Googla strukturer!

Ni vet ju alla hur hycklare ser ut, eller hur? Den här gången får det exemplifieras av Özz Nujen. Ni vet Özz, som står på barrikaderna tillsammans med feministerna i deras kamp, som skänkt 100 000 kronor till Fisarna, som stödjer deras kamp för kvotering till finjobben så Södermalmskärringarna slipper konkurrera med andra om jobben? Så här lever han som han lär minsann

özzochkvotering

Oups…

özzochkvotering1

Men helt plötsligt så är det någon underlig regel som kickar in, en regel som tydligen gör att Özz inte ska behöva leva som han lär.

özzochkvotering2

özzochkvotering3

Googla STRUKTURER…

özzochkvotering4

Det kan man tycka, att det ska gälla över hela linjen om man nu ska ha det alls?

özzochkvotering5

Nepp, det kan man inte alls tycka utan Özz ska ha specialregler. Man har missat tanken med kvotering om man inte förstår att Özz och andra feminister har specialregler som trumfar andra regler. Som en joker eller nåt.

özzochkvotering6

özzochkvotering7

Googla strukturer. Återkom.  😀

özzochkvotering8

özzochkvotering9

Länk till Wikipedia och ”mansplaining”. Hysteriskt roligt!  😀

özzochkvotering10

Ledsen Per, man kan ju inte ha samma regler för alla över hela linjen! Det vore ju konsekvent och förutsägbart! Vissa, olika varje gång givetvis, måste ju ha specialregler. Och försvarare när folk undrar.

Ni hittar den här fantastiska konversationen här! Och Andreas kallar sig journalist också.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

30 kommentarer

 1. morpheus

   /  12/06/2014

  Så den enskilda mannen som slår är alltså utan skuld för det är strukturerna som är problemet?

  Svara
 2. Den där Andreas borde googla ”dum i huvudet”, ger väl 457 000 träffar ungefär. Sedan kanske han begriper att problemet inte är STUUKTUUER utan att han är dum i huvudet, på riktigt.

  Svara
 3. MiT

   /  12/06/2014

  ”ETC och Mediavärlden granskar lögner”
  http://www.tino.us/2014/12/etc-och-mediavarlden-granskar-logner/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/07/2014

   Tino:

   Jag mailade Mediavärlden igår om bad om en rättelse, men de har inte svarat. Jag la in den länk Henrik Ekengren Oscarssons gav till SOM-rapporten i en kommentar så att deras läasre kan kolla upp det själva, men Mediavärlden tycks inte ha släppt igenom min kommentar.

   Vilken överaskning.

   Svara
 4. Dreadlock

   /  12/06/2014

  Jamen,dåsa ! Journalisten Andreas har strukturerat vad som gäller. Vinstdrivande bolag med de rätta galjonsfigurer,och som delar samma åsikter är helt ok också om de är homogena och kompisar av samma kön. Det kallas för nepotism. Faller solklart under kategorin antifeminismen , i en feministisk analys.

  Så vad är problemet ? Andreas ? Är du demokrat överhuvudtaget , eller är du bara en trickster driven av DINA korporativa särintressen ?

  Svara
 5. Det där frikortet är ett bra exempel på det logiska felslutet ”ingen riktig skotte” (no true Scotsman):

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ingen_riktig_skotte

  För övrigt är det ganska komiskt att Nûjens tillskyndare viftar bort den skeva könsfördelningen i hans bolag med att det är ett kompisgäng. Just manliga nätverk och ”Old Boys’ Networks” brukar ju framhållas som skolboksexempel på strukturer som utesluter kvinnor.

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/06/2014

   ” Ingen riktig skotte”
   Det kan ju också vara att politisk feminism har utvecklats till en mobbningsinstitution som syftar till att få draghjälp av elitmännen på det politiska planet – För att tillsammans definera en ny underklass genom ett direkt positivt tilltal till ett kön, och baktala ett annat kön samtidigt.

   Det kan i så fall förklara ”Journalisten” Andreas dubbelmoral. Tidsandan i dagens journalistik skvallrar ganska mycket om ett utbredd korporativ samarbetsklimat, än självständiga analyser med respekt för integration.

   Svara
 6. Men Özz har ju inte könsdiskriminerat något, det vet han ju. Det är ju alla andra bolag som inte har 50/50 som har könsdiskriminerat, det ”känner han ju starkt”.

  Jag tror faktiskt han är så dum i huvudet. Finns många av dem nu.

  Svara
 7. Jag tycker den där Andreas MANSPLAINAR Per Carlsson. Förresten känns ”Andreas” som ett väldigt gammalsvenskt namn, han är nog tillochmed vit, den rackarn! 😉

  Svara
 8. Olof

   /  12/06/2014

  Det verkar som Andreas har någon fantasi om att det _inte_ handlar om bolag några polare emellan när man når 280M, eller 2800M. Han tycks uppenbarligen inte ens greppa grunden i teorierna han tror han förespråkar.

  Svara
  • Magnus

    /  12/06/2014

   Ja, hur startade Microsoft, Apple eller många mejeriföretag, bokförlag, filmbolag egentligen? Typiska kompisgäng eller lokala föreningar för samarbete mellan personer som kände varann.

   Svara
 9. xavier245

   /  12/06/2014

  Jättekonstigt, ståuppbranchen om något är väl en sfär som har varit i väldigt blåsväder på sista tiden och fått en massa kritik för att just uppehålla strukturer och könsmaktsordnignen?

  Svara
 10. Tänk att man kan tjäna så mycket pengar på att vara dryg och otrevlig.

  Svara
 11. Magnus

   /  12/06/2014

  Jäpp, att närmast stoltsera med att ”det som gäller för andras barn gäller inte för våra ungar” – eller era polare/mina polare – har blivit en paradgren bland de svenska befrielseivrarna. Tanken på likhet inför lagen, eller jämna måttstockar, åker ut genom fönstret när alla som försöker delta i debatten ska definiera sig genom olika identiteter – olika slags livsstilar, politiska och sexuella revir osv.

  Ungefär som den där feministiska DJ:n som förklarade hur det låg till med Tupac och Snoop Dogg, när frågan om varför så många feminister gillar hårda svarta rappare som ropar ut vilka hårda våldtäktsmän och råa sexskjutare de är: ”Snoop har vissa sidor i det han säger men jag behöver ju inte låta det färga min uppskattning av honom som artist”. Att gilla Moneybrother eller Ulf Lundell är däremot *alltid* nästan lika illa som att vara med i ett gäng av Vit-Makt-musikfans.

  Svara
  • Magnus

    /  12/06/2014

   Eller på ännu närmare håll, i SvD häromdagen. ”Vi som älskar musik kan aldrig vara rasister” har Andres Lokko som rubrik på en krönika om politik och musik. Nähäru? Underförstått, som älskar *rätt slags* musik.

   Det är för många hobby-DJ:s och fanzinister som gör sig breda i svenska dagstidningar.

   Svara
 12. Vill dra mig till minnes att Özz försvarade Zlatan efter att han inte uttalade sig helt PK gällande damfotboll för ett tag sedan. Några radikalfeminister påpekade att Özz hade uttalat sig fel utifrån ett radikalfeministiskt perspektiv. Det blev avbön direkt ifrån Özz. Ingen man i detta land har tjänat så mycket pengar på att låtsas vara feminist än Özz. Med tanke på hur mycket deg Özz tjänat på att leka feminist så borde han köpa en ny ryggrad.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/07/2014

   Det är väl en dum idé så länge gummiryggen ger avkastning?

   Svara
 13. MiT

   /  12/06/2014

  Svara
 14. MiT

   /  12/06/2014

  Svara
 15. MiT

   /  12/06/2014

  Svara
 16. Jan

   /  12/07/2014

  Det här är ganska enkelt. Özz har frikort som rasifierad och kan göra och tycka som han vill. Ungefär som en feminist har tolkningsföreträde i nästan alla debatter. Den som skuldbelägger Özz är per definition rasist och den som ifrågasätter feministen är antifeminist. Svårare än så är det inte…

  Svara
 17. Leif

   /  12/07/2014

  Özz Nujens teori och praktik påminner en hel del om den tillträdande radioteaterns (känd för Marken brinner) dito. Hennes dubbelmoral fångas elegant av Sanna Rayman:
  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/11/25/vit-kvinna-chef-for-radioteatern/

  Svara
 1. Nu är det jaktsäsong på fascisterna! | WTF?
 2. Tweetar från 2014 del 6 | WTF?
 3. Özz Nûjen- Ett missunnsamt troll som gnäller och snackar skit | Maniac Media
 4. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: