Dåligt i Göteborg? Männens fel!

Det tycker i alla fall Emmy Rasper, numera på Språket Sveriges Radio P1 och krönikör på Göteborgs Posten

ennyrasper

Som några på twitter sa, att säga så om just Göteborg är ju ganska roligt då de två mest inflytelserika vita männen heter Anneli Hulthén och Anna Johansson…

Men det blir ju så när man låter ideologi prata istället för att låta hjärnan tänka.

p3feminism

Gårdagens sena inlägg handlar om en som läst Bamse på universitetet. Det krävs mer och mer för att klara av studierna på universitet idag…

********************

Jämställdhetsfeministern: ”P3 Guld-galan slutar lyckligt och Expressen bevisar kvinnohatet i Sverige

MVH

MiT

Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. MiT

   /  01/20/2015

  Såg detta via twitter

  Svara
  • Kalle

    /  01/20/2015

   Föregå med gott exempel, VA! JAAAAAG? näeeeeee….

   Svara
  • michael

    /  01/21/2015

   Emmys kommentar visar väldigt bra på skillnaden mellan manligt och kvinnligt tänk,män anser att man ska kämpa i hård konkurrens mot andra för att på så sätt mejsla fram den bästa för jobbet en sorts tävling.Medans hon och andra kvinnor anser att andra ska hjälpa dom fram utan konkurrens och tävling dvs feminister ägnar sig helt enkelt åt gammalt kvinnligt könsstereotypt tänk.

   Svara
 2. Pelle2

   /  01/20/2015

  Skulle vilja påstå att hon själv är väldigt priviligierad med jobb på P1 och GP. Borde hon därför inte titta sig själv över axeln och se om det inte finns någon rasifierad,transperson
  som står där och egentligen borde ha haft hennes jobb som strukturerna har gett henne ?
  Med andra ord borde Rasper ta ett steg åt sidan och släppa fram hen.

  Svara
 3. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
  • Intenso

    /  01/20/2015

   Man undrar ju lite grand hur Feminister, och andra skulle reagera på detta. Skulle de bara borsta bort det som strunt, skulle de stanna upp tänka till? Knappast.Logik är ju en otrevlig och förtryckande uppfinning av Patriarkatet (TM)

   I stället fortsätter de pumpa ut irrelevant trams och flams från Universitet och högskolor.

   För övrigt, Idag startar polisutbildningen på Södertörn. Stay tuned for more disasters.

   Svara
  • Svenne

    /  01/20/2015

   Nä men Alexander! Så får man inte säga, det gör bara fascister och breivikare!
   Nu blir det risbastu av Arnstad mfl…

   Svara
  • Pelle2

    /  01/20/2015

   Kan vara bra att en homosexuell,manlig,kändis som Bard tar avstånd från dagens feminism.
   Han är svårare att attackera eftersom han är homosexuell och han verkar ha många anhängare. Skall bli spännande att se hur feministerna och de vita riddarna hanterar det.
   Detta inte minst ur det intersektionella perspektivet.

   Svara
   • Enkelt!
    Kritiserar han feminism blir han automatiskt och direkt vit kränkt medelålders man, och hamnar då längst ner på listan, då räknas det före sexuella preferenser.

    Stryker han dem medhårs räknas läggningen, då får han frikort för vit kränkt medelålders man.

    Svara
    • MJ

      /  01/21/2015

     Det är väl till och med så att läggningen ligger honom i fatet om han kritiserar sekten, då gör han ju det för att slippa bli förtryckt pga sin läggning.

     Svara
    • The Perfect Man

      /  01/21/2015

     Fast bögar har väl aldrig stått högt i kurs hos feminister, annat än som ”nyttiga idioter”?

     Svara
  • Kalle

    /  01/20/2015

   Axel vad väntar du du på? Buss på! Twitterattack!

   Svara
 4. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/20/2015

   Förstår att Virtanen skulle gilla att att hans åsiktsmotståndare blir hånade. Det passar hans mobbarmentalitet förklädd till solidaritet.

   Svara
   • anonym

     /  01/20/2015

    När får vi se satir om vita feministkvinnor som gnäller om att kommunerna öser pengar över mäns fritidsintressen, men samtidigt tycker att det är fullt rimligt att bang och feministiskt perspektiv till övervägande del finansieras av presstöd?

    Svara
 5. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
 6. MiT

   /  01/20/2015

  Spår av satir kan förekomma

  Svara
  • Kristian

    /  01/20/2015

   Kan man gissa att AFA och RF inte räknas som ”våldsbejakande extremism”.

   Svara
 7. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/20/2015

   Ja,det är klart att alla som inte håller med radikalfeministerna är surmagade.Vi skall självklart stå ut med att bli hånade utifrån vårt kön,lämna plats för kvinnor i alla attraktiva sammanhang,hålla käften när en feminist pratar,aldrig kritisera en feminist och ta ett kollektivt ansvar för vad en minoritet av kriminella män gör. Annars är vi små människor,vita kränkta män,nazister,kvinnohatare och Breivkare.

   Svara
  • Jonte

    /  01/20/2015

   Det finns inget feminister hatar mer än män som har mage att ha preferenser

   Svara
   • Vad skrev mannen i sin annons? Exakt återgivet, han skrev att ”Du får gärna vara av utländsk härkomst, ca 160-170 cm, med normal kropp”.
    Orden ”du får gärna vara” anger egna personliga preferenser men om man misstolkar det till ”skall vara” så borde man kanske känna ilska över sin egen oförmåga att förstå vad man läser istället?
    Vad är nästa sak att bli upprörd över? Att karljäveln saknar normkritik och har mage att söka en kvinna för ett (högst troligt) heterosexuellt förhållande? Hur skall heteronormen någonsin kunna krossas om sådana sluskar tillåts att uppmuntra till heterosexuella förhållanden på en dejtingsajt?
    Emma Gray, jag är tämligen säker på att du har en brasa, var så vänlig, ta dig i den…

    Svara
    • Jonte

      /  01/20/2015

     Män får knappt ha några preferenser öht vad gäller kvinnor. Har du några som helst preferenser om vilka kvinnor du vill dejta som inte har att göra med kvinnans politiska åsikter (att vägra dejta icke-feministiska kvinnor är ok förmodar jag) är du förtryckare och sexist. Det är en gyllene regel inom feminismen. Att efterfråga en kvinna med normal kropp är därför ett sexistiskt och patriarkalt övergrepp.

     Svara
     • wigwag

       /  01/20/2015

      Klart man får uttrycka personliga preferenser i en kontaktannons. Men varför publicera gubben sitt kontaktförsök på en sajt där han enligt egen utsago observerat att det finns många kvinnor han inte vill ha kontakt med och inte vill ska svara? Korkat minst sagt. Och varför ska kvinnorna som ”häckar”, gubbens egna ord, gulla och vara snälla mot just den här stollen som pissar på dom. Det fattar inte jag. Är det möjligen så att det är provocerande när kvinnor inte ställer sig på rad med plutande munnar och trånande rådjursögon när den vite riddaren rider in och talar om för alla hur det egentligen är och vad dom egentligen vill och att HAN, med stort H, är svaret på alla deras önskningar som kvinnorna inte ens visste att dom hade. Jag gör här ännu ett förmodat fruktlöst försök att få nån mer att inse varför gubbens kontaktförsök fick ett sånt negativt bemötande. Det är logiskt och man behöver inte ens vara feminist, än mindre tokig sådan, för att gå igång på gubbens provocerande sociala inkompetens.

     • Frogfish

       /  01/20/2015

      Jo, vi har redan förstått din ståndpunkt i detta efter att du hånade ”gubben” (som du kallar honom) genom att antyda att hans fru skulle ha tagit livet av sig pga honom.

      Så du behöver inte göra ”ännu ett förmodat fruktlöst försök”, det är nog redan solklart vad du tycker…….

     • Dom ska inte gulla och vara snälla, han ber dem att inte ta kontakt.
      Ingen överdrift att påstå att ca 8 av 10 kvinnliga annonser på HP innehåller text om vem de anser att INTE ska kontakta dem. Hur många rantar av lättkränkta män har vi sett om det på FB eller twitter? Case closed.

     • Johan

       /  01/20/2015

      Det är sant att man inte behöver vara feminist för att ”gå igång på gubbens provocerande sociala inkompetens”. Det räcker med att man är hjärtlös, har någon form av bokstavskombination och en obändlig vilja av att dela med sig av sina åsikter rörande medmänniskor som inte gjort en fluga förnär.

      Seriöst? Går folk igång på en sådan kontaktannons så är det något fel i skallen på dem. Jag blir inte ens arg, bara ledsen.

     • Jonte

       /  01/20/2015

      @wigwag Lustigt då att så många blir provocerade just för att han skrev att han ville ha en kvinna med ”normal kropp”, på en kontaktannons skriver såväl kvinnor som män vilka de inte är intresserade av och vilka de är intresserade av, det är fullständigt normalt.

      Hur många män går i taket när en kvinna uttrycker liknande preferenser? Både vilken typ av män hon är intresserad av och vilka hon inte är intresserad av. Varför klarar inte feminister av det faktum att män har preferenser?

     • wigwag

       /  01/20/2015

      Men Jonte för femtielfte gången. Det var inte för att han uttryckte sina preferenser och vilken typ av kvinnor han önskade kontakt med utan för att han uttryckte fördomsfulla och nedvärderande åsikter om pankakskvinnorna som häckade på sajten. ”Mansplaining” tror jag nån uttryckte det som. Hur svårt kan det vara.

      Butter. 8 av 10 kvinnor på HP uttalar sig garanterat inte om männen och deras beteende på HP i sina kontaktförsök med dem. Inte 8 av 10 män heller förresten. Inser du skillnaden mot det du skrev? Inser du skillnaden på att skriva ”Jag söker män som är si och så” mot att skriva ”Många män här på sajten är si och så och ni gör er icke besvär”?

      Johan. ”Inte en fluga förnär..” Hahaha..

      Frogfish: Det var ett oerhört och oförlåtligt övertramp av mig. Verkligen. Jag skäms nu nåt fruktansvärt faktiskt. Hur kunde jag. Och på den här bloggen också där vi alla är som en enda stor människoälskande kramandes familj som bara skriver trevliga och snälla saker om varann och andra snälla människor som aldrig gör flugorna förnär…

     • anonym

       /  01/21/2015

      Mansplaining verkar nuförtiden betyda precis vad som helst. Precis som att rasifierad inte har någonting med etnicitet att göra, utan handlar om människor med åsikter ute på yttersta vänsterkanten.

     • Jonte

       /  01/21/2015

      @wigwag Varför skrev då Emma Gray Munthe ”Fattar ilska när man i annons söker ”utländsk kvinna m normal kropp”. Men anmälan/drev fel förstås” om det inte gällde ilska över mäns preferenser?

      Så fort en man uttrycker en enda preferens om kvinnor på twitter eller sociala medier så startar feminister ett drev. Ni tål inte att män har utseendepreferenser. Erkänn bara

    • Christer Gusta

      /  01/21/2015

     Wigwag: ”Många män här på sajten är si och så och ni gör er icke besvär”? Så skriver var och varannan kvinna i sin profiltext på HP. Fördomsfulla och nedvärderande åsikter om män på sajten förekommer mycket ofta.

     Svara
   • Kalle

     /  01/20/2015

    Ja jag ”fattar” ilskan, känner samma sak när jag som blond och av medellängd läser ”söker lång mörk man” åhhhh jag bara kokar av ilska arghhhhhhhhhhh wuäeeeee buhuhu snyft snyft

    Svara
    • anonym

      /  01/21/2015

     Paradexemplet är väl Johanna Sjödin, bara svarta män med stor penis. Fast det är ju som vanligt inget problem.

     Svara
  • Kristian

    /  01/20/2015

   Aha! ”liten människa”. Anti-dvärgism!

   Svara
  • It’s not your feminism..
   (det är någon annans feminism..)

   Svara
  • Larsson

    /  01/20/2015

   🙂 Vad söta de är. Det är ändå märkligt hur svårt vissa har att förstå sig på satir.

   Svara
 8. MiT

   /  01/20/2015

  Gulligt med en unvisit-länk 😀

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/20/2015

   Hon vil väl inte bidra till alla sponsorpengar som du får från all reklam du har här, ditt borgarsvin.

   Svara
   • MiT

     /  01/20/2015

    Hahaha, och glöm inte alla möjligheter som jag ger att donera rikligt med stålar 😀

    Svara
 9. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
 10. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
 11. Dreadlock

   /  01/20/2015

  Mer GP Debacle : Lisa Bjurwald gör ett halvdåligt försök att märka Teodorescu politiska övertygelse som inkompatibelt med GP:s politikredaktion. Dvs Tidigare konflikter med Gp:s skribenter ,som hon nu blir chef över, ska räknas in i rekryteringen.

  … Bjurwald hycklar förstås om ”klickfesten” och ”Södertörns expertundersökningar” om att gammelmedia har ett ansvar att inte sprida de mest extrema åsikterna. Därom vittnar hennes egen produktion av alarmistiska artiklar i den skyddade verkstaden.

  Svara
 12. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
  • Kristian

    /  01/20/2015

   Det var den tråkigaste porr jag läst på länge …

   Svara
  • Kristian

    /  01/20/2015

   Jenny Lind på den gamla 50-kronors sedeln var nog också betänkligt eftersom hon var populär i USA.

   Svara
  • Jonte

    /  01/20/2015

   Nu är ju inte Wagner med på sedeln heller utan bara Birgit Nilsson så vad bråkar hon om?

   Svara
  • Kalle

    /  01/20/2015

   Men för i helvete, det där var sjukt långsökt av Ernman.
   Hur kan de ens publicera sådan smörja?

   Svara
 13. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
  • robjoh

    /  01/21/2015

   Aldrig någonsin i människans historia har så få varit fattiga som idag, vad väljer vi att fokusera på? Att det finns en klick längst upp som har mycket pengar. Jaha? och? Uppenbarligen har alla det mycket bättre idag.

   Svara
 14. MiT

   /  01/20/2015

  Svara
  • Kristian

    /  01/20/2015

   Så ”gubb-” kan sättas som prefix till vad som helst? Minns en bekant som vid ungefär 10 års ålder anklagades för att ha ”gubbskor”.

   Svara
   • MJ

     /  01/20/2015

    I Göteborgsområdet är det väl så? Gubbsur, gubbstor, gubbrik osv

    Svara
  • Grodan Boll

    /  01/20/2015

   Jag vill minnas att någon kommit ut som sosse? Då börjar gubbhögern intill KPMLR, Rättvisepartiet Socialisterna och MP.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/20/2015

   Axel Edgren är verkligen rätt person att prata om trakasserier. Han själv är väl något av en expert.Om MIT är gubbhöger är Axel slyngelvänster.

   Svara
  • Kalle

    /  01/20/2015

   Surhjärnad säger medelmåttan personifierad, humor på hög nivå.
   Axel Edgren förtjänar inte ens att kallas för SJW, grabben är vad jag kallar en ”drönare”.
   Utsänd av andra att kriga på nätet med en viss förmåga att agera självständigt, vilket lätt kan misstas för intelligens.
   Men i det stora hela så upprepar han enbart vad andra har sagt åt honom att han ska tycka och tänka.
   En mycket tragisk individ och lätt offer för extremism.

   Svara
 15. Kristian

   /  01/20/2015

  Läser inte tidningen och har bara skumläst artikeln. Men titeln är rolig:

  ”Var slutar MP:s vandring högerut?”
  http://unvis.it/www.etc.se/debatt/var-slutar-mps-vandring-hogerut

  Svara
 16. Ja, ja, ja – när passerar SD 20 procent? Före eller efter midsommar? Som vit man, så har du att välja på att lämna landet och flytta till ett där inte hjärnpesten härjat – det räcker med Norge eller Finland. Kvinnorna och de icke-vita mänen kan få klara skivan tillsammans utan oss. Eller så kan du bli en undergiven ”gimp” åt alla dessa dominatrixer. Eller så kan du göra motstånd ocg kämpa för en renässans för förnuftet. Och nu vet vi ju in på skinnet hur det är att leva i en diktatur där partinomenklaturan bestämmer allt, inklusive vad du får tänka och yttra. Eller liknande i en teokrati. Vi är på väg in i en diktatur utan att ett skott avlossats, de kriminella gängen undantagna. Vad fan gjorde man värnplikten för? Verkar numera allt mer meningslöst.

  Svara
 1. Är budskapet surt? Ge er på budbäraren! | WTF?
 2. Lite blandat från 2015 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: