

     Svara
 6. Pelle2

   /  11/14/2014

  Lite mera OT:
  Sitter och lyssnar på Emma knyckare på P3 som intervjuar en deltagare i Paradise hotel.
  Vad jag förstår är Paradise hotel ett program som visar upp extrem heteronormativitet,en massa bimbos av bägge kön som knullar runt på fyllan och där kvinnorna spelar på sin skönhet och sin inte sällan silikonförstärkta kropp.
  Feminister som knyckare brukar annars ogilla heteronormativitet och gammaldags könsroller men nu sitter de och dreglar över detta idiotprogram. Har även hört andra feminister som Emma Wiklblad och Sara Kinberg på P3 berätta om hur de tittar på detta program.
  Dels förstår jag inte hur man kan titta på ett sådan intelligensbefriat program och dels förstår jag definitivt inte hur en feminist kan göra det.

  Svara
  • MJ

    /  11/14/2014

   Men allt som de tycker är kul är ju ok. Det är ju som förra veckan då en annons för en nattklubbs ”killkväll” visade en kvinnorumpa och feministerna spräckte topplocket av upprördhet, sedan visade en känd bimbo upp en larvigt retuscherad röv på omslaget till en tjejtidning och då var det plötsligt modigt och viktigt.

   Om du hade ett ”killprogram” som visade en tiondel av nakenheten eller sexet som visas i paradice hotell så skulle feministerna få dåndimpen av hur sexistiskt det var.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/14/2014

    Deras dubbelmoral och hyckleri är som sagt var monumentalt.
    Man kan ju även jämföra med att det är för djävligt om kvinnobröst visas upp i reklam medans det är ett feministiskt statement att bada topless i badhus eller att demonstrera genom att visa brösten.
    Med andra ord skall feministerna vara smakdomare och ha ett tolkningsföreträde för att
    helt ologiskt kunna bestämma när en företeelse är bra eler dålig.

    Svara
  • anonym

    /  11/14/2014

   smulsex och sinoes är också besatta av paradise hotel, varför förstår jag inte. Fast det kanske är att det är bara fel när män gör det.

   Svara
  • anonym

    /  11/14/2014

   Här är kanske hela problemet? De tror att alla män är som dem i paradise hotel…

   Svara
  • invaderace

    /  11/14/2014

   Paradise Hotel handlar endast om relationer, knark för kvinnor.

   Svara
 7. anonym

   /  11/14/2014

  http://www.etc.se/kultur-noje/en-podd-soker-sin-hamnd Notera att de säger sig vara trötta på allt tyckande.

  Svara
  • michael

    /  11/14/2014

   Det intressanta är att dom inte ser hur fördomsfulla och dömande dom själva är.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: