Med fittkonst på väggarna

Lina Thomsgård blev intervjuad i etc (länk via archive.today) och det publicerades för cirka en vecka sedan.

Vi sitter på det nyöppnade caféet Femtopia i Hornstull i Stockholm. Mammas gata för ung, vit kulturelit och hipsters.

Jaha, intervjun sker på något som heter ”Femtopia” på Hornstull i Stockholm, så förvånad jag absolut inte blev…

Förutom Lina Thomsgård och jag består caféets gäster av en ung man med flanellskjorta som knapprar på sin Macbook och vid bordet intill två kvinnor som högljutt diskuterar det politiska läget (”för jävligt!”). Vi smälter in. I lokalen pågår en konstutställning och på väggarna hänger olika former av underliv. Så är det i Hornstull nuförtiden. För fem år sedan låg här en traditionell andrahandsbutik som sålde metspön, frimärken och udda bestick. Nu är det fittkonst.

De smälter in på Femtopia med fittkonst på väggarna, oj det kunde jag aldrig gissa…

Lina Thomsgård reflekterar över att nästan alla intervjuer hon gjort den senaste tiden ägt rum i kvarteren häromkring eftersom journalisterna som föreslagit mötesplats antingen bor eller jobbar här. Jag frågar var hon själv bor. Också i Hornstull. Jag säger att jag blir socialt deprimerad i Hornstull eftersom det är så segregerat. Hon håller med. Sedan talar vi en stund om att det är lätt att klaga över segregation när man själv bor mitt i stan, men att ingen av oss i realiteten skulle vara beredda att flytta till en förort långt utanför centrum.

Nähä, är det en kraftig överrepresentation av journalister där? Och de vill inte flytta på sina rövar?

thomsgårdtvingasflytta

Det man kan vara helt säker på när folk vill ha lagar, förment för att ”sparka sig själv i rumpan”, är att de menar ALDRIG att de själva ska behöva göra allvar av det även om de säger så. Alla lagar och regler som ska inskränka på frihet ser sådana ivrare noga till att de själva slipper. ALLTID! Sovjetunionen glömmer man tydligen bort väldigt fort i det här landet…

Om någon säger ”nu förbjuder vi vegetarianskt” så säger hon knappast ”KÖR” och ”Perfekt” gissar jag?

thomsgårdtvingasflytta1

Det skulle inte ens märkas för henne eftersom förbudsivrare ALLTID NOGA ser till att de själva kan kringgå förbuden på något sätt. Förslagsvis genom att kräva att det i eventuell lag skrivs in att det endast gäller vita medelålders heterosexuella människor djur (enligt Åsa Romson så är ju den kategorin inte ens människor)?

Hon kan alltså intellektuellt förstå principen om det fria valet men kan inte känna det? Men visst, man saknar inte kon förrän båset är tomt. En ko är alltså ett ganska stort djur, mjölk kommer till exempel från kor (extra info för Hornstullsbor som häckar på Femtopia…).

Tunnelbaneförbud? KÖR!

Är hon kommunist? Där svarar hon fel för precis allt hon förespråkar skriker kommunism. Och hon gillar Fi ganska mycket

loserattack

loserattack3

Det ovan kommer från ett inlägg dagen efter valet, finns några fler härliga tweetar i det inlägget. Och gillar man Fi (kanske till och med röstar på dem?) så ÄR man kommunist. Fi står LÅNGT till vänster om Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

thomsgårdtvingasflytta2

Hittade detta via tweeten ovan. Och man undrar ju varför hon inte bara kan göra slag i saken och flytta? Eller är den brinnande lågan för att ”jämna ut klyftorna” inte tillräckligt varm? Det är kanske ett levebröd att framställa sig som sådan samtidigt som man sitter och häckar på Femtopia med fittkonsten?

********************

Ekvalist: ”Normkritisk musikal

Genusdebatten: ”Om vettlösa fittpersoner och karaktärslösa kukpersoner

Mer än 140 tecken: ”Det politiskt korrekta

Susannas Crowbar: ”Nytt år – nya tag

Fröken missnöjd: ”duality…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

67 kommentarer

 1. Pelle2

   /  01/05/2015

  Bara för att Thomsgård är oförmögen att göra egna livsval så innebär det inte att det är en bra ide’ att lagstifta en massa saker för oss andra och därmed begränsa våra valmöjligheter.
  Men som Fi-anhängare så är hon som sagt var så nära en kommunist man kan komma idag så det förvånar mig inte att hon vill ha en stat som tvingar oss att göra saker mot vår vilja.Hon hoppas väl i och för sig få vara en del av en framtida partiledning så att det är alla andra som skall tvingas göra saker medan hon själv gör som hon vill,precis som du skriver.

  Svara
 2. robjoh

   /  01/05/2015

  ”jag är gärna solidarisk så länge jag själv inte behöver offra något”

  Det jag inte förstår är hur individer som förespråkar lagar som de själva inte idag följer tror att det ska bli bättre av lagar. Slitningarna i samhället kommer säkert bli lägre av att vi tvångsförflyttar individer, antagligen inte eliten utan arbetarklassen, till orter där de inte vill bo.

  Svara
 3. Hon representerar en grupp av människor som är helt oförmögna att tänka en tanke klart. Att ta en idé eller fundering till dess naturliga avslut. Istället så väller ogenomtänkta saker fram. Att uttrycka idéer i samma mening som står i direkt konflikt med varandra rent intellektuellt är inget problem, snarare en tillgång för dessa människor.

  De säger alla rätta sakerna i precis rätt ögonblick. Twitch gameplay kallas det bland gamers när spelet går ut på att testa din reaktionsförmåga.

  Samma sak med såna här proffstyckare. De reagerar utan att tänka. De levererar åsikter snabbare än sin egen skugga likt Lucky Luke. Synd bara att dom nästan regelmässigt istället för sin egen skugga skjuter sig i foten.

  Arnstad är ett lysande exempel. Han är ateist och muslim samtidigt. Varför inte?

  Svara
 4. Det er aaaaltfor tidlig med 1 april. Det må være spøk, ingen kan være så dum. Det burde ikke være biologisk mulig 🙂 eller….

  Svara
 5. michael

   /  01/05/2015

  Intervjun förvandlas till en parodi vilket dom medverkande inte förstår därav parodin.
  Dessa vita medelklass kvinnor vilkas åsikter är så pk att skolan,media och stat curlat fram dessa på en väg beklädd av räkmackor,man kan säga att dom nästintill blivit institutionaliserade pga att dom tycker så rätt.
  Självklart föder det tankar om att staten är god som borde bestämma ännu mer över människors liv,och samtidigt som dessa feta huskatter som lapat grädde hela livet sitter och fikar och ger uttryck för sin välmåendesjuka,så dör människor för att ens uppnå en tiondel av den frihet dessa har,och som dom frivilligt vill få beskuren pga livsleda.

  Svara
 6. MiT

   /  01/05/2015

  Svara
 7. Johan A

   /  01/05/2015

  Kan inte låta bli att tänka på ett inslag i tv-nyheterna i mitten på 90-talet där de intervjuade unga tjejer angående att det var tal om att det skulle bli värnplikt även för tjejer. Det genomgående svaret från dessa tjejer som intervjuades var: ”Det är jättebra, bara JAG inte behöver göra det.”
  Idag är dessa tjejer vuxna (nåja…) och får dylika frågor som Thomsgård fick, och svaret som ges är fortfarande genomgående: ”Det är jättebra, bara JAG inte behöver göra det.” De förväntar sig att få något utan att behöva ge och sen tycker de att de är förtryckta när de inte får det de vill ha utan motprestation. Varför får jag känslan av att dessa individer stannade i utvecklingen när de var 14?

  Svara
 8. Grodan Boll

   /  01/05/2015

  Men låt berget komma till Muhammed då. Öppna upp en proportioneligt stor flyktingförläggning granne med henne så att hon blir lycklig. Massor av tillfällen för solidaritet utan att hon behöver flytta!

  Svara
 9. Jonte

   /  01/05/2015

  Hur i h-e har denna kvinna lyckats bli en hyllad debattör och proffstyckare?

  Svara
  • Pelle2

    /  01/05/2015

   De söndercurlade feministerna vill tydligen bli curlade från vaggan till graven.Klart att staten skall hjälpa dom att ta beslut när mamma och pappa inte kan hjälpa dom.

   Svara
 10. Lol, jag gissade redan i förväg att ditt inlägg idag skulle handla om just detta.

  Upptäckte även att jag redan är blockad av Thomsgård. Men då kan hon ej klaga på subtweets

  Svara
  • Pelle2

    /  01/05/2015

   Klart ni är blockade av Thomsgård. Feminister klarar ju inte av att argumentera för sin sak så då är det block som gäller.

   Svara
  • Jag var inte blockad, underligt nog. Kommer nog snart, även om jag inte skriver till henne. Kan Arnstad, så kan Thomsgård.

   Svara
 11. Kristian

   /  01/05/2015

  Frihet är slaveri etc.

  Svara
 12. MiT

   /  01/05/2015

  Svara
  • Problemet hon nog hade med den ledaren var att den innehöll en färdigtänkt tanke och var inte fylld med svavelosande retorik riktad mot Sverigedemokraterna. Det passade inte in i hennes världsbild och därmed så gillar hon inte olika.

   Jag spår att hon i en nära framtid kommer att göra ett karriärterminerande drag. Twitter kommer att vara verktyget.

   Svara
 13. Soundtrack

   /  01/05/2015

  http://www.svt.se/tvodd-med-anna-och-david/se-program/avsnitt-24-20?autostart=true

  Intressant även om man inte gillar fotboll. Hon svävar iväg rätt rejält.

  Svara
  • Jonte

    /  01/05/2015

   ”Anna Tascha Larsson och David Fjäll tar under 15 onsdagar upp fotboll ur ett fan-perspektiv. Med en känd gäst diskuterar de ett hett och aktuellt ämne för dem som sitter på läktaren. Det handlar om ligorna i Europa, snyggaste spelarna och de senaste skandalerna.”

   Ärligt talat bryr jag mig inte om ett tv-program diskuterar vilka herrspelare som är snyggast men jag kan inte låta bli att tänka på reaktionerna om det hade handlat om damspelare.

   Svara
 14. Fiat Lux

   /  01/05/2015

  Ville bara påpeka att Barkarby är alldeles osedvanligt segregerat för att vara ett till övervägande delen lägre medelklassområde. Mångkulturen hålls mest på pizzeriorna och frisérsalongerna.

  Svara
  • Liten

    /  01/05/2015

   Japp, och när tunnelbanan är klar så får man hosta upp typ 3-4 millar för en lägenhet som är av lite större mått, fattigt som fan där.

   Svara
 15. QED

   /  01/05/2015

  Upphittat: Twitter-profilbild. Är det någon debattör som tappat bort den här?

  Svara
  • QED

    /  01/05/2015

   Den här länken kanske fungerar bättre:

   animal-backgrounds.com/files/Proboscis%20Monkey/Proboscis-monkey-close-up_1920x1200-Wallpaper.jpg

   Svara
 16. Jonte

   /  01/05/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/05/2015

   Så om jag skriver att jag hatar kvinnor så är jag en kvinnokritiker ? Skulle inte tro att Ingvar hade köpt det.
   Dessutom är det väl få om ens någon på bl.a denna blogg som hatar kvinnor
   generellt. Vi kritiserar feminismen som den ser ut idag och det är ju en otrolig skillnad. Du väljer att bli feminist men du kan inte välja ditt kön.

   Svara
 17. MiT

   /  01/05/2015

  Svara
  • Kristian

    /  01/05/2015

   Det stavas ”gôtt”.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/05/2015

   Så kritiken mot hennes idiotiska uttalande om tvångslagar blev så stark att hon var tvungen att göra en liten pudel ?
   Om hon nu känner att hon vill vara solidarisk och vil minska segregationen genom att flytta till ett utanförskapsområde så får hon väl ta sig i kragen och lyfta på sitt arschel och göra det.
   Skulle dock tro att hon är som de flesta godhetsapostlarna bara solidarisk i teorin.Det går ju jättebra att sitta vid köttgrytorna på Södermalm och vara låtsassolidarisk men det är mycket svårare att vara solidarisk i praktiken.
   Hon är ett praktexempel på en feministisk hycklare !

   Svara
  • Rivigare politik? Visst, riv Hornstull och bygg ett tältläger för tiggare, så blir det lite mer rättvisa

   Svara
 18. MiT

   /  01/05/2015

  Svara
 19. MiT

   /  01/05/2015

  Svara
  • Jonte

    /  01/05/2015

   Jag vill också tvångsförflytta Lina Thomsgård, varför inte Nordkorea? Hon kan säkert bli bostadsminister där

   Svara
   • Pelle2

     /  01/05/2015

    Ja, extremister av olika färg brukar ju gilla tvång.Åtminstone så länge det inte drabbar dom själva.
    Hur kan man vara så intelligensbefriad att man skriver att tvång är soft ?
    Hoppas att Aftonbladet är lika stolt över denna medarbetaren som de är över mobbaren Virtanen.

    Svara
   • Det är soft med tvång, mer blåljus och batong!

    Svara
 20. MiT

   /  01/05/2015

  Tino Sanandaji är igång med sågen på twitter för den som är intresserad
  https://twitter.com/TSanandaji/with_replies

  Svara
  • Spännande att se att Sanandaji, som inte skriver perfekt svenska, ändå sopar banan med Norberg och Segerfeldt som i allt väsentligt verkar sakna nationalekonomiska kunskaper över B-nivå. Det känns som om någon ännu mer meriterad kommer att lockas att lägga sig i den här fascinerande debatten.

   Svara
 21. MiT

   /  01/05/2015

  Svara
 22. MiT

   /  01/05/2015

  Svara
 23. MiT

   /  01/05/2015

  Typ det som bara var ett skämt. Eller nåt sånt…

  Svara
  • Jonte

    /  01/05/2015

   Lina Thomsgård verkar tolka uttrycket ”Pappa Staten” bokstavligen

   Svara
  • Om vi typ liksom bara kunde sluta typ använda typ skräpord liksom. Det skulle vara typ soft bra.

   Svara
 24. Dreadlock

   /  01/05/2015

  Thomsgård är ju inte riktig så dum som hon framstår som i sina twitter. Att ropa efter en auktoritär stat garanterar att hon får blickfånget och uppmärksamhet en liten tid till, innan stjärnan slocknar i medierampljuset. Mediehora kallas det. Linda Skugge,föregångaren för en helt fiktiv spelad puckat feminist (Aftonbladet) har t.o.m. haft kurser i hur man drar slipstenen. … En journalist som är ”feminist” lägger upp sig som ett offer (Den fruktansvärda sexism,som ständigt stör tillvaron) kör med politiska uttalanden ( En bra stat,är en stat som tvingar mig till att aktivt göra saker som jag är för lat att göra)

  Inte en chans i helvetet att Thomsgård varken tycker,eller står upp för det hon tycker.

  Åter går vi på det. Gång efter gång. Lösnummer och klick. Där har vi den verkliga popfeminism

  Svara
  • Skugge/Norrman jobbade på Expressen och har hon senare erkänt att hon avsiktligt överdrev sin feminism bara för att sälja läsnummer åt arbetsgivaren. Minns att jag köpte Kvällsposten varje lördag bara för att kräkas över hennes idiotiska texter.

   Blondinbella spelade puckad på andra sidan genuspolitikens mittlinje och nådde motsvarande framgång

   Svara
  • Pelle2

    /  01/06/2015

   Tja, att dra uppmärksamhet till sig till varje pris kanske är bra i det korta perspektivet men att bli ihågkommen som en dåre som förespråkar en totalitär stat är knappast något att skryta med…

   Svara
 25. Benny

   /  01/07/2015

  Läste intervjun tidigare idag. När jag kom till:
  ”Jag säger att jag blir socialt deprimerad i Hornstull eftersom det är så segregerat. Hon håller med.”
  …höll jag på att skratta ihjäl mig.
  Det är så klockren satir att man baxnar. Två postmoderna hippsterkommunister som sitter på ett fittcafé på Hornstull och riktigt förståååår varandra. Jag ser den satiriska teckningen i satirtidningen Galago framför mig, nävisst ja Galago är PK…
  I och med att det sägs på fullaste allvar blir det explosivt komiskt.

  Svara
 1. Det är väljarna det är fel på! | WTF?
 2. Stockholmsjournalisternas kartor över Sverige | WTF?
 3. Queera byggnader | WTF?
 4. Unga Feminister skriver debattartikel! | WTF?
 5. Nu är det snart ruggugglans tur | WTF?
 6. ”ligger med sina arbetskamrater” | WTF?
 7. Vad går Saudiarabien miste om? | WTF?
 8. 1 april varje dag: Del 3 | WTF?
 9. Fi-märkt statsvetare: ”Snälla staten, tvinga oss!” | WTF?
 10. Södermalm i chock efter det tunga beskedet! | WTF?
 11. Söders hjältar: Veronica | WTF?
 12. Lite blandat från 2015 | WTF?
 13. Thomsgård ska korrigera världshistorien! Och får gratisreklam av SVT… | WTF?
 14. 12 km hög stapel med femhundringar till migrationen varje år | WTF?
 15. De nyväckta klimataktivisternas egna resor | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: