Man kan äta alla svampar

Något jag har ruttnat på rätt rejält är när det till exempel sägs ”Man får/kan inte kritisera X i det här landet” och någon genast dyker upp och säger ”Det får/kan man visst det!”. För det är ett medvetet ”missförstånd” att genast svara så när man VET vad som menas. Och det har väl aldrig varit så tydligt som när det gäller Marcus Birro? Han har kritiserat islam, låt vara på ett kanske lite klumpigt sätt, men drevet! Har vad han sa verkligen förtjänat drevet som han fick?

Lite som Marcus Birro fått på twitter

Birro säger ungefär ”Man får inte kritisera islam i det här landet” och genast kryper de fram, de som säger ”det får man visst, du har ju gjort det”. Och visst, de har rätt, man får göra det. Och alla kan se vad som hände med Birro om man gör det. Men man får. Priset är dock så högt att det i praktiken är förbjudet om man vill leva någorlunda normalt. Till och med Aftonbladet var med i hetsen mot Birro!

Menar Virtanen att Marcus Birro är fascistsympatisör?

Virtanen verkar vara besatt av Marcus Birro

Så man kan kritisera till exempel islam, det är helt rätt för det kan man. På ungefär samma sätt som man kan äta alla svampar man hittar i skogen. För det kan man ju? Om man till exempel har med sig en skogs- och svampnovis ut i skogen och personen frågar ”vilka svampar kan man plocka?” och man svarar ”Alla”. För det får man ju, man både får och kan plocka alla svampar om man vill, det är inte förbjudet. Då säger personen ”Men det jag menade var vilka man kan äta”. Man kan äta alla svampar svarar man då. Och det kan man ju också, man kan äta alla svampar man hittar. Man både får och kan göra det, det finns ingen som hindrar dig om du är ensam. Svarar man så kommer personen tycka att man är mer än lovligt dum i huvudet givetvis eftersom det är allmänt känt att det finns otroligt giftiga svampar i skogen. Men man kan både plocka alla och äta alla, det går ju inte att förneka? Men har man bara LITE otur så är det sista gången man äter något alls. Priset är alltså väldigt högt.

På ungefär samma sätt tycker jag att personer som säger ”det får man visst” är otroligt dumma i huvudet eftersom precis ALLA kan se att det i praktiken är förbjudet eftersom priset är så extremt högt. Man ger sig inte bara på personen som säger något utan också hans familj, jobb och så vidare.

Men visst kan man äta alla svampar man hittar? En del är delikata, andra smakar illa, en del mår man dåligt av och några kan man dö av. Men man kan äta dem alla. Bara att stoppa i munnen, tugga och svälja. Du kan äta en giftspindelskivling men risken är stor att du dör om du gör det. Men du kan likförbannat äta den! Folk äter ju en sådan då och då, låt vara av misstag men den äts då och då vilket bevisar att man kan äta den.

j69

Ungefär som nyheter24 gör när någon där som vanligt skrivit en otroligt korkad artikel som bara är till för att provocera, de FÅR svara alla i kommentarsfältet men VÄLJER att ALLTID leta upp den absolut dummaste, svara på den och samtidigt lyfta upp just den som representant för ALLA kommentarer. De både får och kan alltså svara på väl underbyggda kommentarer men de gör inte det eftersom de vet att de aldrig kan bemöta dem som skriver underbyggda kommentarer. Priset för nyheter24 blir alltså för högt om de svarar på de genomtänkta kommentarerna eftersom då förstår alla att de är rätt korkade och bara skrev för att provocera. Men de både får och kan svara på alla…

De som alltid dyker upp och säger ”det får man visst” är nästan alltid samma typ av människor, sådana som gillar begränsningar av friheter, som gillar förbud, som gillar att debatter och samtal förs med rädsla, som VILL att folk ska vara rädda och idka självcensur och så vidare i nästan all oändlighet.

sparkabirrotyckerfacket

Den typen av människor som jublar när någon fått sparken.

lindasnecker

Sådana som inte vill att andras åsikter ska räknas alls.

Och de flesta av dem har något gemensamt

vpalm6

De kallar sig feminister…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

53 kommentarer

  • Gusev

    /  12/01/2014

   Nåja, nu tog de ju faktiskt blodtest vilket var det enda som man kunde göra på den tiden och var knappast tvärsäkert. Man undrar dock hur många mamman hade med att göra om hon pekade ut fel person 😉

   Skulle gissa han gjorde DNA-testet då han kommit upp i åldern då han kanske måste börja tänka på vem som ska ärva honom och vill undvika bråk…

   Svara
   • Pether

     /  12/01/2014

    Eftersom hon pekade ut fel person så måste det ju varit flera män, alltså bara peka och få pengar.

    Svara
 1. Pelle2

   /  12/01/2014

  Som sagt var, man får i stort sett säga och tycka vad man vill i Sverige men priset för att göra det är ofta väldigt högt.Kan förstå att man får ordentligt med mothugg om man förtalar någon eller uttrycker sig rasistiskt i ordets rätta bemärkelse.
  Däremot är det oacceptabelt att man inte får kritisera feminismen eller religiös extremism utan att bli påhoppad och kallad för allt ifrån kvinnohatare till rasist.

  Jag läste till exempel en blogg av Sanna Rayman där hon skrev att Fridolin hade frågat Reinfeldt i riksdagen om han var feminist. När han då svarade att han inte var -ist av något slag utan moderat hade Fridolin försökt utmåla honom som någon som var emot jämställdhet. Detta trots att vi vet att feminism inte har ett skit med jämställdhet att göra.

  Nu tog väl Renfeldt det med jämnmod men det visar ju att feministerna egentligen inte accepterar att alla inte är feminister,

  Svara
  • Frogfish

    /  12/01/2014

   Det är väl som vanligt i de kretsarna. Att inte tycka lika som dem innebär i deras värld att man tycker att de har fel och är dumma i huvudet (och blir därmed peronligt), inte att man har en annan åsikt. Att det sedan i det här fallet råkar sammanfalla är väl en annan sak…..

   Svara
 2. Frågan jag flera gånger ställt mig själv är vad fan Veronica Palm egentligen menar med fräcka och otrevliga män utan cykelhjälm men med kostym på cykelbanan? Vad gjorde de där öht? Män kör SUV och de har absolut inget på cykelbanan att göra! Jag hoppas verkligen att hon polisanmält tilltaget…

  Svara
  • Veronica Palm borde med vänsterns egna synsätt vara rasist, Breivikare och kvinnohatare eftersom hon och ett antal människor, bl.a. Gudrun Schyman under nicab-uppropet ägnade sig åt ”cultural appropriation” där de själva bar slöjor!

   Det måste ju med deras eget synsätt vara som att smeta in sig med skokräm….
   Nejvisstja, det är ju de som sitter i det beslutande Proletariatet, så det gäller ju bara alla andra….

   Svara
  • Måste ha varit feministiska lattepappor på väg till genusdagis eller nån kulturredaktion.

   Svara
 3. AB

   /  12/01/2014

  Toppskivling är faktiskt inte lagligt att inneha eller förtära 😉

  Svara
  • AB

    /  12/01/2014

   Även om man faktiskt kan tro att det är det enda diverse feminister och vänsterflummare äter på dagarna.

   Svara
 4. MiT

   /  12/01/2014

  Någon som vet vad det handlar om?
  ”Kajsa Grytt ställer in på grund av näthat”
  http://m.gp.se/kulturnoje/1.2562280-kajsa-grytt-staller-in-pa-grund-av-nathat

  Svara
  • Anonym

    /  12/01/2014

   För få sålda biljetter och en bra bortförklaring?

   Svara
  • michael

    /  12/01/2014

   Många har tyckt att Kajsa Grytt är värdelös i programmet Så mycket bättre därför är det näthat enligt henne.
   Kajsa Grytt var medlem i gruppen tant strul som bestod av endast tjejer feministiska
   historierevisionister har länge hävdat att dom var frontfigurer inom den svenska punkrörelsen vilket inte är sant,bandet tillhörde aldrig första vågen punkband utan andra vågen och bildades 1980 då punkrörelsen redan börjat bli pase för dom flesta.
   Inom pk media och feministrörelsen vilket numer är samma sak är Kajsa Grytt en ikon.

   Svara
   • robjoh

     /  12/01/2014

    visst inte ens att det existerat ett svenskt punkband som hetat Tant strul och jag har ändå lyssnat på en hel del punk i mina dar.

    Svara
  • Pelle2

    /  12/01/2014

   Citat från artikeln:
   ”Redan efter första tv-sända avsnittet fick Kajsa Grytt dock ta emot en våg av näthat, och negativa reaktioner i media.”
   Hon har genomgående fått negativ kritik för hennes tolkningar av andras låtar vad jag har sett på nätet. Kan säga att jag själv spolade förbi henne när jag kollade på tv4 play. Hon hade ingen förmåga att göra något bra av låtarna utan lät mest som Kajsa sjunger Kajsa.
   Detsamma har man dock kunnat säga om Christer Sandelin, Lill Babs,Lasse Berghagen och Sylvia Wrethammar. De fick väl också ganska genomgående dålig kritik vad jag minns.
   Skillnaden är väl att dom kunde ta kritiken vilket Kajsa Grytt uppenbarligen inte kan.

   Hon är förmodligen en bortskämd feminist som tycker att man skall gilla henne enbart för att hon är kvinna.
   Har för mig att hon grät ut i media för något år sedan när arbetsförmedlingen vill tvinga henne att ta något annat jobb än ett kulturjobb för att få behålla sin ersättning.

   Känner personligen en man som är skådespelare men som kör Taxi i perioder när han inte har något jobb utan att klaga över det. Kajsa är väl dock för fin för att skita ner sig med ett vanligt arbete.

   Svara
   • Jan

     /  12/01/2014

    Den som är känslig ska nog undvika artistbranschen överhuvudtaget särskilt med tanke på dagens sociala medier (läs skvallerfora). Förmodligen hade Arbetsförmedlingen ledsnat på Grytt. Därav hennes deltagande i Så mycket bättre och den planerade turnén som nu inte blir av. Det blir nog att traska tillbaka till AF för Kajsa om några månader när pengarna från fyran tagit slut.

    Svara
   • Singla slant

     /  12/01/2014

    Hon som grät ut pga Arbetsförmedlingens krav var Nike Markelius.

    Svara
  • Gusev

    /  12/01/2014

   Tyvärr så har ticnet hunnit dra bort de flesta datumen, men jag lyckades få en skärmdump av Halmstads teater där hon ville ha 395:- för att se på henne:

   (De grå prickarna är de platser som är bokade, för den nyfikne)

   Svara
   • Maria

     /  12/01/2014

    Bra gräv! Var och en kan dra slutsatsen vad den inställda konserten berodde på, var det näthat eller för få sålda biljetter?

    Svara
  • Gusev

    /  12/01/2014

   För övrigt så är detta uttryck rätt roligt: ”Sedan dess har hon släppt sex album som soloartist och hyllats som en av Sveriges bästa textförfattare, uttalat feministisk. ”

   Hon är alltså hyllad som en av de bästa textförfattarna som är ”uttalat feministisk”. Inte i övriga sammanhang alltså.

   Svara
 5. Dreadlock

   /  12/01/2014

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/homofobi-far-partiledare-att-ga_4152715.svd

  Anna Troberg skyller på Homofobi. Vi alla andra borde automatisk misstänka att det finns falanger inom PP som är emot Trobergs försök att profilera PP som ett feministiskt parti

  Svara
  • robjoh

    /  12/01/2014

   Kan inte alls ha med hur hon har ställt sig helhjärtat på samma sida som de som anser att kvinnor blir diskriminerade av män i IT-världen. Detta medan hon sitter som partiledare i ett parti som till stor del byggdes av manliga IT-nördar. Till slut kanske en och annan nörd blir trött på att utmålas som svin och säger ifrån.

   Svara
  • anonym

    /  12/01/2014

   Haha hennes avslut som partiledare lyckades vara ännu mer destruktivt än Reinfeldt!

   Svara
 6. Med anledning av flera kommentarer här ovanför så passar Susanna Petterssons citat ganska bra:

  ”Offerkoftan är så mjuk och len mot ömmande hud att det inte är det minsta märkligt att den så ofta blir det plagg den sårade allra helst iklär sig”.

  http://tenebrism.wordpress.com/2014/02/13/fran-radikal-till-liberal-en-feministisk-resa/

  Svara
 7. MiT

   /  12/01/2014

  Det var ju Jakop som slirade en del på sanningen om hat och hån som ”vällde” in
  https://toklandet.wordpress.com/2014/10/20/genus-mangfald-och-logner/

  Svara
  • Trolletplit

    /  12/01/2014

   Jag tycker rubriken är obehagligt förtryckande mot kvinnor.

   Svara
 8. MiT

   /  12/01/2014

  Svara
  • Liten

    /  12/01/2014

   Om jag fattat rätt så är detta mitt fel också. Här tror man att jobba och sköta sig själv, ta hand som sin familj och sånt som vanliga personer gör är ok. Nu vet jag att jag driver folk till att slåss tillsammans med ISIS. Men men, jag kan ta på mig förra istiden och den asteroid som dödade alla dinosaurier också om det känns bättre för vissa.

   Svara
  • MJ

    /  12/01/2014

   Jag stör mig mer på att det är sådant tjafs trots att det inte finns bevis för att en enda person hittills har åkt från Sverige för att slåss med, just, ISIL. De har alla fått med i andra grupper.
   Nu när USA nu nyligen släppte på en ny islamistmilis som de tränat i Jordanien så var däremot minst tre svenska islamister med.

   Svara
   • Pelle2

     /  12/02/2014

    Säpo anser i alla fall att det finns minst 90 personer som bevisat har anslutit sig till Isis eller grupper som står dom nära enligt denna artikel http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5997823.

    Svara
    • MJ

      /  12/02/2014

     SÄPO snackar nog också en massa skit för att få pengar.
     Det finns bevis för ett 40-tal och inte en enda har gått med i ISIL. Däremot har de gått med i liknande grupper varav vissa slåss med ISIL.
     Bland annat den här nya CIA-gruppen. (Som lett till en del protester bland amerikanska militärer som inte vill slåss på al Qaidas sida). Men om jag förstår SÄPO rätt så tycker de inte att det är något problem när äventyrarna slåss för allierade grupper, som med Nazisterna i Ukraina.

     Svara
     • Intenso

       /  12/02/2014

      till skillnad från dig som gör det helt gratis.

     • Pelle2

       /  12/02/2014

      Det är möjligt att Säpo snackat skit men vad hur du för bevis för att de har fel ?
      I artikeln jag länkade till skrev de faktiskt att alla de 90 personerna inte har gått med i Isis utan i grupper som är kopplade till dom.

      Citat från artikeln:
      ”– Det vi ser nu är att det främst finns ett intresse för att ansluta sig till grupper som är kopplade till Isis.”
      Men det citatet visar ju att dom anser att några av de 90 har anslutit sig till isis.
      Personligen tycker jag att det är illa nog om en person har anslutit sig till Isis oavsett vad de har för anledning att göra det. Detsamma gäller att det finns personer som ansluter sig till grupper som är kopplade till Isis.

     • MJ

       /  12/02/2014

      Frågan är väl vad SÄPO har för bevis för sitt påstående?

      Illa och illa, det är inte förbjudet att delta i krig.
      Sen har vi fortfarande problemet med att de flesta av de där killarna gick med i miliser som stöddes av vår regim när de gick med i dem.
      Att retroaktivt göra det olagligt att ha slagits för ”fel” sida är ett mycket, enormt mycket, större problem än att några ungar åker ner och dör i Syrien.

     • Pelle2

       /  12/02/2014

      Jag tror mera på Säpo än vad jag tror på en kommentator på en blogg.
      Dessutom påstår ju du att du vet att det inte är någon som har anslutit sig till
      Isis så då måste du väl ha något bevis för det ?Annars begär du att jag skall tro dig på ditt ord.
      Om det handlade om ett krig där soldater slåss med soldater så skulle jag köpa att någon åker dit och krigar. Nu handlar det ju lika mycket om en terrororganisation som aktivt jobbar med att tvinga folk att konvertera till en
      annan religion med hot om dödsstraff om man inte gör det och det köper jag inte.
      Vi kan förmodligen inte hindra någon från att åka dit men jag anser att det skulle innebära livstidsförbud från att komma tillbaka till Sverige om man gör det.

     • MJ

       /  12/02/2014

      Jag tror inte alls. Jag kräver belägg. SÄPO kan få säga 10 eller 1000 för min del, det är det man kan påvisa som är intressant.
      Det där auktoritetsrunkandet kan idioterna få ha för sig själva.

      Nej jag säger att det saknas bevis för att någon från Sverige skulle ha anslutit sig till ISIL.
      Den i särklass mest populära gruppen är JMA (ungefär som asof i Ukraina) som mest består av tjetjener och azerbadjaner.

      Så det är bara krig där parterna inte är osams som gäller då?
      Vad tycker du om kriget i Afghanistan, är det också terrorism från svenska soldater eftersom det är dödsstraff på att konvertera från islam i de områden som kontrolleras av Sverige eller våra allierade?
      Eller det kanske bara gäller andra?
      Hur är det med Nazisterna i Ukraina?

      Tycker du att det är ok om andra länder inför straff för att delta i andra krig?

     • Pelle2

       /  12/02/2014

      Direkt citat från din första kommentar:
      ”Det finns bevis för ett 40-tal och inte en enda har gått med i ISIL. ”.
      Det var det jag svarade på när jag skrev att du skall bevisa att ingen svensk har gått med i Isis.
      Nu ändrar du din ståndpunkt till att det finns inget bevis för att någon har gått med i Isis och det är en annan sak. Då handlar det om Säpos trovärdighet för jag tror knappast att jag kan begära ut något bevis från dom.

      Jag menar att det är ok att gå i strid om man strider som soldat mot andra soldater. Isis verkar i lika hög utsträckning handla om att terrorisera befolkningen och det köper jag inte.
      Vad jag vet så sysslar inte de svenska soldaterna i Afghanistan med terror mot civilbefolkningen. Dessutom åker de dit på regeringens uppdrag och inte som enskilda medborgare.Deras uppdrag är att stötta den bräckliga regeringen såvitt jag vet.
      Kan inte se att de strider för att försvara dödstraff mot att konvertera från Islam
      när de är där. De strider väl för att Talibanerna inte skall återta makten ?
      Inte för att den nuvarande regeringen är mycket att hurra för men Talibanerna är ett klart sämre alternativ.
      Ja, det är helt ok att andra länder straffar medborgare som åker till andra länder för att kriga för en terrororganisation. Detta i fall terrororganisationen ses som en sådan av t.ex FN och inte för att någon politiker påstår att det är det.

     • MJ

       /  12/02/2014

      Av de ca 40 som det finns bevis för så har ingen gått med i ISIL.

      Om SÄPO bara har hemliga bevis så talar det inte direkt för deras trovärdighet.

      Att delta i terroraktioner är ju redan sedan länge förbjudet i i princip hela världen. Det speciella nu är ju att man vill förbjuda deltagande i krig utan att några terroraktioner ägt rum.

      Det går inte att skilja på talibanerna och islamistiska fronten på det sättet. Många grupper som var Talibaner förr är idag med i islamistiska fronten och tvärtom. Jag vet inte heller om man kan rangordna dem på det sättet med en mindre ond sida. Det mesta som man använde som propaganda mot talibanerna gäller ju även (eller enbart, som med flickskolor) islamistiska fronten.

      FN:s terrorlista är ju inte allmänt erkänd och t.ex. Sverige är ju emot den eftersom processen för att hamna på listan saknar rättssäkerhet. Så varför skulle det vara just den listan som avgjorde?

      Om grupper som idag ingår i islamistiska fronten hamnar på listan så är det ok att andra länder griper svenska f d. Soldater eller försvarsanställda och straffar dem för samröre med terrorister?

    • MJ

      /  12/02/2014

     Norska PST körde ju med 60 stycken jihadister länge, men de uppdaterade till 140 stycken idag. Tydligen hade de bara glömt att nämna 80 stycken. Får de inga nya pengar för att hantera det överhängande terrorhotet så kommer det snart vara 200 norrmän i Syrien.

     Svara
  • Kalle

    /  12/02/2014

   Jag antar att mr Resistencia resonerade på exakt samma vis efter Utöya…..

   Svara
 9. QED

   /  12/02/2014

  OT: en variant av ”Beer goggles”: ”Kvinnor som äter p-piller ställer lägre krav på mäns utseende, skriver Illustrerad vetenskap. Men det kan få konsekvenser. När användandet upphör blir kvinnorna i högre utsträckning missnöjda med sina val.”

  http://www.expressen.se/nyheter/kvinnors-p-piller-gor-mannen-snyggare/

  Svara
  • Gusev

    /  12/02/2014

   Eller så blir de mindre kräsna vilka de knullar med då risken att bli gravid är mindre.

   Reptilhjärnans roll, som funkat som dåtidens preventivmedel, har blivit allt mindre…

   Svara
  • Jonte

    /  12/02/2014

   När kvinnan är som fertilast söker hon främst efter bra gener, när hon inte är fertil är det viktigare med en man som som kan försörja och ge känslomässigt stöd.

   Har lite svårt att tro att det bara är socialt inlärt och inte beror på biologi 🙂

   Svara
   • MJ

     /  12/02/2014

    ”Bra” gener kan man inte säga direkt. Funktionen är att en kvinna som är fertil söker maskulina gener, men en kvinna som söker partner söker en feminin man.
    Det är en funktion för att försäkra gruppen tillgång till både maskulina och feminina män. Dessa fyller olika roller och de maskulina männen går åt snabbt och är dåliga partnerval, så utan biologiskt betingad otrohet så skulle de inte gå föröka sig.

    Svara
 10. Pether

   /  12/02/2014

  Sett denna?

  http://nyheter24.se/debatt/783582-zandra-hedlund-fi-vi-maste-inse-att-man-ar-en-sakerhetsrisk

  ”Vi måste inse att invandrare är en säkerhetsrisk.”

  Svara
  • Jonte

    /  12/02/2014

   använd unvis.it så vi slipper ge dom en massa klickpengar i onödan

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: