Bakom lucka 2 i kalendern

När regeringen öppnade lucka 2 i kalendern så hoppade han ut och satte sig i knäet på på dem

svartepetter

Nu är jag inte jätteinsatt i Sverigedemokraternas vallöften och politik eftersom jag inte röstade på dem men hur kan folk vara förvånade över att de valde att inte stödja regeringens budget? Var inte detta egentligen ganska väntat? De har ju även själva sagt att de mycket väl kan göra det så varför förvåningen? Är den äkta eller spelad?

De enda som har ansvar för budgeten är ju regeringen Löfven. Någon annan kan ju inte ha det minsta ansvar för att den går igenom? Om regeringen vill chansa och lägga fram en budget som man inte vet om den har stöd eller ej så måste ju de stå för det själv? Det kan ju inte vara någon annans ansvar alls oavsett vad man tycker om att budgeten har fällts (troligtvi blir det ju så, det får vi se idag…).

Vad jag förstår så följer SD bara sina väljares uppdrag och det är väl något som alla partier försöker göra antar jag (och ska göra)? Och det här som jag hörde idag på morgonen från Fridolin att SD har utsett MP till huvudfiende, var det inte tvärtom MP som utsåg SD till huvudfiende tidigt i valrörelsen i kampen om att bli det tredje största partiet? Vad som hände var ju att MP fick duktigt med rumpsmisk av SD på valdagen. Åkesson och SD lade upp Romson på ena knät och Fridolin på det andra, drog ner byxorna på dem och smiskade på…

Man måste säga att SD är oerhört skickliga på att få precis allt att handla om dem. Alla förhåller sig till dem på något sätt hela tiden.

Jag noterade också att Anders Lindberg från Aftonbladet i dagens Gomorron Sverige fortsatte den inslagna vägen som gjort SD så maktlösa att de inte har något alls att säga till om…

Vi i Sverige har ändå varit relativt bortskämda med politisk stabilitet jämfört med andra länder, verkar som om det är slut med det nu. En ny verklighet helt enkelt som vi måste förhålla sig till. På gott och på ont.

*******************

Fnordspotting: ”Statsministern som körde i diket

Fröken missnöjd: ”down in a hole…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

55 kommentarer

 1. MiT

   /  12/03/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2014

   Inte för att jag röstar på SD men jag röstar definitivt inte heller på MP. Kan inte se att det är bättre att MP är med i regeringen än att SD är det..Det är bara två extremistpartier på varsin ände av skalan.
   Klart att det var väntat för de flesta att sannolikheten för att den nya regeringen skulle klara sig var minimal. Löfven försökte väl dock köra ett chicken race där han försökte tvinga fram ett samarbete med C och FP genom att försöka få dom att framstå som samarbetspartners med SD om de inte samarbetar med S.

   Svara
 2. MiT

   /  12/03/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2014

   Helmerson glimmar till då och då. Han verkar vägra rätta in sig i feministfållan.
   Undrar hur länge han får vara kvar på feministblaskan DN ?

   Svara
  • Kristian

    /  12/03/2014

   ”Varför ska de 10 som blir sura ha företräde framför de kanske 10.000 eller 100.000 som inte blir det?”
   Klockrent.

   Svara
   • Intenso

     /  12/03/2014

    enligt gängse rådande uppfattning så räcker det med en eller en handfull skall känna sig det minsta ”kränkta” så går alla larm på tidningsredaktioner och hos andra proffstyckare.

    Det enda man kan hoppas på är att sunt förnuft får råda och att folk söker hjälp för sina upplevda kränkningar i vården hellre än hos DO.

    Svara
 3. robjoh

   /  12/03/2014

  Angående att folk är verkar vara förbluffade över att SD inte röstade på den budget som S förhandlat fram med Mp. Hur kan någon bli förvånade över att ett parti som Mp, V och S vägrat att samarbeta med från dag ett istället väljer att sparka tillbaka. Oavsett hur man ställer sig till SDs politik måste man ju inse att vägra prata med någon knappast lär göra att någon vill stödja ens egna idéer.

  Svara
 4. MiT

   /  12/03/2014

  Svara
  • ”Vi står tillsammans”

   Bra då vet vi vart vi har er. Hellre det än att ni springer runt och ställer till oreda.

   Svara
  • F! verkar på allvar tro att regeringskrisen är en parallell till Reichstagsbranden 1933 och twittrar även det antifascistiska slagordet No Pasaran. Folk med någon slags markkänning inser att utvecklingen var helt väntad och speglar folkopinionen och inte indikerar ett fascistiskt maktövertagande inom överskådlig framtid. Samt att den mest inflytelserika fascistiska yttringen i Sverige är åsiktskorridoren.

   Svara
 5. MiT

   /  12/03/2014

  https://www.flashback.org/t2373380

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2014

   Och varför skulle dom göra det ? Det är ju detsamma som att stötta S,V och MP.

   Svara
 6. MiT

   /  12/03/2014

  Svara
  • Intenso

    /  12/03/2014

   Och det innan han blåste ur alla ägg.

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2014

    Äggkartongen är ju alla konton som inte orkat byta ut standardproifilbilden som är just ett ägg.

    Svara
 7. michael

   /  12/03/2014

  Ja socialdemokraterna har ju framhävt att Löfvens största tillgång är hans oerhörda styrka att förhandla,om man tittar på hur han skött sin största tillgång så måste hans svagheter vara som ett svart hål.

  Svara
  • Casey Jones

    /  12/03/2014

   Varför får det här mig att tänka på denna?

   Svara
 8. Det som jag tycker är tråkigast i den här soppan är att nu lär det väl bli ännu färre kvinnor som kommer att söka sig till en svetsutbildning….

  Svara
 9. Frogfish

   /  12/03/2014

  S sket ju i det blå skåpet när de beblandade sig med MP. De har ju berömvärt hållit kommunisterna (V) borta från regeringen i 100 år, varför fortsatte de inte med det när det gäller MP?

  Och vem blir förvånad över SD utnyttjar sin makt? Man kan inte be folk hålla käften (eller ignorera dem) och sen bli förvånade över att de inte rättar sig i leden.

  Vilken j*vla soppa……

  Svara
 10. notsure

   /  12/03/2014

  Ingen pratar med SD så SD gör det enda tillbörliga, nämligen att hålla riksdagen som gisslan. Detta är det bästa de i dagsläget kan göra. Vad de andra än hittar på så kommer SD att öka. Det enda sättet att stoppa SD:s framfart är att de andra partierna tar i flyktingfrågan. Detta kommer inte att hända, för att Hitler.

  Svara
 11. Anonym

   /  12/03/2014

  Svara
 12. Kristian

   /  12/03/2014

  Bild och text är perfekt. Tack för ett gott skratt!

  Svara
 13. MiT

   /  12/03/2014

  Svara
  • notsure

    /  12/03/2014

   Media delar inte på makt. De står enade mot den objektiva verkligheten.

   Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2014

   Så han jämför dagens situation i Sverige med situationen när vi stod inför hotet att bli invaderade av Nazisterna. Verkligen rimligt ! Vi skulle i så fall ha kunnat säga samma sak när kommunisterna röstades in i riksdagen.

   Svara
 14. Joel

   /  12/03/2014

  Nu handlar det iofs inte om att de skulle rösta på S budget. Snarare att de inte skulle röstat på någon. De stödjer ju inte alliansens budget heller utan vill bara skapa oreda.

  Vad som blir väldigt tydligt (som alla redan visste) är att de är ett tydligt enfrågeparti. Det ända de vill är är få sin invandringspolitik igenom oavsett vem som regerar.

  Svara
  • Intenso

    /  12/03/2014

   Ungefär som MP då som inte kan öppna käften utan att det skall pratas miljö.Liksom miljöpartiet tycker att mycket i politiken hänger samman med miljöfrågan så tycker SD tydligen att Invandringsfrågan hänger samman med mycket annat i politiken de med.

   Är det så konstigt och blir de därigenom ett enfrågeparti.

   I MPs värld är miljöförstöring roten till allt ont i Sverige och i SDs värld är det den höga invandringen. Vilket parti har rätt att tycka som de gör?

   Svara
   • Joel

     /  12/03/2014

    Blir man ett enfrågeparti om man tror att allt kretsar kring en sak. Ja, lyckas man på något sätt knyta allt till en sak har man bara den saken att skylla på. Spelar ingen större roll vad man skyller på, nyanser krävs och är inse att vissa frågor kanske inte berör ens kärnfråga.

    Får tycka som de för är helt okej. Kräva att alla andra ska rätta sig efter deras synsätt känns inte okej.

    Svara
    • Intenso

      /  12/03/2014

     Så om ett parti tycker att klasskillnader är roten till allt ont och definierar sin politik så är man, enligt din definition ett enfrågeparti.

     Jag tror inte den definitionen håller.

     MP har säkert förslag på politikens alla områden, med eller utan direkt anknytning till miljön. SD har säkert också de förslag och idéer inom områden som inte kan knytas till deras irritation över invandringsfrågan.

     Är de fortfarande enfrågepartier eller skall vi inte erkänna att de har lite mer än så att erbjuda sina väljare?

     Att slänga ur sig ”Enfrågeparti” som ett epitet ter sig lite fånigt IMHO

     Svara
     • Joel

       /  12/03/2014

      Okej, jag kan hålla med om att enfrågeparti blir en aning för begränsande.

      Deras fokus ligger väldigt mycket kring en förklaring till alla problem. Det är mest det jag tycker blev extra tydligt nu. Fokus blir så pass stort att det känns när på löjligt när man lyckas härleda allt till samma problem. Och när man väldigt selektivt väljer vilken data man ska titta på.

      Sen spelar det ingen roll om det står SD,MP,fi eller något annat. Blir lika löjligt ändå om man ger allt samma förklaring

 15. Kalle

   /  12/03/2014

  Tokis, jag tycker du borde skriva något om det vedervärdiga och fega retoriska grepp som många vänsterstollar ofta använder sig av nämligen: guilt by lack of disassociation #GBLD

  Ett klockrent exempel är din diskussion på twitter med den där pajasen som försöker framställa dig som islamofob om du inte tar avstånd från allt ont som har med andra religioner att göra innan du kritiserar ISIS och inte ens då är du säker.
  (och egentligen handlar väl diskussionen inte ens om det utan Birro, men ynkryggen gör allt ”hen” kan för att styra den åt det hållet)
  När diskussionen borde handla om att HAN är den som först måste argumentera för sin sak sak, dvs varför du ens måste göra detta.
  Finns det någon lag som säger att om du kritiserar militanta islamister så är du även tvungen att kritisera IRA mm?
  Nej det finns det fan inte! Så varför ska du vara den som ska försvara dig när det borde vara tvärt om?

  Svara
  • MiT

    /  12/03/2014

   Det är så tramsigt det som den personen håller på med

   Här startar det, klicka på tidsstämpeln i tweeten för att se alla andra tweetar som följer

   Svara
   • Intenso

     /  12/03/2014

    Inte de vassaste knivarna i den lådan inte.

    Svara
 16. JS

   /  12/03/2014

  Utan tvekan är det så att alliansen använder sig av SD för att trycka ner sossarna i stövelskaften. Troligen kommer det dröja mycket länge innan sossarna visar sig
  regeringsdugliga efter det här magplasket. Vi kan vänta oss att S blir ett 20% parti och att SD blir det också. Alliansen kan nog räkna med 50-55% i fortsättningen.

  Inget ont som inte har något gott med sig.

  JS

  Svara
 17. PellePLutten

   /  12/03/2014

  Tok, Regeringen försöker ta sitt ansvar genom att försöka få till en förhandling med alliansen men det blir svårt när alliansen beter sig som småungar och inte ens bemötar sig att sätta sig ner och diskutera och kompromissa.

  Svara
  • MiT

    /  12/03/2014

   Fast det är väl ganska subjektivt vad som är en förhandling? Hur har de betett sig innan valet, mellan valet och nu? Det är väl där felet ligger? Och tro mig, jag röstade S i valet och hoppades att MP skulle få minimalt med inflytande men det visade sig att de fick oproportionerligt mycket i stället…

   MP är det röda skynket för alla verkar det som.

   Svara
  • Intenso

    /  12/03/2014

   Allt snack om ansvar går ju ut på att hålla SD borta från inflytande över politiken. Där SD och de andra partierna skiljer sig mest är i invandringsfrågan, en het potatis som INTE får diskuteras annat än i form av hur många fler skall få komma.

   Om man åtminstone kunde börja fundera på att komma ner från nivåer som gör Sverige till Europas invandrar land nummer ett så skulle alla vinna. Istället för att ta pengar från biståndet för att betala regionerna flera miljarder för de ökade invandrar kostnaderna borde man öka på biståndet till bland annat FNs WFP så de kan föda de som verkligen är utsatta.

   Hur länge skall det hålla att kasta fascist- och nazistepitet på dem som vill se en ändring. Tror att SD med dagens handling vill visa att de finns och att man inte bara kan driva politik iett land med första mål att utesluta ett visst parti.

   Politiker skall göra det som är bäst för landet. Olika åsikter om vad som är bäst för landet MÅSTE kunna diskuteras fritt och obundet, inte bara i riksdagen utan även i och av media.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/03/2014

    Hur länge skall det hålla att kasta fascist- och nazistepitet på dem som vill se en ändring.

    Tills Sveriges ekonomi är så usel att det blir påtagligt även för den övre medelklassen, är min gissning.

    Svara
  • wigwag

    /  12/03/2014

   Så alliansen, vars budget snart får klartecken av riksdagen att börja administreras av sittande regering, ska alltså sluta bete sig som ”småungar” och istället sätta sig ner med Löfven och kompani för att förhandla fram en kompromissbudget där endast delar av sin egna budget kommer finnas med och annat som står i direkt motsats till den egna budgeten förmodligen kommer dominera? Varför i herrans namn skulle allianspartierna vara intresserade av något sådant? Infantilt är bara förnamnet. Om Reinfeldt bestämt sig för att fortsätta regera landet med detta parlamentariska stöd hade han bjudit in SD till överläggningar om alliansens budget och säkert även gjort en hel del kompromisser med dom samt behandlat partiets företrädare med respekt. Nu valde han att avgå. Löfven har betett sig som en jävla bäbis under hela valrörelsen och sitter nu och sprätter sand i sin egna sandlåda och är jättejättejätte arg för att SD inte gör som han tycker dom borde göra. Han har inte visat sig vuxen rollen som statsminister och når inte Reinfeldt till fotknölarna ens vad gäller statsmannaskap.

   Svara
 18. MiT

   /  12/03/2014

  Svara
 19. JS

   /  12/03/2014

  Jag är möjligen en tok men jag är inte så naiv att jag tänker bara så långt näsan räcker.

  Politik är inte någon lek. Politik handlar om makt.

  Det sista Alliansen bör göra är att hjälpa S+MP. Det första Alliansen bör tänka på är hur man kan sänka regeringen.

  Den här strategin var den sista tjänst som Reinfeldt gjorde Alliansen.

  Jag delar inte många åsikter med Carl Bildt men han uttrycker också glädje över att S misslyckas.

  Jan

  Svara
 20. Anonym

   /  12/03/2014

  Alliansen skiter i SD. Det hela handlar om att förevigt döda Socialdemokraterna. När Sossarna är borta dödar de SD. Sedan har liberalismen förevigt segrat i Sverige. Reinfeldt skrev några ord i det sovande folket 1993 EXAKT beskriver vad som händer idag.

  Svara
  • MJ

    /  12/03/2014

   Liberalismen….moderaterna?
   Hahahaha.

   Svara
   • Anonym

     /  12/03/2014

    Ja, Tyvärr är ju klassiskt liberala partiet inte särskilt nära riksdagen. Man tar vad man får. Hur socialistiska är socialdemokraterna egentligen?

    Svara
    • MJ

      /  12/04/2014

     Socialdemokraterna är inte alls socialistiska, eller demokratiska. Men moderaterna bygger ju inte ens på en liberal bakgrund och har inte ens någon liberal retorik. Att folk som gått i den svenska skolan tror att S är socialister går ju åtminstone att förklara, även om det är fel, men att kalla M för liberaler är bra märkligt. Att kalla C eller Fp liberaler skulle jag kunna förstå, även om det också är fel.

     Svara
 21. Anonym

   /  12/03/2014

  ”Det leder till att socialdemokraterna enbart kan vinna folkligt stöd som oppositionsparti. Då fungerar den gamla retoriken som utlovar bidrag till människor och ger folkflertalet en känsla av att ingen behöver drabbas av besparingar. Väl i regeringsställning tvingas
  socialdemokraterna föra den politik de i opposition opponerat mot. De tvingas spara och
  frångå reformlöften. Reaktionen har visat sig bli våldsam och kommer att bli alltmer våldsam när socialdemokraterna inte kan leverera i enlighet med utställda förväntningar.”

  Sida 43 – Det sovande folket.

  Svara
  • MJ

    /  12/04/2014

   Han hade ju gruvligt fel även om han till viss del hade rätt. Sossarna kunde/ville inte skruva tillbaka högerreformerna som regeringen Bildt genomfört och då kunde de heller inte leverera välfärdspolitik. Men sossarna regerade ju, efter hans bok, på högerpolitik (i opposition mot sig själva) i 12 år, Reinfeldt själv lyckades bara i åtta år, varav fyra i minoritet.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: