Hos Vinnova finns inga tomma lador

Det är tvärtom, det verkar ha en outsinlig sjö att ösa pengar ur. Inga ”projekt” är för dumma för att ösa skattepengar över.

Jag tänkte att jag skulle ta ut några extra ögonbrynshöjande exempel men det är liksom ganska svårt att välja ut några bland alla så här är hela pressmeddelandet från Vinnova för en vecka sedan

normkritiskavinnova

Alla de här har alltså fått mellan 150 000 kr och 3000 000 kronor. Skattekronor alltså…

Har ni någon särskild favorit bland de 19?

********************

Genusdebatten: ”Lite blandade dumheter från veckan som gick

AVfM Sverige: ”Twitter har nu börjat för-censurera

AVfM Sverige: ”Mitt tack till feminismen

Ekvalist: ”Polishögskolan kan ha ägnat sig åt olaglig kvotering

MVH

MiT

 

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

29 kommentarer

  • Rick

    /  11/18/2014

   @ Erik

   Riktigt bra länk. Citat :”… people with gender studies degrees don’t land spacecraft on flying comets.”

   En självklarhet, förvisso, men något som man gärna ser i tryck.

   Svara
   • Frogfish

     /  11/18/2014

    Varför inte på en T-shirt:). Jag skulle definitivt vara spekulant på en….

    Svara
 1. Anders/AV

   /  11/18/2014

  Dataspelsprojektet är ett av få som har en manlig kontaktperson.

  Annars är HIPPO-projektet intressant. Ridskolor är kvinnliga bastioner, med mycket få manliga deltagare. Om man nu skulle ge pengar till normkritiska projekt borde man inte ha ett projekt som normkritiskt granskar denna kvinnliga homosociala miljö där man odlar negativa feminiteter i en sluten arena? Detta är ett av få icke normkritiska projekt. Att ifrågasätta kvinnliga miljöer, att försöka få killarna att inta denna bastion, är inget man jobbar för.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/19/2014

   Snarare att de vill problematisera varför det är så många män i eliten.
   Märkligt det där.

   Svara
 2. michael

   /  11/18/2014

  Normkritisk innovation för ökad resurseffektivitet i hushållsnära återvinningssystem.
  Är nog min favorit.

  Svara
 3. Trolletplit

   /  11/18/2014

  Vilken besvikelse! Mitt projekt fick inga pengar.
  Normkritisk granskning av Vinnova

  Svara
 4. norskgoy

   /  11/18/2014
  Svara
  • Feminister är en av Sveriges främsta exportvaror nuförtiden. Finland har köpt ett par av oss redan. Dock verkar det som om Schyman bara är på tillfälligt besök i Norge, det var ju tur i oturen för er…

   Svara
   • anonym

     /  11/18/2014

    Tyvärr har ju Norge lyckats sälja in en hel del till Sverige också.

    Svara
 5. Svårt att välja favorit i denna spännande lista. Men A-S D*ldehög är extra mycket värd våra skattepengar, tycker jag. Inte kan väl hon tvingas leva på sitt vassa feministiska twittrande? Exempel:
  https://toklandet.wordpress.com/2014/04/16/trolljagarna-avsnitt-3/

  Det är underligt hur olika åsiktsfriheten slår här i landet. Vissa blir av med jobbet, för fel åsikter. Andra belönas av Vinnova, för rätt åsikter.

  Svara
 6. Rick

   /  11/18/2014

  Vinnovas projekt avslöjar egentligen precis det de försöker skyla över, nämligen att kvinnor endast sällan är innovatörer. För att få det här att se bättre ut för den som mäter innovativ verksamhet uppdelad på kön i termer av antalet beviljade anslag, så ordnar Vinnova de rätta siffrorna. Verkligheten är dock en annan, nämligen att kvinnor endast sällan är beredda att satsa den tid och det engagemang på en enda sak, vilket är en förutsättning för en innovation. I stället dras de till färdiga och beprövade innovationer. Facebook är ett talande exempel, inte minst nu när innovatören Zuckerberg beskylls för sexism eftersom han alltid visar sig i grå t-skjorta. Enligt honom själv är det för att han inte vill slösa bort sin tid på så fåniga saker som kläder. Detta ses förstås av feministmobben som en nedlåtande och sexistisk syn på kvinnor….

  Svara
  • @ Rick:

   Verkligheten är dock en annan, nämligen att kvinnor endast sällan är beredda att satsa den tid och det engagemang på en enda sak, vilket är en förutsättning för en innovation. I stället dras de till färdiga och beprövade innovationer.

   Ja, sån är verkligheten. Det jag tycker är sorgligt är att man inte bara kan ”gilla olika”, utan ska pressa kvinnor som grupp att vara/göra som (framgångsrika) män är och demonisera män som grupp för vad (framgångsrika samt brottsliga) män gör. Varken kvinnor som grupp eller män som grupp mår bra av detta som pågår i vårt land. Det är inte utan orsak att sverige fått banner av OECD för vår omfattande psykiska ohälsa.

   Svara
   • Rick

     /  11/18/2014

    Precis, Ninni. Och att säga att kvinnor endast sällan är beredda att satsa den tid som krävs för att göra en innovation är under inga omständigheter nedvärderande. Om vi alla satsade enbart på innovationer skulle det nog inte bli så mycket bevänt med samhället. Dessutom håller långt ifrån alla män på med innovationer (men många män tycker nog att det är ytterst spännande att tillhöra de första som får nys om en sådan)

    Svara
 7. Vinnova och dess samarbetspartners måste själva jobba mer för att förbättra jämställdheten! Bara 76% kvinnor här ovan! Målet måste väl ändå vara full jämställdhet, dvs 100% kvinnor?

  Svara
 8. MiT

   /  11/18/2014

  Svara
 9. MiT

   /  11/18/2014

  Svara
  • Leif

    /  11/18/2014

   Jo då, Jessica, politiskt engagemang går visst ihop med läraryrket – bara du väljer rätt politisk inriktning. Så enkelt är det!

   Svara
  • Larsson

    /  11/18/2014

   Det är med all välmening jag skriver detta. Du ser ung ut på bilden till artikeln och än så länge kan nog ditt engagemang ses som en ogenomtänkt ungdomsgrej, men om du ska lyckas i det kommande yrke är det nog bra att ta en mer neutral politisk linje.

   Bit på den formuleringen!

   Svara
 10. Dreadlock

   /  11/18/2014

  Nyligen :

  Svara
 11. Pelle2

   /  11/18/2014

  Vinnova verkar tycka att man kan lösa allt med normkritik och genustjafs.
  Tycker att det är dags med lite hederlig kritik mot Vinnovas outtröttliga arbete med att slösa bort skattepengar på ren dumhet.
  Man kanske också skall utöva normkritik mot Vinnovas normkritiska studier.

  Svara
 12. Johan

   /  11/18/2014

  Kan man inte göra ett asylboende av VINNOVAS lokaler. Vore det inte normkritiskt? Antagligen en ren vinstaffär dessutom jämfört med vad de håller på med nu. Det är ju ont om både pengar och lokaler har jag fått förklarat för mig.

  Svara
 13. anonym

   /  11/18/2014

  Machokulturen visar sig från sin bästa sida igen http://instagram.com/p/ve1_1EPM3O/ Grov misshandel är inget problem, men sexualbrott där är det tvärstopp.

  Svara
 14. Anonym

   /  11/18/2014

  Svara
 15. ZZZ

   /  12/09/2014

  Varför dutta med detaljer. Lägg ner Vinnova nu. Nackdelen skulle möjligen vara att de som nu skrattar åt att denna myndighet ens finns med uppgift att applicera tung byråkrati över innovation, entreprenörskap och nyföretagande, skulle behöva hitta någon annan clown att peka finger åt. Men det vore det bästa. Frågan är vart alla byråkrater skulle ta vägen.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: