Budskap eller budbärare?

Vilket är viktigast? Det är faktiskt en ganska fundamental fråga i Sverige idag. Som det är nu så finns det faktiskt så enormt skruvade hjärnor i Sverige som anser att budbäraren alltid är viktigast. Skitsamma vilket budskapet är, om budbäraren är ”fel” så är budskapet automatiskt fel oavsett. Dessa skruvade hjärnor är också twitterpoliser som står i givakt vid minsta överträdelse av LAGARNA

budskapellerbudbärare

Det började med den här infantila tweeten och lista. För alla förstår ju att vuxna människor inte själva klarar av att sålla bland nyheter eller att läsa med kritiska ögon beroende på var man läser utan behöver Politisms hjälp med detta…

budskapellerbudbärare1

budskapellerbudbärare2

Rosén, chefredaktör på Politism, tror verkligen att vuxna människor är som små barn som måste uppfostras och som inte fattar någonting alls.

budskapellerbudbärare3

Det gled omedelbart över till att vara nazistiska. Det går fort ibland. Nu har jag inte läst till exempel Realisten överhuvudtaget men SKULLE jag göra det så nog fan skulle jag märka om den är nazistisk? Tycker Rosén att folk är så jävla dumma i huvudet att de inte skulle märka om de läser en nazistisk artikel?

budskapellerbudbärare4

MEN HALLÅ!!! VI PRATAR OM VUXNA MÄNNISKOR! DE BEHÖVER INGEN DADDA SOM SKA TALA OM FÖR DEM VILKA SAJTER MAN FÅR LÄSA OCH INTE. Vuxna människor klarar av att läsa även sånt som politrukerna inte har godkänt…

budskapellerbudbärare5

budskapellerbudbärare6

Är det inte bättre att Rosén håller reda på Katladottir som huserar hos honom istället? Ni vet hon som blir så våldsam när hon får i sig alkohol att hon måste räddas när hon börjar slåss med män?

218

Just det ja, hon hatar vita män också. Gissar att Politisms julbord blir en intressant historia, serveras hon bara alkoholfritt kanske? Vid ett bord där inga vita män sitter?

budskapellerbudbärare7

budskapellerbudbärare8

Nu kommer Utas partikollega in i bilden, Jakop Dalunde, och länkar till Utas första tweet ovan. Den var tydligen jättehemsk…

budskapellerbudbärare9

budskapellerbudbärare10

”Ditt förhållande till den organiserade rasismen”… Är det inte bättre att han tar tag i sitt eget minst sagt luddiga förhållande till sanningen istället? Det ENDA jag känner till om Jakop är att han ljuger och överdriver nämligen. Jag vet inget mer om honom faktiskt. Jo nu vet jag att han är twitterpolis med rätt att ”kontakta partiledningen” också…

budskapellerbudbärare11

budskapellerbudbärare12

Åhhh, så intressant. Nu kom Esra in i bilden också, kommer ni ihåg förra gången hon var aktuell, ”Vad som snurrar i en Grön Ungdoms huvud”?

grc3b6nungdomigen1

Det ovan kommer från just Esra, bara så man vet vilken typ av människa hon är…

budskapellerbudbärare13

Sundholm noterar att det står med en sajt till på listan  😀

Jag tycker att det är otroligt smaklöst att ge sig på Josefin Utas som tillhör twitters absolut mest ärliga, klarsynta, trevligaste, hederliga och rakryggade politiker! Hon pratar med och bemöter alla på samma vänliga sätt på twitter. Det kan man inte säga om många andra…

Jakop Dalunde har sagt att han ska ”kontakta partiledningen” om detta och Josefin Utas har svarat alldeles utmärkt på kritiken.

Svensk politik behöver FLER som Josefin Utas, inte färre. Däremot har vi alldeles för många ryggradslösa sillmjölkar som Dalunde i politiken.

Jag tycker det är på gränsen till ironiskt att en politiker som obehindrat och lätt blåljuger om väldigt lättkontrollerade saker på twitter ska ”kontakta partiledningen” om en annan politiker som INTE ljuger utan tvärtom är väldigt rakryggad och ärlig!

Det Utas gör är att hon övertygar folk om att det inte bara finns galna extremister kvar i Miljöpartiet utan även normala människor. Det är lätt att glömma bort det med dagens miljöparti…

********************

Ekvalist: ”Är män idioter?

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

38 kommentarer

 1. MiT

   /  12/15/2014

  Svara
 2. robjoh

   /  12/15/2014

  Jag är mest förvånad över att man helt och hållet är emot länkar. Jag länkar ofta till saker jag inte instämmer i. Samtidigt som jag länkar skriver jag en förklaring till varför det jag länkar till är korkat. Vilket borde ge den som läser det jag länkar till en annan infallsvinkel. Om personen i fråga antingen inte instämmer med vad jag skriver så kan personen då argumentera emot mig. Instämmer personen så kan han läsa skaka på huvudet och gå vidare eller skriva något uppmuntrande.

  Efter en sådan diskussion har vi förhoppningsvis alla utvecklats lite grann. Fast det kanske är så att dagens vänster är så intellektuellt tappad bakom en vagn att de inte vill utmanas.

  Svara
 3. MiT

   /  12/15/2014

  Svara
 4. MiT

   /  12/15/2014

  ”Den av LO förbjudna texten”
  http://nyheteridag.se/den-av-lo-forbjudna-texten/

  Svara
 5. Dreadlock

   /  12/15/2014

  Ett ett vanligt hederligt 2-parti system som USA har dragits med i snart 50 år. Och då vet vi ju hur det gick … Det är VI på gång att introducera hos oss i lilla Sverige.

  Bryt upp (För fan) blockpolitiken innan det är försent att ändra kursen.

  Svara
 6. highcoastbeds

   /  12/15/2014

  vi får se detta drev (upplysningskampanj) som ett ytterligare tillskott av väljare 😉

  Svara
 7. MiT

   /  12/15/2014

  Svara
 8. lavazza1891

   /  12/15/2014

  ”Det Utas gör är att hon övertygar folk om att det inte bara finns galna extremister kvar i Miljöpartiet utan även normala människor.” Samtidigt får vi veta vilka MP satt upp på riksdagslistor, så att de kan bli valda, och vad det är för typ av människor.

  Svara
 9. Jan

   /  12/15/2014

  Erik Roséns inlägg kan nog betecknas som ett förtäckt hot eller åtminstone en kraftig markering mot de som tar in information från andra källor än de på förhand godkända. Politism, för övrigt, är en förment politisk debattsida där debatt är förbjuden. Den känns igen på att det finns inga kommentarer till de politiskt tillrättalagda texterna. Sidan kan med fog kallas för en propaganda- och desinformationssida. Utas har ryggrad och integritet. Därför förföljs hon av politruker som Rosén. Rosén hatar den fria debatten.

  Svara
 10. Jan

   /  12/15/2014

  Samtidigt är det tragiskt hur LO lurats att betala för Politism. Kopplingen mellan det vanliga arbetslivet (LO:s medlemmar) och den Södertörnsvänster som befolkar redaktionen är nämligen obefintlig. Den genomsnittlige LO-arbetaren har ingenting gemensamt med denna tokvänster.

  Svara
 11. halvgrek

   /  12/15/2014

  Vad bra då vet man att det är okej att dela/länka nordfront och nationell.nu XD

  Svara
 12. morpheus

   /  12/15/2014

  ”Jag pratar med vem som helst, även så kallade ”troll”, de som är anonyma och eller de som tillskrivit sig själv en viss etikett. Jag försöker möta alla med respekt, det är min strategi. Det kan göra att jag uppfattas som obekväm men det är min roll att verka för en uppblandning och mindre polarisering.”

  ❤ Utas

  Seriöst hon skulle vara statsminister. Hur står hon inte längre upp på MPs listor?

  Svara
  • MiT

    /  12/15/2014

   Därför att de hellre vill ha idioter som Dalunde i riksdagen antar jag… 😉

   Svara
  • morpheus

    /  12/15/2014

   Sedan tillrättavisar hon de som går till personangrepp mot hennes meningsmotståndare i den här frågan.

   Jag blir fan tårögd.

   Svara
   • Gusev

     /  12/16/2014

    Josefin Utas ger mig lite tro på mänskligheten.

    Svara
 13. MiT

   /  12/15/2014

  Media och politiker i Sverige: Samerna är svenskar.
  Samerna: Nej det är vi inte.
  http://www.expressen.se/gt/kultur/viveca-vi-samer-kallar-oss-inte-svenskar/

  Svara
  • morpheus

    /  12/16/2014

   Och det ligger i hennes blod att flytta runt. Enligt henne själv.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/17/2014

   Expressen: ”Samerna ger Björn Söder rätt”
   När kommer uppföljaren?
   Aftonbladet: ”Expressen är nazister”

   Svara
 14. MiT

   /  12/15/2014

  Svara
 15. MiT

   /  12/15/2014

  Svara
 16. Det här var en mycket surrealistisk historia.
  Är inte Utas såväl kvinna som ”rasifierad”?
  Och är inte Rosén och Dalunde såväl ”vita” som män?
  De MANSPLAINAR henne! Förtryck! 😉

  Svara
  • Jan

    /  12/16/2014

   Rasifierad? Hur då?

   Svara
   • Inte vet jag- själva begreppet är ganska luddigt. Jag kan ha fel men jag uppfattar hennes efternamn som en aning utlandsklingande, och om det stämmer räcker det absolut för ”antirasister” att betrakta henne som ”rasifierad”.

    Svara
    • Intenso

      /  12/16/2014

     Tyskar också? Det är väl så att om du är ”vit” så kan du aldrig bli rasifierad oavsett var du befinner dig.

     Svara
     • Det handlar nog mycket om hur du själv betraktar dig. Kurder är ju lika ariska som tyskar men Zolfagary ser sig ju ändå som ”rasifierad”, därför borde även tyskar kunna göra det utan bekymmer. 🙂

 17. MiT

   /  12/16/2014

  Svara
  • Avgå..erhm…ja. Problemet är bara att det var väl precis det här hon sade på anställningsintervjun när hon fick frågan ”varför tycker du att vi ska anställa dig”?

   Svara
 18. Uffe

   /  12/16/2014

  Det där påminner mig om det som hände när Isabella Lund till slut tystnade på nätet. Hon drev en populär blogg, där hon diskuterade sexarbetares situation och ämnen runt omkring det. Hon påstod sig själv vara sexarbetare, och som jag minns det var hon alltid saklig i sina inlägg. Men så småningom var det en kommentator som fick nog: JPA kunde inte tåla att Isabella Lund var en pseudonym, och hotade att outa henne. Isabella valde att sluta skriva, och nu är alt det hon skrivit borta från nätet. Genom ett hot har alltså JPA lyckats tysta en röst som var läsvärd, och talade för dem som ingen annan talar för.

  Lite lustigt i sammanhanget är att JPA till stor del ville outa IL för att få veta vad hon egentligen heter. Men JPA skulle ju inte kunnat outa IL utan att själv veta från början. Om hon då redan vet vad IL heter, varför outa henne? Det fyller inget syfte, annat än att hota någon till tystnad!

  Svara
  • Vad står ”JPA” för?

   Svara
   • Uffe

     /  12/16/2014

    JPA är den kvinna som hotade med att outa Isabella Lund: Joh*nn* P*rikk* *hltenstedt. Ersätt stjärnorna med en bokstav som gör första namnet till kvinligt så fattar du.

    Svara
 19. MiT

   /  12/16/2014

  Svara
 20. MiT

   /  12/16/2014

  Svara
 21. MiT

   /  12/16/2014

  Svara
 22. MiT

   /  12/16/2014

  Svara
  • morpheus

    /  12/16/2014

   Den typen av normbrytande har jag faktiskt inget problem med. Bild på man som städar, bild på kvinna som byter däck osv.

   Problemet är ju att hon verkar utgå från en felaktig bild av fördelningen av hushållsarbete. Ja, kvinnor sköter oftare matlagning och liknande, men när man räknar in saker som att byta däck på bilen, klippa häcken, laga taket osv (som för övrigt är sysslor som inte faller inom ramarna för något skolämne alls (möjligen träslöjd i vissa fall) så brukar fördelningen jämna ut sig.

   Att kvinnor ska ”hjälpa till” mer med typiskt manliga sysslor brukar inte heller vara något problemområde.

   Svara
 23. Maria

   /  12/16/2014

  Det var ju bra att Politism tipsade om sajter att läsa. För det fungerar ju sa att folk vill läsa det som är förbjudet.

  Svara
 1. När Stefan Löfven är ute och reser | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: