Flyktingarna i Grytan

Först två inlägg om flyktingarna i Grytan i Jämtland från andra. Eller inte om dagens flyktingar egentligen utan om andra flyktingar i en svunnen tid

FLYKTEN

Sisu

Läs de två ovan! Det finns många som borde läsa dem. Man borde översätta dem så att de klagande i Grytan kan läsa lite…

Jag tycker att det är något som skaver rätt ordentligt när det gäller de flyktingar som vägrade kliva av bussen med allehanda jävla tramsursäkter.

syrienflyktingarnaiöstersund

Det är alltså elände vi erbjuder? Tak över huvudet som inte riskerar att sprängas bort, värme varje dag och natt inomhus, mat på bordet varje dag flera gånger, inga som stövlar in mitt i natten och släpar ut dem för att skära av deras halsar, ingen kemisk krigsföring, inga som skjuter på dem, inga bomber, inga tältläger, de får kläder att ha på kroppen och så vidare. De får till och med lite fickpengar! Allt utan motprestation alls. Det är helt och hållet gratis för dem! Det kallas ”elände”… Den där Omar Mustafa, är han på riktigt?

De får allt ovan och tackar genom att pissa på dem som ger dem det! Det är vad de gör, de pissar på alla skattebetalare i Sverige! Jag känner NOLL empati med dem. Sen kan alla jävla idioter gnälla hur mycket de vill att man inte kan kräva tacksamhet, och jag håller med för det kan man inte, men om man beter sig som de har gjort  så är man inte intresserad av något skydd alls utan bara ute efter att utnyttja! Alla deras uttalanden tyder på att det är lyxflyktingar som bara är här för att leva på andra och inget annat.

Jag är tacksam varje dag över att jag bor just i Sverige, jag står inte med mössan i handen och bockar och bugar av tacksamhet för det behöver ingen göra. Det räcker med att inte bete sig som ett rövhål och pissa på dem som gett oss det vi har i Sverige idag. Det gäller för mig och det gäller för dem som kommer hit som flyktingar också. Men en del av flyktingarna väljer alltså att pissa på dem som ger dem allt gratis! För min del kan man lika gärna sätta dem på bussen igen och köra och inte stanna förrän bussen är i Syrien!

Tänk att det heter ”skapar debatt” när man bara har sunt förnuft och säger det självklara, i klippet är det en kvinna som kommer från Libanon men som nu bor i Östersund och hon är minst sagt skitförbannad på dem…

Här är ännu ett klipp där kvinnan skäller på dem.

Som avslut vill jag även länka till Tino Sanandaji och hans inlägg om historierevisionism, ”Invandrare byggde inte Sverige”. För de i Grytan pissar inte bara på dagens skattebetalare i Sverige utan även på dem som byggt landet, alla de som offrat hälsan, fingrar, armar, ben, som var ledbrutna vid 50 års ålder, som dog i förtid helt utslitna, som inte ens som pensionärer har råd att ge en julklapp till sina barnbarn och så vidare i all oändlighet. De som sett till att Sverige överhuvudtaget KAN hjälpa andra. Man pissar på dem. Och idioter som Mustafa ovan och andra som säger som han hejar på!

Så fruktansvärt respektlöst!

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

50 kommentarer

 1. Anders/AV

   /  01/03/2015

  Det var en del andra på bussen som tydligen uppfattat vart man skulle och är glada för tak över huvudet, kläder, varmt vatten och mat. Som inser att man akut måste börja nånstans med det mest elementära och bygga därifrån. Och som skämmer ögonen ur sig för de landsmän som beter sig som otacksamma barn.
  30 idioter som inte insett att de bytt varma sandlådan till kalla mörka Sverige. Om de tycker det är jobbigt kan de ju byta med de som flytt elände INOM EU och åker hit. De får ingenting, bor verkligen i tältläger och tigger ihop brödfödan utanför Konsum.
  Nej, det handlar inte om att stå med mössan i hand och gråta av tacksamhet, utan att inse att varje steg bort från krigets elände är ett steg i rätt riktning. En resa är ett steg i taget.
  Sen ska vi ha klart för oss vem som har råd att betala smugglare att ta sig hit. Deras övre medelklass och överklass. Sådana som är vana att styra och ha krav. Om vårt Brommafolk skulle behöva fly, betalar nån miljon för att få familjen till ett annat land och hamnar akut i en gudsförgäten plats, med mat men utan WiFi, skulle säkert ett par av dem också bete sig som otacksamma svin. Speciellt som smugglarna har lovat dem en egen bungalow med pool.
  Om Omar Mustafa tycker att en militärförläggning i Norrland inte är ok till ett första akut skede, kan han ju fixa något bättre närmare city. I sin trädgård eller grannskap. Han kanske har ett gästrum extra.

  Svara
 2. Bra skrivet.

  Svara
 3. Med på bussen var en ung tjej som i ett Aktuellt-inslag gråtande skämdes för de andras otacksamhet. Hon sa att de fick ju tak över huvudet, uppvärmt boende, tre mål mat per dag, helt gratis. Inget av det hade de haft i Syrien.

  Genus-analys på det?

  Svara
 4. MiT

   /  01/03/2015

  Svara
  • JustMe

    /  01/03/2015

   Va???!!! Är det på riktigt? De vet inte vem mackan är? Var snäll och stoppa världen i så fall för jag vill kliva av.

   Svara
 5. MiT

   /  01/03/2015

  Svara
 6. michael

   /  01/03/2015

  Ja turistnäringen brukar ju hitta på olika slogans för att locka turister till olika landsdelar Jämtland måste ha lite uppförsbacke efter detta spektakel.
  Jämtland helvetet på jorden t.o.m. värre än krigsdrabbade länder.

  Svara
 7. The Perfect Man

   /  01/03/2015

  Stackare, gångavstånd till Brunflo (ingen världsmetropol kanske). Bussförbindelse med Östersund…
  ”-The pain, the pain. (Zachary Smith, Lost in Space)
  😉

  Svara
 8. MiT

   /  01/03/2015

  Svara
 9. Man undrar lite Grand hur Harrison och andra reagerar när de läser Sananndajis faktabaserade kritik, rycker de på axlarna? Säger de att han ljuger? Eller, hur kan de för sig själva rationalisera bort fakta.

  Har alltid haft svårt att förstå förintelseförnekare och de förtjänar enbart hån. Att Dick Harrison skulle ställa sig till den skaran som utan problem förvanskar historien hade jag inte trott. Vad har Expo på honom mån tro? Eller skulle vi se ringen från en pistolmynning i hans nacke om vi tittade noga?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/04/2015

   Han skrev något negativt för ett tag sedan och fick drevet på sig.
   Det här är hans pudel.

   Det värsta med kråksången är att han kommer ge de vanliga misstänkta cred till deras åsikter och värderingar. ”Han är professor och därmed är det vetenskapligt bevisat att jag har rätt!”

   Svara
 10. MiT

   /  01/03/2015

  Svara
 11. Vet inte om något om sanningshalten…

  Svara
 12. http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2590854-fler-konsstympade-ska-upptackas

  Har en liten aning om att det finns betydligt fler könsstympade pojkar, killar, män?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/04/2015

   Inte i lagens mening.
   Det kan komma på tal när Barnkonventionen ska bli lag dock. Vill minnas att kroppslig integritet fanns med på listan, och då inte bara för flickebarn.

   Svara
 13. Anonym

   /  01/03/2015

  Staten kan dra åt helvete. Här betalar en annan 67% för att bli pissad på. Jag byter taktik nu. Ska rösta på Vänsterpartiet, Skattefuska så mycket som möjligt. Försöka skaffa mig inkomster som går in på bankkonton utomlands osv. Köpa guld och gräva ner det i skogen nånstans. De ska inte få sno mina besparingar!

  Jag skyller inte på ”flyktingarna” i Grytan. Jag skyller på våra politker och staten. Dags att kasta ut packet.

  Svara
 14. MiT

   /  01/03/2015

  Svara
 15. mopsen

   /  01/03/2015

  Grytans arméförläggning lämnades 2005 av Försvaret. Förläggningen är vackert belägen på östra stranden av Brunfloviken, en del av Storsjön. Grytan har ca 150 innevånare och ligger 2 km norr om Brunflo, som har ca 4.800 innevånare.
  Avståndet till Östersund är 16 km.
  Förläggningsområdet har gatubelysning. Byggnaderna har varmvatten och VC. På militärtiden fanns det befälshotell, befälsmässar, matsal, marketenteri, bastu m m.
  Det finns radio, TV och internet.
  Parentetiskt noterade jag att en av flyktingarna hade en vinterjacka, som kostar 2.600 kronor.

  Svara
 16. MiT

   /  01/03/2015

  Svara
 17. MiT

   /  01/03/2015

  Svara
 18. MiT

   /  01/03/2015

  Svara
 19. MJ

   /  01/03/2015

  Det är en jävligt konstig syn på klagande. Mina föräldrars föräldrar fick allt det du räknar upp och mer därtill när de satt på långvården. Tyvärr satt de sin tid där efter 90-talets nedmontering. Om någon hade sagt till dem att sluta klaga och åka hem istället, att de klagade av lyxskäl och ville leva på andra så hade jag nog suttit på kåken fortfarande.

  Sen kan man tycka att invandrarna i grytan har fel (precis som att alla kommunalpolitiker, och alla som röstat på dem, tycker att gamlingarna på hemmet har fel), men det är något helt annat än att tycka att man inte ska få klaga.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/04/2015

   De har rätt att klaga.
   Andra har rätt att tycka det är fel.

   Svara
   • MJ

     /  01/04/2015

    Fast egentligen så tycker de ju inte att det är fel att klaga, de tycker bara att det är fel när svartskallar klagar.
    Det är problemet, att man tycker att vissa grupper inte ska få klaga, men låtsas som att det skulle handla om någon allmän klagomoral.

    Svara
    • Det som är fel är att de säger sig komma ifrån krigsdrabbade områden o söker sin tillflykt här. Kommer man ifrån sådana områden torde tak över huvudet o varm mat vara första prioritet. Men icke för dessa personer, där är det takvåning i stockholm som gäller.

     Det handlar inte om att man inte får klaga, det handlar om att man klagar när man får allt i världen o vill ha mer. Spelar ingen roll vilken hudfärg personen har, det är en ouppforstrad skitunge vilketsom.

     Svara
     • MJ

       /  01/04/2015

      Så du menar att min mormor som klagade på ensamhet, lång tid för att vänta på att bli tvättad m.m. egentligen inte alls behövde äldrevård eftersom hon bara fick klaga om hon hade haft det bättre hemma än på vårdhemmet?
      Samma sak med min morfar som klagade på att han satt och väntade på akuten med akuta bröstsmärtor, han behövde alltså ingen vård utan borde ha åkt hem istället för att klaga?

      Eller gäller inte samma logik i de fallen?

    • Kalle

      /  01/04/2015

     Självklart så hade det låtit helt annorlunda om ett gäng lintottar påstod sig fly från krig/svält/elände och hade fräckheten att bete sig som om de gjorde oss (landet Sverige) en ofantlig stor jävla tjänst genom sin blotta närvaro.

     Usch och fy för denna rasism.

     Svara
     • MJ

       /  01/04/2015

      Om de påstod sig söka vård och sedan inte var nöjda då?
      Eller är det bara när man är flykting som man ska hålla käften och stå med mössan i hand och slicka dig i röven?

     • Kalle

       /  01/04/2015

      @MJ
      Vad är det som du inte fattar din enfaldige lilla man?
      Dom kommer hit och påstår sig fly från krig, då borde det primära vara att hitta ett ställe där det råder fred och där de får mat/värme/tak över huvudet.
      VILKET DE FICK!
      Men vad gör de, bitchar och gnäller över att det är kallt, långt från till stan och att det finns varg och björn.
      Jag vet inte vad som är värst, deras avsmakliga beteende eller det faktum att det finns stolpskott som försvarar det.

      Och din jämförelse med dina far/morföräldrar är helt efterbliven för att jag antar att de var svenska medborgare som jag jobbat här och betalat skatt, DET GER DEM RÄTTEN ATT KLAGA OCH STÄLLA KRAV!
      Sverige är inget jävla ”all inclusive” för hela jordens befolkning och det är hög tid att du får in det i din lilla hjärna.

     • MJ

       /  01/04/2015

      Precis som jag sa, problemet var att de som klagade var svartskallar.

      Och nej varken farmor eller mormor var lönsamma affärer för staten. Mormor var hemmafru nästan hela livet och jobbade bara några år i tonåren, men på den tiden betalade man ingen skatt som barn. Däremot var de båda pursvenska nog för att kunnat ingå i nazisternas avelsprogram, inte en svartskalle i släkten så långt det finns rullor att tillgå.
      Fick de klaga?

     • Kalle

       /  01/04/2015

      MJ
      ”Precis som jag sa, problemet var att de som klagade var svartskallar.”
      Skitsnack, etnicitet har ingenting med det att göra och du har inte lagt fram några som helst bevis eller argument för att så skulle vara fallet.

      http://en.wiktionary.org/wiki/beggars_can%27t_be_choosers

 20. MiT

   /  01/04/2015

  Svara
 21. wigwag

   /  01/04/2015

  Alla har ju så jättefel i sin analys av ”flyktinggrytan”. 1. Flyktingarna kommer från Syrien och är därmed per definition inga rika lyxflyktingar som kopt sig en biljett till en bättre framtid. Deras prio 1 lär vara att återvända till Syrien och sina hemtrakter så snart läget tillåter. 2. Flyktingarna är förmodligen mycket tacksamma mot Sverige och Svenskarna att vi vill och kan och har förmåga att ta emot dom. Vad saken gäller är att dom blev en smula konfunderade av att bli placerade på en buss som plöjt genom mellansverige och därmed passerat den ena tätorten efter den andra för att slutligen mil efter mil bara se skog. Klart dom blev frustrerade och förbannade av sånt när dom dessutom förväntat sig ett boende i en tätortsmiljö. Bra att dom klagade och sittvägrade i bussen. Får vi hit några busslaster till av folk av samma kaliber så kanske det kan bli lite ordning på det här landet.

  Svara
  • Intenso

    /  01/04/2015

   Antingen är du djupt ironisk eller så har din buss kört i diket, vet faktiskt inte vad som är fallet.

   Svara
   • wigwag

     /  01/04/2015

    Nejdå. Förutom sista meningen lite grann. Jag representerar en åsikt som delas av majoriteten svenskar skulle jag tro för det är inte så himlans svårt att sätta sig in i flyktingarnas situation för de flesta med lite empati och inlevelseförmåga. Invandrarverket får fan ta och skärpa till sig med information och tydlighet så dom inte skapar onödig stress hos redan kraftigt stresspåverkade nyanlända potentiellt blivande svenskar. Hur dessa stressade, kanske posttraumatiserade, krigsflyende människor ”borde” reagera i en sån här situation där dom uppenbart känner sig lurade och förda bakom ljuset är ju förfan bara för magstarkt att börja spekulera i och ha åsikter kring.

    Svara
  • MJ

    /  01/04/2015

   Jag tycker väl inte att de har så värst bra skäl att protestera. Det jag hörde var att de ville vara i en större stad där det fanns Svenskar att umgås med och där de kunde hitta jobb.
   Problemet med det är ju att det inte finns några jobb och de har inte råd att bo bland svenskar.

   Det jag inte förstår är däremot inställningen att de inte skulle få klaga och att det skulle bevisa att de kommit hit utan skäl. Helt jävla idiotiskt resonemang. Man hoppas att de som resonerar så kommer ihåg sina ord när de hamnar i den bantade borgerliga äldreomsorgen, och att de då håller käft och alltid är underdåniga och tacksamma för vad de får.

   Svara
   • wigwag

     /  01/04/2015

    Själv avstår jag helt från att recensera deras skäl. Uppenbart var dom upprörda pga undermålig information om vart dom skulle och hur där såg ut. Jag tror Sverige har ett mycket bättre rykte bland flyende människor än vad det här landet förtjänar. Jag riktar min kritik för det inträffade helt mot invandrarverket eller migrationsverket eller vad nu dom inkompetenta jävlarna än kallar sig. Skandal.

    Svara
   • Kalle

     /  01/04/2015

    MJ
    ”Helt jävla idiotiskt resonemang”
    Låt säga att jag kommer fram till dig och säger ”jag är har inte ätit på en vecka, jag är så hungrig kan du ge mig mat snälla jag svälter”
    Så du bjuder hem mig till ditt hem och värmer på lite pytt i panna och vad gör jag då?
    Jo jag låser in mig på din toalett för jag hade förväntat mig att få oxfilé och tänker stanna kvar där tills jag får det.

    Så min fråga till dig är:
    Skulle en person som verkligen var helt utsvulten bete sig på det viset?
    Är det omänskligt/fult att ifrågasätta om det verkligen var så illa ställt med mig som jag försökte framställa det?
    Är det fel att säga ”passar det inte så vet du vart du har dörren”?

    PS: Vård/äldreomsorg är något vi betalar för, skatt kallas det för.
    Men du kanske inte betalar skatt och inte dina föräldrar samt deras föräldrar innan dig?
    Det skulle ju förklara en del.

    Svara
    • MJ

      /  01/04/2015

     Jag har mer än en gång stött på människor som hävdat att de var hungriga men ändå inte ville äta det som bjöds. Det brukar ju vara 2-3 sådana äldrevårdsskandaler om året t.ex.
     Vill du inte äta det som bjuds så låt bli då. Men ditt och de andra ”invandringskritikernas” argument är ju att om du inte äter det jag bjuder på så ska du svältas ihjäl för att du inte slickat min röv av tacksamhet.

     Jag tillhör faktiskt den lilla grupp människor i landet som betalat mer skatt än jag kostat. Men jag tycker inte att det ger mig några särskilda rättigheter och det är ju en försvinnande liten del av de pengarna som gått till något nyttigt. Min egen kommun valde t.ex. att lägga 10 miljoner på att sätta en syskonskara i barngulag utan anledning och samma år drog de in 3 miljoner på äldreomsorgen och 2.5 miljoner på fritidsverksamheten för tonåringar. Så om jag kunde skulle jag låta bli att betala skatt.

     Svara
     • Kalle

       /  01/04/2015

      ”Men ditt och de andra ”invandringskritikernas” argument är ju att om du inte äter det jag bjuder på så ska du svältas ihjäl för att du inte slickat min röv av tacksamhet.”

      Vad du snackar skit.
      Ingen säger något om att slicka röv eller svälta ihjäl, det är något som du påstår och det får stå för dig.
      Helt ärligt, jag tycker att jag har förklarat med ett rätt hyfsat exempel ”vart skon klämmer” men ändå så vägrar du fatta så de beror snarare vilja än förmåga och det kan jag inte hjälpa dig med.
      Att inte vara otacksam är inte samma sak som att vara tvungen att visa tacksamhet, slicka röv mm.
      http://en.wiktionary.org/wiki/beggars_can%27t_be_choosers

     • MJ

       /  01/04/2015

      Så förklara så varför vårdsökande skulle ha rätt att klaga på vården.

    • wigwag

      /  01/05/2015

     Men Kalle flyktingarna har inte kommit till Sverige för att dom är fattiga eller hungriga utan för att dom av internationellt erkända skäl har anledning frukta för sina liv. Det är därför dom fått flyktingstatus. Din jämförelse haltar därför. Finns ingen anledning för dessa människor att finna sig i ett dåligt och respektlöst bemötande. Flyktingarna är tacksamma mot Sverige men dom kräver respekt och sin rätt att bli lyssnade på. Det gör alla människor och speciellt då människor som redan i grunden är kränkta och befinner sig i en sårbar situation. Öppna ditt hjärta som Reinfeldt säger.

     Svara
     • Kalle

       /  01/05/2015

      Jävlas du med mig eller är då så pass trög att du inte förstår att det var en liknelse?
      Trygghet är ett grundläggande behov precis som behovet att få i sig tillräckligt med mat, detta gör det jämförelsen helt korrekt.
      Fattar du inte varför så kanske du ska ta fråga någon vuxen/skötare i din närhet.

     • wigwag

       /  01/06/2015

      Fast kan du inte göra en trygghetsliknelse istället då. På individplanet som blir fel bara det. Det räcker inte heller med att ha ett icke tillfredsställt trygghetsbehov för att få flyktingstatus. Din liknelse haltar på många plan. Grytanflyktingarna kände sig hur som helst säkert jävligt trygga i sin buss och jag blir glad för deras skull att dom fått sitt trygghetsbehov så pass tillfredsställt att dom orkar klaga och opponera sig mot en upplevd illa behandling. Fundera lite på vad det är för samhälle du vill Sverige ska vara. I förlängningen på en sån tankebana, om du kommer så långt, så kommer du inse att vi inte tar emot flyktingar för deras skull eller att vi tycker synd om deras stackars behov utan för vår egen skull och värnet om det öppna humanistiska samhället.

 22. Kalle

   /  01/05/2015

  MJ
  ”Så förklara så varför vårdsökande skulle ha rätt att klaga på vården”
  Gladeligen men inte innan du rengör till fullo varför Syriernas situation skulle vara på¨något sätt jämförbar med en svensk som söker vård i Sverige.

  Svara
  • MJ

    /  01/05/2015

   Det har jag ju gjort ovan.
   Resonemanget är ju att syrierna klagar för att de skulle haft det bättre innan och på grund av deras bristande tacksamhet så borde de åka hem igen.
   Samma sak gäller väl den som klagar i vården, att de hade det bättre innan de kom till sjukhuset/ vårdhemmet och på grund av detta otacksamhet så borde de skickas hem.

   Svara
   • Kalle

     /  01/07/2015

    ”Resonemanget är ju att syrierna klagar för att de skulle haft det bättre innan ”
    För Syrierna på bussen är det väl snarare tvärt om, de påstår sig fly för sina liv från något som är skit och vi erbjuder dem tak över huvudet/mat/fred mm. Men det har den fräckheten att bete sig som om de gjorde oss en fet tjänst genom att komma hit.
    Dessutom så om man ska gå på vad busschauffören har sagt så ljuger de som en häst travar och som om det inte räckte så snodde de hans laptop.

    Jag bör tillägga att vård/omsorg är någon som vi i Sverige finansierar genom att betala skatt, guldgrävarna på bussen har hittills inte gett oss ett enda ruttet öre men trots det så är det ”ge mig ge mig ge mig”

    Ska vi sammanfatta det hela så är det ett stort jävla hån mot alla i detta land som betalar skatt så att dessa otacksamma vuxna män har någonstans att ta vägen.
    Ska man helt gå efter deras agerande, så skulle jag nog vilja påstå att de har kommit hit inte för att de behöver vår hjälp utan att de är här för att utnyttja oss.

    Men du kanske är en sån där som anser sig vara ”världsmedborgare” och tycker att det borde vara fritt fram för vem som helst på denna jord att komma hit och roffa åt sig?
    Då kanske vi borde kräva att alla människor som finns på denna jord betalar skatt till Sverige, vad tror du om det?

    Svara
 1. Bland Rovdjur Och Andra Svenskar | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: