Stockholmsjournalisternas kartor över Sverige

Man har ju förstått att journalisterna i Stockholm har sina speciella kartor över hur landet ser ut och över vad som är viktigt. Nu har det skett, några av dessa kartor har läckt ut till allmänheten!

B6tx8MVIUAEhyJk

Fast gissar att den ovan är en lite äldre karta som inte hunnit bli uppdaterad ordentligt efter det senaste valet. För när man ser den lite mer detaljerade kartan nedan

skyddsvallen

så kan man se att det enda viktiga och egentligen beboeliga området i Sverige har blivit lite mindre och mer koncentrerat. Det gäller att samla de goda människorna i ett litet reservat för att skydda dem från alla dräglande ondingar som bor bland tomtar, troll, varulvar och patriarkat!

Nu är jag inte från Stockholm men gissar att Femtopia med fittkonsten finns där någonstans?

********************

Snurrigt: ”Mångfald enligt Public Service.

Fnordspotting: ”Den postmoderna statistiken

Jussi H Lundell: ”INTERNT: Frågor inför 2015 [obs: detta får inte lämna intranätet]

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

80 kommentarer

 1. Det märkliga är att vargar är något positivt- såvida det inte handlar om flyktingar som är rädda för dem.

  Och sen får vi ju inte glömma ”islamofobi” på den andra bilden. Det är viktigt! 😉

  Svara
  • MJ

    /  01/08/2015

   Är inte vargar positivt då?
   Sen är det nog ganska liten risk att vi får hit flyktingar från länder med färre vargar, så varför skulle de vara rädda för varg?

   Svara
   • Uppenbarligen anser ju inte ALLA att vargar är positivt. Har du helt missat historien om flyktingarna i Jämtland som ville bo i Malmö? Dessa gnällde ju bland annat över att det fanns varg och björn. Själv vet jag inte om det finns varg i Syrien, men om de gnäller över att det finns det i Jämtland BORDE de väl vara rädda för varg, inte sant?

    Svara
 2. Kommer alla asylsökande verkligen att få plats? Jag menar, det bor ju redan folk där…

  Svara
  • Pellle2

    /  01/07/2015

   Du tror väl inte på fullt allvar att de vill ha en massa flyktingar på Söder ? Herregud,hur skulle det se ut ? Dom nöjer sig med att vara Solidariska i ord och inte i handling som vanligt.

   Svara
   • Det var nog vara som jag drömde då. Mina drömmar, andras mardrömmar…

    Svara
 3. Pellle2

   /  01/07/2015

  Den uppdaterade kartan är nog mera relevant. Allt som försiggår utanför Södermalm är per definition något otäckt och suspekt. Alla godhetsapostlarna bor naturligtvis på Södermalm.Helst skulle de väl vilja skapa ett gated community.
  Femtopia låg väl vid Hornstull och det är definitivt en del av Södermalm. Du tror väl inte Thomsgård skulle våga sig utanför Söder om hon inte blir tvångsförflyttad ;-).

  Svara
 4. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 5. Novus vd i SVD: ”…och mediernas fokus verkar snävats in, känslor och åsikter drar läsare, fakta fick samma tyngd som åsikter i debatten.” ”Fakta måste återfå sin särställning – självklart kan bilden revideras och ifrågasättas, men logiken får aldrig förblindas av känslor.”

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/varfor-ar-manga-valjare-sa-arga_4232319.svd

  Svara
  • Kristian

    /  01/07/2015

   Bra.
   ”Ansvaret för detta ligger inte enbart bland politiker, utan verklighetsbilden byggs även av medierna.”

   Du skojar!

   Svara
 6. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/07/2015

   Förstår att det är pinsamt för MP och Fridolin att hans löfte om att fixa skolan på 100 dagar inte uppfylls. Frågan är bara hur man kan vara så korkad att man lovar något sådant ?

   Svara
 7. QED

   /  01/07/2015
  Svara
  • Trolletplutt

    /  01/07/2015

   Se gärna sportens årskrönika.
   Lysande vinkling i första halvan.
   Det börjar med kvinnor år och så letar de efter alla kvinnliga sporter som lyckas detta år.
   Boxning, curling, osv.
   Det blir faktiskt stor komik efter ett tag.

   Svara
 8. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 9. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • robjoh

    /  01/08/2015

   Någon som kan franska och som kan översätta, stämmer det?

   Svara
 10. MiT

   /  01/07/2015

  Jaha, skrek de så

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/08/2015

   Vi får väl gissa att det var en gliring till ärkebiskopen.

   Svara
 11. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 12. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 13. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 14. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • norskgoy

    /  01/07/2015

   Full Arnstad? 🙂

   Svara
  • halvgrek

    /  01/07/2015

   kolla denna snubbes twitter, sitter bara och whinear hela dagarna

   Svara
  • MJ

    /  01/08/2015

   Men det är ju exakt vad som kommer att hända (om det var muslimer, annars betraktas det som en olycka) och det är också exakt vad terroristerna vill.

   Svara
   • robjoh

     /  01/08/2015

    Tja som ateist skyller jag det på religion, i detta fall troligen Islam. Har dock inte med att jag är rasist, utan att jag inte gillar religion.

    Svara
    • MJ

      /  01/08/2015

     Ja det är ju inte ”ren” rasism från någon arabhatare. Men det som kommer att hända är att arabhatarna kommer att hetsa mot muslimer (precis som att feminister hetsar mot män på grund av vad vissa män gjort) och andra sidan kommer säga ”inte alla muslimer” (/män).

     De som hetsar mot muslimer kommer också att hävda att det är demokrati och tryckfrihet de värnar om men konstigt nog brydde de sig inte när USA bombade al Jazeeras kontor i Irak och Afghanistan.

     Men målet för terroristerna är ju att skapa just hetsen mot muslimer.

     Sen kan jag tycka att det är roligt att svenska journalister tävlar i att prata om hur viktigt det är med fria uttryck, men inte en jävel har ställt upp på Dan Parks som straffades av staten för att han visade förbjudna bilder.

     Svara
     • robjoh

       /  01/08/2015

      @MJ
      Tja jag har aldrig någonsin påstått att jag anser att våra kära journalister verkligen tror på yttrandefrihet. Jag stödjer inte heller bombningar av TV-kontor. Oavsett vem som gör det.

      Min inställning är att vi behöver kräva reformer av Islam, och likt kristendomen skicka tillbaka religionen till den privata intressesfären. Jag får dock erkänna att jag inte exakt vet vad jag vill se för reformer i Islam för jag har inte läst koranen. Jag har däremot läst bibeln och är koranen i närheten av den boken så är det inte en trevlig bok…

     • MJ

       /  01/08/2015

      Folk får väl tro på vilken religion de vill och de får väl själva ansvara för hur de vill tolka eller reformera sin guds eller sina gudars vilja. Jag lägger mig inte i hur muslimer eller andra religiösa tror, även om jag gärna diskuterar deras tolkningar (t.ex. koranens förbud mot angrepp på obeväpnade kontra just angrepp på obeväpnade, eller Jesus förbannelse av rika kontra just rika som tror på Jesus).

      Det är inte heller det som är problemet. Även om islamistisk terror är en fjärt i rymden jämfört med den terror som ”väst” sysslar med i andra länder, så är ju anledningen till den ganska enkel, precis som det alltid varit. Om man skapar en massa människor som inte har något att förlora, men gott om anledningar att hata en, så kommer man att få en massa problem.

      Religiös extremism lever också på elände. Om man orsakar en massa jävla elände så kommer folk att vända sig till religionen (som opium för folket som ett vist skägg en gång sa, alltså ett bedövningsmedel). Så är det överallt, den sekulära välfärdsstaten Irak bombades tillbaka till 1800-talet och folk blev helt plötsligt radikalt religiösa, Afghanistan, Centralasiens mest progressiva och sekulära land förvandlades genom inbördeskrig (utbördeskrig via ombud) och ökande elände till regionens mest religiöst extrema land, Somalia med ganska sekulär befolkning och fullständig fred mellan kristna och muslimer förvandlades genom elände till den religiösa extremismens huvudstad, osv osv osv osv.

 15. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • MJ

    /  01/08/2015

   Vilket dåd var det som hade med SÄPO:s verksamhet att göra?

   Svara
 16. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 17. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • MJ

    /  01/08/2015

   Dan Park fälldes för att ha visat upp bilder och texter som gick emot den svenska statens officiella politiska linje.
   En ung man som bar politiska symboler på sina kläder som stred mot den svenska statens officiella politiska linje blev straffad.
   En person som spred politiska flygblad som gick emot den svenska statens officiella politiska linje.på en skola blev straffad.
   En person som föreläste på en högskola som sin politiska åsikt, som gick emot den svenska statens officiella politiska linje, fälldes och även den person på högskolan som bjudit in honom att tala fälldes.
   En person som översatte serieteckningar, som gick emot den svenska statens officiella politiska linje, fälldes för brott.

   Listan kan göras mycket mycket längre.
   Lista på personer som vågar kritisera saken är däremot mycket kort, inte ens bland de som brukar slå sig för bröstet och hävda att de är modiga kritiker av olika saker så finns det särskilt många som vågar gå emot staten.

   Svara
 18. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 19. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 20. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 21. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 22. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • Pet

    /  01/07/2015

   Fortsätt att publicera satir, fortsätt att diskutera och vik er inte för åsiktspolisens maffia-liknande vädjan att det vore bättre för alla om ni höll truten.

   Svara
 23. Kristian

   /  01/07/2015

  Penn Gillette år 2010 om varför serien Bullshit! inte tar up Islam:
  ”… we haven’t tackled Islam because we have families. … and I think the worst thing you can say about a group in a free society is that you’re afraid to talk about it–I can’t think of anything more horrific.”

  Svara
 24. MiT

   /  01/07/2015

  Mmm, svara på detta genom att försöka hindra folk att prata är säkert rätt väg…

  Och arrogant också…

  Svara
 25. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • norskgoy

    /  01/07/2015

   Det er en rasistisk tegning…..go full Arnstad!

   Svara
 26. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • Pet

    /  01/07/2015

   Kan förstå uppmaningen men jag tror inte att terroristerna och deras sympatisörer kommer att förstå. De är sjuka i huvudet.

   Svara
   • Opie

     /  01/07/2015

    Varför då? Jag driver med vem fan jag vill oavsett grupptillhörighet.

    Svara
  • Kristian

    /  01/07/2015

   Intersektionaliteten igen.
   Endast kvinnor får kritisera kvinnor, endast [religion] får kritisera den som tillhör [religion], endast [hudfärg] får kritisera den som har [hudfärg], endast [skostorlek] får kritisera den som har [skostorlek].

   Där fick ni så ni teg, förbaskade vita medelålders, 46-gubbar!
   (10.5 i England.)

   Svara
  • MJ

    /  01/08/2015

   Det bästa borde väl vara att skämta om de döda, det kommer ju röra upp känslor samtidigt som det hedrar deras minne.

   Svara
 27. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • Set skulle jag vilja se. Åt för SVT debatt kanske? Tror dock inte att utgången skulle bli till Kianzads fördel.

   Svara
  • ”Simpel docent”?

   Det krävs väl två doktorsavhandlingar för att bli docent? Sopor som Arnstad och Chavez Perez blir ”regeringens expert” innan de ens nått fil kand, eller möjligen nätt & jämnt.

   Svara
  • robjoh

    /  01/08/2015

   Som doktorand skulle jag vilja påpeka att forskning inte är baserad på titeln på den som skriver. Det handlar om fakta, oavsett vem som framför den.

   Jag har inte hängt med på vad Tino anser är fel. MEN om han har rätt att i något inte stämmer med fakta så spelar det ingen som helst roll om Tino är docent, doktor eller för den delen helt utan akademisk titel. Anser man sig vara forskare skall man uppdatera.

   Svara
  • MJ

    /  01/08/2015

   Fast Sanandaji sysslar ju med nationalekonomi, vilket är en religion och inte en vetenskap.

   Svara
 28. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 29. Kalle

   /  01/07/2015

  Attacken hyllas av jihadister (Svenska)
  http://www.svt.se/nyheter/varlden/attacken-hyllas-av-jihadister

  Så nu väntar jag bara att Robban Aschberg och resten av extremistmupparna på researchgruppen kommer att göra kreditupplysningar och hänga ut dessa kräk, kanske tom att någon liten journalist-hen gör hembesök?

  Skämt å åsido, det är hög tid att statuera ett exempel

  Svara
 30. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 31. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • Omar måste vara en sån där vit kränkt man som feministerna pratar om.

   Svara
 32. MiT

   /  01/07/2015

  8 år gammal
  ”Laila Freivalds lovade arton muslimska ambassadörer att personligen be om ursäkt om en svensk tidning publicerade nidbilder av Muhammed. Det löftet höll hon.”
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/freivalds-avvarjde-svensk-muhammedkris/

  Svara
 33. MiT

   /  01/07/2015

  ”det är ju inte oskyldiga personer det här handlar om …” säger Alice Petrén om Charlie Hebdo…
  ca 15 min in i klippet
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/493262?programid=1637

  Svara
 34. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 35. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
  • MJ

    /  01/08/2015

   Vilket kräk hon är som inte fann rätt ord i direktsändning och utan möjlighet att förbereda sina ord. Helt jävla oacceptabelt att råka säga fel.

   Svara
   • Pet

     /  01/08/2015

    De är väl fortfarande oskyldiga eller missförstår jag något? Det är ett underligt uttalande, tycker jag. Behöver vi förklara att gärningsmännen hade motiv? Det hade låtit skumt om hon hade sagt ”Det är ju inte en oskyldig person i det här fallet, utan det riktar sig mot en kvinna som attackerat talibanerna genom att gå i skolan.” Så varför är dessa individer inte oskyldiga trots att de inte begått ett brott, åtminstone i deras land räknat? Får man skylla sig själv om man blir mördad? MEN, jag har inte lyssnat på klippet så rätta mig gärna! Du skriver att hon säger fel och så kan det ju vara! Jag tycker att offren är oskyldiga iallfall. Jag antar att hon vill påpeka att det ligger ett motiv bakom deras gärningsmännens handling men på det sättet brukar vi väl ändå inte tala om saken, varför jag tycker det är skumt. ”Mannen är inte oskyldig till knivmordet utan hade kastat glåpord.” Kanske läser jag inte för mycket i detta.

    Svara
    • Pet

      /  01/08/2015

     Hej igen MJ!
     Nu skrollade jag bara ett par kommentarer ner och såg en uppdatering där hon verkar påpeka att det blev fel. 🙂

     Svara
 36. MiT

   /  01/07/2015

  Är det verkligen pansargeneralen som skrivit detta?
  ”Danskt rasistgnäll och andra bruna löss”
  http://www.webbsidor.com/?p=356

  Svara
  • Fugen

    /  01/08/2015

   Tyvärr verkar dåren skyddas av personer till vänster, det verkar som det är bra att ha en sådan megafon.
   Har i mitt flöde där han kallar Magnus Ranstorp för ”Forskare”, lite ironiskt av denne c-uppsatsernas mästare.

   Svara
 37. MiT

   /  01/07/2015

  Svara
 38. MiT

   /  01/08/2015

  Svara
  • MJ

    /  01/08/2015

   Vi har ju redan lagstadgad censur, hets mot folkgrupp, barnporr och olaga våldsskildring. Det är bara det att ingen vågar kritisera det eftersom man då genast kommer att anklagas för att vara för rasism eller pedofili.

   Svara
 39. Genusanalys på de dödade:

  Dödade: 11 män, 1 kvinna.
  Förrövare: 3 män:
  Resultat: Because patriarchy.

  Svara
 40. Det verkar som om många journalister i det har landet har haft en taskig barndom. Därför väljer de journalistyrket för att ”hämnas” mot det svenska samhället.

  Svara
 1. En typisk Södermalmskille? | WTF?
 2. Lite blandat från 2015 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: