Vad tror ni om det extra valet?

Man blir ju lite nyfiken på hur folk som tittar in på den här bloggen TROR att det kommer att gå. I går hade jag ju ett inlägg med en liten undersökning om hur det kommer att gå för Sverigedemokraterna, ”Det blev ett superdupervalår”. Det var även ett litet test för mig eftersom jag aldrig använt undersökningar på bloggen tidigare.

Så jag tänkte att jag kör på med alla partier! Det blir ju svårt att få med exakta siffror i en undersökning på det här viset så jag har med intervall där partiet kan tänkas hamna. Jag har försökt få lämpliga intervall baserat på hur det gick i valet i september. Alltså stort parti ger ju lite större intervall och mindre parti ger mindre intervall. Undantaget är Sverigedemokraterna som går fram väldigt starkt i opinionsundersökningarna, därför får även de ganska stora steg.

Jag tror tyvärr att Socialdemokraterna kommer att backa ända till ca 27-28 procent, kanske ännu mer. Många av rösterna som tappas går till SD.

Jag tror att Moderaterna kommer att landa på ca 21,5 procent. De tappade rösterna kommer även från Moderaterna att gå till SD.

Jag hade ju med Sverigedemokraterna i förra inlägget så jag flyttar helt enkelt över det hit också, blir ju mer intressant om man har alla på samma ställe. Nu har ju de fått lite mer tid på sig men det gör ju inget eftersom det bara handlar om i vilket intervall de hamnar. De har också bara 4 alternativ men det beror också på att den skapades igår och jag ville inte göra en ny bara för den saken.

Jag tror att de får ca 18 procent. Men det kan också vara i underkant, de kan få mer, det beror mer på de andra partierna än på SD.

Miljöpartiet tror jag kommer att landa på ca 7,1 procent. Ska bli intressant att se hur mycket Åsa Romson kommer att attackera vita heterosexuella män i valrörelsen…

Vänsterpartiet har en liten pålitlig kärna, de får även i valet 22 mars 5,7-5,8 procent.

Centerpartiet har spottat upp sig. Eller jag kanske ska säga att Annie Lööf har spottat upp sig, hon har gått från att flina fånigt hela tiden till att faktiskt leverera politik. Allt är bättre än att flina fånigt i alla fall! Centerpartiet får 7,5 procent!

Folkpartiet ja, ju mer de närmar sig radikalfeminismen desto mer kommer de att tappa. De överlever men knappt, 4,9 procent till dem!

Kristdemokraterna, de ständiga lindansarna. De överlever säkert igen och får 4,8 procent.

Feministiskt Initiativ, vem fan vet vad de kommer att få? Kunde de köpa röster i Turkiet så skulle de ju göra det. Men jag slår till med 2,4 procent!

Det enda man kan vara säker på när det gäller hur många procent partierna kommer att få är att jag nog kommer att ha fel  😛

röstapå3

Man kan också vara säker på att bilden ovan kommer att stämma exakt. Den gör det varje gång nämligen.

Jag sammanställer det hela i ett inlägg om några dagar.

Andra som bloggat om den nya politiska verkligheten

Ekvalist: ”Kamikaze-politik och prognos inför extra val

Fröken missnöjd: ”the bleeding…

Fnordspotting: ”Hög tid att växa upp!

Cattas bubbla: ”Nyval- bra eller anus?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

71 kommentarer

 1. Du och jag gissar visst ganska lika, Toklandet! Bra initiativ med röstgissning för läsarna. Det här att utlysa extra val var inget smart drag av S. Som Jan Björklund sade igår, ett alternativ till extra val hade varit att låta talmannen ge frågan till Alliansen att bilda regering grundat på den klubbade budgeten. Det hade varit mer ansvarsfullt.

  Svara
 2. Ett parti som byter ut Thor-Alf mot Hanna Wieg, alltså hallå?? Presskonferensen visade agendan, hämnd – hämnd och utpressning. Stackars Jimmie Åkesson när, och om, han kommer tillbaka. Detta hade aldrig den korrekte och politiskt kunnige Åkesson ställt till med. Aldrig. Jag röstade på SD 2010 och 2014 men jag, och många med mig, kommer inte göra om det och det av den enkla anledningen att partiet uppvisat sidor som inte hör hemma i rumsren och allvarligt menad politik och med den vikarierande partiledaren vid rodret, så kommer SD snart vara ett minne blott. Takt, finess och kompetens – allt är borta…. Och kvarstår gör – Hämnd, utpressning, strebertism och förhastade och illa förankrade beslut!!

  Svara
  • MJ

    /  12/04/2014

   Jag tror att ni får leva med att SD rensar ut de värsta tokarna med tiden. Den där kriminelle polske judiska invandraren ryker nog också om han inte lär sig att vara tyst och hålla sig i bakgrunden. Det är ju nämligen så att ni som är mest populistiska inte har något annat parti att gå till, och SD behöver ju locka väljare från andra partier, därför kommer partiet behöva mer salongsfähiga personer som syns utåt.
   Det är som med gråsossarna som har röstat på S sedan dina föräldrar var små och lika länge klagat på att sossarna sviker idealen, är för höger osv, men de har inget annat parti att gå till så sossarna kan skita i dem.

   Svara
   • robjoh

     /  12/04/2014

    @MJ
    Jag måste fråga dig en sak, varför tyckte du det var viktigt att påpeka att någon är jude?
    ”kriminelle polske judiska invandraren”

    Vad exakt spelar det för roll? Hur ger det någon som helst tyngd i din argumentation?

    Svara
    • MJ

      /  12/04/2014

     Jag trodde att det var ganska vanligt att man brydde sig om och diskuterade invandrares religiösa föreställningar. Det kan väl knappast vara något nytt?

     Jag tycker att det spelar roll om svenska nationalister influeras av en person som har uppenbart icke-svenska och icke-nordiska uppfattningar som han hämtat från Polen och Mellanöstern.

     Svara
     • robjoh

       /  12/04/2014

      Har han gjort något särskilt som härrör till hans religion? Vill han införa några särskilda lagar som kan spåras tillbaka till hans religion?

      Min fråga är alltså, vad i hans religion är det som påverkar han idag. Är det så att han umgås med någon judisk organisation som har tvivelaktiga åsikter?

      (Vilket för övrigt är samma fråga jag ställer mig om varför jag ska bry mig om någon kallar sig muslim eller kristen också.)

     • MiT

       /  12/04/2014

      Sen är det väl så att man även föds till jude via mamman, dvs det är en folkgrupp? Det skulle då alltså inte bara vara en religion som man väljer? Eller är jag helt ute och snurrar?

     • MJ

       /  12/04/2014

      Robjoh
      Ja han har bland annat föreslagit tand-för-tand-straff enligt judisk lag.

      Ja det gör han, han har haft möten med folkmordsförespråkande sionistorganisationer i Israel och kallar sig själv för sionist.

     • MJ

       /  12/04/2014

      MIT
      Det är ju en rasistisk religion så religionen kräver att utövarna tillhör det utvalda herrefolket.
      Men de flesta judar idag härstammar från konvertiter under judendomens missionstid på 700-800-talet.
      De flesta etniska hebreer idag är Palestinier och en mindre del sefardiska judar.

   • Hehehe, det var rakt på! Bra!

    Svara
  • notsure

    /  12/04/2014

   SD kommer backa när de andra partierna på allvar tar tag i den totala avsaknad av integrationspolitik som finns idag.
   SD kunde inget annat göra än att ta riksdagen som gisslan.
   Ett extra val är inget farligt. Att inget händer i politiken under ett par månader är heller inget farligt (om man inte befinner sig i krig).
   Jag tror det är nyttigt både för politiker och folket att få tid på sig att tänka igenom situationen.

   Svara
   • Vi får se, hoppas naturligtvis på en bättring för Sverige

    Svara
   • MJ

     /  12/04/2014

    Att man utlyser nyval innebär ju i praktiken inget under tiden. Vi har ju en regering och vi har en budget. Även utan regering klarar sig Sverige bra, eftersom vi inte har maktdelning så är regeringen i huvudsak en symbolisk institution. Utan beslutad budget kan det däremot bli en del praktiska problem.

    Svara
  • wigwag

    /  12/04/2014

   ”Ställt till med” Men alltså med eller utan Jimmie hade resultatet såklart blivit detsamma eftersom det inte var ett partiledningsbeslut. Som jag förstod det så var beslutet att rösta på alliansens budget väl förankrad i riksdagsgruppen och även ute i landet bland gräsrötterna. Jag tycker SD har agerat exemplariskt demokratiskt i frågan.

   Svara
   • Ok, ja….jag kanske går på för hårt men jag tycker vi måste hålla slantarna och att Mattias kommentar ett ”Vi tänker fälla varje budget som läggs fram”, ja det var lite av ett stänk storhetsvansinne. Men som aktiv oc plikttrogen väljare så blir min röst….ja inte på F!, MP eller V, utan på ett parti som tyvärr inte längre svänger sig med – Nationalismen. Mvh Arn

    Svara
 3. michael

   /  12/04/2014

  Vi har sett i medier efter valet att det förkommit en del kritik mot MP och att man försiktigt börjat diskutera volymfrågor angående invandringen.
  Men så fort Löfven sa att han utlyst extraval så reagerade journalisterna likt pavlovs hundar och utlöste en betingad reflex hos dessa,som genast började med agenda sättande journalistik dvs propaganda.

  Svara
  • Kristian

    /  12/04/2014

   De säger ”väljs” när det handlar om lottning?

   Svara
  • Intenso

    /  12/04/2014

   Det här är inget att hetsa upp sig över, IMHO. Redan på 70-talet valdes en pojke till Lucia på min skola. Alla tyckte det var kul, utom han kanske? Men det fanns varken föräldraprotester eller tokfeminister som drev nåt slags könskrig. Alla kunde välja helt enkelt och det blev en kille, so what.

   Fast jag skulle helst inte vilja se en kille transarunt i vitt och ljus i ett sammanhang med äldre deltagare. Kalla mig gammalmodig.

   Svara
  • En gammal och fin tradition
   ”Den första gången en lucia med ljus på huvudet finns dokumentariskt belagd är från 1820, och det handlade då om en manlig lucia. En bruksinspektor i Skinnskatteberg berättar: … då sex rätter voro förtärde och endast den sjunde, kakan, återstod, öfverraskades gästerna af en egendomlig syn. Dubbeldörrarna till förstugan uppslogos, och in trädde en dräng klädd i hvitt lakan, med en krans af ljus på hufvudet och bärande en väldig bål med glöggus. Egentligen borde det varit en tjenstflicka, ty han skulle föreställa Sancta Lucia, men, förmodligen för bördans skull, hade därtill i senare tider tagits en karl.”
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia

   Svara
 4. Kristian

   /  12/04/2014

  Gnällig/konstruktiv kritik om enkäterna: går det att lägga till en rubrik som syns efter att man röstat?
  Just nu står det ”thank you for voting” och därefter hur många röster varje alternativ fått. Dock inte vilken fråga man svarat på …

  Svara
  • MiT

    /  12/04/2014

   Nej, har letat men inte hittat något om det tyvärr. Det betyder inte att det inte finns utan bara att jag inte hittat det 😀

   Men inställningarna är ju väldigt begränsade i sådana här gratisverktyg som tillhandahålls.

   Svara
   • Kristian

     /  12/04/2014

    OK. Har själv ingen blogg så länge det är roligare att klaga på andras!

    Det viktigaste var naturligtvis att få veta vad folk tror, och det fick vi ju.

    Svara
 5. morpheus

   /  12/04/2014

  Skulle man inte bara kunna dela upp landet i tre delar?

  En del som styrs av vänster, en del som styrs av höger, och sedan en del som styrs av SD.

  Sedan flyttar alla till den del de vill bo i, sedan ser vi vilket korthus som faller först.

  Svara
  • Kristian

    /  12/04/2014

   Bert Karlsson ställer säkert upp som bostadsentreprenör.

   Svara
  • MJ

    /  12/04/2014

   Så är det ju redan. Vi har ju kommunalt självstyre.

   Svara
 6. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
 7. MEN ASSÅ HALLÅÅÅ DET BEHÖVS INGEN REGERING OCH INGEN RIKSDAG FÖR VI HAR JU STRUKTUURER OCH PATRIARKATET SOM BESTÄMMER OAVSETT!

  😉
  Hur som helst…
  Det är två obehagliga alternativ jag föreställer mig: Antingen att F! kommer in i riksdagen den här gången, eller också att tomtegummorna som röstade på dem går tillbaka till MP och V och höjer dessa högt som fan. Båda alternativen är väldigt obehagliga, speciellt om KP åker ut ur riksdagen.
  SD kommer nog att få ungefär lika många väljare, jag gissar på lite fler, men det är inte det väsentliga. Det väsentliga är vad de andra partierna får. Om de inte blir vågmästare så får de ett sämre resultat än de har nu, även om de skulle få många fler röster.

  Jag skrev förresten också om den ”nya” politiska verkligheten:
  https://bergersjo.wordpress.com/2014/12/03/vi-kan-ju-alltid-skylla-pa-sverigedemokraterna/

  Svara
 8. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
  • Özz kanske drar på sig lite damkläder och pumps på mötena så de bryr sig nog så mycket.

   Svara
  • Kalle

    /  12/04/2014

   Özz, vad börjar på h och slutar på ycklare? Skämmes ta mej f-n

   Svara
 9. josåatte´….

  Svara
  • MJ

    /  12/04/2014

   Det är faktiskt skitroligt. Löfven resonerade då precis som alliansen gör idag och idag resonerar han precis som allianser gjorde då.
   Snacka om sandlåda.

   Svara
   • wigwag

     /  12/04/2014

    Bara det att det är en jävla skillnad. Alliansen har inte suttit med SD helt öppet och spekulerat helt ogenerat om teknikaliteter hur regeringens budget effektivast ska saboteras och sen anpassat sin motion så det passar SD som hand i handsken. I.o.m att Jimmie föreslog den här uppdelningen borde en sån uppdelning ha varit utesluten för Sossarna att göra. Det alliansen gjort är att lägga fram sin sen länge färdigberedda budget och som dom argumenterat för och enat stått upp för i valrörelsen. Och sen röstat på den. Vad SD tycker om den etc. har bevisligen varit helt irrelevant för alliansens agerande. För alliansen har inte justerat nånting i sin budgetmotion så det skulle passa SD bättre. Däremot visar ju det här klippet att sossarna däremot med fog kan misstänkas ha gjort det.

    Svara
 10. notsure

   /  12/04/2014

  Ser på fejjan att södermalmspapegojorna redan är i full gång att ge SD fler röster.

  Svara
 11. Ingrid Johansson

   /  12/04/2014

  hoppas SD går framåt riktigt bra!

  Svara
 12. IJ

   /  12/04/2014

  Skolan är katastrof ingen vågar ta tag i det för då kallas man för rasist!
  Man är väl inte rasist för att man lyfter ett samhällsproblem??
  Nu får vi tro att SD får många röster för så här kan det inte fortsätta.

  Svara
 13. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
 14. Maria

   /  12/04/2014

  Om det ens blir ett nyval, det är långt till den 29 december:
  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2014/12/avsatt-regeringen-inte-riksdagen.html#comment-form

  Svara
  • Alexandersson har helt rätt, varför skall vi välja en ny riksdag bara för att regeringen är kass. Låt talmannen ge uppdraget till Alliansen och se om de lyckas bättre. Vi vet ju redan att SVaMParna inte kommer att rösta emot, för det vore jättefuttigt.

   Lövet valde att behålla den lilla makten han har och tror att Alliansen skall krypa till kors… Hans fötter och be om en handpåläggning. Om så inte sker får vi nyval.

   Vet hur man fixar förtroende omröstningar i riksdagen men det vore en välgärning, typ nådaskott, för svammelregeringen.

   Svara
   • MJ

     /  12/04/2014

    Men alliansen har ju redan VALT att inte bilda regering med dagens sammansättning i riksdagen. Det kunde de ju gjort med stöd av SD redan i september, om de VILLE.

    Svara
    • Nu skulle de ha rätt svårt att kunna neka. Budgeten är klubbad och sossarna kan ju rimligen inte rösta emot några förslag som SD röstar emot för då samarbetar de ju.

     Nej, orsaken är att Lövet vill suga på statsministerkaramellen innan han avpollettering i mars.

     Svara
 15. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
 16. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
 17. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
 18. MiT

   /  12/04/2014

  http://www.vk.se/1335877/adam-tensta-gor-lat-om-skadlig-manlighet

  Svara
  • Kalle

    /  12/04/2014

   Jag tycker att han borde byta namn på låten till 1%

   Svara
  • Pelle2

    /  12/05/2014

   Förmodligen har han sålt för lite skivor och behöver lite uppmärksamhet alternativt att han är ett reformerat svin.

   Svara
 19. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
  • Intenso

    /  12/04/2014

   Hon kanske var med förra gången det begav sig?

   Svara
 20. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
 21. Dreadlock

   /  12/04/2014

  Stackars Stefan blev blixtsnabbt inkallat till säsongsavslutningen av Skavlan (Sänds imorgon). Lånar Skvallran ut sin axel för Stefan att gråta på ?

  – Det är ett allvarligt läge för landet, men det var ingen som sade att de skulle vara ett lätt uppdrag, sade Löfven när intervjun börjat.

  Han fortsatte med att tala om SD:s rötter och tog upp nazistsymboler och deras jämförelse mellan andra världskriget och muslimer.

  – Det är en situation som absolut inte är bra, svarade Löfven på Skavlan fråga om det politiska läget i Sverige.

  Frågan är om Lövfén inte riskerar att framstå som en högst begränsad statsman med ett begränsad utbud av politiska plattityder när han jämför sina politiska motståndare som slumrande hakkorsnazister som vill utrota Sveriges muslimer ? För det är vad han faktiskt påstår.

  Jag saknar Reinfeldt !

  Svara
 22. Dreadlock

   /  12/04/2014

  Bilden ovan :

  Löfvén till Cleese : IT WÅSSENT MY FÅULT !!!

  Cleese : Noooooo. Ofcourse not. (Ler överseende)

  Skavlan i bakgrunden kör ett trumsolo på knäna tänker : Hur FAEN blev HAN statsminister ?

  Svara
 23. MiT

   /  12/04/2014

  Svara
 24. Dreadlock

   /  12/04/2014

  Jag satt precis och läste slut på SvD.s artikel

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lofven-det-ar-en-sandlada_4164627.svd

  Men, det är ju rent häpnadsväckande …

  Läs detta nedan :

  ”Ett av Stefan Löfvens beslut som fått mest kritik är att samarbeta om budgeten med Vänsterpartiet. Men han försvarar sitt beslut med att det inte fanns något annat parti att samarbeta med.

  – Jag satt med alla fyra borgerliga partier precis efter valet och innan vi formade budgeten. Då sa de nej och att de förväntade sig att jag skulle ta fram en budget som skulle gå igenom i riksdagen. Jag tänker inte samarbeta med SD, så då blev det Vänsterpartiet. Att då fråga varför jag gör en vänstersväng är fullkomligt ansvarslöst, säger Löfven.”

  Häh ?

  Lövfén gör hellre upp med mp.mupparna och slänger ett köttben till v under förhandlingsbordet och hoppades på att ingen skulle märka det ? Är det därför vi har 6 st Ministrar av Mp-börd i ministeriet och V fick ingen. Oh really. Lövfen. You Slut !

  ” Han riktar en rejäl känga till Centerpartiets Annie Lööf, som för Expressen berättat att Stefan Löfven vägrade be om ursäkt för att Socialdemokraterna och oppositionen bröt mot praxis när bröt ut och röstade ned delar ut alliansens budget för ett år sedan.

  – Hur viktigt är det att förklara vem som gjort fel och vid vilka tidpunkter? Det är en sandlåda, säger Löfven.”

  Gammal fin (s) arrogans bryter igenom här. Majoriteten av socialistiska sandhögar i sandlådan kan numera inte existera utan seriösa sandekologer från Miljöpartiet och planekonomiska sandlådeteoretiker tagna ur ett (v) och (mp) märkt dagis.

  Svara
 25. JS

   /  12/05/2014

  Reinfeldts plan fungerar perfekt.Steg 1 rösta igenom sin egen budget. Steg 2 se till att en minoritetsregering i fortsättningen får igenom sin budget. Steg 3 Alliansen återfår makten i mars.

  Löfvens utsträckta hand framstå som väldigt Åsa-Nisse aktigt. Politik är inte något som en ärrad facklig kämpe vet så mycket om. Det var naivt av honom att tro att hans budget skulle gå igenom. Steg 2 borde han ha sett till fanns på plats före omröstningen.

  JS

  Svara
 26. Går inte att förutspå. Både dina gissningar som helt skilda kan vara sanning. För jag tror att, trots allt, det politiska klimatet börjat skrivas om ganska mycket. Snöbollen är på väg så att säga.

  Redan innan valet poppade det upp den ena efter den andre som sa saker som ”vi kanske ska samarbeta med SD”, ”ta inte SD’s väljare för givet”, ”lyssna på de 13% som ÄR 13% av folket” osv. Det hade väldigt liten effekt på själva valet tror de flesta men jag är inte lika övertygad. Jag tror på snöbollen. Vill tro, kanske jag ska säga.

  Nu är det dags igen. Om man ser förbi allt snack om ”nynazism” och ”rasism” och allt det där, så ser man ännu fler snöbollar. Fler (främst från högersidan såklart) går ut i media om att de mer eller mindre ”kräver” samarbete med SD. Inte för att SD är SD och ett parti, utan pga. invandringsfrågan.

  Allt hänger på hur moderaterna och socialdemokraterna agerar (de övriga är för små för att påverka). Har någon av dem en uns av självbevarelsedrift och kan skippa sin egen prestige så ligger SD faktiskt illa ute. Vi ”hardcore”-väljare ser såklart förbi skitsnacket, men de nytillkomna kommer att återvända.

  Svårt detta.Oavsett är detta bra för landet i det långa loppet. SD, som aldrig skulle få påverka politiken, gör just nu detta. Antingen direkt (vid en ev. ”vinst”/samarbete) eller indirekt (om andra partier omevaluerar sin migrationspolitik).

  Svara
 27. JS

   /  12/06/2014

  Min spådom bygger på vad som hänt och händer i resten av Europa och speciellt vad som hänt i dom nordiska länderna. Det som kommer att hända, där delar jag din åsikt, är inte bra för vår självbild.

  Alliansens taktik är lysande. Dom har verkligen dragit ner byxorna på S. Det vore storartad om dom även kunde göra samma sak med SD.

  JS

  Svara
 1. Sammanställning av röstresultat | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: