Är detta sant? Dömd för rån och deltog vid brutal våldtäkt – nu belönas han med jobb som brandman

Det är Fria Tider som skriver att ”Dömd för rån och deltog vid brutal våldtäkt – nu belönas han med jobb som brandman”. I den artikeln finns ingen länk utan det verkar vara deras egna gräv som upptäckt det. Idag så har de en uppföljning, ”Räddningstjänsten Syd rekryterade invandrare – för att få stopp på stenkastning”. Det finns (har funnits?) en ren gräddfil in i räddningstjänsten för vissa och den här personen har visst glidit i den filen.

De har varit i kontakt med en brandman som säger

– Vissa är helt enkelt fullkomligt odugliga som brandmän. Deras främsta kvalitéer är istället att de är från ett annat land eller att de är kvinnor, säger han och fortsätter:

– Räddningstjänsten Syd är experter på att kvotera in folk och tyvärr går det ibland så långt att de anställer totalt olämpliga människor.

bjh4vfvcaaebrrb-large

För ett tag sedan så skrev jag ett par inlägg om Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap och deras märkliga prioriteringar på genus och mångfald

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap

Det skaver rätt mycket det där om MSB

MÅNGA miljoner har kastats bort på diverse rapporter och projekt om genus och mångfald, det är till och med ett SÄRSKILT perspektiv…

De vill till och med stoppa folk från att protestera mot galenskapen, Vinnova gav ju tre miljoner för att samma folk som kommer med det som det protesteras mot ska kunna arbeta fram ”metoder mot motstånd”

msba3

Visst är det intressant att de kallar det ”Motstånd mot jämställdhetsarbete”? Är dte verkligen det som det handlar om? Och visst är det praktiskt att protester bara visar att det som det protesteras mot behövs ÄNNU mer…

Jag antar att MSB och Räddningstjänsten är mycket nöjda med att rånare nu är representerade inom räddningstjänsten eftersom det tydligen var känt för dem vad det är för en typ och de särskilt lyfte upp vilken resa han gjort och att hans bakgrund var skälet till att han rekryterades som brandman.

Hur fan står folk ut med att jobba inom en sådan organisation egentligen?

Han berättar även att han har flera kollegor, framförallt kvinnliga, som tagit mycket illa vid sig och inte känner sig bekväma med en sådan person på arbetsplatsen. Ingen av dem vill däremot skylta med sitt namn i tidningen av rädsla för att bli av med arbetet som straff för att man talar ut.

– Räddningstjänsten Syd är en toppstyrd organisation där cheferna regerar med järnhand och konstant försöker tysta eller göra sig av med oliktänkande, förklarar brandmannen.

Så här ser det alltså ut i en organisation som feminismen slagit klorna i. Styrs med rädslan som främsta vapen. Så här kommer det att bli i organisation efter organisation ju mer genusfältet får att säga till om. Organisationer kommer att kollapsa på grund av det.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

53 kommentarer

 1. Mallemattias

   /  12/13/2014

  Det är ju för jävligt.

  Så, det är så sinnessjukt så vad mer ska man säga…

  Svara
  • MJ

    /  12/13/2014

   Vilket? Att alla straff ÄR livstidsstraff, eller att de INTE är det?

   Svara
   • Mallemattias

     /  12/14/2014

    Att de inte är det för att dra ner det på din nivå.

    Men jag antar att du litar EXAKT lika mycket på en ostraffad person och en som har en lång kriminell historia och just kommit ut ur fängelset.

    Ska vi inte ta och dra in hur det är USAs fel att gemene man inte slickar brottslingar i röven också?

    Svara
    • MJ

      /  12/14/2014

     Jag litar inte på någon som jag inte känner personligen. Bland de jag litar på är vissa straffade och visa ostraffad.
     De flesta av de straffade är oskyldigt straffade.
     Jag litar inte på vårt postmoderna och feministiska rättsväsende och skulle aldrig döma någon baserat på en dom utan att själv granska underlaget.

     Men, även de som har begått brott ska såklart ha samma rättigheter och möjligheter som alla andra.

     Svara
     • MJ

       /  12/14/2014

      Som exempel kan jag säga att om jag skulle välja att vara ensam i ett rum med en av två personer och det enda jag visste om dem var att den ena var en man dömd för mord och den andra var en kvinna som varit målsägande i ett sexualbrottsmål så skulle jag välja mördaren alla dagar i veckan.

 2. Hasse Eriksson

   /  12/13/2014

  Gör som Norge dom har lagt ned att Genus =Trams Forskning och sparat 250 Miljoner. Som dom lägger på Cancer Forskningen i stället. Sverige har blivit ett Dårhus…Hen-hus!

  Svara
 3. Pelle2

   /  12/13/2014

  Det är ju helt sjukt att man belönas för ett kriminellt beteende genom att få ett arbete inom räddningstjänsten.Man måste ju kunna lita på de som jobbar inom räddningstjänsten och jag kan inte säga att jag känner något som helst förtroende för rånare och våldtäktsmän.Det verkar ju havererat totalt inom ledningen för räddningstjänst syd.

  Det är ju också helt sjuk att myndigheten för samhällskydd och beredskap jagar folk som inte ställer upp på genustjafset..

  Svara
  • Trolletplit

    /  12/13/2014

   Göteborg energi har samma problem. Styrt av en grön feminazi Kia och en VD som alla är rädda för verkar det som. Cheferna lämnar på löpande band och Kia säger att allt gått enligt plan.
   Feminismen är ju känns för att inte kunna diskutera och hamnat de i toppen på en organisation så blir det som du skriver. Skräckvälde.
   Släpp aldrig ibland aktiva feminister i ett företag. Kolla TV. Kolla klädsel. Har man en sådan syn på mannen och sådan lag intelligens så måste de hållas borta från viktiga positioner.

   Svara
 4. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
 5. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
 6. Pelle2

   /  12/13/2014

  OT:
  Sakine Madon på Expressen har skrivit en bra ledare om det sjuka med nyvänsterns skitsnack om kulturell appropriering:
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/jagar-rasismen-dar-den-inte-finns/

  Svara
 7. David

   /  12/13/2014

  Ett kännetecken för det totalitära tänkandet är att det är självbekräftande och icke-falsifierbart: Om ingen reagerar mot de förändringar som genomförs så visar detta att de var bra, och om en reaktion kommer så visar även detta att de var nödvändiga och bra, eftersom motståndet i sig är ett tecken på att man är rätt ute. Sålunda är all egentlig debatt överflödig eftersom alla förändringar som genomdrivs utifrån en feministisk teori per definition är positiva.

  Svara
 8. Anders/AV

   /  12/13/2014

  Fria tiders vinkling tar jag med en näve salt. Killen dömd för över 10 år sedan. Nån gång ska man ha sonat sitt straff och vara välkommen tillbaka. Stämmer det var det i tonåren han gjorde brotten. Det ska inte förstöra hela livet. Om han är på rätt bana och uppfyller kraven är det en bra väg framåt. Umgås med stabila killar, diciplin, noggranhet, tillit, ansvar. Nog precis vad han behöver. Vad skulle det kosta samhället att inte fixa ett jobb? Ett år som yrkeskriminell kostar mer än tio års lön.

  Svara
  • MiT

    /  12/13/2014

   Vinklingen är en sak, man får vara medveten när man läser oavsett var man läser.

   Och visst ska alla få en andra chans men frågan är om vilket jobb som helst är lämpligt för den andra chansen? OM det är sant så är det inte snatteri eller fortkörning han gjort sig skyldig till direkt. Och just den där gräddfilen är ju ganska besvärande med tanke på bakgrunden, andra som sköter sig straffas med att inte få jobben?

   Vilka mer jobb skulle vara lämpligt för rånare några år efter att man dömts för det? Polis? Politiker? God Man? Hemtjänsten? Jobba på bank?

   Det finns massor med jobb som kunde komma på fråga inom en kommun som är lämpligare än just inom räddningstjänsten. Tycker jag 😉

   Svara
  • Jag tar också Fria Tiders uppgifter med en näve salt. Det jag har sett hittills är bara hörsägen och jag ser inte Fria Tider som ett 100% trovärdigt sanningsvittne. Två artiklar i Fria Tider väger lika lätt som två skvallertrådar på Familjeliv.

   Svara
  • Björn

    /  12/13/2014

   Jag håller med Anders/AV. Nu har jag inte läst på friatider eller någonannastans om denna killen, men har man sonat så har man. Sen får väl lämplighetsbedömningar göras.
   Jag ådrar mig däremot läkarstudenten som suttit för hatbrottsrelaterat vållande till annans död (eller var det mord?) som, när det uppdagades, fick gå från utbildningen.

   Frågan man får ställa sig är väl vad vi anser att den andra chansen innebär? Vitt blad och nystart eller begränsad frihet.

   Svara
  • wigwag

    /  12/13/2014

   Instämmer i invändningen. Men om det är som fria tider skriver att killen anställts främst för hans bakgrund som dömd våldtäktsman och våldsverkare och att den erfarenheten bedöms som meriterande av räddningstjänsten är det naturligtvis åt helvete.

   Jag tror att den här killen varit en mönsterfånge med goda vitsord från anstalten han avtjänat sitt straff på. Att han sen utbildat sig och kvalificerat sig för arbete inom räddningstjänsten just för att han brinner för att hjälpa andra människor i nöd. En genuin känsla för empati som utvecklats i fängelsemiljö och som han därefter visat ett flertal ggr. Han kanske har hjälpt andra medfångar som befunnit sig i utsatta lägen. Han kanske har visat djup ånger i en självrannsakan det inte går att ifrågasätta. Kanske han försökt ta sitt liv. Hur som helst finns det nog en hel del positivt bakom den här killens ”fantastiska resa” och som räddningstjänsten tagit fasta på.

   Svara
  • Ja, då vill jag nog verkligen se en helomvändning. Att misshandla ett tältande par och i grupp våldta en kvinna och tvinga pojkvännen att se på är rätt utstuderat. Om de är krigstraumatiserade kan jag ha viss förståelse för beteendet. Om det inte är så är det så långt från normalbeteende att jag inte skulle vilja sova över på en brandstation med killen.

   Om han nu gjort en helomvändning tycker man förövrigt att det vore på sin plats att visa upp den som ett lyckosamt exempel. Jag väntar med spänning.

   Om nu Fria Tider inte fått något om bakfoten förstås.

   Svara
 9. Anonym

   /  12/13/2014

  ”Vi stänger dörren för gårdsförsäljning av vin”

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article20011289.ab

  ”Kan IOGT-NTO ha nytta av dig som SSU-ordförande?

  – Absolut! Det finns helt klart potential för ett samarbete, där vi kan dra nytta av varandra. SSU är skickliga på påverkan och om vi tar ställning för något så lyckas vi oftast driva igenom det. Eftersom jag har tät kontakt med Gabriel Wikström och alltså bara är ett sms bort från en av våra viktigaste makthavare, så är det inte svårt att räkna ut att IOGT-NTO, via mig, har en direktkanal till makten.”

  http://www.accentmagasin.se/politik/ssus-nya-ordforande-jag-har-manga-lardomar-fran-nykterhetsrorelsen/

  Svara
 10. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
 11. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
  • Mattias Borg

    /  12/13/2014

   Ganska uppenbart att fåglarna på bilden formar Sverige väl?

   Svara
   • Pether

     /  12/13/2014

    Jo, det förstår nog alla. Men han frågar vad de SVARTA fåglarna symboliserar. Har de valt svarta fåglar för att de älskar SD o vill kasta ut invandare? Vi har ju gott om vita fåglar här i sverige också!

    Svara
   • Björn

     /  12/13/2014

    hehe jag trodde att han var indignerad för att de formade en snorre 😀
    Men jag kanske har snuskig patriarkal fantasi.
    Alla fåglar ser svarta ut om de flyger mellan dig och ljuskällan, det är inget att darra på underläppen om Oliver!

    Svara
   • Jag ser en kuk. Fåglarna formar patriarkatet, helt klart!

    Svara
  • michael

    /  12/13/2014

   Dom svarta fåglarna för väl tankarna till dom svarta skjortor fascisterna bar,ett begravningssällskap är ett fascistmöte enligt Oliver.

   Svara
  • morpheus

    /  12/13/2014

   Gäss är ju vita.

   Svara
 12. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
  • Anledningen till att jag inte längre prenumererar på Grönköpings Veckoblad är att den riktiga politiken numera känns väl så absurd.

   Svara
 13. http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article20008209.ab
  Löfven hyllar hjältarna och lovordar hur man hanterat det uppkomna läget. Jag både håller med och håller inte med Löfven. Hur man klarade av att bekämpa skogsbranden var väl så där, trots alla genusutbildade brandbefäl. Men ser man till de resurser man hade så gjorde man en otroligt bra insats. Och det endast tack vare brandmän som Björn, Mikael och Tommy och deras kollegor.

  Svara
 14. Jonte

   /  12/13/2014

  Min mamma jobbar som lärare i en invandrartät miljonprogramsområde i Stockholm. Och hon vittnar om helt hårresande beteende från skolledningarna. De skötsamma barnen får i stort sett inga belöningar öht, medan de barn som bråkar, slåss hamnar i trubbel med polisen hela tiden bjuds på en massa gåvor och olika förmåner. Det kan handla om att de får pengar till att starta en musikgrupp, bjuds på resor och fotbollsläger mm medans de ungar som sköter sig inte bjuds på någonting. Skolans värsting som hade slagit til en lärare och sedan halvhjärtat bett om ursät blev utnämnd av rektorn till årets elev vid skolavslutningen förra året.

  Hur i helvete tror ni att de skötsamma ungarna känner sig? Budskapet är ju tydligt, ställ till med problem och du belönas. Helt sinnessjukt gammalt vänsterflumstänk som aldrig nånsin fungerat i verklgheten.

  Räddningstjänsten verkar ju ha anammat samma synsätt, helt sjukt. Brott ska straffas och inte belönas.

  Svara
  • Björn

    /  12/13/2014

   ”Skolans värsting som hade slagit til en lärare och sedan halvhjärtat bett om ursät blev utnämnd av rektorn till årets elev vid skolavslutningen förra året.”

   Det feminstiska samhället älskar älskar älskar den reformerade skitstöveln. Så är det bara. Skolan är den första instansen där feminsmen kan påverka samhället i den negativa riktning de strävar.

   Svara
   • Jonte

     /  12/13/2014

    Dom inbillar sig att dåligt beteende bäst åtgärdas genom belöna det. Pavlovs hundar håller inte med.

    Svara
  • Det är så man blir gråtfärdig. Människor som beter sig så här tenderar förakta svaghet och beundra makt. Det är svårt nog att nå dem alls men att visa svaghet göder bara deras tilltro till att de är skickligare än andra på att manipulera systemet.

   Det påminner mig om de där programmen där man skulle skicka ut gängmedlemmar för att bli skrämda av fängelseinterner. Vanliga människor skulle möjligtvis motiveras av att man vare sig ville förstöra sitt liv eller sitta i fängelse med de obehagliga internerna som skrämde en. Gängmedlemmarna däremot imponerades av internernas förmåga att skrämma andra och blev ännu mer motiverade att fortsätta sin bana.

   Dessutom är det ju att visa öppet förakt mot alla deras offer och de som försöker gå den smala vägen.

   Svara
 15. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
 16. Jonte

   /  12/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  12/14/2014

   Ja,hur kan någon påstå att det finns biologiskt kön år 2014…
   Vi vet ju alla att barnen kommer med storken.Vilken dåre !

   Svara
 17. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  12/14/2014

   Skall de inte fråga sig vad vi skall spara av feminitet och kvinnlighet också ?

   Svara
 18. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
  • Jonte

    /  12/13/2014

   Gick in på kunskapskanalen och kollade och det visade sig att just då är det UR som sänder på kunskapskanalen. Inte förvånad, UR tillsammans med P3 är som vi alla vet de mest politiserade statliga tv och radiokanalerna på den här sidan Nordkorea.

   Svara
  • wigwag

    /  12/14/2014

   Såg ”normer som måste brytas” och ”i normens öga”. Hoppas fler gjorde det för dom var bra. ”Kunskapstrappan”, från den första, rekommenderas för det här forumet där de flesta befinner sig på första trappsteget som är ”omedveten inkompetens”. Jag befinner mig såklart högst upp som är ”omedveten kompetens”. Den nivå där man inte längre behöver anstränga sig utan känner intuitivt vilka normer som finns och vad och varför som är problematiskt med dom. Ni andra omedvetna inkompetenta saknar grundläggande kunskap för att anlägga ett normkritiskt tänkande överhuvudtaget. I normens öga tog upp begrepp som normkritik och norm-kreativitet. Men det är alldeles för akademiskt och på en för hög nivå för de flesta här. Paradoxen att jämställdhet som begrepp förutsätter ett ojämställt samhälle är dock värt att nämna. Liksom att normer förutsätter ett samhälle med stora olikheter och utdefinierade grupper som inte tillhör den normativa gruppen. Likhet förutsätter olikhet. Utan olikhet heller ingen likhet. Tänk på det alla SD:are som hänger här.

   Svara
 19. MiT

   /  12/13/2014

  Svara
 20. ANBOB

   /  12/13/2014

  Räddningstjänsten Syd städar på Facebook efter gruppvåldtäkts-avslöjande
  http://www.friatider.se/r-ddningstj-nsten-syd-st-dar-p-facebook-efter-gruppv-ldt-kts-avsl-jande

  Svara
 21. OK, så när rasister kastar sten på folk med FEL hudfärg, är alltså Brandkårens medicin att anställa en person med RÄTT hudfärg?

  Svara
 22. QED

   /  12/14/2014

  ”Identitetspolitiken hotar den nordiska samhällsmodellen”

  http://www.dn.se/debatt/identitetspolitiken-hotar-den-nordiska-samhallsmodellen/

  Svara
 23. Det här får mig att tänka på ett klipp som Terrance Popp laddade upp för inte så länge sedan, som handlar om motsvarande fenomen i diverse krigsmakter. Bad Popp levererar en rejäl sågning… 😉

  Svara
 24. Lars

   /  12/14/2014

  Allt handlar väl om hur fysiskt påfrestande brandmansyrket faktiskt är, och hur testerna som aspiranterna måste genomgå förhåller sig till detta. Om det är så att kvinnliga aspiranter blir missgynnade av onödigt tunga(i förhållande till de faktiska arbetsuppgifterna) tester är det ju bra om man sänker kraven. Men om det är så att man sänker en nödvändig standard enbart för att gynna kvinnor låter det ju väldigt tvivelaktigt. Jag vet inte tillräckligt mycket om yrket för att bedöma detta. Vad anser brandmännen själva?

  Svara
 1. Ta det försiktigt med ljusen i jul | WTF?
 2. Genus i Ljusdal | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: