Skattepengar kommer från pengaträdet

I alla fall verkar genusfolk tro det. Vetenskapsrådet har beviljat 170 miljoner till ”projekt” med genusinriktning och genusfolket är så glada att de illustrerar nyhetstexten med den här bilden

pengaträd

Just projektet som nämns i bildtexten ovan har fått 17,5 miljoner…

”Centralt är att vi vill bidra till att möjliggöra fler berättelser, med inriktning på civilsamhället och politisk kamp för förändring, än de berättelser som är dominanta i väst i dag och som om och om igen sätter Europa i centrum. Vi vill också bidra till att utmana uppdelningen mellan sekularitet och religion. Slöjan, regnbågsflaggan och manga är exempel på kulturella produkter som vi kommer att följa, för att lära mer om transnationella gemenskaper, genus och sexualitet, säger Lena Martinsson.”

Politisk kamp, berättelser som är dominanta i väst och som sätter Europa i centrum och så vidare. Det vanliga tugget alltså, de ska leta upp allt som är dåligt i väst och klaga som fan på det. Men de vill gärna sitta på rumpan i Sverige och göra det av någon anledning… Kanske växer inte samma pengaträd i andra länder?

Mer som fått ta del av de 170 miljonerna är till exempel

””Att framträda som framgångsrik student: En komparativ studie om män, maskuliniteter och självvärdesskyddande strategier i konkurrensorienterande miljöer”, Anne-Sofie Nyström, Uppsala
universitet.”

””Att sätta genusperspektiv på boendet? Ett intersektionellt perspektiv på bostadsförsörjningen och stadsplaneringen med fokus på genusrelationer i Sverige”, Irene Molina, Uppsala universitet”

””Kön och jämställdhet i medierna i ett globalt perspektiv”, Monica Djerf-Pierre, Göteborgs universitet.”

””Normativitetens olika former”, Matti Eklund, Uppsala universitet.”

””Retorisk feminism: genus, videokonst och politiska ställningstaganden 1970-2010″, Malin Hedlin Haydn, Stockholms universitet.”

””Vem är hen? Attityder till och kognitiva effekter av ett könsneutralt pronomen”, Marie Gustafsson Sendén, Stockholms universitet.”

””Vad skall en mamma och pappa göra? Mentala representationer uttryckta genom implicit och explicit social kunskap hos barn och vuxna”, Anette Sundqvist, Linköpings universitet.”

Det finns några fler projekt som fått ta del av skörden från pengaträdet. En skörd som de givetvis inte själva har bidragit till alls… Nu finns det många fler områden som finansieras via skatten men de flesta av dem är till skillnad från genusfältet samhällsnyttiga i någon form.

Vad jag däremot inte kan begripa är hur något som heter VETENSKAPSRÅDET överhuvudtaget ens vill bli förknippade med genusfältet, de borde ju sky det som pesten eftersom genusfältet står för antivetenskap?

**********

Bashflak: ”Om männen strejkade”. Om det som sägs i texten verkligen inträffade, undrar vad som skulle hända med allt genusfolk som sitter på sina rövar och bara klagar på dem som skattepengarna kommer ifrån?

**********

Genusdebatten: ”Förförda av djävulen”, ett mycket intressant inlägg!

Ekvalist: ”Expert: Mansdagen är fullkomligt onödig

Jussi H Lundell: ”Ni skall sitta tysta där uppe i smutsen på piedestalen och skämmas, som de karlslokar ni trots allt är!

Rocki: ”You rock!

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

39 kommentarer

 1. Ännu ett bevis på att universitet och högskolor har förvandlats till skyddade verkstäder för sinnessvaga individer med intresse för samhällsomstörtning.

  Ju mer denna genuspest tillåts breda ut sig inom akademin så kommer alla riktiga vetenskaper att luckras upp och mista sin legitimitet och betydelse.

  En mycket sorglig utveckling att lärosäten förvandlas till mentalvårdsanstalter där patienterna kommer in friska och kommer ut sjuka. De som stannar kvar behöver all hjälp de kan få.

  Svara
 2. Oj. 170 miljoner är mycket pengar, betydligt mer än de småslantar som Vinnova strör ut till genusprojekt som du skrev om tidigare i veckan. Det blir heltidsförsörjning för många genusforskare under flera år, i tillägg till de som får försörjning från centrala anslag. Genus har fått ett ordentligt fäste hos Vetenskapsrådet, verkar det som. Tyvärr lär det inte stanna där, eftersom genus är som virus, det sprider sig i hela organismen, i detta fall universitets- och högskolevärlden, som riskerar att södertörnifieras. Jag förstår att de jublar.

  Svara
  • Anders/AV

    /  11/20/2014

   Ja det är frågan om man i framtiden kommer rekommendera sina barn att läsa på svensk högskola eller universitet när även till synes seriösa utbildningar lär smittas.

   Svara
  • Leif

    /  11/20/2014

   Sverige kommer att bli en genusvetenskaplig stormakt!

   Svara
 3. Jag önskar att jag kunde skylla detta på den nya regeringen, men dessvärre var ju borgaralliansen lika genusgalen. :/

  Svara
 4. Anders/AV

   /  11/20/2014

  Här är ett intressant citat:
  ”Vi vill också bidra till att utmana uppdelningen mellan sekularitet och religion.”

  Jo, det har vi sett. Feminism idag har alla tecken på en sekulär religion. Även om den inte innefattar en gud, har den ofalsifierbara väsen (patriarkatet, osynliga strukturer), dogmer och axiom som inte får ifrågasättas. De har apostlar som uppnår en helig status och följare helt utan logik och kritiskt tänkande. Vad mera kan man begära av en sekulär religion?

  Svara
  • Leif

    /  11/20/2014

   Helvetet och skärselden är väl kanske något dåligt definierade ännu. Kan dessa plågor efter döden kanske motsvaras av en verklighet i det nuvarande livet, twittermobben?
   Vad djävulen motsvaras av är väl däremot glasklart?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/20/2014

    Sa du djävulen motsvaras däremot av ett glastak? =)

    Svara
  • Gunnar Sjölander

    /  11/20/2014

   Jag tror det mer har med deras syn på islam att göra.. Att vara mot islam är ofta i deras ögon likställt med rasism, alltså måste de försöka knyta in troende islamska kvinnor i deras mytbildning. Sen vet jag inte vad vetenskapsrådet brukar betala ut pengar till för saker men det här kändes väldigt väldigt väldigt brett. Kanske därför de får en sådan oerhörd summa? 😦

   Svara
 5. Mallemattias

   /  11/20/2014

  Det första projektet måste ju gå helt emot det där om att inte vita ska ta över andra kulturer och allt vad det var. Orkar inte kolla vad de kallades.

  Svara
 6. Rick

   /  11/20/2014

  I brist på bättre användning av skattemedel satsar .de väl på sådant här….:P

  I sanningens namn måste dock sägas att genusforskarna är av det sparsamma slaget, för de lägger aldrig ner resurser på mödosamt insamlande av empiriska data. Föreställ er bara om Darwin hade varit genusvetare. Inget resande till Galapagos och arternas utveckling hade varit en social konstruktion.

  Svara
 7. Ann-Sofie Nyström var väl forskaren som sågade myten om ‘antiplugg-kultur’ i sitt senaste projekt? Men det nya projektet verkar flummigare

  Svara
  • invaderace

    /  11/20/2014

   Ja, det är hon. Tänk på att hon måste anpassa sig för att få anslaget också. Hennes video om antipluggkultur är jättebra.

   Svara
 8. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 9. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  11/20/2014

   Citat från artikeln:
   ”Ändå lever samhället och i synnerhet de svenska rättsväsendet i en filtrerande förnekelse där våldtäkt inte är ett brott värt att straffas för. Ändå påstår man att vi lever i jämställdhet. ”

   Samhället och rättsväsendet har instiftat lagar mot våldtäkt men ändå påstår Deniz Fryxell ,som skrev smörjan, att samhället och rättsväsendet inte anser att våldtäkt är värt att straffas för.
   Sedan menar han att vi inte lever i ett jämställt samhälle pg.a att det begås våldtäkter. Om han är så korkad att han tror att vi kan skapa ett samhälle där brott inte begås och att det är en förutsättning för jämställdhet så säger jag lycka till med jämställdheten.

   ”Och man (läs: män) blir aldrig så provocerade som när man (läs: jag) menar att alla män är potentiella våldtäktsmän, men så länge som jag alltid är ett potentiellt våldtäktsoffer, är du en potentiell våldtäktsman”.
   Ja, jag blir otroligt provocerad när någon påstår att jag är en potentiell våldtäktsman eller någon annan typ av brottsling utifrån mitt kön.Det är lika korkat som att säga att alla som äger en kniv eller yxa är potentiella mördare.Bara för att jag har en möjlighet att utföra ett våldsbrott innebär det inte att jag kommer att göra det. Denniz och hans feministpolare vill ju dock alltid smeta på dåligheter på alla män..

   Svara
   • Vi vet ju vad Freud kallade det där: projektion. Denniz borde gå till polisen och anmäla sig själv.

    Svara
   • Manliga feminister gör ofta svepande generaliseringar om män för att ursäkta sitt egna beteende så man kanske skulle kolla upp honom…

    Svara
 10. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 11. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 12. MiT

   /  11/20/2014

  Notera att länkens namn inte stämmer överens med rubriken. Det är för övrigt MFJ som är igång…
  ”Satsa mer resurser på att stoppa mäns våld”
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/frihet-fran-vald-aer-en-maensklig-raettighet-12154

  Svara
 13. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 14. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 15. MiT

   /  11/20/2014

  Men hon är allt lite fantasilös tycker jag

  Svara
  • Jonte

    /  11/20/2014

   Hon har ju aldrig utmärkt sig för att vara särskilt smart om man uttrycker sig milt. Så jag är inte förvånad att hon gillar den korkade texten hon länkar till.

   Svara
 16. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 17. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 18. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 19. Maria

   /  11/20/2014

  Dagens sämsta nyhet: Dan Eliasson blir rikspolischef. Migrationsverket och Försäkringskassan har han redan saboterat. Inte nog med det, polisutbildningen flyttar till Södertörn fr o m 2015:
  http://www.sh.se/p3/ext/custom.nsf/news?openagent&key=framtidens_polisutbildning_vid_sodertorns_hogskola_1394715219779
  Nu går det utför med Sverige.

  Svara
  • Ett sluttande plan som dagligen oljas med nya idiotiska idéer, lagar, utredningar och teorier.

   Svara
 20. Pengaträdet? Jag som trodde pengarna kom från MP-tryckeriet. Så fel kan man ha.

  Svara
 21. MiT

   /  11/20/2014

  Svara
 22. Pether

   /  11/20/2014

  Svara
 1. Fredrik Virtanen på stol nummer 11? Och en blundande Lisa Magnusson | Jussi H. Lundell
 2. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: