Är det avundsjuka från Lisa Bjurwald?

Lisa Bjurwald på Medievärlden skriver en mycket märklig attack på Alice Teodorecu när det blivit känt att hon fått jobb som boss över ledarredaktion på GP. Det är den ena underliga associationen efter den andra. Valet av Tedorescu ska skynda på med att dra GP mot det ”ultrakonservativa”, hon är också ”SD-omhuldad” enligt Bjurwald…

Nu skyndas utvecklingen på av värvningen av SD-omhuldade Teodorescu – inte som skribent, utan som chef för ledarredaktionen, det vill säga den person som leder opinionsarbetet och formulerar tidningens politiska ståndpunkt.

Alice Teodorescu är så konservativ att hon anser att den förra, borgerliga regeringens jämställdhetspolitik är vänstervriden. I sin senaste krönika i Göteborgs-Posten gör hon en märklig koppling mellan muslimska barn och terrorister.

Det är också väldigt intressant att Bjurwald för att bevisa sin ”tes” länkar texter som en artikel i Hela Hälsingland, ”Muren och dess försvarare”, skriven av Svend Dahl. Finns inte en stavelse om Alice Teodorescu i den artikeln…

Sen är det en länk till en artikel som är cirka en kilometer lång i Feministiskt Pärspektiv, skriven av en poet!! och lektor i genus”vetenskap”, och det enda som står om Teodorescu där är

Under dagen dyker det upp ett par kvinnor bland talarna: Alice Teodorescu, jurist och värdekonservativ opinionsbildare och analytiker hos Företagarna, och KD-politikern Malin Appelgren, , kommunalråd för KD i Solna. De får båda tala om jämställdhets-, genus- och mångfaldsfrågor. Teodorescu är en flitig debattör på Newsmill och stark motståndare till kvotering, särlagstiftning och allt som överhuvud kan förknippas med så kallad identitetspolitik. Hon har beskrivit Moderaternas förslag till kvotering som att lägga grunden för en ny orättvisa. På seminariet anför hon att regeringens jämställdhetspolitik, vilken utgår ifrån att människors val påverkas av socialt konstruerade könsnormer, inte är borgerlig – utan vänstervriden.

Teodorescu verkar kort sagt besviken på Moderaternas vägval mot mitten. Kanske är det också därför hon riktar blicken mot KD med förslag om att partiet ska göra upp med ”snällismen”, det vill säga viljan att vara alla till lags, och fördjupa sin värdebaserade politik. Anförandet avslutas genom att Teodorescu fastslår att borgerligheten måste minska politikens inflytande över människors vardag, liksom att det till borgerlighetens utmaningar hör att med hjälp av sina värderingar fortsätta att förklara sambanden i samhället. Till exempel ”varför det är lika dåligt för kvinnor att vara beroende av staten som vi en gång tyckte att det var att de var beroende av sina äktenskap”.

Så om man är stark motståndare till diskriminering (kvotering ÄR diskriminering), särlagstiftning och det som ingår i identitetspolitik (som drivs starkt av ytterlighetsvänstern) så är man ultrakonservativ enligt Bjurwald! WTF? Hon verkar alltså vara för allt det där själv eftersom hon inte kallar sig ultrakonservativ utan liberal? Nu får någon hjälpa mig här om jag har totalfel men att tycka att diskriminering, särlagstiftning och identitetspolitik är något bra är väl knappast liberala tankar?

En länk till Teodorescus senaste krönika i GP finns med men för säkerhets skull så länkas också till Politisms mycket underliga tolkning av den. Det är Politisms tolkning som är värd något i Bjurwalds ögon.

Alice Teodorescu är okänd för den breda allmänheten (vilket har både för- och nackdelar i hennes nya roll), men för de som följer magplasken i tyckarsfärens ankdamm mest känd för att låtsas som om hon inte förstår att en vit, europeisk invandrare och en mörk, utomeuropeisk sådan kan ha skilda erfarenheter av bemötandet på exempelvis arbetsmarknaden.

Ytterligare en länk går alltså till en artikel i Dagens Media om när Teodorescu var med i ett debattprogram i Sveriges Radio och av programledaren ALEXANDRA PASCALIDOU (medvetet med versaler…) inte ansågs ha kunskap om rasism eftersom hon var vacker, välutbildad och vit. Ungefär som programledaren PASCALIDOU själv då… Men hennes åsikter ska visst räknas ändå av oklar anledning. Det länkade Bjurwald som ”bevis” för att Teodorescu är ”ultrakonservativ”? Om man tycker att hudfärg och utseende är argument av stål, är man liberal då? Det kallas alltså magplask av Tedorescu när det är PASCALIDOU som går loss med utseende och hudfärg…

Så om man summerar Bjurwalds drapa så gäller alltså att man är ultrakonservativ och SD-omhuldad om man ogillar diskriminering, särlagstiftning, identitetspolitik och om man inte tycker att hudfärg och utseende är argument av stål.

Jag fattar inget alltså, det måste jag medge. Är det tvärtomspråket som Bjurwald skriver på?

Det är väl så att det är inte Tedorescu som är ultrakonservativ utan ganska liberal? Och Bjurwald, som kallar sig liberal, är i själva verket ytterlighetsvänster?

bjurwald

Det där med ”medieetiken” for nog ut genom fönstret när hon skrev artikeln gissar jag…

Och det är nog som några spånade på twitter, Bjurwald har nog själv sökt det jobbet men fick det inte och är nu groteskt avundsjuk på Teodorescu. Och när avundsjukan blir offentlig blir den också extra ful.

bjurwald1

Oväntat från Esbati…

bjurwald2

Det säger absolut ingenting om en person. Det som däremot säger väldigt mycket om en person är om personen tycker att budbärare är viktigare än budskap. Det säger också mycket om en person tycker att det är viktigt vem som till exempel retweetar det man skriver. Det är mycket sorglig ”argumentation” av Ekström…

Fnordspotting har också skrivit om det här, ”Om Lisa Bjurwalds okunnighet”.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. Kalle

   /  01/14/2015

  Bjurwald kanske sökte jobbet och fick nobben? 🙂

  Svara
 2. Björn

   /  01/14/2015

  Bjurwald skriver
  ”[Alice Teodorescu] låtsas som om hon inte förstår att en vit, europeisk invandrare och en mörk, utomeuropeisk sådan kan ha skilda erfarenheter av bemötandet på exempelvis arbetsmarknaden.”

  Det är ju exakt så argument för ökad invandring ser ut: hänvisningar till hur bra allt blev när valoner på 1600-talet och italienare och greker på 1960-talet kom till Sverige och lyfte landet osv, alltså är all invandring nuförtiden av godo.
  Bjurwald hycklar vidare 🙂

  Svara
  • MJ

    /  01/14/2015

   Men vilka som är vita verkar ju skilja sig åt beroende på kontext. T.ex. så är ju tydligen Pascalido inte vit för att hon kommer från Grekland, och Lady Dahmer som är halvgrek förtrycks tydligen också pga sin ras. Paolo Roberto däremot är ju en vit man, från Italien.

   På 90-talet var det ju mycket snack om att rasisterna inte tyckte om jugoslaverna (det var också innan SD blev kristna, så SD menade då att serber och kroater var osvenskt kristna).

   Det handlar hur som helst inte om färg utan om majoritetsinvandrare. På 40- och 50-talet så var det ju finnarna som slogs med kniv, våldtog osv, på 90-talet var det jugoslaverna och nu är det muslimerna/araberna (ja syrianer t.ex. är ju lika benägna på knivbråk, våldtäkt och att vara elaka mot barn, trots att de är kristna).

   Svara
 3. Pelle2

   /  01/14/2015

  Alice Teodorescu är en av de vettigaste debattörerna just nu enligt min mening.
  Fult av Bjurwald att använda sig av guilt by asocciation genom att påstå att SD:are gillar henne och att hon därmed går deras ärenden.
  Bjurwald har tydligen själv jobbat som ledarskribent på DN och Expressen så jag håller med om att misstanken är stark att hon är avundsjuk på Teodorescu som fick jobbet.
  Håller också med om att Bjurwald inte verkar särskilt liberal. Hon beter sig mera som en vänsterinriktad radikalfeminist i sin argumentation.

  Svara
 4. Erik

   /  01/14/2015

  Lisa Bjurwald gick ut gymnasiet när hon var 27, ni får inte begära för mycket av henne?

  Svara
 5. Jonte

   /  01/14/2015

  Att det numer anses oliberalt att värna om människor fria val, ogilla identitetspolitik samt tycka det är bra om människor inte är beroende av staten säger en del om det politiska läget i Sverige och hur vänstervriden debatten har blivit.

  Svara
  • Kristian

    /  01/14/2015

   Att han orkar! Heja Tino!
   Frågan är hur länge man skall ge sig ned i leran.

   Svara
 6. Grodan Boll

   /  01/14/2015

  Ett kroniskt vänstertroll gillar inte att Alice fick jobbet.
  Är Bjurwald rasist, eller hatar hon kvinnor?

  Svara
  • Steffen

    /  01/14/2015

   Finns det inte en speciell plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper kvinnor??

   Svara
 7. Lisa Bjurwald är inte Charlie

  Svara
 8. michael

   /  01/14/2015

  Jag gissar att Lisa Bjurwald är precis som alltför många kvinnor är inom alliansen dvs kallar sig liberala men när det kommer till frågor om antirasism och jämställdhet så är dom en klon av Gudrun Schyman.
  Man kan säga att dessa kvinnor är likt Trojanska hästar som skjuter liberalismen i sank genom att helt acceptera postmodernismens tankefigurer.Där dessa kvinnor skriker lika högt på kvotering och att staten ska gripa in i medborgarnas liv som vänstern,desto mer desto bättre.

  Svara
  • Jonte

    /  01/14/2015

   Den liberala principen sätter lika rättigheter framför lika utfall, svenska ”liberala” feminister gör precis tvärtom vilket dom visar genom att skrika efter kvotering och tvångsdelad föräldraförsäkring

   Svara
 9. Lisa Bjurwald bekräftar att det är makten mot folket och att hon så gärna spelar med och låter sig korrumperas. Förstår hon inte hur många vi är som är emot hennes argument UTAN att sympatisera med SD. Som Alice Teoduresco exempelvis. Att SD möjligen också kritiserar liknande kan har ingen betydelse!
  https://snurrigtdotcom.wordpress.com/2015/01/13/demokrati/

  Svara
 10. Pelle2

   /  01/14/2015

  OT:
  De fantastiska feministerna har nu kommit fram till att det finns en mensnorm som förtrycker kvinnor och transsexuella som inte har mens.Återigen skall man tassa på tårna för minoriteterna och hitta sätt att uttrycka sig på som inte förtrycker den minoritet som inte har mens.Kränkthetsmaffian firar nya triumfer …
  Naturligtvis vill de också prata ännu mera än mens också än de redan gör.
  http://www.dn.se/insidan/manga-vill-prata-mer-om-mens/

  Svara
  • Kristian

    /  01/14/2015

   ”menstruella mot­rörelsen”!?

   (Behöver jag citera scenen med ”Loretta” i Life of Brian eller är det underförstått?
   Förövrigt borde dessa verk liksom de religiösa standariseras. Då kunde jag referera till LB scen 8.)

   Svara
 11. Jonte

   /  01/14/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/14/2015

   Hur kan hon tycka att Feministern är en kvinnohatare ? En klokare,mera initierad och välutbildad feminist finns knappast på vår planet. Skulle säga att Maria är en kvinnohatare,Breivikare,Nazist och antifeminist 😉

   Svara
  • Poes lag slår til med full kraft. Menar hon allvar eller?

   Svara
  • MiT

    /  01/14/2015

   Vet du, jag tror hon är ironisk faktiskt. Följer henne på twitter och hon är definitivt inte en radfemgalning. Inte av det jag sett i alla fall.

   Svara
   • Jonte

     /  01/14/2015

    Som Intenso sa, Poe’s Lag. En radikalfeminist skulle mycket väl kunna säga något sådant helt oironiskt

    Svara
    • Kalle

      /  01/14/2015

     Jepp! Poe den 28/12 och Charlie den 7/1…svårtolkat!

     Svara
    • Jonte

      /  01/14/2015

     Vilket bevisas av detta, och då är Ulrika Good snarare ”liberal” feminist än radikal a la Sveland

     Svara
     • Pelle2

       /  01/14/2015

      Som vanligt hånar feministerna feministkritiker genom att ge sig på kritikerns penisstorlek. Om en feministkritiker skulle kalla en feminist för hängpattad batikhäxa t.ex så skulle de gråta ihjäl sig och skrika om näthat.Dubbelmoralen är lysande.
      Det är ju också intressant att hon menar att man inte får ironisera över radikalfeminismen för då är man ett troll som skall hängas ut som en näthatare.
      Feministern brukar ju dessutom bara ta ett citat från valfri radikalfeminist och hålla med dom om deras fantastiska uttalanden så om det är att misskreditera radikalfeministerna så kanske Ulrika skall fundera på vilket budskap radikalfeminsterna sprider omkring sig…
      Avslutningsvis kan jag säga att Ulrika är definitivt inte Charlie !

     • Perry

       /  01/14/2015

      Det hade ju vart helt underbart om trolljägarna konfronterade Feministern. Helt plötsligt skulle det framgå vilka de riktiga näthatarna är….

     • Blåval Rödval

       /  01/14/2015

      Klart dom skulle, men det skulle inte vara så mycket #jesuicharlie utan mer #jesuistalin. Hon har dessutom inte fattat att Feministern inte är satir utan på riktigt. Jisses…

 12. MiT

   /  01/14/2015

  Svara
  • Intenso

    /  01/14/2015

   Men, nu får de väl ändå ge sig!

   Botten verkar vara borta. Utbildning har blivit ett gungfly utan nåbar botten. Var skall det sluta. Sliter mitt hår som en matador. Buhuuuhuuuu

   Svara
   • Le Plit de Troll

     /  01/14/2015

    Nej du får inte bli tokig på dom då vinet det. Det är en kamp mot botten. De kommer bli galna när de biter ihjäl sig själv, alt gör en flipback med huvud och sväljer sig själva.
    Härda ut. Skratta.
    Men se till att du har en säker inkomst bara.

    Svara
   • Kristian

     /  01/14/2015

    Arkitektur har väl alltid varit häften ingenjörer och hälften hippies?

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  01/14/2015

   Min fråga är då: Vart har dom haft byggnaderna eftersom dom nu ska tas fram? I firsle?

   Svara
   • Kristian

     /  01/14/2015

    Jag tror det är den där ”malpåsen” man brukar ha försvarsmateriel i.
    Den verkar vara rymlig.

    Svara
  • Jonte

    /  01/14/2015

   Räknas inte det där fittkaféet på söder som Lina Thomsgård intervjuades i som en queer byggnad?

   Svara
   • Jo, men problemet är låskolven. Nyckeln penetrerar dagligen låset utan skriftligt medgivande. Kör in den precis som man vill liksom. En queer byggnad ska alltid öppnas med låskista mot låskista eller med tungan, så att det blir jämställt.

    Svara
   • Grodan Boll

     /  01/15/2015

    Al-Wakrah i Quatar? =)

    Svara
 13. Sten Sture

   /  01/14/2015

  Alice Teodorescu i en mycket bra intervju i SR/Tendens i veckan.
  Tror aldrig jag hört sådant sägas i Sveriges Radio tidigare. Avsnittet sändes i måndags.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=3381

  Svara
  • Jonte

    /  01/14/2015

   Att Alice Teodorescu är fantastiskt fin värvning av GP 🙂 Nu har vi nog två stora tidningar med ledarsidor värda namnet, SvD och GP

   Svara
 14. Bjurvald ägnar sig åt nyspråk!
  Frihet är slaveri!
  Krig är fred!

  Svara
 15. Kristian

   /  01/15/2015

  Ett par dagar försent, men svenska journalister tror de är Charlie:
  http://www.journalisten.se/ledare/vi-tanker-inte-ge-oss

  Ha ha ha ha ha!

  Svara
 1. Ledarskribenter | WTF?
 2. Politisms nya podd | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: