Prata mångfald med Mr Norm på KTH

Om ni vill prata med Mr Norm kan ni göra det på till exempel KTH av alla ställen! För ett tag sedan klistrades det in en länk i kommentarsfältet som gick till KTH och ett inlägg om just Mr Norm. Nu kan ni ju inte prata med någon Mr Norm alls utan det är ett ”mångfaldsspel”…

Man tror ju inte sina ögon, det sitter alltså vuxna människor på KTH och spelar ett kortspel som heter Mr Norm!

MrNorm

”Det pedagogiska spelet Mr Norm”… WTF? vad är det som händer i Sverige egentligen? Vuxna människor som spelar ett spel om mångfald, normer med mera och ingen av dem fattar att det bara är propaganda på bordet framför dem? Är det verkligen möjligt att de inte fattar det? På KTH?

Det är något som heter Diversity Charter som ligger bakom spelet propagandan och går man in och tittar lite på deras sida så finns till exempel något som heter ”Fredagskunskap”.

”Nätverket Diversity Charter inbjuder till kunskapsseminarier om mångfald i en serie som vi döpt till ”Fredagskunskap om Mångfald”.

I Stockholm äger seminarierna rum den sista fredagen varje månad. Som medlem har du möjlighet att kostnadsfritt delta med upp till fem deltagare från din egen organisation. Du har också möjlighet att bjuda in två externa gäster.

Plats: United Spaces, Waterfront Building, Klarabergsviadukten 63, Stockholm.”

Diversity Charter verkar vara en organisation som företag får ansluta sig till, det kostar 5000 kronor per år och då måste man uppfylla vissa villkor. Nu tror jag inte att de kan gå runt på bara det men jag har inte hittat något om hur de finansierar verksamheten mer än att de också verkar gnida EU-pengar i något ”projekt”.

Men Fredagskunskapen var det, där kan man bland annat hitta Rättviseförmedlingen som höll i ett seminarium den 31 oktober i år. Det var självaste Seher Yilmaz som höll i det, ni vet hon som blåljuger om alla kommentarer som ”rasade in” och som talade om hur äcklig hon var på en av hennes korkade krönikor på nyheter24? Den gången hade ”krönikan” rubriken ”Män ger mig kväljningar”. I själva verket trillade det knappt in någon kommentar alls…

Rättviseförmedlingen har också gett personen som figurerar i inlägget ”Vem har skapat bilden? Och lite reaktioner…” ett pris, visst verkar det vara en lämplig person att få ta emot ett pris? Men det var före Sehers inträde så det kan man bara lasta organisationen för och inte henne.

En docent i Genus hade hand om fredagen den 26 september.

Den 25 april var det Tema genus med genusfotografen…

Så Diversity Charter verkar egentligen bara vara ett sätt att trycka in radikalfeministisk propaganda på så många ställen de bara kommer åt.

Tillbaka till Mr Norm igen

”Cecilia Hedin från Lernia, Elena Radewska som jobbar på Axfood och Benny Örnefors från Bilprovningen verkar inte behöva något tävlingsmoment för att få igång samtalet. De frångår raskt spelreglerna och hjälps istället åt att besvara frågekorten oavsett vem som lyckas para ihop två kort.

– Indirekta hinder, det kan kanske vara mer strukturella, sådana som är svåra att ta på, föreslår Cecilia Hedin.”

Strukturella hinder föreslår en…

MrNorm1

Ser att till exempel ”värdegrund” är med, det där väldigt töjbara begreppet som kan betyda exakt vad som helst och ingenting. Samtidigt.

sissirizko

Sissi Rizko, som man skulle höra av sig till om man ville veta mer om Mr Norm, tycker visst att det är en ”Kunskapsinjektion” att lyssna på Seher Yilmaz och Rättviseförmedlingen.

mrnormspelledareDet man undrar är ju om förfallet verkligen gått så långt att det nu också finns på KTH, av alla ställen, utan att någon reagerar? De sitter alltså där och leker med propagandaspelet Mr Norm och ingen säger ifrån eller reagerar överhuvudtaget? Really? Ingen reagerar ens när spelet ”leds” av två personer? Kan man gissa att de två är till för att se till att ingen tänker själv utan att ”rätt”saker sägs och diskuteras? Vad kan de annars ha för uppgift?

Här finns ännu en artikel, ””Ta vara på mångfalden”

********************

Genusdebatten: ”Att motstå det sociala trycket

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

29 kommentarer

 1. Anders/AV

   /  11/30/2014

  ”– Indirekta hinder, det kan kanske vara mer strukturella, sådana som är svåra att ta på, föreslår Cecilia Hedin.”

  Indirekta hinder, osynliga strukturer, blir som de förklaringar man tog till när man inte kunde förklara när det gick dåligt på gården. Då var det såklart småfolket, vättar, nissar och mjölkharar man trodde var orsaken. Nä,man såg dem inte men visst fanns de där. Det måste finnas något där vi inte ser. Måste.

  Dessutom finns det tydligen ett FACIT till spelet om värderingsfrågor? Det finns ett ”rätt svar” man ska komma fram till. Det handlar alltså inte om att tänka själv, utan att tänka ”rätt” som spelutvecklaren gör. Och de könar givetvis normen. Det är Mr Norm, inte Miss/Mrs Norm eller ens hen Norm. Nä, här döljer man inte att det är MÄN som står för normen, män som ju har makten att definiera. Kvinnor är ju viljelösa offer som får detta ok lagt på sig av patriarkatet, dvs män.

  Svara
  • Larsson

    /  11/30/2014

   Relevant kommentar. Jag tycker man ska vara försiktig att kritisera att frågorna ställs om fördomar och hur vi kan bli bättre på att bemöta människors olikheter. Däremot när man redan innan frågorna ställs trycker ner facit i halsen på en, finns all anledning att ifrågasätta både motiv och konsekvens.

   Svara
 2. Mr Goodbar

   /  11/30/2014

  Och snart kommer Tomten, för han finns faktiskt, det har jag sett på TV. Men han är ju en vit heterosexuell man,så han är nog snart förbjuden.

  Svara
  • MJ

    /  11/30/2014

   Lustigt att du skulle säga det, för svarta tomten blev nyligen ”förbjuden” när holländska ambassaden skulle visa sin traditionella jul med just en svart tomte.

   Svara
 3. Att nånting är ”strukturellt” borde rimligen betyda att det är väldigt lätt att se och ta på, inte tvärtom som Cecilia Hedin föreslår.

  Svara
 4. MiT

   /  11/30/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  11/30/2014

   Hur kan man bemöta såna vattentäta argument? Allt blir mer sant och riktigt om man skriver med bara stora bokstäver.

   Svara
 5. MiT

   /  11/30/2014

  Svara
 6. Svara
  • MiT

    /  11/30/2014

   Hehehe, klockrent svar du fick av Rocki

   Svara
  • Anders/AV

    /  11/30/2014

   Ja vilka hemska normer om att man ska jobba som forskare, producera resultat. Jag vill också hellre jobba i egen takt. Varför ska jag ha krav på att hinna med ett visst undervisningsstoff på ett läsår?
   Sen är det såklart också befängt att andra forskare ska granska vad jag säger. Hallå, det är ju min sanning. I en postmodernistisk värld blir såklart peer-review ett problem. Speciellt om ”forskningen” handlar om tyckande och krig mellan olika skolor/ideologier.

   Svara
  • ”Peer Review” verkar inte så poppis på Södertörn? Om de inte själva får vara ”peers” åt alla andra, förstås.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/30/2014

   Det måste vara patriarkatet, könsmaktsordningen och de osynliga strukturerna som tvingar de stackars kvinnorna på genusinstitutionen i Södertörn att faktiskt bevisa att de gör något som kan kallas för forskning och som de kan få betalt för. Om dom känner att dom utför viktig forskning så är det naturligtvis så. Om du ifrågasätter det är du en nazist, Brevikare och kvinnohatare.

   Svara
 7. QED

   /  11/30/2014

  OT: visst är detta väl lite likt ett MP-valupptaktsmöte? Gustav Fridolin tar ton (0:20), naturen prisas, Åsa Romson lyssnar beundrande (0:57), huvudlös entusiasm bryter ut

  ”Tomorrow belongs to me”

  http://www.youtube.com/watch?v=29Mg6Gfh9Co

  Svara
 8. MiT

   /  11/30/2014

  Svara
 9. MiT

   /  11/30/2014

  Svara
  • Intenso

    /  11/30/2014

   Menar hon att hon inte kan styra sina tankar. Trodde hela femgrejjen var att tankarna låter sig styras, visserligen mest av andra men ändå.

   Aphjärnan igång kanske?

   Svara
 10. Leif

   /  11/30/2014

  Påminner om ett liten fyraåring jag känner när någon annan vill leka med någon av leksakerna. Men då blir det förstås inte ”mine” utan ”min”.

  Svara
 1. Ni vet väl var framtidens journalister utbildas? | WTF?
 2. Den feministiska kampen fortsätter | Jämställdhetsfeministerns blogg
 3. Jämställdhetsveckan på KTH | WTF?
 4. Lunds universitet | WTF?
 5. Genus infiltrerar evolutionsbiologin i Uppsala | WTF?
 6. Svenska regeringen vill styra Wikipedia | WTF?
 7. Kungliga Tekniska Högskolan | WTF?
 8. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 9. Årets profet blev Årets Europé | WTF?
 10. Lite gammalt som ligger och skräpar del 7 | WTF?
 11. KTH är sexistiska | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: