Lite från gårdagen

Det cirkulerar en bild med Björn Söder och Jonas Sjöstedt vilket givetvis gett upphov till diverse tweetar

Jag tycker dock gårdagens bästa med bilden på Söder och Sjöstedt kommer från Edward Blom

B7GpMkiCMAE5Zdg

Sen finns det också sådana med kanske inte lika rumsrent budskap… Där kan man säkert fylla på alternativ text med Kinberg Batra istället för Löfven om man är en bitter gammelmoderat…

Den från Ramberg har så många dimensioner av dumhet att man inte ens vet var man ska börja.

auktionzlatan

Sen har vi Zlatan som blandade sig i en auktion på nätet. Bara för de andra att lägga ner kanske  😛

Gårdagens mest fantastiska rubrik och ingress står Karl-Anders Lindahl för. Men schhhh, säg inget till honom, han kommer nog så småningom på vad som är roligt  😀

********************

AVfM Sverige: ”Så dödades den svenska välfärdsstaten

Genusdebatten: ”Frigolits 100 dagar

Löjesguiden: ”Löjesguiden

Fröken missnöjd: ”down to my last…

MVH

MiT

 

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

56 kommentarer

 1. MJ

   /  01/12/2015

  Förutom den uppenbara lustigheten som Lindahl inte begriper så är det väl ganska lustigt att han diskuterar politik utifrån vad artister tycker.

  Svara
  • MiT

    /  01/12/2015

   Haha, ja det är en hel del som är lustigt med hans artikel! 😀

   Svara
  • Dreadlock

    /  01/12/2015

   Grattis Lindahl !!! Nu när du både är menlös,rådlös och snart arbetslös får du snart börja öppna en privat blogg ” Mähän för Feminism ”

   Svara
  • Gene Simmons i KISS brukar snäsa av journalister som frågar om politik med nåt sånt här:
   ”- Do I look like someone who’s elected to discuss foreign policy”?

   Svara
   • Herpderp

     /  01/12/2015

    Alice Cooper uttrycte det så här:

    ” If you’re listening to a rock star in order to get your information on who to vote for, you’re a bigger moron than they are. Why are we rock stars? Because we’re morons. We sleep all day, we play music at night and very rarely do we sit around reading the Washington Journal. ”

    Svara
 2. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
  • MJ

    /  01/12/2015

   På listan över statsrepresentanter som deltog i demonstrationen utan att ha helt rent utanför sin egen dörr så var ju Sverige med, men inte för att staten släckte hemsidor, fängslade personer som skrev misshagligt eller liknande, nej nej, kritiken var istället att expressenmedarbetare hade dömts för vapenbrott, som de hade begått.

   Svara
 3. Pelle2

   /  01/12/2015

  Nyheter 24 med Lindahl i spetsen denna gången förnekar sig inte.Dom måste tvångsmässigt skriva om hur bra kvinnor är och hur dåliga män är.
  Det är som sagt var ironiskt att han är så korkad att han inte fattar ingen lyssnar på honom heller eftersom han är en man om man nu skall tro på hans resonemang.Fast han kanske är en hen fångad i en mans kropp.

  Svara
 4. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
 5. MiT

   /  01/12/2015

  ”Någon gång måste vi prata – men inte i dag”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article20144061.ab

  Svara
 6. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
 7. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/12/2015

   Ja,det kommer säkert göra politiken mycket bättre…. Putin darrar.

   Svara
   • Opie

     /  01/12/2015

    Men vad innebär egentligen ”feministisk säkerhetspolitik”? Har aldrig sett någon redogöra för vad det innebär i praktiken. Någon som vet?

    Svara
    • Fokus på att problematisera fallossymboler såsom avslut på räcken i byggnader och liknande. Men också att flytta kvarvarande fokus bort från resultat. Att prata internt i grupper om problem är ett bättre sätt att hantera en extern hotbild. För ”interna hotbilder” ska effektiva verktyg såsom utfrysning tillämpas i mycket större utrsäckning. Samt lagstadgad ledighet över alla storhelger, födelsedagar och mellandagsrean.

     Svara
    • Dreadlock

      /  01/12/2015

     Feministiskt säkerhetspolitik : ” Ny syn på säkerhet. Forskning visar att könsperspektiv och kvinnors deltagande i fredsprocesser och konflikthantering gör strävandena mot fred effektivare än om fokus bara ligger på nationell säkerhet och externa militära hot. Därför prioriterar Margot Wallström rätt, skriver säkerhetsforskaren Robert Egnell.”

     Forskning visar ? Var är forskningen?

     ” Forskning visar att könsperspektiv och kvinnors deltagande i fredsprocesser och konflikthantering ,gör strävanden mot fred effektivare …”

     Som t.ex. städa upp på den egna gården.Sverige exporterar vapen för 12-13 miljarder 2011-2012. Exporten har ökat med 600% sedan 2002. I förlängningen så innebär det att handgranater och minor ,made in Sweden,stympar och dödar företrädesvis civilbefolkningen i konfliktländer.

     Vill fröken Margot Byråkratsson verkligen göra skillnad som fredsmäklare i den stora världen så är det beklagligt att hon inte lutar sig emot Svenska Freds och skiljedomsföreningens stora faktabibliotek , samt erkänner statens deltagande i global desatbilisering och konflikt, istället för att kopiera F! :s säkerhetspolitiska manifest rakt av !!!

     http://feministisktinitiativ.se/politik/en-feministisk-syn-pa-sakerhet/

     Svara
     • Opie

       /  01/12/2015

      Så i vanlig ordning handlar det i praktiken om att (som vanligt) öka andelen kvinnor inom de verksamheter som ägnar sig åt säkerhetspolitik.

     • Vilka minor och handgranater syftas det på? Jag var inte medveten om att det exporterades någon av delarna från Sverige.

     • MJ

       /  01/12/2015

      Anonym:
      P-skott är ju faktiskt byggda för att även användas som fordonsminor, det enda man behöver lägga till är ståltråd och rep eller tejp.

     • Dreadlock

       /  01/12/2015

      @Anonym : Siffrorna för exporten av svensktillverkade personminor och handgranater stannar tvärt vid 2008 års avtal som förde fram ett internationellt förbud mot desamma , ett avtal som inte USA eller Ryssland skrev på då. Men det tog alltså mer än 30 år för en antivapenlobby att kämpa ner en liten del av vapenarsenalen som spränger upp upp oskyldiga civila i luften.

      Idag är det främst svenska High-tech vapen som exporteras till USA men även till Pakistan och Indien.

      Det finns ju en del att förklara om Wallström menar allvar med sin Försvarspolitik.Och det brådskar. En feministisk försvarspolitik bygger på avskaffandet av vapen , och dialog. Låt oss se om det bär.

    • Sänkt porto för KRAV-märkt mjältbrand som skickas i brev?

     Svara
     • Kristian

       /  01/12/2015

      Porto och porto … det är väl moms en borde diskutera när det gäller mjältbrand? Typiskt cis-normativt tänk.

 8. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
 9. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
 10. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
 11. Rick

   /  01/12/2015

  Hoppas den där Karl-Anders Lindahl har rätt och att han inom kort blir undanträngd. Visserligen då av feminister, men de är knappast värre än hen.

  Jag misstänker att Jonas Sjöstedts vurm för allmänna kommunikationer nu får sig en törn, för han hade väl inte tidigare tänkt på att man inte kan kontrollera vem annan som åker. Nu blir det väl privatbilism för hela slanten för Sjöstedt.

  Svara
 12. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
  • Alltså, vem e hon? Är hon en av de där hollywoodfruarna som e kända för att vara blond o blåst?

   Svara
   • halvgrek

     /  01/12/2015

    man kan tro det, hon uppfyller iallafall kriterierna

    Svara
  • Kristian

    /  01/12/2015

   De har i stället en väl beväpnad polis, samt en insatsstyrka som tränar i Israel. Privata säkerhetsvakter med diverse skjutvapen för den som kan betala.

   Det är inte riktigt så enkelt så att ”det finns inga soldater mer, det finns inga gevär.”

   Svara
  • Costa Rica är enligt modern definition inte ett land då de inte har monopol på våldsutövandet och kan därmed inte upprätthålla intern och extern suveränitet utan faller ner i anarki eller i händerna på främmande makt.

   Vore fantastiskt om dessa krokodiler med sina stora käftar och små öron kunde vara tysta.

   Svara
  • Island och Cap Verde har inga arméer

   Svara
  • MJ

    /  01/12/2015

   Island, San Marino, Liechtenstein, Andorra, Vatikanstaten och Monaco är andra exempel, tillsammans med ett halvdussin små östater. Gemensamt för alla utom Island är att de är ministater.

   Svara
  • michael

    /  01/12/2015

   Man borde snart kunna ge ut en bok med Malena Ernmans samlade tweets som man kan ge bort i present.Lite som dom där böckerna med barn förklarar saker,och det låter så tokigt så det blir roligt och man får skatta lite.

   Svara
  • Dreadlock

    /  01/12/2015

   Har också googlat på ”länder utan armé” nyss. Och fick 8 träffar sammanlagt. 2 träffar handlar om Ernmans twitter. 6 från Gamereactor´s (Speltidning) spridda foruminlägg. 1 st från en helyllesekt som dyrkar pacifismen. Och en träff på Hamsterpajen´s förnämliga tonårssida för div. foliehatskonspirationer.

   Var EXAKT plockade Ernman sina grandiosa insikter ifrån ,egentligen ? Inte på Google,eller ?

   Svara
   • Dreadlock

     /  01/12/2015

    Rättning : 4 st, från Gamereactor

    Svara
    • Dreadlock

      /  01/12/2015

     Äh,glöm det jag skrev. Jag glömde att ta bort citattecknet ur ”länder utan armé”.

     Utan citattecken blir det mycket fler träffar.

     Svara
 13. Olle

   /  01/12/2015

  Twitter är ganska avslöjande. Kända och okända skriver en massa korta ogenomtänkta meningar.
  Exempelvis Anne Ramberg och Malena Ernman. För min personliga del har min uppfattning av Ramberg och Ernman sjunkit. En klok kändis undviker twitter. Jag anser att det är slöseri med tid och kraft. Dumheter och ogenomtänkta påståenden ger man uttryck för muntligen.
  /Olle

  Svara
  • Exakt. Muntligen, i enrum och bland sina närmsta vänner. Malena Ernman kommer att förstöra sina karriär vilken dag som helst. Vänta och se.

   Svara
   • Håller med, men så länge hon slänger ur sig i stil med det hon har presterat hittills så faller det i god jord. Svänger ”intelligentsian” så får hon nog problem.

    Svara
 14. Jag har en efterlysning. Är det någon som har kvar Kawa Zolfragys tweet där han påstår att han inte har fått någonting alls från det svenska samhället och att han har fått kämpa för allting?

  Svara
 15. MiT

   /  01/12/2015

  Svara
  • Kristian

    /  01/12/2015

   ”Gladporr” känns betydligt mer danskt.
   Föreslår ”nymoralism” i stället.

   Svara
 16. MiT

   /  01/12/2015

  Gissar att vi har olika syn på vad uthängning innebär

  Svara
  • Och där hade vi en som var dum på riktigt, ser jag. Allt i god politisk anda

   Svara
 17. JustMe

   /  01/12/2015

  Je suis Toklandet.

  Svara
 18. JustMe

   /  01/12/2015

  Har precis läst Marika Formgrens text från Neo:

  http://magasinetneo.se/artiklar/demokrater-for-asiktsfrihet-och-demokrater-emot/

  Fantastisk text, alla borde läsa!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: