Mansdagen

Idag är det mansdagen men liksom inför Fars Dag så upptäckte jag att någon annan har täckt in området ganska bra och det är Bashflak så jag länkar till hans text på AVfM Sverige istället, ”Internationella Mansdagen 2014”.

Men jag kan ju återanvända mitt inlägg från förra året, ”Mansdagen och feministisk människosyn”, gissar att det är samma tugg från samma typ av människor även i år…

Man kan också gå in på hashtaggen #mansdagen och kolla tillbaka lite och se vad folk har skrivit, går rätt snabbt att bläddra tillbaka åtminstone 2 år. Här är några exempel på fynd där

mansdagen2013

mansdagen2012

1mansdagen2012

2mansdagen2012

3mansdagen2012

4mansdagen2012

5mansdagen2012

6mansdagen2012

Så håll lite koll på hashtaggen, det dyker säkert upp en del fina grejer idag också  😉

Apropå inlägget igår om idiotreportrar på nyheter24, jag hade visst mer rätt än jag själv visste om, ”Feministisk reporter på Nyheter 24 dömd för kvinnomisshandel och ofredande”.

Han går tydligen i Irena Smurfars feministskola också, skolan kanske heter Livets Feminism eller nåt?

lärljungen1

SMART och bra tycker Smurfar att han är. Men nu vet vi ju VARFÖR han skrev som han gjorde, han tror helt enkelt att alla beter sig precis som han själv gör. En inte så ovanlig tanke hos feminister. Han är visst ganska bekant med fylleceller också. Men det är väl också SMART och bra antar jag…

********************

Ekvalist: ”Jämställd leksakskatalog?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

99 kommentarer

  • MJ

    /  11/19/2014

   Jalmert är känd feminist inte ”mansforskare”. Han har hoppat på alla feministiska trender som kommit (på fronten) , rituella satanistiska övergrepp, förträngda minnen* osv nu är han ofta anlitad som psykologiskt sakkunnig i vårdnadstvister.

   *Förträngda minnen lever dock kvar. Tidigare i år fälldes en man i Göteborg på bevisning om förträngda minnen.

   Svara
   • robjoh

     /  11/19/2014

    ”*Förträngda minnen lever dock kvar. Tidigare i år fälldes en man i Göteborg på bevisning om förträngda minnen.”

    Va? Trodde vi hade insett att detta är pseudovetenskap.

    Svara
    • MJ

      /  11/19/2014

     ”Vi” alltså normalbegåvade människor har alltid insett att det är totalkorkat nonsens. Domstolarna, särskilt i Göteborg, brukar dock inte vara påverkade av normal begåvning.

     Svara
  • Smidigt av TT att låta Jalmert uttala sig. Verkar som de flesta tidningar publicerat precis samma.
   Stod som nummer 12 på listan till riksdagen för F!

   Svara
   • 100% sannolika svar från svensk media för den som ifrågasätter TT:s smidiga artikel:
    ”Inlägg i debatten”, ”manforskare, ej feminist”, ”ingen feministisk agenda”, ”ingen feministisk tidning”, ”vi har ingen agenda”, ”TT ist kein propagandainstitut, nicht alle Männer – Güdrün über alles”.

    Svara
 1. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • MJ

    /  11/19/2014

   Jag vet vad hon kommer komma fram till: S måste bli tydligare med sin feminism, antagligen så borde S bli Fi för då kommer nästan alla att rösta på S.

   Svara
  • Jonte

    /  11/19/2014

   Svara
  • notsure

    /  11/19/2014

   Tack som fan säger SD!

   Svara
 2. Pelle2

   /  11/19/2014

  Tourettesfeministen My Vingren tycker tydligen att vi män enbart består av vårt kön eftersom hon anser att den internationella går ut på att tänka på kukar.
  Undrar om hon anser att internationella kvinnodagen handlar om att tänka på fittor ? Fast med tanke på att radikalfeminister gillar att syssla med fittpyssel och att sy fittbyxor så kanske den internationella kvinnodagen handlar om att tänka på fittan för henne ?

  Kul också att hon skriver att män gnäller. Hela den feministiska ideologin går ju ut på att tycka synd om kvinnorna och gnälla på att de inte får allt de pekar på.

  Undrar för övrigt vad våra kära radikalfeminister skulle tycka om vi spydde ur oss en massa skit över den internationella kvinnodagen på samma sätt som de gör över den internationella mansdagen? Något säger mig att dom skulle börja klaga,gnälla och gråta och till slut strypa sig själva i sin offerkofta…

  Svara
  • Mr Goodbar

    /  11/19/2014

   Och skulle någon sörja deras frånfälle?

   Svara
 3. Rick

   /  11/19/2014

  De där gnällspikarna som ironiserar över att internationella toalettdagen tydligen infaller på samma dag som internationella mansdagen tycks inte ha begripit att få enskilda innovationer har haft lika stor betydelse för folkhälsan. I samhällen utan toaletter är infektionssjukdomar en ständig risk, inte minst för barn. Jag misstänker att även den mest gapiga feminist får annat att fundera på om hennes barn hotar dö i någon kuslig farsot p.g.a. undermålig sanitär standard.

  Förresten grattis alla riktiga män på mansdagen. Feministmännen kan däremot gärna unnas tårar under täcket idag. Och ni män men kanske främst kvinnor som läser det här, passa på att fundera lite över hur samhället skulle se ut utan toaletter och det så gott som uteslutande av män uppbyggda och underhållna avfallsnätverket. Den eventuella ironin fastnar snabbt i halsen, inte sant. Sedan kan ni ägna en tanke åt andra innovationer, som ni tar för givna. Börja t.ex. med fjärrvärmen och tillgången till varmt vatten.

  Svara
  • Det är också världsdagen mot barnmisshandel idag och säkert går det att ironisera över det också.
   http://temadagar.se/varldsdagen-mot-barnmisshandel/
   Men det kommer jag inte att göra eftersom jag inte är feminist…

   Och så har vi kvinnorna som uppskattar män och de kan ju få vara med och fira. De kan ju få vara med på en räkmacka eller två, kanske patriarkatet har några vakanser i bolagstyrelser vi kan dela ut till dem, så här internationella mansdagen till ära?

   Svara
 4. Stay classy twitterfeminister, stay classy.

  Svara
 5. michael

   /  11/19/2014

  Sverige är inte världens mest jämställda land utan världens mest feministiska land vilket är två helt olika saker.
  Vilket blir väldigt tydligt när man ser hur medier skriver om internationella kvinnodagen och internationella mansdagen.

  Svara
  • Jonte

    /  11/19/2014

   True dat, extremfeminister finns världen över, men ingenstans har dom ett sånt järngrepp över media som i Sverige, skulle dock säga att inom universitetsvärlden är det nästan lika illa i USA som här

   Svara
 6. Jonte

   /  11/19/2014

  Har Nyheter24 en kampanj mot Zlatan? Hur många feministiska krönikor om hans kvinnosyn har dom publicerat vid det här laget? Självklart är det Pozars lärjunge Mohamed Touzari som drar sitt strå till stacken.

  http://nyheter24.se/sport/782582-zlatan-kravs-det-en-dotter-for-att-du-ska-inse-dina-misstag

  Svara
  • Pelle2

    /  11/19/2014

   Lärde sig inte Touzari av sitt misstag när han blev avslöjad som kvinnomisshandlare efter sin förra krönika ? Vad jag vet har inte Zlatan misshandlat någon kvinna så Touzari skall nog fundera över sin egen behandling av kvinnor innan han anklagar andra för bristande kvinnosyn…

   Svara
  • Kalle

    /  11/19/2014

   Ja men kolla här vad stolpskottet har skrivit:
   ”Jag kan leva med att det är två heterosexuella män som pryder omslaget för Sveriges i princip enda HBTQ-tidning, men när den ena av de två männen har ett flertal kvinnonedlåtande och sexistiska kommentarer i bagaget ställer jag mig kritisk mot det hela.”
   http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/781476-nej-jag-kommer-inte-att-hylla-smail-och-erics-qx-omslag

   Jag börjar på allvar tro att han är lätt förståndshandikappad, men sak är säkert: en gång kvinnomisshandlare och sexförbrytare för evigt en douchebag.
   Sätter hundra spänn på att hans nästa krönika kommer att vara orgie av tårdrypande dravel där han skyller allt på rasism och patriarkatet/heteronormen.

   Svara
 7. Dreadlock

   /  11/19/2014

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/elever-holls-hemma-i-protest

  Åke Johdet (S) : ” – Det här är en allvarlig händelse. Det handlar inte om dans utan om mänskliga rättigheter, säger han.”

  Till såssen Åke skulle jag vilja säga att : Visst handlar det om mänskliga rättigheter. Rättigheten att slippa närvara på en politisk styrd HBTQ indoktrinering med obligatorisk närvaro, torde komma väldigt nära i utövande av just nämnda mänsklig rättighet.

  Svara
  • MJ

    /  11/19/2014

   Jag såg det där på fejjan. Samma personer som hade blivit upprörda om muslimer inte tyckte om politisk indoktrinering kring HBTQ-frågor var nu väldigt upprörda över motsatsen.

   Svara
 8. Jonte

   /  11/19/2014

  Svara
  • MJ

    /  11/19/2014

   Fattade inte vad hon menade så jag läste kommentarer och hennes svar m.m.
   Hon är ju helt störd, tror hon att man skaffar muskler för att slå ihjäl folk? En morakniv går ju betydligt snabbare och billigare att skaffa och då kan du ha ihjäl de flesta muskelberg sen.
   Vilken jävla särskolenivå.

   Svara
   • Jonte

     /  11/19/2014

    Gillar också att hon menar att muskulösa personer genom sin styrka alltid har ett maktövertag över mindre svagare personer. Hur ska man då avskaffa det ojämna maktförhållandet mellan män och kvinnor? Skulle faktiskt våga påstå att i såna fall är den maktstrukturen biologisk.

    Svara
    • anonym

      /  11/19/2014

     Jag skulle nog vara betydligt mer rädd för Jet Li än för Vim Diessel.

     Svara
  • Blåval Rödval

    /  11/19/2014

   Har hön inte fått sitta sönder en morgonsoffa innan frukost så blir hön så här. Osexigt.

   Svara
  • Som dom sa i en raplåt(kommer inte ihåg exakt vilken just nu). ”Stackars sate den här handgranaten skiter fullständigt i om din storebror kan karate.”

   Svara
  • Pelle2

    /  11/19/2014

   Jag tycker att vi normkritiskt skall diskutera gnälliga extremfeministers beteende på den internationella mansdagen. Vi kan börja med att diskutera varför Thomsgård är en könsrasist och hyllas för det.

   Svara
  • Jonte

    /  11/19/2014

   Kan någon snälla IQ-testa denna kvinna?

   Svara
   • Pet

     /  11/19/2014

    Någon har ju missat biologilektionerna. Jag tycker om att röra på mig. Å andra sidan kan jag förstå argumentet om man sitter vid twitter hela dagarna.

    Svara
   • Kalle

     /  11/19/2014

    Varför vill folk kunna springa långt/fort eller simma snabbt, hoppa högt, dribbla en boll snabbt mm?

    Svara
    • Pet

      /  11/19/2014

     Alltså Lina, det är OK. Du kan ta en till kanelbulle. Jag fattar inte varför du måste bli så defensiv.

     Svara
   • Neppers, när en människas IQ ligger i närheten av skostorleken är den inte längre mätbar…

    Svara
   • Pelle2

     /  11/20/2014

    Det kan inte handla om att träna för att må bra i hennes tankevärld ? Eller tror hon att allt en man gör går ut på att göra sig attraktiv för kvinnorna ?
    Fast naturligtvis handlar det som vanligt om att Thomsgård vill göra något som många män gör till något negativt. För en extremfeminist som hon så är det ju enbart kvinnor som gör bra saker….

    Svara
   • Björn

     /  11/20/2014

    Varför sminkar sig Lina? Är det för att dom man åtrår vill ha det (vill dom)? Alla dessa timmar framför spegeln. Är det värt det. För att uppmärksammas?

    Vad har folk sitt smink, långa naglar, opraktiska skor och smycken till? Är det praktiskt? För att slippa lyfta saker? för att andra ska försvara dem? Kroppskapprustning? Fattiga kvinnors enda vapenatt göra äktenskapskarriär? Estetik? Säg.

    Svara
   • Björn

     /  11/20/2014

    Det finns väldigt många medicinska fördelar med tung styrketräning dessutom, vilket en enkel googling hade kunnat visa Lina.

    Jag tränar för att jag tycker att det är roligt. Det är mitt hobbyprojekt att använda träningsprogram för att systematiskt bättra på min styrka. Jag skiter i vad kvinnor tycker. Jag skiter i om kvinnor blir rädda för att jag är stor. Jag vet att jag är ofarlig för alla som inte jävlas med mig. Om Lina känner sig hotad för att jag i teorin kan slå henne (vilket iofs alla med fungerande armar kan göra, män som kvinnor) så är det hennes problem. Radfems och tonåriga twitterfeminister har byggt upp en mytisk fantasibild om vad män är och vad de gör. De känner inga män, de förstår sig inte på män. De fantiserar fritt och hetsar varandra till medhåll och värre och värre fantasier, som småbarn som berättar spökhistorier vid en lägereld.
    Grow the fuck up.
    Lär känna några män.
    Häng inte bara med taniga ja-sägande-white-knight-feministiska ”män”. Gör en jävla ansträninging att förstå mansrollen och det manliga. Först då kan du få beklaga dig!

    Svara
 9. Rick

   /  11/19/2014

  Notera den freudianska felsägningen hos Thomsgård: ”…detta åtråvärda vandrande hot om våld”. Vem åtrår alltså och vad? Det är uppenbart Thomsgård som åtrår. Objektet för åtrån är ett ”vandrande hot om våld”. Precis så är meningen uppbyggd och troligen är det precis vad Thomsgård innerst inne också avser. Biologin slår oanat till… 🙂

  Svara
  • Jonte

    /  11/19/2014

   Vilket också ger svaret på frågan varför män bygger muskler 🙂

   Svara
 10. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Nykteroklok

    /  11/19/2014

   Blir fan förbannad när jag läser Gottzén. Allt han säger ger intrycket av en djupt obildad människa. Ointresserad av det han forskar om rentav.

   Svara
  • Pet

    /  11/19/2014

   Det står att det ska vara argument mot, men jag ser inga argument.

   1) Alla dagar är redan mansdagar – Vad betyder det?
   2) Män är inte förtryckta i samhället – Är det samma argument till varför det inte ska finnas en internationell kvinnodag?
   3) Varför dela upp två kön? – Återigen, vad betyder det?

   Svara
  • Jonte

    /  11/19/2014

   Varför dela upp i två kön?

   För annars kan inte feminister påstå att kvinnor är förtryckta

   Dessutom skulle en massa kvinnliga idrottsproffs bli arbetslösa

   Svara
  • Larsson

    /  11/19/2014

   Det är ju 6 argument för mansdag!

   Svara
  • Pelle2

    /  11/20/2014

   Och alla kvinnor är alltid förtryckta så därför behövs stora offerkoftedagen(internationella kvinnodagen)

   Svara
 11. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Pet

    /  11/19/2014

   Toxic feminity at work.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  11/19/2014

   VAD exakt har HON åstadkommit av värde för mänskligheten som har gett henne rätt att vara ett komplett f*ck tard?

   Svara
   • Dreadlock

     /  11/19/2014

    @ Blåval/Rödval
    ”VAD exakt har HON åstadkommit av värde för mänskligheten”

    Ölhävning och studentiokosa nerslag i verkligheten !

    Jag nominerar Linn Svansbo till hedersmedlem i ” Vi som vill in i strålkastarljuset hela tiden,därför att jag är en fräck tjej som är rak och tydlig med det”

    Men vi alla andra är besvikna på Linn eftersom hon har råd att resa till köpenhamn,supa med tjejkompisar och vare sig verkar skämmas över sin vithet eller sina privilegier genom hudfärgen. Det trodde jag var helt oacceptabelt idag för en ung feministtjej som knappt mött verkligheten efter studentlivet.

    Svara
  • Pelle2

    /  11/20/2014

   Hon tror inte att kvinnor kommer i målbrottet ? Hon påstår att jag och alla män blir kvoterade till de bästa jobben. Alla män har inte arbete och jag har t.ex aldrig varit VD för ett företag eller styrelseledamot. Undrar om patriarkatet inte tycker att jag är en man eftersom jag inte har blivit kvoterad till ett toppjobb ?
   De enda i samhället som till och med öppet kvoteras in i olika yrken är kvinnor och minoritetsgrupper från t.ex andra länder.
   Om Linn, i den mån hon arbetar och inte bara twittrar, accepterar att arbeta utan lön del av dagen så är hon uppriktigt sagt dum i huvudet.

   Undrar vad Linn har för umgänge eller vilka platser hon går på där alla män tafsar på henne ? Kanske skall gå någon annanstans ? Hon pratar också om att hon blir objektifierad. Anatar att det är detsamma som att någon som hon inte tycker är tillräckligt snygg försöker uppvakta henne..

   Svara
 12. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Pet

    /  11/19/2014

   Jaha, det är därför kvinnor lever längre. De hinner leva flera år för att varje kvinno-år är bara 87% av ett mans-år.

   Svara
  • Kalle

    /  11/19/2014

   Jaaa och det jobbar 100% av arbetstimmarna för så var det väl?

   Svara
 13. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Pet

    /  11/19/2014

   Så snubben misstog döden för feminist?
   Inte konstigt att de har så dåligt rykte.

   Svara
   • Rick

     /  11/19/2014

    Träffsäkert Pet! Men döden och feminismen är inte alltid så lätta att skilja åt.

    Svara
 14. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Pet

    /  11/19/2014

   Poes Law

   Svara
  • Kalle

    /  11/19/2014

   Jag slog nyss upp radikalfeministisk argumentationsteknik och gissa vad jag hittade:dumförklaringar, glåpord, hånskratt, martyrskap och hot.

   Svara
 15. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
 16. MiT

   /  11/19/2014

  Smurfarna slår till idag!
  https://archive.today/bCDnW

  Klicka INTE på länken i tweeten utan välj hellre archive.today länken ovan

  Svara
  • Jonte

    /  11/19/2014

   Verkar som dom tack och lov fick en backlash på den artikeln, på twitter tom

   Svara
  • Intenso

    /  11/20/2014

   Infantilt

   Svara
  • anonym

    /  11/20/2014

   Angående den sexistiska reklamen. LD, smulsex och arsinoe tutar ju ut varje dag att deras manshat inte har några konsekvenser och därför är oproblematiskt.
   Massor av feminister tutar ut att de måste få ha bilder på män de tycker är attraktiva på sin blogg utan att män som inte ser ut så mår dåligt. Märkligt nog så verkar inget av detta gällar unga kvinnor och bilder på kvinnor som män tycker är attraktiva.

   Svara
 17. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Rick

    /  11/19/2014

   GÖRAN HÄRDELIN HANTERAR SJÄLV SIN AGGRESSIVITET MED VERSALER OCH SVORDOMAR!!!

   Vi vanliga män fördrar däremot sansad samtalston.

   Svara
   • Pet

     /  11/19/2014

    Haha, precis vad jag satt och funderade på. JAG ÄR INTE ARG! JAG ÄR INTE ARG!

    Svara
   • Kalle

     /  11/19/2014

    capslock, snacka om normbrytande

    Svara
  • Pelle2

    /  11/20/2014

   Bara för att Göran är aggressiv så innebär det inte att vi andra är det.

   Svara
 18. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Pet

    /  11/19/2014

   Jämför de feminister med nazister?

   Svara
   • Kalle

     /  11/19/2014

    Jag tror att den där ”hennisen” menar att feminizter hatar män lika mycket som nazister hatar judar, alltid skönt med någon som är ärlig.

    Svara
    • PellePLutten

      /  11/20/2014

     Nej det var en koppling till TT’s artikel om mansdagen behövs. Dom frågar ju en manshatare… Kul att komma med iaf!

     Svara
 19. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
 20. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • The Perfect Man

    /  11/20/2014

   Jag tycker att @socialen verkar lite fördomsfull. Leggings är ju sköna att ha på sig så här års.
   😉

   Svara
 21. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
 22. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Pet

    /  11/19/2014

   Hur är man patriarkatsdrabbad och hur hjälper en karta över känslor?

   Svara
   • Kalle

     /  11/19/2014

    Jag misstänker att detta hjul snurrar runt runt runt i ”hens” huvud och det är självfallet patriarkatets fel.

    Svara
    • Pet

      /  11/19/2014

     Nu förstår jag. Det radikalfeministiska maskineriet drivs av ”wheels of emotions”. Det blir mycket gnissel och ljud från det men frågan är om de inte borde använt kuggar istället?

     Svara
     • Kalle

       /  11/19/2014

      Jag tycker att ett hjul passar bra, tänk dig en tvättmaskin i full fart.

     • Och det hela leder obönhörligen till ett cirkelresonemang….

  • Rick

    /  11/20/2014

   Stirrar man på det där hjulet när det snurrar blir man tokig. Det förklarar feminismen.

   Svara
 23. MiT

   /  11/19/2014

  Ni vet den där driftiga 11-åringen Uma? Undrar hur det ligger till med det egentligen…
  http://www.ur.se/Produkter/183250-Stora-ord-Om-jamlikhet-med-Uma

  Svara
 24. MiT

   /  11/19/2014

  Svara
  • Jonte

    /  11/19/2014

   Det var ju en väldig mångfald av olika vinklar och åsikter om jämställdhet som UR bjuder på

   Svara
 25. MiT

   /  11/19/2014

  Rocki fixade bilden så den blev bättre

  Svara
 26. ingen speciell

   /  02/02/2015

  Nu har jag varit tyst lite för länge.Jag har under en tid läst här men undvikit att kommentera i någon större utsträckning.
  Detta forat är helt underbart och kommentarerna här har många gånger väckt min sambo(rättare sagt Jag har dött av skratt och på så sätt väckt min sambo)
  Mina absoluta favoriter är för tillfället MJ ,Jonte,Bashflak,Pelle2,Blåval Rödval,wigwag,självklart MiT och så många fler.Listan kan göras oändligt lång.Jag håller inte alltid med er alla i sak.Och det gör ingenting det tycker inte ni och det tycker heller inte jag.
  Jag ville bara tacka för ibland hysteriskt roliga kommentarer och många gånger intressant läsning.
  Tack!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: