Det är mensrevolution på gång!

När man inte tror att samtiden kan bli knäppare så dyker det omedelbart upp något som bevisar att man har fel, det kan visst bli knäppare! Den här gången i tidskriften Hjärnstorm som man kan läsa via Tidningen Kulturen. Det handlar om mens, det som galningar gärna vill trycka upp i folks ansikten så ofta det bara går av någon outgrundlig anledning

mensrevolution

Vad är det för fel på folk? Varför denna besatthet av mens? Har dessa vuxna människor nyss lärt sig hur deras egna kroppar funkar? Har de för dåliga biologikunskaper? ”

”… där allt jag lärt mig kommer ur en manlig blick …”, där är väl svaret på det mesta antar jag…

mensrevolution1

Så nu vet ni att det är tydligen mensrevolution på gång.

Mer på samma tema är ju ””Tomteröd kultur””…

**********

Sara Skyttedal från KDU har skrivit om vårdnadstvister i Dagen, ”Feminismen före barnens bästa?” och det som är det stora problemet med just HUR (oftast) mammor får enskild vårdnad. Att det som mamma bara är att jävlas så mycket som möjligt för att sen hävda ”samarbetsproblem” så är saken biff. Lagändringen 2006 som gav detta var väl i princip ett beställningsverk av Roks så hur någon egentligen kan vara förvånad är en liten gåta

skyttedal

TILLÄGG:

Tänkte ju skriva att det verkligen är på tiden att någon tar upp de här problemen med vårdnadstvister och hur de drivs men glömde det helt enkelt. Så kudos Sara Skyttedal!

**********

Gårdagens sista inlägg handlade ju om ”Gilla olika-gänget” på Aftonbladets ledarredaktion, ”Julsnapsvänstern gillar olika”, där man kan se deras prunkande mångfald när de ska äta julbord.

********************

Genusdebatten: ”Tankar om ”bara för tjejer”

Ekvalist: ”Dör människor för att det inte är jämställt?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

24 kommentarer

 1. MiT

   /  12/11/2014

  Svara
 2. Pelle2

   /  12/11/2014

  Som sagt var,feministernas fascination för mensen blir mer och mer absurd.
  Varför har dom ett så starkt behov av att visa upp sina kroppsvätskor ?
  vem är intresserad av det mer än dom själva ?

  Sara Skyttedal är riktig bra. Hon utmanar feministerna och vågar ha en avvikande uppfattning om volymen på invandringen utan att för den skull vilja stoppa den.
  http://www.dn.se/debatt/vi-maste-borja-diskutera-grans-for-antalet-flyktingar
  Tycker att hon kan ersätta Göran Hägglund.

  Svara
  • Pelle2

    /  12/11/2014

   Helt sjukt att SVT använder sig av researchgruppen med rötter i stenkastarvänstern.De sa att det var ok att göra det så länge det var ett produktionsbolag som anlitade dom och att omfattningen av uppdraget var litet.Med andra ord är det ok att anlita valfri brottsling så länge uppdraget är litet…

   Svara
  • Dreadlock

    /  12/11/2014

   Ja, det är ett ganska stort scoop för en vaken journalist. Någon har verkligen gjort bort sig på SvT.

   Svara
 3. MiT

   /  12/11/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  12/11/2014

   Skatteavdrag för Rut ger ju arbete istället för behov av A-kassa. Är inte det bättre ?
   Sedan att de försöker smeta ner Alliansen med SD är ju skrattretande med tanke på att
   de själva röstade ner delar av Alliansens budget förra året med hjälp av samma SD.
   Då hördes det minsann inga klagosånger från Lo och S.

   Svara
   • MJ

     /  12/11/2014

    Vad de försöker göra är faktiskt tvärtom; att smutsa ned SD med alliansen. Det har varit ett närmast unisont utbrott av klagomål på SD för att de röstade på alliansens budget, ofta med” [Valfri välfärdssänkning i alliansens budget] – Tack SD!”. Massor av sådana inlägg delas runt på sociala medier.

    Tanken med det är att skrämma tillbaka väljare som gått från S till SD genom att få det att låta som att SD är FÖR alla sakerna i alliansens budget (och inte bara ännu mer emot andra saker i sossarnas budget)..

    Jag testade att kommentera en sådan genom att ange en välfärdssänkning i borgarnas budget kontra SD:s budget och avsluta med ett ”Tack sossarna”. För att visa att på samma sak ju kan sägas om S för att de INTE röstade för SD:s budget. Men då var jag blockad innan jag han uppdatera sidan.

    Svara
    • Dreadlock

      /  12/11/2014

     @Mj

     Du är väl mer politisk oberoende strateg, än partipolitisk ?

     Spin Doctor ?

     Svara
 4. MiT

   /  12/11/2014

  Carina Bergfeldt tror att NSDAP ställer upp i nyvalet 2015. Det var nyheter för mig måste jag säga.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/carinabergfeldt/article20002640.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  12/11/2014

   Då kanske man skall kontra och säga att du röstar på Stalinismen eller någon annan typ av kommunism när du röstar på V.De har ju rötter i ett kommunistiskt parti vars partiledare hyllade Sovjet,Kuba och DDR.Kan inte se att det är något att skryta med heller,

   Svara
   • MJ

     /  12/11/2014

    Fast det är ju inte det minsta sant. Vänsterpartiet gick ju in i Eurokommunismen redan i mitten av 60-talet.
    Under 70- och 80-talet hade VPK täta kontakter med socialistisk opposition i Östeuropa, bland annat Solidaritet och Charta 77.
    VPK:s helt officiella linje var att socialismen hade misslyckats i hela östblocket (men olika mycket i olika länder) och att det berodde på bristande demokrati.

    Släktträdet visar också att alla kommunistdiktaturvurmare lämnat i gren för gren och att stammen är socialdemokratisk.
    1924 splittras partiet i två delar med samma namn, en Stalintrogen och en Stalinkritisk. Den Stalintrogna dör ut 1929 då de utesluts ur Kommintern och en organisatorisk rest , som heter Socialistiska partiet, lever kvar utanför kommintern och blir nazister 1937. Den Stalinkritiska delen är grunden för dagens vänsterparti.
    VPK:s officiella övergång till Eurokommunismen fick Maoisterna att lämna partiet och bilda KFML 1967.
    VPK:s kritik av Sovjet och Östblocket ledde till att den sovjetvänliga minoriteten bröt sig ur partiet 1977 och bildade Arbetarepartiet Kommunisterna.

    Kuba är det annorlunda med och Kuba fick stöd av VPK ända fram till Gudrun.

    Svara
    • Pelle2

      /  12/11/2014

     Här kommer ett klipp från uppdrag granskning som visar att Lars Ohly gång på gång har försvarat kommunistdiktaturer och att han faktiskt sa att han grät när Berlinmuren föll.https://www.youtube.com/watch?v=HFUACgvxS_A.
     Lars Ohly är V,s förra partiledare. Kallar du det att V har tagit avstånd från kommunistdiktaturerna i öst ?

     Lars Werner skrev ett hyllningsbrev till Erich Honecker 1989
     ”Vi önskar kamraterna i Tysklands Socialistiska Enhetsparti och medborgarna i DDR mycken framgång i byggandet av socialismen. Med kommunistisk hälsning, Vänsterpartiet kommunisterna. Lars Werner, ordförande.”
     http://www.kristianstadsbladet.se/gastkronikan/kommunister-i-regeringen/

     Gudrun Schyman var med i Marxist-Leninistiska kampförbundet. http://sv.wikipedia.org/wiki/Gudrun_Schyman.
     Med andra ord verkar inte partiets ledare haft något emot vad vissa kommunistdiktaturer hade för sig och det dessutom så sent som på 80-talet.
     Fast du hänger kanske upp dig på att jag skrev Stalinism ? Jag skrev” röstar på Stalinismen eller någon annan typ av kommunism när du röstar på V”
     Det jag ville säga är att V har sina rötter i ett parti där ledarna hyllade kommunistdiktaturer och där man dessutom kallade sig för kommunister för inte så länge sedan.
     Jag tycker som sagt var inte att kommunism,som den praktiserades i de gamla öststaterna och på Kuba, är något som är mera värt att hylla än SD,s nazistiska rötter.

     Svara
     • MJ

       /  12/11/2014

      Det där är ju bara populistsmörja. Att Reinfeldt besökte och hyllade Obama innebar väl inte att han tyckte att det var en bra ide att borra i leder, skendränka, förfrysa, stympa och våldta fångar för skoj skull?

      Du kan känna igen sådan populistisk smörja på att om du tar ett exempel där någon av annan politisk färg gjort samma sak så är motargumentet ”det är inte samma sak”. Precis som alla moderater som läste första stycket genast tänkte.

      Lars Werner skrev samma sorts ”hyllningsbrev” till en massa olika statschefer och funktionärer. Han skrev till och med till Nordkoreas och Rumäniens ledare trots att han personligen frusit partiets kontakter med de länderna i protest mot de politiska systemen där.
      Men menar du alltså att Reinfeldt är av samma politiska åsikt som alla de statschefer som han signerat gratulationshälsningar till? T.ex. kungen av Saudiarabien?

      Att V var kommunister fram till Gudrun är inget att ifrågasätta. Men att de skulle ha förespråkat östkommunism är dumheter. VPK tog ju från 1967 helt och offentligt avstånd från östkommunismen.

     • Dreadlock

       /  12/12/2014

      @MJ

      ” Det där är ju bara populistsmörja. Att Reinfeldt besökte och hyllade Obama innebar väl inte att han tyckte att det var en bra ide att borra i leder, skendränka, förfrysa, stympa och våldta fångar för skoj skull?”

      Å andra sidan har ingen sett Reinfeldt gråta för att Obama beslutade att stänga ner Guantanamo, i början av Obamas mandatperiod …. så ?

     • Pelle2

       /  12/12/2014

      Att Lars Ohly grät när muren föll i Berlin har du inget problem med då ?
      Är det inte illa nog att det dröjde fram till 1967 innan V tog avstånd från öststatskommunismen enligt dig ? Schyman var med i Marxist-leninistiska kampförbundet under åtminstone 70-talet.
      Citat från deras partiprogram :
      ”Eftersom den borgerliga statens viktigaste element utgörs av en våldsapparat i form av polis och militär kommer den proletära revolutionen med nödvändighet att grundas på revolutionärt våld. Monopolkapitalet kommer inte frivilligt att överlämna sitt herravälde. Proletariatets maktövertagande kräver därför att en beväpnad arbetarklass kan ställas mot monopolkapitalets våldsapparat. Arbetarklassens makt består av dess beväpning.”
      http://sv.wikipedia.org/wiki/Marxist-leninistiska_kampf%C3%B6rbundet
      Fina demokratiska värderingar….

      Lasse Werner hade inte behövt skriva hyllningsbrev till någon annan regering om han inte ville det.Om han nu tog avstånd från öststatskommunismen så kunde han ha låtit bli att ha någon kontakt med dom överhuvudtaget.

      Kan du för övrigt visa upp ett direkt citat från Reinfeldt där han skriver att han önskar statschefen lycka till i byggandet av en socialistisk(läs kommunistisk) stat eller byggandet av en stat av någon annan politisk inriktning ?

     • MJ

       /  12/13/2014

      Dreadlock:
      Nej och det är ju inte nedstänkt heller. Sen är ju Guantanamo bara en symbol i sammanhanget, större delen av USA:s tortyrfångar sitter ju i allierade länder som Egypten, Qatar. Afghanistan m.fl.

 5. Kristian

   /  12/11/2014

  Strindberg, Hesse, Rushdie … det är en viss målgrupp som skall bli imponerad av vad hon läst, tydligen.

  OK, skall det vara litterärt så skall jag be att få dra till med följande: Rabelais, Mikhail Bakhtin, Fellini, Seinfeld.
  (http://davidlavery.net/Collected_Works/Essays/Seinfeld_After_Curb.pdf , sid 6, ”Scatology, Sex and the Bodily Canon”)

  Från annan källa, en förklaring till uttrycket:
  ”The bodily canon therefore seeks to:
  1) close all orifices;
  2) stop all mergers of the body with the external world;
  3) hide all signs of inner life processes and bodily functions (hence, for example, prohibitions against farting or belching in public);
  4) ignore all evidence of fecundation and pregnancy;
  5) eliminate protrusions;
  6) present an image of a completed, rational, individual body.”

  Inte helt nytt, alltså. Men det är klart att det direktimporterade ”manlig blick” passar bättre för dagens ”intellektuella.”

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/11/2014

   ” Inte helt nytt, alltså. Men det är klart att det direktimporterade ”manlig blick” passar bättre för dagens ”intellektuella.”

   Ja, det låter illa om man byter ut ”Manlig” mot ”mänsklig” i Manlig blick. Då funnes det ingen feminismen som sysselsätter dagens enorma kader av feministiska skatteavlönade akademiker, som backar med full fart in i dåtiden …

   Svara
   • Dreadlock

     /  12/11/2014

    F.Ö. ifrågasätter jag starkt att Strindberg, Hesse, Rushdie kan stå modell för en patriarkal tankevärld – Snarare tvärtom. Strindberg och Rushdie t.ex. var avskydda av etablissmanget,den förra hade t.o.m. ett officiellt dödshot hängande över sig av den dåvarande Iranska prästerskapet. Hesse vet jag inte så mycket om,men ”Stäppvargen” har man ju läst. Och mer allmängiltig mänsklig existentiell litteratur är svårt att uppbringa. Speciellt idag i det alltmer identitetsknarkande kulturklimatet.

    Svara
 6. Larsson

   /  12/11/2014

  Mechanics of Menstrual Fluids 🙂

  Svara
  • Larsson

    /  12/11/2014

   Tyckte jag också borde kommenterat lite om detta med ROKS och vårdnadslagstiftning, men insåg det blev för långt och är också rädd att mitt minne sviktar lite på några punkter. Kort startade ROKS i alla fall en internetbaserad aktionsgrupp och namninsamling vid namn Fågel Fenix ca 2002 för att sänka den nyaste och dittills mest jämställda vårdnadslagstiftningen vi haft (vilket tyvärr bara är relativt – det fanns fortfarande en del luckor att kalla den jämställd).

   2004 skapade regeringen med Margareta Winberg i spetsen en utredning med uttryckliga direktivet att ändra lagstiftningen enligt en formulering som nästan var exakt den Fågel Fenix propagerat för. I början av 2005-2006 presenterades förslaget av en politiskt enig(!) utredning. Tack och lov invände både lagråd och några andra tunga remissinstanser med det mest huvudlösa i förslaget (kvinnor skulle kunna självsvåldigt med ogrundad beskyllning mot mannen stå över domslut och tvinga sig till ensam vårdnad helt utan några konsekvenser), men grundidéerna i förslaget gick igenom riksdagen som en av borgerliga regeringens första beslut. Där är vi idag.

   Svara
 7. Dreadlock

   /  12/11/2014

  Inte helt förvånande när vissa kvinnor snöar in i något slags ny litterär mensmystik, att det har att göra med en påstådd allmän patriarkal oförstående attityd samt kryddar anrättningen med osynliga patriarkala strukturer och män som generella förtryckare och som känslomässig efterblivna. Vi har hört det förr.

  Mensmystiken vilar inte på sina egna premisser, den passar som en pusselbit i något slags feministisk diffus frigörelse (Från vad?) med standardfloskler om männens destruktiva roll (Hurdå?) och ett upprop till något slags revolutionärt skifte i synen på menstruationen ( Kreativt ?)

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: